Man får lov att gratulera med en sång:)


Ingen rast och ingen ro

2h skidat på förmiddagen, kokat mat en gång, ätit två och nu iväg på 1½h volleyboll som är en smula tuffare än torsdagsvolleyn med gymnasiet. När ska jag hinna göra mina skoluppgifter då? Nåjaa, natten är lång:)

Anything else but the truth

The Honorary title, ett av mina nya favoritband. I alla fall tills imorgon då har jag tröttnat och vill ha något nytt.

Och för er som vill läsa texten, precis som jag då jag hör en ny sång:

Pulled from seclusion, dragged out of our room
This construction is perfectly obstructing our view
Paired up and placed back on to our path
Compressed in this space that frames an awkward act
The chance to make it last has come and gone

Glass shatters with an unsteady grip
No chance to catch the blood as it comes rushing in
Too quickly pumping out from the inside
Dripping into patterns strewn across my thigh

Each drop spreads and spells a passage
Soon I'll reclaim this dull history
The seamstress weaves shut the stitches
But re-opens the same memory

Two years have passed and nothings changed, that's alright
Still you just wait for that embrace, it's alright
There is only one thing that has yet to be said, I am holding back
There is only one thing that has yet to be said, and it's alright.
Well it's alright.

Doesn't matter there's no reason to persist
While avoiding all but that kiss
Scraping cheek with your passionless lips
From your side of things it's not quite over with

Well I don't think that you warrant anything else but the truth
Sorry, this time I've out done it
But I know that, I know that you'll lose

I don't think that she noticed that there was anything wrong at all
Finally I'm free to leave
I don't ever really want to pull and push again unless you're gonna fall
There is only one thing that has yet to be said, I am holding back




Vaknade 5 i morse och inte helt frivilligt, då vet alla som sovit med mig ungefär på vilken nivå humöret ligger. Jag var arg som ett bi, vem ser på tv kl 5 på morgonen???? Jag steg upp och blir om möjligt ännu argare när jag ser att ingen ens sitter framför tvn utan nån har lagt på den på full volym för skojs skull. Humöret var urselt. Jag hade svårt att somna igen, låg och vred och vände mig länge innan jag äntligen fann sömnen. Dessvärre var natten förstörd och vi skull upp redan kl 9. Nåja, vi hade en rolig träning framför oss och en tid att passa så jag hade inget annat val än att masa mig upp för att äta och byta om.

Finland fick brons, det var det pappa bandade in på digiboxen och det var därför tvn slog på mitt i natten. Så det hann vi se innan vi for iväg och skida. Kokade först lite gröt och åt limpa till. Jenny och jag skidade ilag och Staffan och Eric skidade ilag. Trevligt sällskap, mindre trevligt före med regn och lite blåst och sugande före. Men alla träningar blir automatiskt mycket, mycket roligare om man har lite sällskap. Fast har det nånsin hindrat mig att klaga lite? ;D

Efter 1h och 45 min gav jag upp och vi skidade hemåt (dom pistar upp färska spår rakt nedanför stugan på åkern varje dag, lyxlyx) hade knappa 2h på klockan när vi stod på gården. Då var det bara att tvätta händerna och börja på med maten så att killarna kunde gå i duschen och inte skulle behöva vänta alldeles för länge på mat. Jag tackade min lyckliga stjärna att jag förberett allt igår så att det bara var att lägga in pasta/blåmögelost gratängen i ugnen och ta fram salladen ur kylen. Sen var det bastu och mat och så åkte alla hem igen. Nu när jag satt mig ner kände jag mig en smula trött och ska väl fundera på min middagslur så småningom. Har ju ändå tagit en sån varje dag sen december så varför bryta trenden?


