Nu börjar det bli lite svalare..

Igår nådde vi nästan 30 strecket på minussidan. Idag utlovas ännu kallare, jag har inte vågat se på termometern ännu. Jag sliter mitt hår och klättrar på väggar, jag vill ju ut och skida och träna upp lite kondis!!! Men det om det, snart är det jul och jag måste göra julgodis och paketera klappar och annat. Hmmm, dessutom ska jag arbeta också. Hur ska jag hinna med allt??
På ett sätt är det nog ändå lite kul med julen också, men mest är det bara jobbigt!

Hem-hemma

Nu har jag äntligen fått jullov. Den sista veckan av skola har varit stressig och nervpåfrestande och då menar jag inte bara att jag varit grymt nervös för vårt gympapass, som vi höll i går. Det har varit tjafs med lärare och på seminarierna finns det vissa som är otroligt respektlösa och oförskämda så man vill bara skrika.

Stressen kommer dock att fortsätta för förutom jul och en hel massa släktkalas så ska pappa slå till med att fylla 50 och fira stort. Dessutom ska jag vara brudtärna på ett bröllop och då ska det skrivas tal och fixas klänningar och den ena med det andra. Har nog aldrig någonsin varit så här stressad första dagen på jullovet någonsin!

Idag har jag försökt ta det lugnt och bara slappa, men jag har svårt att släppa tanken på allt som måste göras. Var dock på ett rofyllt skidpass med underbaraste Emmi och vi gnetade på 1½h i spåret. Största backen har nu 46m stigning och det var lagom kul att åka den många varv :P

Nu är det en sen lunch...gott :D Och ikväll ska jag få min efterlängtade finska bastu och en bastuöl. Dessutom ska jag och Emmi fixa till kärlekspastan som jag och Maria upptäckte för x antal veckor sedan. Kanske jag äntligen får lugn och ro i mitt sinne då! :)

Jag är unik

Det finns ingen som är som jag. Att jag ALLTID lyckas!! Det är nog det som är svårast att förstå. Nu har jag på något mindre lyckat sätt vridit mitt knä i sömnen så de gör j*vligt ont så fort jag ska röra på benet. Tacka vet ja burana 600!!

Vårt land, vårt land

Självständighetsdag idag och det betyder att lugnt och stilla i tanken hedra alla som förlorat så mycket för att jag ska kunna ha det så bra som jag har det idag. Sen brukar det också betyda att ja sitter klistrad framör tvn hela kvällen och kollar på Tarjas bal och sen ser okänd soldat, framom främsta linjen och så vidare. I år är det annorlunda, men jag har åtminstone tillfälle att fira dagen med andra finlandssvenskar på vår sittning ikväll:)

Vårt land

Vårt land, vårt land, vårt fosterland,
Ljud högt, o dyra ord!
Ej lyfts en höjd mot himlens rand,
Ej sänks en dal, ej sköljs en strand,
Mer älskad än vår bygd i nord,
Än våra fäders jord.

Vårt land är fattig, skall så bli
För den, som guld begär.
En främling far oss stolt förbi:
Men detta landet älska vi,
För oss med moar, fjäll och skär
Ett guldland dock det är.

Vi älska våra strömmars brus
Och våra bäckars språng.
Den mörka skogens dystra sus,
Vår stjärnenatt, vårt sommarlju.
Allt, allt, vad här som syn, som sång
Vårt hjärta rört en gång.

Här striddes våra fäders strid
Med tanke, svärd och plog.
Här, här, i klar som mulen tid.
Med lycka hård, med lycka blid.
Det finska folkets hjärta slog.
Här bars vad det fördrog.

Vem täljde väl de striders tal.
Som detta folk bestod.
Då kriget röt från dal till dal.
Då frosten kom med hungers kval.
Vem mätte allt dess spillda blod
Och allt dess tålamod?

Och det var här det blodet flöt,
Ja, här för oss det var,
Och det var här sin fröjd det njöt,
Och det var här sin suck det göt.
Det folk som våra bördor bar
Långt före våra dar.

