Mozzarellagratäng á la Bäck


Söndagkväll

Har nu kommit hem från Hesa. Har varit på riktigt dåligt humör ända sedan jag tvingades lämna huvudstaden. Har irriterat mig på allt och alla! Blev så arg i tåget när det aldrig är sändning att jag slängde telefonen i väggen så att den gick i bitar. Satt dock i en egen kopp så ingen såg och är nu rädd för "den våldsamma typen på tåget". Men jag satt bakom ett gammalt par, tanten talade högt, släpigt och hade knapt tid att andas emellan. Förutom när hon hostade en hemsk och skrovlig hosta, lät som om hon rökt i ca 50 år. Nej ingen bra kväll, inte. Dock har hela helgen varit helt kul och precis vad jag behövde. Få träffa Kican och Eva, bara ligga och slöa och det tyngsta man gör på dagen är att shoppa 1½timme och gå till butiken för att handla mat. Det måste vi göra igen! Definitivt.

Det var nära ögat att Kican och jag blivit så inspirerade av Eva och Benjamin att vi hoppat på en båt till Estland på söndagen. Jag avstyrde det hela innan vi verkligen bestämt oss för det med att jag borde vara hemma någorlunda i tid eftersom jag ska tidigt till skolan. Dessutom skulle det aldrig sluta väl om vi två skulle åkt till Estland. Tänk er bara vad mycket sprit vi skulle ha handlat hem!! (Ja och så hade vi ju inga pass i Hesa heller)

Nu en episod av någon tv-serie och sen natten. Hoppas morgondagen känns bättre!

Vistelse i Hesa

Har nu tillbringat dagen och gårdagen i Hesa. Singstar, onyttig mat, filmer och underhållning enbart Helsingfors kan erbjuda är vad som gett en gyllene kant på vår vardag :)

Osten vinet och Eva :D


Kican å Eva hugger glatt in...


Kican tänkte på allvar gå ut i den mössan, det satte jag snabbt stop för ;DStringkalsonger...hmm...smakligt... only in Hesaoch en flygande ko. Som sagt only in Hesa...Hjälp en apa...only in Hesa
Kican och jag vid metronDagens nyförvärv. Stolt ägare av en engångskappa.


hesa

kican å jag har de riktit trevligt :D igår hade vi ost-och vinkväll me eva, sjöng singstar och kolla film. Idag ha vi vari ti Itis å shoppa lite julklappar å sånt :) (och förstås handlat mest åt oss själva ;) men det hör ju till...

bilder kommer senare

Sabsa <3 värme

Jag vill ha sommar och det NU! Jag är grymt trött på det kalla, våta, slaskiga väder som i folkmun kallas vinter. Vinter är nyfallen pudersnö och solsken. Vinter är skidåkning på skaren. Vinter är minusgrader och snö. Vinter är INTE regn, blåst och PLUSGRADER. I alla fall inte enligt mig. Men å andra sidan skull jag inte ha något emot sommar året runt. Eller egentligen är det ju bara mellantingen mellan vinter och sommar som jag inte tycker om. Hösten gillar jag nog, solskensdagarna med löv i alla de färger. Kylslagna morgnar som sen tidar upp til den dag på +15 grader. Eller en solskenstur på skidor på våren är inte heller dumt. Men det är avskyvärt att behöva gå omgring med våta skor och våta byxben. Eller att det regnar och håret blir vått och man får lov att gå omkring hela dagen med en dålig hårdag.

Nej tacka vet jag sommarn. Jag ska flytta till Thailand tror jag:PTummen upp för sommarn!!

Bathany Joy Galeotti - QuicksandGrymt bra sång enligt mig. Å och jag lyssnar på den non-stop just nu. I alla fall när vi är tillsammans:)


Dagens bästa

"Det finns ting som är oändliga, universum och männsklig dumhet,
och när det gäller universum är jag ändå inte helt säker."

//Albert Einstein


Kom igen nu! Lite effektivitet tack!

Ida ha jag int egentligen gjort nå, vari i skolan. Där va nu allt som vanligt. Tala me Eva sen då ja kom hem, fick äntligen de städat litegrann då så jag borde ringa henne oftare:) Imorgon är det en par timmar i skolan som gäller och sen att ta tåget ti Hesa å hälsa på Kican å Eva! Vitsi de ska bli skönt! Ja ha int sett Eva på snart två månader och kican på typ en månad. Vart har tiden tagit vägen? Den går så långsamt men ändå hinner jag knappt med något som jag borde. Hmm...borde verkligen se till att effektivera mig lite!

Borde till exempel ha börjat med utvärderingar av andra massörer för länge sedan, men inte ens det har jag fått gjort. Fast jag har pauser mellan kunderna så orkar jag helt enkelt inte aktivera mig då och efter praktikdagens slut känns det lite konstigt att lämna kvar i skolan. Nej skärpning! Nästa vecka ska jag börja å jag får det färdigt!

Fick annars just veta att om jag masserar skit mycket nu och ibland kanske tar dubbla skift och så så är det möjligt att sluta skolan typ redan i april! Skulle vara häftigt. Gäller att inte vara alltför mycket på läger och dylikt dock. Men det kommer jag ju att vara eftersom jag gillar att resa:) Ska ju bara ha ihopskrapat till 300 massagetimmar, jag menar hur svårt kan det vara på en skala??;) Och sen dessutom 200 UH timmar, med mina projekt eller i ishallen. Nån till som vill anmäla sig som projektperson så jag får det överstökat nån gång. För i den takten jag masserat E å J så blir jag inte färdig förrän 2011:P Nåjaa, måste ta extra skift i isahallen bara! Inget värre än så,.,

Men nu ska ja gå å sova så jag orkar upp imorgon så att jag kommer mig till Hesa överhuvudtaget!!

crap

Förkylningen blir bara värre och värre :( VAD GÖR JAG FÖR FEL SOM ALDRIG FÅR VARA FRISK?????????? Jag blir så arg!