Lika segt som en dumle-slickepinne

Igår blev hjärtat krossat när finland förlorade hockeyn. Idag ha hjärtat blivit krossat av hur tungt det kan gå i skidspåret. Det är helt otroligt. Jag har aldrig i mitt liv varit i å här dålig form. Jag orkade inte skida ordentligt över huvudtaget, uppförsbackarna ska vi inte ens tala om. Jag flåsade som en gris fast jag hade långsammare fart än pensionärerna i spåret. Knäcknade. Väntar nu på våren och på att skolan ska sluta och att jag ska bli frisk. Nej, våren blir nog bättre!

Ikväll revy?
Imorgon långlänk med härligt gäng?

Sounds kinda nice:)

En sång för ..

..Sabsa och Åsa ha en bra dag duu. Och åsa skidning på söndag med malin å jenny?


Så var det åter helg

Kom hem igår, slängde snabbt i mig lite mat. Sen var det dags för massage, i cirka 2h. Sen kom Dimi hit och vi kolla stafetten på rötji-vis ;D Det var skoj och vilken glädje att Finland äntligen tog medlaj. Dubbel glädje att Sverige inte gjorde det!!! Idag blir det skidning, let's dance, god mat förhoppningsvis. Men nu är det OTH som gäller i väntan på skidsällskap.

Trötter

Tacka vet jag att man kan ta middagslurar när man såhär i OS tider slarvar otroligt med sömnen. Jag kollar tv halva nätterna och ska upp till skolan en halv 8 tiden. Natten till onsdag var det riktigt bedrövligt med sömnen. Då kollade jag först skidning sov en par timmar, vaknade för att se kombinerat men såg ett meddelande av Åsa att det gick usligt så jag la inte ens på tvn utan somnade om och sov en par timmar till. Tacka vet jag att jag hade en lätt dag och fick sova 45 min till då jag kom till skolan medan en skolkamrat masserade baksidan av benen. Härligt:)

Idag har jag en ännu lättare dag än förr och har fått ännu 45 min massage:) Denna gång ryggen. Vitsi mina muskler är i skick nu! Sen blir det till att åka hem och hämta lite antibiotika och massera lite.

E har förresten varit här också. Kom igår och så åker vi med samma tåg ida:) Men vi åker till varsitt hem, kommer kanske till mej på fredagen.

Sömbrist

Efterson det är OS sitter jag förstås klistrad framför tvn, att OS deesutom avgörs på andra sidan jordklotet gör ju att sändningarna är mitt i natten. Dett skulle inte vara nåt problem om det inte vore så att jag ska iväg till skolan kl 07.30 och jag vill se damernas semifinal i hockey kl 03.00 inatt. Tja och alla andra nätter har det varit något annat måste. Kan nog säga att jag lider av sömbrist nu. Inatt blir det väl cirkus 3 timmar totalt. Huh, orka massera i fyra sen? Njaa, det blir nog lite si och så med det.

Har också konstaterat att jag också blivit lite miljöskadad av allt det finska jag omger mig med varje dag. Tycker nästan om finska musik nu. Shit!! Man blir ju mörkrädd för mindre.

Söndag

Jaha, kanske man ska börja masa sig ur den varma, mysiga och otroligt bekväma sängen(som alltid på mornar/förmiddagar) och se ut genom fönstret ifall man ska stanna inne hela dagen med tanke på snöstormen eller om man verkligen måste klä på sig kläder idag igen och göra något vettigt...

Själv hoppas jag ännu hårt på snöstormen:D haha, latmasken nr 1 här!

Räkpaj

Eva å jag kom mitt i allt på att vi ska göra en paj. Det blev en räkpaj med ost och turkisk yoghurt. Gottgott, snålvattnet rinner riktigt i munnen och snart ska vi få sätta tänderna i den. Pajen kom nämligen just ur ugnen.

