Skräckaporna anfaller!!

Nu har vi sovit en natt i Krabi och tillbringat dagen med att göra...ingenting! Igår på kvällen satt vi på en restaurang där det fanns trådlöst internet och surfade runt lite om var man kunde hitta bra frukost. Vi hittade ett ställe som lät bra, men det var stup omöjligt att ta reda på var det låg. Vi hittade dock en bild på en orange skylt med namnet Aning Restaurant och en beskrivning om att det låg i ena änden av Ao Nang beach. Glada i hågen traskade vi iväg i morse för att leta upp stället och det visade sig vara rätt lätt att hitta och de serverade en god frukostbuffé med bland annat amerikanska pancakes, muffins, stekta ägg, toast, corn flakes, musli, yoghurt, mjölk och färska frukter. Det är ett ställe vi kan rekommendera!

Stranden i Ao Nang, Krabi. Inte riktigt lika paradisfin som i Phuket men det duger ;)

 

Sedan gick vi längs stranden för att se lite hur det ser ut här i Krabi. Då stötte vi på ett helt gäng med apor! Vi gick närmare och började fotografera. De var riktigt söta de små liven, där de satt och åt loppor av varandra. Dock ändrade jag uppfattning då det var några som började närma sig oss. De såg lite ondskefulla ut i ögonen, tyckte jag, och vi var en aning reserverade mot dom och försökte hålla dom på avstånd. Mitt i allt hoppar en apa upp på Anna Maria och klänger i hennes ryggsäck medan en annan tar sikte mot henne och kommer galopperande i full fart. Den andra apan tog sats och hoppade upp på hennes vad och började klänga. I panik slänger hon sin ryggsäck till mig med apan fortfarande hängandes i den (tack för den!) medan hon gallskrikande desperat försöker få bort den andra apan. Vi klarade oss helskinnade från den incidenten, dock gick vi därifrån med en viss genans då alla andra turister stod och asgarvade åt oss.

 

De söta aporna, medan vi ännu tyckte att de var söta...
 

 

En liten bit bort stannade vi för att filma då en gubbe kom gående med en påse bananer, för aporna var verkligen som tokiga då de såg det. Jag hade lagt ner min ryggsäck på marken för att vi skulle ta ett foto. Då vi gått några steg från ryggsäcken kom en apa och attackerade den. Apan hoppade upp på väskan och började gräva, den hittade min mp3 spelare och smakade lite lätt på hörlurarna. Mp3n slängde apan iväg. Sickna ondskefulla djur de är! Då han insåg att det inte var ätbart så tappade han intresset och hoppade iväg från väskan. Tack och lov!! Kolla filmen för att se incidenten!

 

 Filmen är felvänd första delen, men de e sånt som händer när man har lite halvpanik för att aporna är nära ;)

 

Efter det gick vi till en salong och fick pedikyr. Damerna inne på salongen pekade på våra fötter, skakade på huvudet och frågade vad i hela friden vi gjort med dom. De tyckte inte fötter borde kunna se så ovårdade ut. Oops! Jag fick den thailändska som såg snäll ut medan Anna Marias var lite barskare. Skenet kan bedra! AM låg helt lugn och avslappnad under hela footscruben medan jag vred mig av smärta. Hon tog verkligen i för kung och fosterland! Men nu är fötterna i alla fall lena som små barnrumpor.

Våra fötter innan vi förstörde naglarna. Båda har lyckats få sand att fastna i nagellacken. Bra där!

Efteråt fick vi frukt. Då blev vi så här glada! :D

 

Resten av dagen har vi bara legat på stranden och funderat på när vi ska vända steken nästa gång. Trots att det varit riktigt mulet har jag lyckats bränna mig lite i ansiktet. Då vi legat typ en timme på stranden höll jag på att dö av tristess och började därför bygga ett sandslott. Då orkade jag med stranden ett par timmar till! Anna Maria har alltså fått erfara att jag stundvis är mer som ett barn än en vuxen människa. ;)

Jag och mitt vackra sandslott :D Notera att jag lätt smälter in i sanden, färgen har ändrat från kritvit till sandfärgat åtminstone :P Bättre kan jag, hoppas jag...

Led som sagt av tristess och sprang runt på stranden och fotograferade allt jag kom åt. Bland annat hittade jag denna man som på stranden grillade majs åt folk. Lite coolt!
 

Nu har vi fräschat upp oss på hotellrummet och ska bege oss iväg för att shoppa lite och småningom leta upp en restaurang vi kan tänka oss att äta vid ikväll. Imorgon ska vi åka ut med long tail boat och snorkla lite. Vi väljer mellan tre olika öar och har inte riktigt bestämt oss vilken det blir än, men det lutar lite åt Poda Island.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0