Booom...

...här kommer den efterfrågade bildbomben!
Vi har hittat två favoriter bland restauranger, det här är den ena och den hittade vi redan första kvällen. Det är en buffé och så grillar/kokar man själv maten. 
 
Full fokus på maten! När man handskas med pinnar gäller det att hålla tungan rätt i mun. Det samma gäller de tveksamma ingredienser jag tillagar här med bland annat grisnjure, grislever, nån taggig fisk, bläckfisk, olika konstiga svampar inklusive tvättsvamp och alger och annat smått och gott. Thailändarna skrattade gott åt oss och vår matlagning den första kvällen. Ikväll garderade vi oss därför och åt en riktigt tidig middag. ;) Nu hoppas vi bara på att vi vaknar upp imorgon och att våra magar pallar trycket....
Här är delar av buffén...tror att hälsoinspektionen hade gillat deras upplägg utan nån som helst nedkylning av ingredienserna och småflugor i vissa baljor. (ironi)
Första kvällen testade vi bananapancakes...GOTT!
 
Förstås har vi ju legat på stranden också, första dagen här och vi är riktiga blekfisar. 
 
Här är vi inne på tredje dagen. Och ja...vi är fortfarande riktiga blekfisar ;)
Och vad är väl en semester utan riktiga spännar-bilder?! ;) Visst är det väl body building vi borde satsa på? :P
Vad är väl bättre än att hitta en palm förklädd till gran?
Vi har även hunnit se flera fina solnedgångar
 
Det här är vår andra favorit"restaurang". Så himla mysigt att sitta på en filt på sanden och äta lite grillat. Man fick själv välja ut precis vad man ville ha.
Där testade vi bland annat grillad bläckfisk, haj och musslor. Gott!!
Grillad majs är också supergott. Mycket godare än den man äter hemma på sommaren.
Bläckfisken
Hajen
Thaimassage är verkligen speciellt...Och de där thailändskorna är inte stora. MEN starka händer har dom det kan jag lova!
Vi har hunnit vara på två löpturer. Den ena i morse då det fortfarande var mulet. Vi besökte bland annat Kata Noi beach. Det som kändes som en rejält tuff klättring och som fick oss att flåsa som små grisar var egentligen inte en högre stigning än typ 15-20 meter. Vi trodde verkligen vi skulle förgås! Men sist och slutligen, då vi inte har några mördarbackar att bestiga så är det rätt skönt att jogga här.
Tuk tuk och Big Buddha. Vi var lite skeptiska till det här med att åka tuk tuk i bergen. Vi överlevde. Knappt! Det var tvära kurvor, branta backar, hål i gatan, lite offroad här och där och bilen lät som om den skulle börja brinna när som helst.
Big Buddha då. Ja vad ska man säga. Han är...stor...vit och inte jättespeciell. Det var kul att se och en utflykt som "made our day", men inte lär vi ju åka dit fler gånger.
Jag ville också meditera!
Thailändarna kan det här med säker arbetsplats!! "Det är som nåt jävla plockepinntorn de klättrat upp i och som kan rasa när som helst" Citat by AM
De hade hängt klockor i träden där uppe vid BB också.
Rätt fin utsikt var det också. Synd att det var lite mulet dock.
På vägen från BB stannade vi till ett tag och tyckte synd om en elefantunge innan vi fortsatte vår skräckfärd ner.
Vi har hittat en restaurang vi ska prova nån dag innan vi åker hem. Den hänger över vattnet på Kata Beach. Vi gick och frågade om när de stänger. Svaret: "At the sunset". Okej det var ju ett exakt klockslag...
Vi har uppfyllt vårt mål om att äta fem frukter vi aldrig tidigare provat på. Här försöker AM få fram att vi vill testa en av varje. Något misslyckat till en början men vi fick fram vad vi ville och köpte två av frukterna och blev bjudna på två.
Om någon vet vad de heter vore vi tacksamma för svar! Det är de tre frukterna längst fram och den rosa i mitten som vi testat.
 
Det blev ett väldigt långt inlägg nu, men inte så mycket text. Nu är ni i alla fall uppdaterade på vad vi sysslar med förutom blogga och facebooka ;) Imorgon drar vi vidare från Karon/Kata och vi vet inte riktigt vart vi hamnar och hur, men det löser sig... Phi Phi islands ska vi i alla fall beskåda och förhoppningsvis ska vi ta oss vidare till Krabi på något sätt för att tillbringa några dagar där. Vi vet inte när nästa uppdatering kommer eftersom vi inte vet hur tillgången till internet är under resten av resan. Ha det gott alla där hemma för det tänker nämligen vi ha! ;)
Over and out!
 
Om vi inte hinner skriva nåt på några dagar så kommer en hälsning här:

Kommentarer
Postat av: Johanna

Den rosa frukten är Pitaya (den du äter på bilden längst ner), den går att köpa i butikerna här hemma också så den har jag smakat. Frukten i främre raden i mitten (antar att det är den som finns direkt på bilden under också) är mangostan, men den har jag inte smakat. Sen ser jag inte vad de två sista är :)

Svar: Tack! =)
Sabsa

2012-12-19 @ 16:36:16
URL: http://curroergosum.ratata.fi
Postat av: M

Bokade ni hotell o flyg skillt? Tänkte när du skrev att ni skall stanna på krabi några dagar, eller har ni hotellrummet kvar på phuket fast ni bor på krabi?... :)

Svar: Vi bokade bara flyg och letade upp hotell då vi kom fram. Lite mer spännande så! =)
Sabsa

2012-12-19 @ 19:19:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0