 

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl mjöl
100-150 g smör
Några tsk vatten

Fyllning:
~350g räkor
1 pressad vitlöksklyfta

3 msk turkisk yoghurt

2 msk keso (grynost)
Valfri mängd sugarsnaps(sockerärter)

3 ägg
2 msk dill
Riven ost
Kryddor:
Salt
Citronpeppar

(Vi lade till 1 paprika och 1 lök och tog bort sockerärter)

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att göra pajskalet.
Blanda vetemjöl med smöret och tillsätt vatten om det behövs. Tryck ut pajdegen i en form med avtagbara kanter. Grädda i ugnen i ca 10 min (tills skalet har blivit gyllene)

Fräs vitlöken(paprikan och löken) i smör i en stekpanna. Stek räkorna och krydda med salt och citronpeppar. Blanda sedan ner turkisk yogurt, keso samt dill och värm upp.

Hacka sugarsnapsen och blanda dem med räkorna och yogurtblandningen.

Vispa äggen och blanda dem med räkblandningen i en skål. Häll sedan ner ägg/räkblandningen i pajskalet. Skeda sedan ut klickar av keso samt strö över de andra räkorna (räkor i lake). Strö till sist över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min, tills pajen har fått fin gyllenebrun färg. Klart!

Receptet är stulet från matklubben.se



BTW pajen var ur-god

 


Äntligen helg

Denna vecka har varit stressig, det har varit i och ur hela tiden. Dessutom hade vi skola på fredagen, suck. Nåja nu är helgen här och Eva har kommit från storstan för att hälsa på mig:) Kul omväxling att lämna kvar här och inte åka med tågen som alltid är försenade eller har termostaten i vagnarna på helt fel grader så att det alltid är antingen för varmt eller för kallt.

Igår kokade vi mat, såg film, åt ost och såg på skidning. Idag klev vi upp sent och åt morgonmål. Nu har vi fortsatt dagen med tv-serier:D Det var alldeles för längesen vi såg OC tillsammans. Ja och så har vi varit ut på länk i -22 och halvstorm. I och för sig bara en halvtimme men det är ju alltid något.

Ikväll ska vi väl äta gott, dricka gott(läs: mjölk) och se OS hela kvällen och natten lång.

BTW så kom mina akupunkturnålar igår:D:D Jag testade ju direkt! Lade in tre nålar i höger hand och den sitter nog fortfarande kvar! Eva vågade inte riktigt, hon är lite tveksam över mina kunskaper. Det är nog helt rätt att ställa sig lite tvekande eftersom jag bara har lärt mig tre olika ställen ännu. Men jag skall införskaffa litteratur om akupunktur och så ska jag lära mig lite till. Inte för att praktisera sådär yrkesmässigt, då ska jag nog ha bättre utbildning. Utan för att praktisera på mig själv och de vänner och bekanta som vill prova.

Nu i duschen och så ska vi se allt vad hyss jag och Eva hittar på^^


Detta var klädseln även denna kalla dag, precis som de många nadra denna vinter!

Ungdomen är allt bra besvärlig

Tja, det vet jag nu inte om jag instämmer med. Men det gör nog tanten som ropade och härjade åt mig igår då jag helt fredligt stod i ett rödljus. Mitt i allt hörde jag genom musiken nåt oljud, men brydde mig inte destovidare jag började knalla iväg över vägen eftersom det blivit grötn och då tilltog oljudet. Jag vände mig om och tog ut hörlurarna ur öronen och där står tant-eländet och skriker för full hals.

Vad jag gjort är frågan, jag stod ju bara helt fredlig där. Men full i skratt fortsatte jag min länk. Småskrattade resterande 1,5km hem:D Hon förgyllde helt klart min dag!!

Torsdag

Vaknade alldeles för tidigt. I och för sig känns det så de flesta morgnar så man kan lika bra masa sig upp en någorlunda vettig tid. Kl 07.30 bar det iväg på länk till gymmet, 25min länk sen 45min på gym sen 20 min solarium sen 25 min länk hem.
Kom hem direkt i duschen, ja efter en liten sväng via sängen. Sen iväg igen, följde killen till tåget. Kom dit i god tid för en gångs skull för vi skulle äta först. Det visade sig att tåget var en halvtimme försenat så vi slog till med lunchbuffet. Sen var det dags för ännu ett smärtsamt farväl.
Iväg till skolan. Masserade idag 4,5h, tungt tungt. Nu är det OS som gäller, med en stor fet godispåse.