Varning, konstnär i arbete

Har börjat rita igen. Det är aldrig ett gott tecken... men har nu tagit några bilder i alla fall å tänkte publicera eftersom en fågel viskade i mitt öra att långa inlägg är tråkiga så ska jag hädanefter försöka ha med bilder i mån av möjlighet:)


Teoridag

Har haft teori idag, tungttungt. Men förhoppningsvis lär man sig något också. Fick lårmassage till sist och jag som avskyr lårmassage! Men det var nog trots allt helt okej att få avsluta dagen med att ligga en timme på plinten.

Är fortsättningsvis lite förkyld, inte så jättemycket men sådär irriterande nog att man inte kan träna :( Men jag ska ti Hesa i helgen och muntra upp mig lite^^ Det blir riktigt skojj!! Vitsi vi ska härja, för sen blir det inte mycket av det när kära frugan ska lägga sig under kniven!

Men nu är det dags att äta lite och sen vara en flitig studerande!!

Livsnödvändiga fakta, nästan iaf

Har så tråkigt att jag inte kan låta bli att surfa på nätet och lägga upp en massa onödigheter i min blogg.
Onödiga fakta, du helst inte hade läst:Att skicka en hel byggnad har varit olagligt i USA sedan 1916 då en man postade ett 40 000 ton tungt tegelhus för att undvika höga fraktkostnader.

Colgate mötte en stor utmaning när de skulle marknadsföra sin tandkräm i spansktalande länder. Colgate betyder nämligen på spanska: stick & häng dig.

Den enda delen av kroppen som inte kan drabbas av cancer är ögats lins.

 

Bowling uppfanns i Egypten 5000 år f.Kr.

 

En smaklöks livslängd är 10 dagar.

 

Undersökningvisar att myggor drar sig till folk som nyligen ätit bananer.

 

Alfred Hitchcock hade ingen navel.

 

Det är fysiskt omöjligt för grisar att titta upp i himlen.

 

Hjärter kung är den ende kungen utan mustasch.

 

Det mesta dammet i ditt hem kommer från din egen döda hud.

 

En kalkon drunknar om den står med öppen mun och tittar mot himlen när det regnar.

 

Rembrandts morfar var bagare.

 

Fram till början av 1900-talet så såldes rent kokain på Harrods i London.

 

Oddsen för att dö genom att ramla ur sängen är 1 på 2 miljoner.

 

George Washington odlade marijuana i sin trädgård.

 

På 1 år kommer du att ha svalt ca. 14 insekter, i sömnen.

 


 

 

Hoppas jag gjort dig, kära läsare, lite klokare. Jag känner i alla fall att jag är betydligt smartare nu och att jag definitivt inte hade kunnat leva vidare utan att veta hur man bäst dränker en kalkon eller varför man inte får posta hus i USA ;D


Dagens låt

Paramore- Playing God


Trååkigt så 17s

Sitter i skolan och begrundar. E "järjestäjä" och har ansvar för mottagningen idag. Det är spännande att helt själv möta alla på finska, en liten utmaning sådär. Samtidigt är det så oerhört tråkigt. Så ser man ut och ser att det regnar. REGNAR i November!! Nej hohho, jag ska flytta söderut till vintern. Vad har händ med all snö? Det fanns ju så grymt med snö när jag var liten. Jag gillar inte slaskväder alls. Såhär ska de ju se ut:Hmm, men vi får väl nog vänta lääänge på sånt väder ännu. Tror nog jag emigrerar till södern över jul. Är grymt avis på en klasskompis som just åkte iväg för 3 veckor till Thailand.... Jag å vill!!!

Min fina julprydnad:)

Mycket stolt ägare av en julprydnad!! Lär väl nog bli enda i sitt slag i denna lägenhet :P


Lite suddig bild dock. Det beror nog på den bakom kameran ^^

TallrikseländetGaah jag blir arg bara jag ser bilden alltså!!!

Vecka 48 so far

Åkte ju hem från Levi med Eric å Emma. Helt okej bilresa, gick nog alldeles för snabbt trots att det tog typ 9 timmar:P Men ju närmare hem vi kom desto kortare tid hade jag kvar med Eric. Vi hade två pauser och på Abc Tupos insisterade jag på ost och kex. Fick plötsligt ett himla sug efter det. Det fanns inte en enda vitmögelost i hela butiken dock och det förvånade mig väldigt. Jag som hade sett fram emot det, men Mustapekka duger ju också:D

Vi hade ostkväll då vi kom till Kronoby, hela familjen Storvall deltog och det var roligt att ha en familj att samlas med:) Händer ju inte alltför ofta sådär annars så..
På söndagen gjorde jag allt för att skjuta upp min avfärd men till sist var jag tvungen att åka i alla fall. Fammo Storvall kom över på kaffe för att hinna träffa alla innan de spred ut sig över landet igen. Jag har i alla fall blivit accepterad av henne för hon hade köpt lotter åt alla barnen inklusive mig ;D Haha:D Det var riktigt gulligt.

