Några lärdomar del II

Efter några dagar i Thailand har vi gjort fler upptäckter. En del av dom vågar vi skriva här...andra inte ;)
 
Lärdom 1: Om du precis dykt under vattnet, lägg dig då inte på rygg för att flyta. Saltvattnet som kommit i näsan kommer att rinna ner i halsen och det är inte behagligt!
 
Lärdom 2: Smörj inte in magen med solkräm för att sedan äta bröd. Smulorna fastnar på magen och är rätt svåra att få bort.
 
Lärdom 3: Det är en fördel att komma ihåg att andas! Då vi snorklade höll jag andan helt omedvetet under vatten, trots att jag hade snorkel. Detta eftersom jag är så van att man inte ska andas då man dyker.
 
Lärdom 4: En kvinna är inte alltid en kvinna i Thailand. Såg en ”miss Universum”-tjej idag här i Krabi och beundrade hennes fina vita klänning och vackra långa hår. Hon bjöd in oss till en cabaret show och pratade med mansröst....
 
Lärdom 5: Det här med att kommunicera med folk, det underlättar! (Finnens upptäckt utomlands) Var dock beredd på att svaret inte alltid är korrekt....det kan ju finnas vissa språkliga hinder ;)
 
Lärdom 6: Det är intressant att prova kläder/gå på toalett här i Thailand, man vet aldrig vart man hamnar eller hur det kommer att se ut. För att gå på toa har vi bland annat gått ner för en trappa där det bara är en tunn vägg till köket och man nästan kan känna värmen från spisen, provat kläder på en toalett, bara bakom ett skynke som en liten thailändare försökte hålla upp enligt bästa förmåga osv.

Lärdom 7: AKTA APOR!!! De anfaller!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0