Imorgon första hjälpen kurs 7h sen massera Eva som äntligen kommer hit och hälsar på:D:D Kanske jag borde städa? Näh, hon är så van med att jag råddar så;D

Häftigt värre

Idag var en intressant skoldag. Det är länge sedan jag har tyckt att skoldagarna gett något, att de pratat om något som fångat min uppmärksamhet. Men idag hände det! Ja, om man bortser från provet var det en riktigt bra dag. Jag har nämligen lärt mig grunden i akupunktur och grunden i kinetisk tejpning. Så jag stack mig själv full med nålar(eller två i alla fall) och har nu beställt hem egna åt mig.


Någon frivillig? ;D

Nej var inte oroliga, jag stack mig i handen och det värsta som kan hända är att det kommer en HEL droppe blod. Det såg mer ut så här:


Kinetisk tejpning är det som friidrottarna mycket använder för att värma upp ett skadat område och ge stöd. Tejpen sitter kvar en hel vecka, är töjbar så man har full funktion i muskler och leder och ger värme på djupet så spänningar löses upp. Bra för sjuka nackar.




Internet är väl ändå för fantastiskt

Jag använder internet mycket i mitt skolarbete, ja i och för sig annars också men.. När jag för en stund sedan sökte på google på meningen: Hengityselinsairauksien yleiset oireet fick jag fram  Kesyrotan sairauksia alltså jag fick fram info om en råttas sjukdomar. Mm, det var ju precis vad jag ville åt ;D

måndagsmys

Resa till tammerfors - check
Skoldagen klar - check
tvn funkar - check

Perfekt kväll att bädda sig ner under två täcken, med sina oräkneliga kuddar och vänta på herrarnas skidning med datorn i famnen:)

Glömsk eller ren snålhet?

Idag var jag till HVC igen! Typ tredje gången på en månad. Jag har blivit otroligt klen och sjuk mitt i allt. Ingenting gör att jag känner mig pigg och glad så som jag brukar. Jag orkar inte lika mycket som jag brukar. Ändå påstår läkarn att jag inte skulle ha något fel. Jag är nog frisk. Hmm. Nå jag fick ju ge bort lite mer blod så förhoppningsvis kommer dom på något då. För jag börjar verkligen tröttna på detta.

Pappa skjutsade mig till tåget sen. Jag satt i lugn och ro och läste en bok och hade musik i öronen på full volym som vanligt. Mitt i allt var vi i Seinäjoki, UTAN ATT JAG BETALAT. Hoppasn!!(A) Nåja jag sprang in till tågstationen i Sjoki och köpte en biljett till Tammerfors medan Andreas, som jag träffade där på tågstationen vaktade mina väskor. Jag sparade en par euro och var glad och nöjd^^  Då kan man ju fråga sig om detta var glömska på riktigt eller helt enkelt ren snålhet som gjorde att jag inte hörde konduktören i Tervajoki?!

Nu är jag i skolan och har 4h 15min massage framför mig innan jag kan åka hem och sova. Otroligt trött idag, IGEN!

Glad alla hjärtans dag alla

hoppas alla har en riktigt bra vändag:) Min kommer att tillbringas i skidspåret med Åsa och förhoppningsvis avverkar vi 53km på under 4 h.