Väl hemma i Tammerfors var det bara att krypa under täcket och sova. Måndagen var tung. Efter en vecka med enbart svenska så var det en himla omställning att börja tala finska igen. Förutom en söndrig tallrik så var dagen trots allt helt okej. Köpte gravad lax och rågbröd och åt till kvällsmål, gottgott. (Det kostade bara 1€ så jag kunde inte motstå)

Idag e jag järjestäjä, vilket betyder att jag inte behöver göra så himla mycket:) sköönt!! men nu mat å sen iväg till skolan.

Lägrets sista dag

Nu är det lägrets sista dag. Igår innan jag somnade fick jag grymt sjukt i halsen. Det kom från ingenstans och jag blev grymt arg. Varför just nu? Det är ju bara en dag, en endaste futtig träning kvar. Men NEJ inte ska jag få vara helt frisk ett endaste ynka litet läger. Så idag är det bara vila som gäller.

Igår tränade jag ju förstås desto mer. På morgonen så hade vi långlänk. Efter 1½h var jag nära att ge upp men Malin å Jenny fick mig på bättre tankar. Andra gången jag tänkte ge upp var efter 2h40min när Jenny slutade. Men då fick Malin mig på andra tankar och sist och slutligen var jag 3h15min å skida. Ganska skönt att bara "såta" på i spåret och inte ha bråttom nånstans.

Malin och Jenny ser en smula uppgivna ut. Detta var kanske 2h in i länken..

Under samma paus såg vi faktiskt renar också...

Dagens andra pass skulle bli en smula kortare och jag var "bara" 1½h. Jag har nog aldrig varit så pigg i benen. Det kändes så lätt så lätt. Precis som om jag skulle ha flugit fram. Ibland blir man glad:D Kanske kan det också ha berott på att vi skidade och diskuterade om världen är rättvis, om människan kan handla osjälviskt och korruptionen i Ryssland. Jag fann i alla fall diskussionen väldigt intressant och givande.

Under kvällens lopp hann vi se Da Vinci koden och sitta en stund och prata med Malin och Jenny. Jag måste säga att jag inte riktigt förstår mig på dagens ungdom. Det är som att en helt annan generation håller på att växa upp nu. Bara två år efter oss, som vi anser det, ordentliga typer. Vi hoppade minsann inte i säng med vem som helst, hur som helst, var som helst. Men alla måste ju göra som dem behagar. Jag är bara ganska bestört över detta.Hmm, ja det är nog såhär man ser ut efter en veckas träningsläger och allt upprörande skvaller vi har kommit med.

Idag ska jag då hem:) Ganska skönt nog men helst skulle jag nog isolera mig på det här hotellrummet med E. Men man får inte allt man vill här i världen så...
Jag får i alla fall sitta 9h i bil med honom!:)

Dagens låtBeskriver helt perfekt känslan jag har ibland!!

Lägertävling och sånt

Har nu varit obloggad i två dagar. Har helt enkelt inte haft tid. Ganska konstigt med tanke på att man är på träningsläger och  borde ha all tid i världen. Menmen, så kan de gå. I alla fall tränade jag 3 h igår och masserade lika många, hade isbehandling på en rygg och lite ditt och datt.

Idag har vi haft lägertävling och det gick väl helt okej, jag var ju "bara" 3 minuter efter på 4,6km. Hmm.. men jag avslutade min skidsäsong idag, tilläggas bör ju att den startade också ;D Singstar har vi ju hunnit med en hel del och skvallerklubbar dylikt. Så nu börjar man snart vara mätt på skvaller. Nej förresten vem försöker jag lura. Blir man någonsin det??

Jag är inte så bra på att sjunga har jag ju konstaterat men det är bara att köra med fin koreografi istället så då uppskattas man nästan i alla fall...

Har i flera dagar också varit på länk med Jenny, vi har dragit lite stegringslopp, mångsteg och sen rörlighet och töjningar. Mycket välbehövligt kan ju tilläggas!!

Bilder:

Hotellgården och vår utsikt från balkongen!Jenny och jag på länk. Hmm? Flyger hon månne?
Levibacken i bakgrunden.Sabsa helnöjd efter att ha fått en spritflaska som tack för massagen ^^ (eller glögg var det)Singstar på G. Falsk ton eller varför grinar Sabsa så illa?? ;D Nej, både Belinda och Sofie sjunger så bra att man riktigt skäms att vara i samma rum när man själv öppnar käften!!

En dag utan vila, nej nu tror jag jag går och gräver ner mig!!

Har nu tränat andra gången idag. Trots att jag orkade dra ganska hårt så börjar det nog kännas lite. Kanske lite mat och lite mer sömn gör susen :) (Och eventuellt en kakao ikväll). Mat är underbart gott efter ett hårt träningspass. Jag gillade till och med skinkfrestelsen idag, och hur ofta händer det på en skala att jag äter skinka utan att klaga över hur illa det smakar?

Under dagen har jag hunnit med ganska mycket. Jag har varit till shopen, bjudit vallaren på kaffe, introducerat Gossip Girl för Eric, läst i spökflickan och tränat två gånger. Något jag dock inte hunnit med är vila. Så det blir nog till att ta en 10 timmarsnatt inatt.

Till och med Eric har läst lite på den bok han började med någon gång i höstas. Det finns det bildbevis på!


