Läger dag 1

Tidig väckning. När alarmet på telefonen slog igång var det som en enda lång mardröm. Ut med öronpropparna för att sätta igång med klagandet. Det är tidigt, jag är trött, det är kallt, mikrogröt utan salt är inte gott, varför har vi inte en ordentlig osthyvel, eller ens en vattenkokare...ja listan kan göras lång. Med tidig väckning menar jag 8.00.

Trots att en del köksredskap saknades så är man ju inte handlingsförlamad. Man kan skära osten med kniv, koka gröt i mikron och koka upp vatten genom kaffekokaren.

Det var till att nörda en stund och sen byta om och ut på dörr till skidspåret. Det kändes kallt, men nu mitt på dagen visar det på -14. Värsta sommarvärmen ju...i alla fall med tanke på hur det har varit resten av veckan.

Skidning 1.18 Kalltkalltkallt, tungttungttungt. Det förutom sångtexten till I was made for loving you var allt som for genom huvudet medan vi skidade. Vi passerade hinderbanor, vapenlager, skjutbanor, taggtrådsstängsel under vår skidtur. Om det inte vore så att man varit här x antal gånger tidigare skulle man nog vara imponerad, en smula skrämd och allmänt nyfiken.

Fint väder var det i alla fall.



Trots att man i det närmaste är mumifierad och orörlig av alla kläder, går det nog att skida lite grann och då blir man ju trött förstås och då sitter det bra med en drickapaus allt som oftast.



Löysimme myös ensimmäinen ja viimeinen rasti siellä metsässä.


Om det bara varit de spår som kartan vsade som varit uppdragna hade det varit lätt som en plätt att hitta men de hade dragit lite här och lite där och lite däremellan. Nåja vi skidade nu på utan att fundera riktigt mycket vart.



Fina spår hade vi också. Har inte varit med om såhär mycket snö under säkylä lägret sen 2004 då jag var med första gången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0