Och förstås grattis på födelsedagen E<3

snabb uppdatering

medan e for å köra sin syrra ti skidspåret. Var igår kvälls på talko för botniavasan, hällde 30 L sportdryckspulver i små påsar 2dl i varje. Tog ungefär en timme. Imorse på nytt på talko, men då hann jag knappt arbeta. Hem i duschen och iväg till Kronoby. Här har vi inte gjort nåt speciellt. Jag har masserat lite och annars har vi bara varit. Snart kommer hela släkten. Spännande!! Nånää jag har träffat dom flera gånger förut.

Jag är nog mer nervös inför morgondagen. Shit! Botniavasan skall avverkas. Men vad är väl 53km? Kan man ju göra i sömnen.. eller så int. Jag kommer att förgås. Tur att jag har Åsa med som sällskap:) Vettja vi ska hitta på samtalsämnen för 4h vi har ju trots allt inte träffats på läääänge.

Nu kom e tillbaka så då avslutar jag här!


Hittade btw helt bra till Kimo och kom till rätt hus på första försöket:D Jeii, poäng till mig! Det var dessutom en rolig väg att köra, kurvig och småkuperad. Som gjord för mina rallygener:D

Lördag

Oh du underbara lördagsmorgon då man vaknar redan 07.30. Eller så int. Hur kommer det sig att man aldrig kan sova länge då man får men skulle kunna sova flera dygn i sträck då man inte alls har tid?

Idag är det Kronoby som gäller, med en liten avstickare till Kimo. Hmm, hur hittar man dit då?? Janå vettja det löser sig:)

S+E 1år

E kom till tfors, hans tåg var försenat oturligt nog för honom. Jag orkade inte vänta en timme extra på skolan så han blev utan massage. Dock med ett löfte om massage på lördag. Tror också jag är piggare på att massera imorgon än vad jag skulle varit igår eftersom jag redan masserat 4h då.

Vi firade ett år tillsammans:) Vilket innebar ett snabbt ombyte valde mellan de två omgångar finkläder jag råkade ha i tfors(Eftersom jag alltid har mjukis på mig i skolan eftersom man behöver vara rörlig som massör och svettas en hel massa också). Konstaterade att jag glömde finjackan hemma senast jag var där så det blev till jeans och en tröja och tjockjackan min. Vi tog bussen till city och vandrade på där ett tag medan vi letade efter en restaurang som jag sett dagen innan.

Vi hittade den. En Thailand/Laos restaurang, vi åt bläckfisk/räkor i en grymt stark sås. Ungefär så starkt kryddat att jag grät blod. Men vi sköljde ner det med en flaska gott vitt vin:) Sen gick vi vidare på vår promenad och hamnade på makuuni och hyrde en film och köpte godis i mängd och massor. Filmen var dålig, tror jag i alla fall. Stirrade mest bara rakt fram, som en zombie, av trötthet. Det blev en tidig kväll för ack och ve hade jag skola så det var väckning kl 06.45. Sov som ett barn av den där halva flaskan vin^^

Den målade jag till E. Här är den ännu under progress.



Dagens låt

Eftersom jag inte har desto mer på hjärtat kommer en låt
Paramore - Turn It Off


Irritationsmoment 1, 2 & 3

Ringde upp läkarn idag, var lite småirriterad på honom eftersom han skulle ringa mig igår om provsvaren men jag väntade förgäves. Idag hade han i alla fall tid att prata med mig och han meddelade att jag har antikroppar mot mycoplasma men knappast är jag sjuk. Hur nu DET går ihop? Hur kan man ha antikroppar mot en bakterie man inte är smittad av? Jaajaa! det går över mitt förstånd! Irritationsmoment 1 & 2. Det tredje irritationsmomentet är att jag måste till läkarn på nytt på måndag och ta nya prover. Denna gång står angina och körtelfeber på tur. Jeii. Man kan ju fråga sig om det inte vore vettigast att ta ett nytt mycoplasmaprov för att se om mängden antikroppar höjs eller sänks?
Nåjaa det är ju bara jag som är sjuk så vad gör nu det! Bara mitt liv

Torsdag

Idag har jag 4h massage, döden för armarna. Men det är bara att bita i det sura äpplet och kämpa för annars minskar timmarna jag har kvar inte. Sen på eftermiddagen blir det så där passligt nog lite mera massage då E kommer hit. Jaksaa, jaksaa...! Har ca 150h massage på skolan kvar och 110 h idrottsmassage kvar. Det känns rätt betungande just nu men å andra sidan har jag ju 3,5 månader på mig så det löser väl sig:)

Idag är det btw 1 år på dagen sen jag å E blev tillsammans:D Får se vad vi hittar på för att fira det..?