Och Åsa: Jag lovar att jag ska ta någon bild från skidspåret nån dag så är du inte lika avundsjuk längre! Här är plusgrader och det suuger att skida ;D

Lägerliv

Här i Levi bara tränar, äter å sover vi. Ganska skönt liv. Så här skulle jag kunna leva hela tiden. Dessutom behver vi inte plocka undan efter oss då vi ätit. Vi har renbäddade sängar varje dag. Allt serveras som på silverfat. Igår sjöng vi singstar för fulla muggar. Det var kul men det värsta är att Eric klådde mig på ABBA!!!! Ja trodde nästan inte mina ögon. Något är fel. Väldigt fel.... Sen hade vi som vnaligt lite skvallerkväll också. Ganksa mycket intressant kom nog fram ^^

Min armar är dock döda. Efter 3h träning och 90 + 45 min massage ville dom inte riktigt fungera idag. Idag var det klassiskt på morgonen. De filmade :S Kommer nog inte att bli hemskt skoj att se på det idag. Men det är smällar man får ta när man, dumt nog, åker med på skidläger.

Inga bilder ha ja ju ens fått tagi. Jag har inte ens haft med kameran till skidspåret. Men det kanske kommer. Förhoppningsvis iaf:)

Men nu ska det bli lunch. Jag är så hungrig att jag kunde äta en hel häst!!

Första passet

Nu är första skidpasset avklarat. Det var tyngre än befarat. Kan ju också bero på att det regnade så det blev rätt tungt före. Men hela kroppen bara skakade efter 1 h skidning. Det har nog aldrig hänt förr. Hmm, kanske ta det lugnare på andra passet?? Eller, tjaa, det kommer ju inte att gå så bra:P Dum är man ju också som fortsätter ½h till efter att kroppen börjat skaka som ett asplöv. Men är man idrottare i kropp och själ så avbryter man inte ett träningspass fast det känns lite motigt... Idrottare är sjuka i huvudet! Ren fakta bara, inget påhopp. Så ingen ska känna sig sårad av det.

Myser nu i hotellrummet med killen. Fast snart är det slut med det då det är lunchdags :D MAAAAT!!!


Har kommit fram

Efter en 10 h lång bussresa har vi nu kommit fram till Levi. Har varit på länk med Frölle. Lite tungt i början, sen börja de flyta på bättre. Får bo me min kille hela veckan ^^ Vilken jkla lyx alltså :D Hotellrum för två en hel vecka!!! Få se om vi klöser ögonen ur varann inna veckan är över :P

Det blir nog bra det här !!Vårt rum på Sokos hotell

Julpyssel i november!!Åsas julkalender under progress!
Fin, eller hur?

Dagens mest sedda klipp

Hahaha. Det här är humor på hög nivå :DPysseldags

Jag blev på pysselhumör så nu e de dags igen.
Och eftersom ja helt saknar fantasi så blir det en till julkalender. Kanske åt mig själv denna gång?? Eller så åt Åsa eller Eva. Om dom nu vill ha den. Problemet med att ge den åt Eva är hur jag ska få den till henne...

Men åter till operation Julkalender.

Länkki

Ha vari på dagens träningspass nu. Åkte till Vasa imorse, närmare bestämt till Ursaken och Åsa och jag sprang en långlänk. En långlänk har sällan känts så tung att springa som idag. Vet inte riktit vad som felar. Laddade ju trots allt upp med glass och glögg igår. Dagens bästa var no trots allt att få gå i bastun efteråt. Åsa och jag skulle ju simma lite också, men det var så kallt att vi skippade den tanken ganska fort:P Haha, nej vi är inte bekväma av oss :P

E nu hemma för att få lite mat i mig och packa det sista inför lapplandsresan imorgon och sen bär det iväg till stan igen. Ska vara chaffis åt pappa, som ska på klassträff. Det är hela 30 år sedan han gick ut gymnasiet. Jösses han e nog ganska gammal trots allt. Ganska skojj är ju att han jubilerade samma år som jag fick min egen mössa.

Så jag kommer att tillbringa större delen av kvällen i Vasa. Förhoppningsvis i ursaken. Eller kanske på O'Malleys på en Irish Coffee. Gottgott

Tänkte iaf ta med mig singstar ifall vi kommer på vi vill sjunga. Och så har ju åsa Alias och Twister. Så hon å jag å Caala och Harry kommer säkert att få kvällen att gå. :)

Nej nu ska jag nog börja pyssla med en till julkalender!

Julkalender

Var på pysselhumör en dag. Fixade till en julkalender.Varsågod Kican! Finns att upphämtas i S. Vassor. Fast din moder sa att di sku ner nästa helg och att di sku kunna ta den då! Hoppas de fö den börjar ju trots allt 28 november ^^
Igår hann jag vara hemma ca ½ timme innan jag gav mig iväg ut igen. Denna gång bar det av till Åsas lya för att dricka glögg och kolla idol och allmänt umgås. Mycket trevligt!:)

Sen Bestämde vi oss också för att vi skulle på långlänk. Så när jag for hem kändes det ju förstås en smula onödigt eftersom jag 7h senare skulle köra samma väg men åt andra hållet igen. Min tur att åka till vasa. Dessutom ska vi till simhallen (tror jag iaf att vi bestämde:P) Hur som haver, det blir kul. Eller kul är väl kanske inte rätt ord när man ska springa i två timmar men tjaa. Kul att få träffa åsa lite i alla fall.