Här är oss ljuvt, här är oss gott,
Här är oss allt beskärt;
Hur ödet kastar än vår lott.
Ett land, ett fosterland vi fått,
Vad finns på jorden mera värt
Att hållas dyrt och kärt?

Och här och här är detta land.
Vårt öga ser det här,
Vi kunna sträcka ut vår hand
Och visa glatt på sjö och strand
Och säga: se det landet där.
Vårt fosterland det är.

Och fördes vi att bo i glans
Bland guldmoln i det blå,
Och blev vårt liv en stjärnedans.
Där tår ej göts, där suck ej fanns.
Till detta arma land ändå
Vår längtan skulle stå.

O land, du tusen sjöars land,
Där sång och trohet byggt,
Där livets hav oss gett en strand,
Vår forntids land, vår framtids land.
Var för din fattigdom ej skyggt.
Var fritt, var glatt, var tryggt.

Din blomning , sluten än i knopp,
Skall mogna ur sitt tvång;
Se, ur vår kärlek skall gå opp
Ditt ljus, din glans, din fröjd, ditt hopp.
Och högre klinga skall en gång
Vår fosterländska sång.

Trötter

Blev lite halvsent igår. Drinkkväll och krogen. Men oj så skoj vi hade :D De ska vi absolut göra om! Nu långlänk dock, 2h löpning lockar inte direkt.

Over and out!

Snälla jultomten!

Snart e de jul(och jag har inte ens bemödat mig med att öppna luckorna i julkalendern än) och vad-som-finns-på-min-önskelista-frågorna har börjat hagla över mig. Jag önskar mig egentligen bara två saker, som ja så där på rak arm kan komma på och det är stickasockar och ett par skidglasögon.
Skidglasögonen bara för att jag vill rädda min syn från allvarligare skador då jag på våren tillbringar timme efter timme i skidspåret då solen skiner. Erfarenheterna säger mig att rosa nog är en fin färg men när allt skimrar i rosa för att man blivit bländad av solen som speglats i snön mår ögonen nog inte helt bra!

Så snälla tomten!!! Ett pa sådana vill jag ha:

http://shop.textalk.se/se/article.php?id=12989&art=2579730

Dagens låt

Nu ska jag snart ge mig iväg mot universitetet på ett seminarium, jag har ingen aning om vad vi egentligen ska diskutera eftersom jag inte riktit lagt ner hjärta och själ i att läsa materialet. Hoppas det jag snickrat ihop duger och att jag får ett g. De e allt ja bryr mig om.

Nu ska ja glömma alla bekymmer en stund och lyssna på detta mästerverk :D


Beslutsångest

Det e mycke nu! Att gå från att inte lyft ett finger på en månad till en intervjuuppgift och två examinerande seminarium och en examinerande gruppträning på två veckor är lite väl tufft. Dessutom är jag ännu lite dålig, trött och hängig och lite småilsken på allt och alla.
Beslutsångest nr 1: Nu är finlands självständighetsdag på kommande och jag vet inte om jag ska gå på sittningen eller inte. Hmm...svårt det här studielivet ;) Det kommer säkert att bli jättekul men är det värt det då jag kommer att vara trött och slutkörd från förr?

Beslutsångest nr 2: Ska jag åka hem redan den 10e eller ska jag åka den 12e? Det borde jag bestämma nu för att jag ska kunna beställa biljetter. Åker jag den 10e så hinner jag träffa en god vän som ja tror e hemma då, men då missar jag kanske lite i grupparbetet och dessutom blir det stressigt att hinna till båten. Åker jag den 12e så är jag flera dagar "i onödan" i Umeå då jag skulle kunna vara hemma och dessutom skulle jag inte få träffa min goda vän, som jag inte sett på månader. Å andra sidan skulle jag kunna vara med på gruppuppgiften. Hmm, dilemma!!

Nu ska jag iväg på FSN(=finlandssvenska nationen) möte till NH (=nationernas hus). Ska se om jag får bestämt mig och hur jag ska göra med sittningen(=sitz för alla finlandssvenskar) då.

RSS 2.0