Julsång nr 24

Man ska spara det bästa till sist heter det ju. Det här är en av mina favoriter. Jag måste ju avsluta lika bra som jag började(Julen är här är den andra favoriten som klassar ut allt annat). Denna låt är precis som sill, risgrynsgröt, skinka, godis, kalle anka, Arne Weise och love actually ett måste att uppleva på julen!!

Jag presenterar nu Mariah Carey All I Want For Christmas Is You!!!
God Jul

till er alla:) Idag är det julafton. Kan knappt inse att det faktiskt är ett år sen senast, känns som igår. Idag slutar också min godisstrejk alltså började jag morgonen med havregrynsgröt och sen blåbärspaj. När jag städat undan morgonmålet tryckte jag i mig lite Rocky Roads och Wienernougat, som jag tillagat själv till den 20e men inte fått smaka än. Gott som tusan var det(Om man nu får skryta över sina bakningskunskaper). Har umgåtts lite med Dimi, ska snart laga mat, vänta på att pappa kommer från skidspåret och sen äta och öppna julklappar:) Sen bär det iväg till Kronoby. Blir spännande, tänk att få fira en gammaldags jul(=med en riktig familj) Det var inte igår:(
Nej nu lite fart på så jag kommer mig iväg nån gång.


Julsång nr 23

Dagen före julafton, ha skida en gång dag ska väl en gång till. De e å ta ti hårdträning nu så man int går upp så mycke i vikt under julen. Vackert vinterväder e de här:) Några minusgrader och nysnö. Tungt att skida och sådär men annars fint. Nu går solen snart ner och träning nr 2 på gång.

Jag såg mamma kyssa tomten är helt klart en julfavorit. Så de e min 23e julsång

dan före dopparedan

dagen före julafton, idag har det kommit snö i mängd och massor här. ska väl ut och skida så småningom. sen kommer killen hit idag. pappa ska väl till stan och shoppa julklappar och jag lämnar väl hemma med e. har judessutom köpt alla julklappar,tror jag. är lite irriterad över att greys anatomy s02e11 inte vill komma ner. jag vill ju se! nuu!!
much love
peace
sabsa

Julsång nr 22

Tänkre glömma bort mig idag också. Idag har jag hunnit träna och träffa kican = en helt perfekt dag. Kokat mat, rört ihop lite godis varit på promenad. Nu julsång nr 22, rudolf med röda mulen är ju helt klart ett måste till julen.


Julsång nr 21

Ursäkta förseningen med sång nr 21 men jag hade mycket på gång igår. Skidning, shopping och umgås med vänner. Det fanns helt enkelt inte tid för att blogga, eller ork kanske. Men nu julsång nr 21 med Abbakvinnorna och gläns över sjö och strand.

Julsång nr 20

20e december och pappas födelsedag. Kalas idag och det har städats och plockats och fejats och bakats hela dagen lång. Igår lagade jag godis. Wienernougat och Rocky Road. Gottgott jag vill bara smaka men nej inte förrän torsdag:D:D
Julsång nr 20, börjar snart bli knapert med urvalet.

Wham Last christmas

Julsång nr 19

Eftersom jag nu bor i Tammerfors och håller på att förvandlas till en finne så kommer nu en finsk julsång...
Jouluyö juhlayö


Kaljanattsprintparstafett-ol

En händelse efter den andra har avlöst varandra sen jag kom hem. Var till internatet och hälsade på, var sen och masserade lite, sen vidare till femmans bastukväll med kaljanattsprintparstafett-ol bland annat. Blev andra i Elite Team Ducathlon:D Delad med mången andra.. Var en helt skojj kväll med orientering, billigfyllon, bastutävling, snöänglar och singstar. Tur att vi inte hade bastutid så mycket längre för det skulle ha barkat käpprätt åt nånstans där det är mycket varmare än här.