På tåget

Sitter på tåget och skriver. Tacka vet jag dator. Här är otroligt tråkigt. Fast denna resa har trots allt inte varit totalt händelselös. Det började redan på busshållplatsen då en man började prata med mig om huruvida det var en liten ås som några hus var byggda på eller ej och en massa annat smått och gott som han funderade på. På bussen på väg till tågstation satt jag bredvid två fyllon. De hade gansak roliga diskussioner.  Sen var det en som vägrade betala för sig på tåget och det var ganska underhållande att se på när konduktörerna försökte prata med honom. Och n sitter en otroligt snygg kille mitt emot mig. ^^ Inte kan man klaga på underhållningen. Men tåg är nog ändå inte nån favorit. Jag tror killen är ishockeyspelare, för han har sån frisyr och så ser han lite bekant ut. Kanske jag råkat vara inne på nåt lags hemsida och tittat.

Men snart hem-hemma. Skönt ska de bli! Och sen en vecka i Levi. Hur länge har man nu inte väntat på det då? Bara fundera på skidning, mat, vila och umgås med killen. Det låter som ett ganska bra liv, tycker jag. :)

Vad ska man hitta på ikväll då? Glögg någon? Fast alla har ju emigrerat till Hesa. Tack Kican! Tack! ;D Nåja vetja det reder sig. Om inte annat kan man ju faktiskt titta på tv också. Eller så kanske Tiia eller Johanna råkar vara på internatet. Dom är ganska roliga att umgås med också.

Har inget mer på hjärtat och så är jag snart i Seinäjoki så det är väl bara att avsluta och packa ihop sina grejer för tågbyte.Tågbytet är avklarat. Sitter nu i Seinäjoki och prövar lyckan med att få mokkulan att fungera.

Och det lyckades :D Jeii, men sen kommer man till ödemarken Ylistaro och Storkyro så då slutar det fungera...


Så oerhört irriterande

Jag har ju redan bekänt att jag börjat se på Gossip Girl. Det är faktiskt en helt bra serie. Speciellt med tanke på alla snygga män som figurerar i den ;D Nåjaa, ja är nu på säsong 3 och är oerhört upprörd över att de slutat spela in serien. Varför sluter de mitt i en säsong? Jösses, det kan man ju inte göra. Är det att vänta på en fortsättning nu då eller? Ska det bara sluta mitt i, det är ju inte rättvist mot tittarna. Hur ska man då veta hur det går?

Nej jag blev så upprörd att jag skulle behöva bojkotta Gossip Girl och börja med en ny tv serie på direkten. Inte ens idas se de sista avsnitten. Men självbehärskningen är inte bättre än att jag nog vill se i alla fall. Men nästa gång jag börjar med en tv serie så ska jag minsann se till att välja en med ett slut också. Typ Friends eller Sex and the City.

Såja nu känns det lite bättre när man fått skriva ut aggressionerna.

Hahaha:D Typ bästa reklamen nånsin!!!


One Tree Hill

Fick en plötslig OTH nostalgi-noja så jag bestämde mig för att visa favoriter:)
"There's two tragedies in life, one is to loose your heart's desires the other one is to gain it."
-George Bernard Shaw-


glögg

ikväll ska jag dricka glögg^^ det är längesen sist och ska bli riktigt gott. (Okej jag erkänner jag drack med emmi för två/tre helger sen) Men före det var det längesen!OCH VARFÖR KAN JAG INTE LADDA UPP BILDER NU DÅ???? FRUSTRERANDE!!! Nåjaa de får komma i ett senare skede nu då.

Men julstämmningen fortfarande på topp^^


Julstämmningen är här!

Fick riktig jul-feelis idag. Helt sjukt, det är ändå över en månad kvar till jul. Men man kan inte kämpa emot julfeelisen så jag köpte dekorationskvistar och en vas så nu har jag mysbelysning. Sen har jag laddat ner julsånger. Så nu är det bara glöggen och pepparkakorna och sällskapet kvar:P

I år hade jag dessutom tänkt göra adventskalender åt mig själv, men få se om jag har tagit mig vatten över huvudet. Men jag ska arbeta på det.

Vardagsfunderingar

Här händer det då aldrig nånting. I måndags då jag kom hit så åkte jag hem med väskorna, sen tänkte jag betälla en klipptid. Fick tid 15 min senare så då slog jag till och klippte mig. Sen var jag till intersport och letade skidhandskar, kom ut med en buff. Tänkte också köpa en halti-jacka för 50€ mn jag borde sluta med mitt impulsköpande så jag höll mig.

Sen skola. Kom därifrån kl 8

Tidag drog jag backdrag, besökte citymarket och intersport där. Kom hem med sockor och singstar. Uschadåde med mig. Jag borde kunna hålla mig. Sen skola.

Här är kallt. Kallare än i vörå. Det är minusgrader dygnet runt nu. Håret har börjat få vinterform (=elektriskt och platt) men jag köpte ett medel som förhoppningsvis ska hjälpa mot det. Dyrt var det i alla fall.

Nu skola!


Och jag SKA försöka fota Tammerfors med dess juldekorationer. Fr det är riktigt fint.

Söndag

Var dn i huset som steg upp först. Nej vänta...vad? Skrev jag just det där? JO!DET ÄR SANT!! Jag steg upp före pappsen. Tro't eller ej. Åt morgonmål, klädde på mig och länkade iväg till skolan, tränade styrka och länkade tillbaka. Gick i bastun, skönt och tredje dagen i rad. Måste vara nåt slags rekord! Sen kokade jag mat. Lövbiff med rostade grönsaker och svampsås. Gottgott. Och så gjorde jag en efterrätt också den hade ett fancyt namn men det minns jag inte. Hur som helst tror jag att pappa uppskattade det.

Sen åkte vi till fammo å faffa och drack kaffe och lekte med kusinbarnen:) De är otroligt söta:) På kvällen åkte jag till internatet och umgicks med emmi lite. Sen natten och på måndagsmorgonen steg jag upp kl 05.00 och åkte iväg mot Tfors.

Lördag

Det hade snöat otroligt mycket natten till lördag. Så jag bestämde mig för att skida på förmiddagen. Skidade 40 min och det var inte lika härligt som jag föreställt mig. Det gick tungt, jag fick kramp, balansen var dålig och tekniken ännu sämre. Så jag sprang ½ timme efter det så jag skulle få en ordentlig träning. Sen åkte jag med Pärra och Rasmus till stan och sprang dagens andra pass Natt-sprint-ol ganska häftigt:D synd att det inte var mitt i en stad eller park för det skulle ha kännts ännu häftigare. Nu var det mest skog och det kändes som vanlig natt orientering.

Efter träningen var det bastu och mat. Sen diskussion över framtiden och musikfrågesport. Sen när vi avklarat allt tråkigt åkte vi till Robin och sjöng singstar och drack cognac. (är nog inget stort fan av cognac men sådär för sällskaps skull drack jag lite) Sen körde jag hem. Smart? Njää, speciellt inte nu eftersom de har så mycket poliskontoller överallt. Men å andra sidan med föret som rådde var det bra med en liten styrketår så att man ens skulle våga sig ut på vägen.

Inget annat än samlingskväll med ol gänget måste göra om igen och helst med fler närvarande och en lite längre stund! Men snartsnart om vi får vår bastukväll til stånd. Kan knappt vänta:D

shopping

Kom hem i tordas. Eller hem och hem. Jag blev skjutsad till internatet av Tiia och så åt vi där och sen skjutsa hon mig till S-Market och sen hem. Där bytte jag om och packade och gav mig iväg till internatet igen. Sprang ½ h och drog iväg med Emmi till styrkesalen och tog ½h styrka. Sen hamande jag på arbete. Penikka-massage och sen massage av emmis rygg.

På fredag vakna jag 09.00 helt av mig själv och steg upp för att börja förbereda maten. Kl 10 for jag och åsa på långlänk som planerat. Sådär i förbifarten bestämde vi oss för att ta drickapaus på skolan och samtidig hälsa på rolle och pappa. Men pappa var försvunnen och rolle talade i telefon (chockin) så vi hälsa på sussi, babben, katja, rune och pia istället. Dom blev glada av att se oss och blev imponerade av att vi skulle springa 2 h.

Vi hade pitstop i kanske 20 min. Rolle var också nöjd över att vi skulle och springa:) Man borde alltid åka via skolan innan man ska träna. Motivationen höjs alltid där. Sist och slutligen stannade klockan på 2.15 Ganska nöjd om jag får säga det själv.

När vi kom tilbaka var det att lägg på ugnen, i med pastagratängen och sen iväg i bastun. Otroligt skönt att basta efter två timmar löpning även om det inte är idealet för återhämtning.

Efter att vi fixat oss och ätit åkte vi iväg mot stan. In via mysports för att se ut ett par skidstavar åt mig som pappa skulle komma och köpa senare. Jag hitta en fin mössa som jag köpte och sen en oneway ytterdräkt för 50€ som jag bara inte kunde motstå.

I vasa skildes våra vägar. Åsa skulle på föreläsning kl 17 på fredagskvällen!!! Jag gick till halpahalli och köpte lottringar till avslutningen och sen vidare till salkari och köpte årets andra julklapp:) di har en grym rea där så de gäller att passa på. Jag köpte också märkesörhängen åt mig själv medan jag en gång höll på.

Sen kom pappa och vi åkte til my sports igen och köpte stavarna jag sett ut och sen fick jag ett par skidskor också!

Avslutningen gick bra, jag ock rasmus var programledare och allt löpte någårlunda smärtfritt. Jag fick två lottvinster, en fruktkorg och en brandvarnare + ett reflex. Och så fick jag 150€ för att jag har sprungit bra i år. Helt motiverande. Dessutom har jag 50€ från förra året som jag borde shoppa upp snart.

En helt lyckad dag med andra ord:)

Den första snön :D

Tänk att den första snön alltid gör en lika glad:D Ganska konstigt med tanke på hur mycket man klagar på att snön är kall och våt innan vintern är över :P Men så är det väl med människan aldrig nöjd.

Var i alla fall som ett barn på julafton på morgonlänken i morse (i alla fall sedan jag vaknat till liv).

min gata

random park nära mitt hus

Gångbanan nära Cittari

Ett försök att ta foto på Tfors men det misslyckades lite:P

Här är alltså räven. ^^ Det är ju typiskt att jag, första gången jag ser en livs levande räv och faktiskt till och med råkar ha kameran med, blir så till mig att jag inte kan knäppa en ordentlig bild. Hm!Bilderna är av dålig kvalitet och mörka och objekten är inte så fantasifulla. Men vad begär ni av mig kl 07.30 på morgonen mitt under en länk? ;D Det är i alla fall något att titta på så att ni inte behöver fantisera allt vad jag försöker beskriva enligt bästa förmåga.