Kom hem två på natten, emmi var chaffis. Det härjades på internatet, folk söp som 17. Undrar riktit vad det skall bli av internatet? Di bara super och hoppar i säng med varann...hohho säger jag bara.
Emmi sov hos mej. Vi prata ganska länge. Uppe m..före tuppen kl 7 alltså å skjutsa emmi till internatet så hon kunde ställa sg till julfesten. Hem igen, sova en timme till. Vakna, klä på sig träningskläder och skjutsa pappa till skolan och själv åka och skida. Sen hem igen, leta recept, duscha, laga sig, ut igen och skjutsa folket till tåget. Sen tillbaka tll vörå och handla och laga julgodis. Som sagt händelserika två dagar.

Ps. Trodde aldrig jag skulle uppleva en sån dag att jag prova bhr med pappa, men ack det har jag nu upplevt.

Julsång nr 18

Jag har inte blivit helt dement..än i alla fall. Jo jag vet att det ännu är 17e men eftersom jag kommer att tillbringa ytterst lite tid framför datorn imorgon och har tillbringat desto mer idag så kan jag ju passa på å ge er julsång nr 18. Presenterar nu Jingle Bell Rock med Hilary Duff...Imoron besök på internatet och Emmi, massage hos Robin?, sen femmans BASTUKVÄLL innehållande bland annat öl-orientering, öl-fotis eller dylikt och singstar. Ser fram emot morgondagen:D

GAAH

Pappa vila int koma efter mej från tågstation ida så nu e ja fast i hellhole en dag extra...Nu ska ja minsann tröstäta glass!!!

Sista skoldagen

Hade sista skoldagen nu då. Fick till att börja med en timmes sovmorgon. Sen slutade vi tidigare och delade upp oss i par och masserade varann 45 minuter. Heelt okej, man kan inte klaga. Sen fick vi dessvärre våra betyg och det var inte helt lysande, men å andra sidan inte helt dåligt. En tvåa, riktigt usligt men å andra sidan hade jag två femmor vilka uppvägde tvåan. Resten var treor och fyror. Dom sa att i borjan gjorde jag inte så bra ifrån mig men det blir bättre och bättre...det låter ju bra. Det borde ju börja visa sig att jag faktiskt förstår frågorna i proven nu:) Jippiie


Har nu klarat av 1/3 av skolgången min och läst 65 studiepoäng. Är inte det typ vad man borde läsa på ett år? Vitsi nästa år kommer att bli lätt om man jämför med detta^^ Dessutom klarade jag tydligen en tent jag trodde jag var underkänd i MED MARGINAL en 3a fick jag i det. Tautioppi - där vi lär oss om alla möjliga sjukdomar och huruvida man kan massera eller ej och vilka sorts behandlingar man får göra och sånt, typ diabetes, hjärt-och-kärlsjukdomar, för högt blodtryck, hudsjukdomar och så vidare...

Julsång nr 17

Sista skoldagen. Jippiiie!!! Hem-hem idag då och det bästa av allt en vecka kvar till jul!!! en vecka kvar till presenter...en vecka kvar tills jag ska frossa i kakor, glass,godis å allt där till:D
Nu julsång 17 med Miley Cyrus och Santa Claus is coming to townSovmorgon, finns det nåt härligare? Har fått sova en timme längre än normalt idag och är pig som en lärka Hah vem försöker jag lura? Vem blir piggare av en timme längre när det ändå är mörkt ute då man måste sitga upp? Men i alla fall skönt att få vara en timme kortare tid i skolan...

De e över nuu...

Provet är över, det gick hyfsat fast jag inte läst så mycket. Men hallå man kan inte börja panikläsa sånt man gått igenom på 4 månader och tro att man klarar det på några dagar. Det man kan så kan man och det man inte har lärt sig..ja..shit happends.

Bara till ishallen ikväll nu då och så morgondagen kvar. Fick veta att vi har sovmorgon imorgon^^ sköönt, börjar först kl 9 :DÄr fortfarande kallt här. I morse var det -19 grader och jag dog nästan på väg till skolan. Nu r det -18. (Eftersom jag inte har nån termometer så kollar jag på nätet vad fmi visar :P Tror nog det stämmer rätt bra fastän termometern är i Härmälä.

Julsång nr 16

16e december. Vart har december tagit vägen egentligen? Det gick mycket snabbt mitt i allt, halva december har redan gått. Jag har svårt att tänka mig en jul utan We Wish you a Merry Christmas så här kommer den....