Nu är det lunchdags så småningom och sen är det till att packa väskan och bege sig iväg hem-hem.

en räv :D

Jag vaknade imorse, ville inte stiga upp. Snoozade 30 min och insåg att jag måste, ingen nåd, bara att stiga upp och ut på länk. Ja kollade ut genom fönstret och såg snö. Vänta..jo..det var SNÖ!! Nej, vill inte men då var jag redan påklädd. Of we go! halv timmes morgonlänk. Ja tog några foton. Och sen på vägen tillbaka såg jag en räv :) Jag försökte fota den också men det blev nog inte så bra. Foton kommer senare.

ur och i som vanligt

Han bara via butiken, hem, laga mat, äta och sen iväg igen. Denna gång (igen) till ishallen. Ingen stor överraskning där inte. Denna gång var det A-junnurna som skulle ha massage. Å andra sidan var det jag som valde det själv, skrev på listan igår. Det är väl inte mer än rätt att jag far till hallen nån gång också med tanke på att jag kommer att vara borta rätt mycket. Dessutom har jag inget emot det (A)

På väg hem vek jag in till Prisma och handlade en farsdagspresent åt pappa. Ett par långkalsonger precis som han ville ha. Inga stora överraskningar här heller.

Imorgon hem-hem:D Jeii, fast det börjar nog svida i plånboken snart att åka så mycket tåg av och an. Menmen så länge jag slipper hem-hem är det värt det!!!

Nu natten!

teoridag

Idag har vi haft teori. Helt okej som variation för det är nog grymt tungt att massera dagarna i ända! Vi lärde oss OIFN (origo-insertio-functio-nervus) för m.teres major och m. teres minor idag. Vi lärde oss även lite om Penikka-tauti och skolioosi. Helt intressant idag och tydligen har jag höger ben lite längre än det vänstra. Hmm.. nåjaa inte har det nu märkts hittills i alla fall. Sen fick vi också massage för penikka-tauti och det njöt nog inte många av. Jag tror att jag klarade bäst av det, säkert en av få som haft penikka:P Men å andra sidan var det knappast första gången jag fick sån massage så tydligen blir man tåligare och tåligare. Jag låg nämligen och njöt medan andra vred sig på bänken av smärta och då försökte hon som massera mig ta i för allt var hon var värd. Till och med en lärare kom och försökte få mig att grina illa :P haha och så tror dom jag ahr hög smärttröskel. Knappast. Det är bara det att vaderna är vana med smärta av det där slaget. Om det varit låren eller ryggen hade nog även jag vridit mig av smärta, kanske till och med varit känsligast av alla.

Nå nån gång måste man ju få visa sig hård också:P

Jag hatar mornar

Jag är definitivt ingen morgonmänniska. Jag avskyr att stiga upp. Men å andra sidan ärjag alltid trött på kvällar så vete fåglarna om man är morgon eller kvällsmänniska. Men idag vaknade jag och skulle på länk men jag insåg snart att jag har så sjukt i alla ryggmuskler som finns att jag knappt kan röra mig. -->ingen länk för mig. Total vila är nog det som gäller idag. Det måste vara av massagen jag fick igår. Någonting lämnade nog lite i kramp. Hoppas vi inte ska få ryggmassage idag på teoridagen. Det blir smärtsamt.

Tisdag

Idag blev det en betydligt jobbigare dag. Började med praktik 6 timmar + teori 1 timme. Fast å andra sidan fick jag 45 min ryggmassage ^^ Min rygg börjar nog snart vara helt uppmjukad. Nu börjar det nog vara benens tur att f sig en omgång. För nog känns det lite i benen av 3 timmar löpning igår även om det borde vara en "piece of cake" menmen, så går det när man varit allt för lat och allt för nere för att orka bry sig om träning.

Efter skolan 14.50, var det att susa hem, slänga i sig en smörgås och lite te, packa en väska med träningskläder och sen susa iväg för allt vad man var värd mot ishallen, var där 15.20. (och cykelvägen är det typ 20 min så det blev nog bara in-och-ut-igen i lägenheten).

Var i ishallen och masserade 2timmar. Sen via Halppis för att köpa lotter till femmanavslutningen. Synd att de bara hade 4 ark, nu måste jag ju via Vörå-halppis också. Sen iväg till Simhallen och träna. Hade tänkt fara på länk också men när jag väl var där så smakade det inte riktigt längre så jag simmade bara 1 h och 2 km istället.

Känner mig lat idag. Hade tänkt fara på morgonlänk men när klockan ringde 05.20 så var det inte aktuellt med att stiga upp tyckte min kropp iaf så jag sov en timme till och då var det inte längre tid för länk så.. dit for det! Nå det går att reparera imorgon. Väckning 05.30 länk mellan 06.00 och 07.00. Denna gång måste jag bara orka för efter skolan har jag inte tid. Då ska jag till ishallen igen!!! De e fullt upp nu

Länken ja

Glömde ju att skriva att det blev 2 timmar och 20 minuter löpning. Och cirka 20 km. Helt okej. Kunde vaara lite längre men jag sprang ju som sagt och läste samtidigt:P Vad mer då. Jo det är ju inte varje gång man är ute och springer som man springer rakt igenom en filminspelning. Ooops ^^ så kan de gå:P

Undrar vad det var för film...

Sen en annan grej förutom att jag är en bokslukare och att jag råkar ut för filminspelningar mitt i skogen så visste jag bara var jag var de första 30 minuterna och de sista 5. Ganska lyckat att komma hem trots allt;D

(Men ska sanningen fram så hade jag nog inte sprungit mer än 2 timmar jämt om jag vetat var jag var :P Lat..mm.- jag veet)

ps. lovar jag ska ta med mig kameran nån gång ännu för det finns otroligt mycket fint att fota här ds.