Sista tenten

Tent idag nu då. Jag är inte alls förberedd, det kommer att gå skit. Hoppas man får ta om. Tvivlar eftersom vi även har en praktisk del. Nåjaa, de finns viktigare saker här i livet än just denna tent.

Jag dör nu tror jag, eller i alla fall magen

Idag har varit riktigt stressig. Jag har inte hunnit annat än städa undan från en massage innan nästa ska börja, sen är jag alldeles för snäll för mitt eget bästa eftersom jag lovade att jag är en par timma extra i skolan och masserar eftersom grymt många var sjuka idag (Eller "sjuka" kanske och skolkade och läste på tent). Har varit så himla bråttom att allt jag fått i mig idag är ett mjölkglas, ett vattenglas och två manderiner. Eftersom jag försov mig i morse. OCH NU ÄR KLOCKAN SNART 5!!! De e ju sjukt. Men dessvärre sant. Nu ska jag dock slev in så de står härliga till så snart maten är klar, för jag dör snart av hunger.

Sen är det att bege sig iväg till ishallen och massera lite till ådär som omväxling!! Kul. Men snart jullov:D:D 2 DAGAR

Julsång nr 15

15e december och mindre än tio dagar kvar till jul. Jag kan knappt bärga mig tills jag får jullov och får komma hem och träffa folket.

Betlehems stjärna - Anni-Frid Lyngstad

Hotel Rwanda

Har sett en hemsk film :S Hotel Rwanda. Den rekommenderas åt alla, men den är inte munter. Handlar om Rwandas inbördeskrig mellan Hutuer och Tutsier. Hutuerna började döda tutsier med machetes, rensade ut nästan alla. Blodigt värre. Men mycket bra film.

En annan film som jag tyckte var bättre Somtetime in April, handlar också om Rwandas inbördeskrig. Och fast den första var blodig är den här ännu värre.

Man ska inte vara kräsmagad om man ska se. Men jag rekommenderar de starkt i alla fall. Ger allmänbildning.

Måndag

Morgonen började bra. Skulle haft en timme massage redan kl 08.00 men den personen kom aldrig så jag fick gå ner och lägga mig på en soffa och sova litegrann^^ skönt
Nu fick jag se att jag ska få massera Riina Kuuselo, lite nervös är jag nog. Hon är ändå The Big Star å jag e en liten Meikäläinen. Blir spännande, tänk om hon sen tar nån medalj i nåt VM, EM,eller NM då kan jag säga att jag hjälpt henne till det :D:DHade inte alls behövt vara nervös inför massagen. Hon var ju hur trevlig som helst och vi var helt överrens om att natt-ol int är speciellt roligt ;D Tyvärr är det den distans jag behärskar bäst... Hon tyckte att jag borde börja komma med på TPs träningar, men jag vet nu inte riktit...

Julsång nr 14

Med tio dagar kvar till julafton presenterar jag John Lennons Happy xmas (war is over).


Sömnproblem

Webbsidan kan inte visas. Finns det nåt mer irriterande?? Nåja man kan ju trots allt skriva vad man tänker på i anteckningar och publicera senare också.

Tänkte ju att jag skulle sova ordentligt inatt och fara på morgonlänk. Men det blev ju inte riktigt så. Det blir aldrig som man tänkt sig. Somnade kanske 12. Var vaken var och varannan timme. Vände och vred mig, aldrig var det riktigt bekvämt. Tröstig så in i norden var jag hela natten också. Var uppe och drack två gånger. Det resulterade ju förstås i ett trängande behov av att gå på wc. Men sånt at livet. Jag kan bara hoppas på att nästa natt är bättre och att jag så småningom får vänt dygnet rtt väg igen efter att ha vänt det så att jag går och sova kl 4 IGEN!!! Varför? Tjaa, hade jag ett bra svar skulle jag ge ett.


Confessions of a shopaholic

Igår va ju jag å susann å shoppa, igen. Trots att jag är mycket nöjd med alla mina köp börjar nu ångesten komma. Varför gjorde jag av med så mycket pengar? Varför köpte jag alla de där sakerna jag egentligen inte behöver? Jag borde ju ha lagt pengarna på saker jag verkligen behöver, istället för på saker jag inbillar mig jag behöver!

Nåja köpt är köpt och jag kan bara försöka lära mig tills nästa gång.... yeah right som om de sku hända. Men iaf jag borde göra ett riktigt försök att ändra mina vanor!Eftersom fotografen min försvann blir bilderna av sämre kvalitet, men hej jag försöker ju!Med dessa bilder försöker jag visa mitt nya PFG halsband och mina röda pumps... lyckar ju inge vidare, men snart kommer jag hem på jullov och då får ni se dem live:D

buranan, spriten och sabbsan

...<3

Julsång nr 13

Eftersom klockan just är 12 så kan jag ju lika bra lägga hit sång nummer 13 också. Och glad luciadag på er alla:D(Och jag vet att jag har en carola fettisch, men hon sjunger faktiskt väldigt bra!!!)


Julsång nr 12

blev nästan stressigt att hinna innan 12. menmen, eftersom jag skriver detta mitt i natten, vad passar då bättre än silent night??

Olivia Newton John Silent Night


Vinnare av Idol 2009

Jeii Erik vann:D:D Precis som jag ville, han e så bra å han e så snygg. Varje gång jag hör honom sjunga får jag gåshud, speciellt av Queens låt och Iron Maidens låt. Det är bara för mäktigt. Men här presenterar jag vinnarlåten:


Julshopping åter (men denna gång köpte jag faktiskt julklappar också;D)

Det är otroligt skönt att kunna vakna halv 12 på morgonen och kunna tänka "hmm vad ska man hitta på idag då?" Att inte ha några som helst planer och inte någon som pushar en att göra något man inte vill. Susann och jag mornade oss i godan ro, kokade morgonmål och diskuterade över alternativen. Vi bestämde oss för att hon packar, jag diskar, sen gör vi oss klara och åker till tågstationen och lämnar in väskorna för förvaring och så tillbringar vi en dag till i shoppingens tecken.

Sagt och gjort.

Jag skulle absolut inte köpa något idag hade jag bestämt mig för. Jag shopade ju så mykcet igår. Men för det första köpte jag delikatesschoko åt alla familjebekanta, för vi brukar alltid byta gåvor med de andra familjerna. Sen köpte jag en julklapp åt Sirkka. Sen shoppade jag nog lite åt mig själv också (A)... Ett par röda pumps, ifall jag någon gång väljer att ha enbart svart på mig så blir det inte så tråkigt om jag istället har röda skor och i tisdags dreglade jag över PFG halsband i rött, vilket jag då tänkte skulle matcha utmärkt med skorna.

Susann var dock inte helt inaktiv idag. Först var vi ti Indiska basaren i Asematunneli och där handlade hon en halsduk. Sen gick vi längs Hämeenkatu och i AndIAmo, där jag handlade mina röda pumps så handlade hon exakt lika och sen hade de tag 3 betala för 2 dagar så då hittade hon även ett par otroligt snygga svarta högklackade som jag är otroligt avis på...varför har hon inte skostorlek 39??... I chokoaffären handlade hon också något, lite lösgodis i form av lyxpraliner, tror jag.

Sen gick vi runt i koskikeskus ända till stängningsdags, åt pizza/pasta och sen gick vi till McDonalds på glass eftersom det ännu var länge tills tåget skulle gå. Efter att ha sölat med glassätandet och fått det att ta hela 20 minuter så bestämde vi oss för en drink i baren belägen mittemot Mäcken. Sen blev det dags att ta sig mot tågstationen. Ville inte riktigt att hon skulle åka. Har varit kul att ha henne här och det var alldeles för längesen vi träffades senast, som med alltför många andra av mina vänner sen jag flyttade till Tfors. Men först var det OL säsong och då var jag inte hemma alls och sen dess har det varit att prioritera besöken lite, tyvärr.