Måndag

Har blivit riktigt uslig på att uppdatera. Men jag får lov att göra det så här i efter hand istället:) Igår(måndag) då alltså så var jag UH akuutti, vilket betyder att jag mellan 08.00 och 14.00 skall vara tillgänglig ifall något lag behöver massage akut och då ska jag vara beeredd på att ta mig dit. Nåjaa tänkte jag. Blir en skön dag i sängen med Gossip Girl och OTH då.

Steg upp kl 07.00 och for på morgonlänk 30 min:) nöjd alltså!! Sen åt jag morgonmål, såg lite tv-serier. Fick meddelande kl 09.00 att de vill ha massör till kl 12.00 i Hakametsän jäähalli. Mm, men det var ju inte så pjåkigt jag hade ju ändå ganska tråkigt. For dit, satt 90 min där och såg lite på träningen. Såg på tv i omklädningsrummet medan en massa män gick spritt nakna runtomkring mig (trevligt alltså! jag som inte brukar vara pryd men ANVÄND HANDDUK!!!). Sen var det trots allt ingen som ville ha massage. Jahapp, via Prisma hem laga mat. Se på Gossip Girl medan jag åt och sen iväg ut på länk igen. Denna gång var målet 2 timmar.

Det började skymma så jag tog med mig en liten pannlampa för säkerhets skull ifall jag ville på några mindre stigar. Sen kom jag på den fina iden att ta med en bok också ifall jag fick tråkigt. Sagt och gjort, jag sprang och läste Cajsa Ingemarsson hela 40 sidor under min länk. Ack vad folk måste ha trott jag var tokig:P

Kom hem och nästan direkt å sova.

upplyft efter helgen

Vi tog oss hem i torsdags utan att klösa ögonen ur varann, hör och häpna. Det var bara att borsta tänderna och krypa ner under täcket. Vaknade, for på länk, orkade till och med försöka mig på hopp i backe. Kändes helt okej. Sen duscha, snabb lunch, fixa sig och snabbt iväg igen. Denna gång till stan för att shoppa. Nu höll jag dock på att få ett värre utbrott på E som ville ha första bästa vara ut första bästa butik till present åt sin lillasyster. Nej minsann, lite mer eftertanke tack! Nåjaa jag fick min vilja igenom efter lite tjat. Fick dessutom 20% på örhängena vi köpte^^ snacka om lyckat!

Sen ett litet mellanmål och iväg mot fladan där vi mötte pappa och Sirkka. For därifrån mot Malax och 2års kalas. Efter kalaset på varma smörgåsar till fammo och faffa. Sen skildes våra vägar. Jag rusade iväg på möte med info-gruppen medan E skjutsade hem pappa och Sirkka.

Mötet som vanligtvis tar cirka tre timmar fick jag överstökat på en och en halv genom att stressa på dom andra lite. Hade lång väg att köra till Kronoby så det var att ha lite tempo på så att jag inte skule komma inklampande mitt i natten.

På väg till Kronoby tänkte jag köra ihjäl mig och det var inte ens mitt fel. Kan inte hjälpas. Jag blev rädd ändå! Ringde Kican men hon hade inte riktit tid så då ringde jag Eva istället för att lugna mine nerver så att iaf händerna skulle sluta skaka. Det visade sig bli ännu ett av våra maratonsamtal. Vi la på luren först när jag svängde int på Torgarevägen.

På fredag kväll var det mellanmål, idol och natten. Tidig väckning lördag för att åka till kyrkan (!), det var nattvard och minnesstund för att som avlidit under året som gott eftersom det var allhelgona. Det räckte alltså helt 1½ timme. Det finns 63 bräder i taket ovanför altaret i Kronoby kyrka och hur många ljus och bollar det finns i takkronorna det finns det minns jag inte längre.

Sen gick vi till graven och tände ett ljus och sen var det lunchdags. Efter lunchen åkte hela familjen Storvall ut på träning, men jag kände mig stockad i alla rör så jag skippade snabbt tanken på träning. Lämnade alltså ensam hemma med fammo Storvall. Ganska spännande :P Nå vi satt och pratade om lite ditt och datt, konstigt nog flög tiden iväg. Sen kammade jag hem en massa extra poäng när jag masserade hennes nacke. :)

På kvällen masserade jag E, sen hann vi inte mer än slänga i oss lite ätbart innan det var dags för nästa evenemang. Dvs. Släktkalas!!! Mommo, moster, mosters man, kusin och fammo var samlade. Spännande spännande.

Efter kalaset åkte vi till Malin med tack-kort och satt där och skvallrade en stund. Mycket trevligt.

På söndag tränade vi, jag spelade PS2 med Anton, diskuterade lite med Emma och så var det lunch och sen dags att åka hem och umgås med pappa.

Hann vara hemma högst en timme så var vi stridande. Lyckat värre. Nåjaa, blev skjutsad till tåget och kom till Tfors en någorlunda mänsklig tid. Plockade lite och gick och sova.

Såhär efter helgen känner jag mig vara på gott humör och jag ahr till och med tränat två gånger idag och nästan 3h. Skönt att äntligen hittat lite motivation och att det känns lätt at springa igen(även om det inte går så hårt) några helger hemma var no precis vad jag behövde. Nu är det bara 3 dagar i tfors sen helg med en massa program som vanligt Sen är det 4 dagar till och sen LEvi- läger :D jippiie!! Ska bli otroligt skojj att komma på läger igen. Jag är så otroligt taggad inför det här lägret att jag försöker planera in en till vecka i lappland snart!

RSS 2.0