BTW. När vi mitt på dagen anlände till centrum såg vi Minna Kauppi på tågstationen. Wow alltså!;D

Shopping

Susann och jag har shoppat idag. Eller jag har shoppat och susann har släpats med nånstnas i kölvattnet;D

Sabsa kramar om sina kära nya ägodelar <3


Kul har vi haft och tjaa, har inte gjort så mycket annat än gått och pratat och spanat. Är för övrigt fortfarande hög på burana och händerna är lika ömma och sjuka som förr. När vi skulle hem från shoppingen fick vi höra att en buss har börjat brinna på motorvägen och trafiken löper långsamt. Jeii, kul alltså, jag som älskar att vänta. Sen när vi äntligen kom hem från ideapark har vi lagat mat och så har jag modellerat lite för susann.

Imorgon blir väl en dag i filmskådningens tecken och kanske lite mer shopping. Men då ska jag begränsa mig till de två julklappar jag tänkte köpa idag ;D

Nu bilder: (kommentera gärna vad ni tycker om det)


Mönstrade strumpbyxor, grå lång bomullströja,, brum/begie stickad...grej. Vita skor med klack.

Mönstrade strumbyxor, lång bomullströja(grå), grå stickad kofta.

Blev gnaska dålig kvalitet på denna bild menmen. Samma strumpbyxor och samma bomullströja, men en blå/grå bomullsväst från gina tricot.

Samma strumpbyxor, en svart lång top/tunika från gina, sen en lös tröja med svarta och guld paljetter och ett paljettbälte i midjan också båda plaggen från Gina Tricot

Samma strumbyxor och skor, en klänning från Spiritstore, sidenmaterial, halterneck, vit upptill och svart nertill och en slits därbak.

Gråa mönstrade stumpbyxor från Gina Tricot, den samma gråa bomullströjan från Selected, en svart lös stickad kofta från Gina Tricot.

Samma som föregående förutom det svarta paljettbältet från Gina Tricot i midjan

Som sagt...KOMMENTERA!!!

Shoppade idag totalt 10 klädesplagg^^ en plånbok(vilka pengar jag skall stoppa i den så e ju en anna sak;D), en porrkortlek, en bok, och burana(ifall jag skulle få för mig att kika på bankkontot)

Julsång nr 11

Med tanke på den nyfallna snön så kommer här Vikingarna med Hej mitt vinterland


Shoppaholics

Susann är här, äntligen. Hon kom igår kväll, hon fick massage. Sen for vi ti Cittari å handla, sen åt vi mannagröt, valde ut en film att se av de långt över 100 jag har och så kokade vi glögg och hade julstämmning. Idag ska vi shoppa hela dagen^^ Eventuellt om vi orkar ska vi ut på korg ikväll. Kanske vi bara sitter inne och kollar film. Vem vet. Vitsi va skönt alltså...att inte ha några som helst planer utan man bara gör som faller en in. Det var så längesen att jag är lite stressad trots att vi inte har bråttom nånstans.

Här är fortfarande vitt ute och jag har fortfarande inflammerade händer :S Men de e sånt man får ta. De e ju snart jul. :D Nu ska ja hoppa i duschen, fixa mej och så bär det iväg.

Onsdag

Var och shoppade lite igår. Egentligen skulle jag bara till posten med ett par brev, men jag gick igenom ett par butiker. Tjaa eller hela östra delen av Hämeenkatu och Koskikeskus. Hittade ett par underbart vackra skor för enbart 25€. Var klädd i en klänning och svarta strumpbyxor och svarta stövlar.

På bussen på vägen till Cittari var det en gubbe som var väldigt upprörd över min klädsel. Jag var otroligt road av det och retades helt diskret med honom^^ Han satt och såg på mig hela tiden, slängde sånadär irritarade blickar som om jag vore en hora eller nåt. Tyckte det var underhållande och gav honom utmanande blickar och han var så upprörd när han skulle av bussen att han knappt kunde gå och vände sig om hela tiden och såg på mig. Hahaha, vardagsunderhållning på hög nivå. Sådär blir det då man är ensam för mycket. Roligt hade jag i alla fall.

Torsdag ida då, skola, susann kommer hit. Inte mycket mer planerat. Sov 11 timmar inatt. Var nog skönt med tanke på att jag inte sovit på en par - tre veckor.

Julsång nr 10

Idag har det kommit snö här :D Vitsi tänk va kul att de äntligen blir vinter här också :D:D Snart blir det skola och sen är det bara några timmar kvar tills susann e här ^^ tänk om jag kanske borde städa...hmm låter tungt.

Nåjaa...här är alltså julsång nummer 10. Bara 14 dagar kvar till jul. Shit jag borde handla julklappar :S Men det löser väl sig då vi åker till ideapark...^^


Julsång nr 9

Julsång nummer 9 och 9 december. Nu är det snart jullov. Bara en vecka kvar.


Tisdag

Idag är det tisdag och hela två dagar tills Susann kommer. Kan inte vänta längre, vill inte vänta längre. Men det är bara att uthärda för dagen kommer inte förr bara för att man längtar efter den, snarare är det tvärt om.  Så jag ska väl koncentrera mig på skolan och läxläsning. Nu ska jag bara laga mat och så är det skoldags igen och vips har den dagen också gått.

På länken idag mätte jag upp en runda som jag ska börja springa först 1 varv GU kontroll och sen ett varv FU kontroll typ varannan vecka eller nåt. Hmm, få se hur det går med det då...

Julsång nr 8

Tisdag 8 december. Det närmar sig, bara 16 dagar kvar nu och dryga två veckor. :D kan knapt bärga mig!!


Helt slut

Jag kan inte förstå hur det kan vara såhär tungt att massera, jag är nu totalt slut i hela kroppen. Orkar knappt bemöda mig med att sitta framför datorn. Så illa är det! Kan ju ha nåt att göra med att jag steg upp kl 5 i morse, eller egentligen 04.50, och har i princip varit i full gång sedan dess. Nu är det bara en film och natten som gäller.

Man måste ju ligga i om man ska hinna se alla de 70 filmer jag har osedda ännu. ;D


Läskigaste idag var att nån tydligen har dött nånstans påvägen från min skola och hem. En massa ljus och blommor på vägkanten... Hujj, hu ska jag nu våga cykla ensam i mörkret????

Julsång nr 7

7e december och min sjude julsång varsågoda:


Back in Tfors

Tillbaka i Tfors. Skall snart till skolan men först laga mat. Jag tänkte försöka mig på karelsk gryta och ris idag. Var till CM och handlade lite, köpte mattor och ett gästtäcke (välbehövligt nu när det börjar bli lite kyligare ;D Ja och så ska ju susann komma på besök och vi kan ju inte gärna sova under samma täcke. Det är ju trots allt inte så passande, eller hur Åsa??;D

När jag satt i bussen påväg tillbaka var det en jättegullig tant som började prata med mig. Hon tyckte att mitt  nya täcke hade en kiva färg och att det passade bra ihop med mina nya mattor. Nej, man har ju inte påslakan på täckena:P Sen frågade hon om jag flyttar nånstans just nu, men då förklarade jag att jag ska få besök. Vitsi jag kan mycke finska^^

Man märker man är en smula ensam när tanter på bussen gör ens dag...

Igår talade jag med killen i telefon samtidigt som jag såg på Narnia 1. Jag blev nästan riktigt arg på honom. Inte av någon direkt orsak dock. Men han var upprörd över att nästan inga loma-förfrågningar hade gått igenom. Dock var han inte upprörd över att inte få komma hem och träffa vänner, familjen och mig, det som gjorde honom mest arg var att det blev så få dagar ledigt innan några tävlingar och att han missar ett läger. Och DET blev jag arg på. Hallå, han har ju fått fast hur mycket ledigt under militiden, farit Europa runt på läger, han har alltid fått ledigt då han velat det här var första gången sen midsommar han inte fick ledigt då han velat. Han är ju ändå i militären, kanske han borde vara på kasernen någon gång då också och så tycker jag han kunde ens ha tänkt på att det blir 3 veckor innan vi ses nästa gång. Men NEJ inte ett ord om det sa han.

Nåja det var nu bara småsaker att bli arg på, men det skulle ändå känts bättre om han ens för en liten stund tänkt på mig också...

Nu kom posten, hej hopp


Jag

Jag började kolla igenom gamla bilder. Jag konstaterade att jag ändrat utseende mycket under året som gått. Helt otroligt faktiskt när man börjar tänka på det. Jag är dock ganska nöjd med nuvarande. Men visst finns det alltid saker man är missnöjd med i alla fall...

13 april14 aprilMajAugustiDecember

Ja, ni ser ju själva den dramatiska förändringen.

Julsång nr 6


Grattis Finland 92 år!!Finland fyller idag 92 år. Jag är inte annat än stolt över att mina förfäder slogs så hårt så att jag nu kan leva tryggt i ett välfärdssamhälle. Idag har jag bara tagit det lugnt. tränat lite, varit till Jenny och skvallrat och masserat och skall ikväll se på självständighetsbalen, man har ju trots allt bekanta som är med^^

Finland<3


Myskväll me Åsa

Var två gånger till Ursaken igår. Mycket trevligt att se Åsa igen:) Vi mös med levande ljus, såg idol, åt ost, kex och vindruvor, drack saft, och mycket mer än så kan man inte kräva av en fredagskväll :D Sen gick vi sova, jag hann sova lite mer än två timmar och då ringde telefon och det var dags att köra hemåt. Tacka vet jag åsa så att jag inte behövde sitta nykter på krogen utan kunde njuta av kvällen istället :D


fotot norpat av Åsa: http://asagranqvist.blogg.se/

Rajtan Tajtan

Henrik Schyffert beskriver Finlandssvenskar :D haha, de e lite bäst!!


Julsång nr 5

Det har hunnit bli 5e december redan och det är dags för min femte julsång. Har redan dåligt med fantasin men, julsång som julsång...


Hem-hem

Efter skolan igår (smet ut lite tidigare än jag skulle ha fått egentligen men vaddå, nån gång måste ju jga också få skolka som alla andra) For hem och packade, lyckades missa bussen med typ 2 sekunder och hamnade att vänta hela 10 minuter på nästa! Han hem-hem och svänga för att åka direkt till internatet och umgås med emmi. Sen kom även Jessica och Jojan och Dimi och Hjortin dit. De va kul.

Idag ska jag massera hela dagen sådär som omväxling... Ska dock tjäna lite pengar idag och DET blir en kul omväxling. Ska till skolan och massera lärare, sen ska jag pysa iväg till stan för att massera åsas en kompis. (Kanske jag även hinner och shoppa också) Sen ska jag vara chaffis åt emmi, dimi och tobbe. Tobbe har jag heller inte sett på år och dar. Så vi ska nog ha helt skojj ikväll^^ Hoppas dom inte blir riktigt odrägliga bara.

Men nu morgonmål och sen iväg och slava;D

Julsång nr 4

Idag är jag lite tidigare ut med julsång nummer 4.


Julsång nr 3

Har nästan helt glömt bort mig med julsångskalendern, men med en kvart till godo presenterar jag nu sång nummer tre:


Julsång nr 2

2 december 2009 och dags för sång nummer 2


Det sker i Tampere

Igår var jag ute på stan en sväng, hämtade väggord från sinoopperi, var via posten och Lidl och sen vidare till gymmet. Under den tiden såg jag tre polisbilar. De e nog hålligång i denhär staden minsann.


Polis, ambulans och brandbil utanför scandic.

Polis och ambulans utanför Rosso.

I övrigt gör staden sitt bästa för att få till lite julstämning, vilket ju inte är det lättaste med tanke på vädret. Har öppnat de första luckorna i julkalendern idag. Har nu tänt mitt julpynt, tänt lite levande ljus. Jag försöker också göra mitt bästa för att få igång lite julstämning.

Var igår på BodyBalance till Fressi, idag har jag lite sjukt i armarna. Fressi var dock inte så imponerande. Men ska fösöka me Elixir nästa gång, kanske de e bättre.

Tog hur som haver kort på Tammerfors julpynt...
Hämeenkatu
Hämeensilta

Ser nu på I am a legend, sjukt hemsk film. Bra också dock. Rekommenderas varmt åt alla!

1 December

Julen är här och lyser frid på jorden.....

Hmm, första december idag då. Julkänslan är så långt borta den bara kan vara, det regnar och är plusgrader. Men nu tände jag just julbelysningen i lägenheten, tände några levande ljus och la på julmusik. Har man persennierna nere kan man riktigt börja inbilla sig att det närmar sig jul ;DRSS 2.0