Citat

"Om att få saker att bli som man vill att de ska bli är ett mått på ett framgångsrikt liv, då skulle vissa mena att jag har misslyckats. Det viktiga är att inte vara bitter över livets besvikelser. Lär dig släppa det förflutna och inse att varje dag inte är solig och när du är vilse i mörkrets hopplöshet, kom ihåg att det bara är under nattens mörker man kan se stjärnorna och de stjärnorna visar dig vägen hem.


Så var inte rädd för att göra misstag, att snubbla och falla. För under större delen av tiden kommer de största belöningarna från att göra det som skrämmer en mest. Kanske du inte får allt du önskar dig. Kanske du får mer än du någonsin föreställt dig.


Vem vet vart ditt liv tar dig? Vägen är lång, och i slutändan är resan målet."

–Whitey i One Tree Hill-

 

Ganska bra sagt om jag får säga det själv.


Onsdag

Försov mig IGEN, vet int riktigt om jag sover så djupt att jag inte märker att jag trycker av den eller om jag varje dag misslyckas med att ställa in väckarklockan?

Skola 830-1530 hem, sitta som en zombie på sängen och fundera. Sen iväg ut på staden för att handla mat och sånt. Anmäla mig ti botniavasan ida, eftersom läkarn int ringd me domen så tänkt ja att de kan int skada me att ta ut sig ti döds:P

Imorogn 4h massage, eric kommer hit, kanske lite mera massage, sova, på fredagen galenos föreläsning sen hemhem.

Bild

Har bjudit på alldeles för få bilder på senare tid så nu kommer en random bild, eller egentligen int så random eftersom det är ungefär så här man känner sig när man tänker på alla orättvisor här i världen...:/

Något jag ritat sådär i hopp om bättre tider...


I'm invinsible

eller så int. Men i alla fall tillräckligt stark för att vara 12h i skolan och få tio hela massagetimmar:D (Fast sex av de får jag för att göra ingenting så kanske det inte räknas)

Brådis

Vaknade imorse, vände på mig förnöjt och tänkte kolla hur många timmar jag får sova ännu. Jag tryckte på telefon och tänkte ramla ur sängen. Klockan visade 07,31 och jag borde vara i skolan 10 min senare och skulle i duschen ännu. Fick lägga på ett kol inte att dra sig länge. Snabb dusch på med kläderna och springa iväg till bussen. 07.55 var jag i skolan. Bra jobbat:)

Update

Härlig vinterdag, helt bra dag ända tills det ödesdigra telefonsamtalet:( Världen är allt bra orättvis...!!!!

Dagens låt

Va in på Huiskus hemsidan hitta en bra låt:)

 


Jag ler mot dig,
För det finns ingenting som passar mig.
Och jag ser himmel och moln och vänner som går bredvid mig.
Ooh, Ooh jag ler mot dom för allt här I världen verkar redan gjort.
För allt är gitarrer och bas,
Trummor och hat som river.
Och är vi en som står emot och visar upp en del vi gjort,
Där är en som tar tillbaks det där som skulle lösas.

Så säg mig vad vi väntar på,
Säg mig vad du tänker och allt vi lämnat kvar här är allt förlorat,
Jag är dig,
Tills jag ändrar mig,
Är dig tills jag vänder mig,
Allt vi lämnat kvar här allt vi har förlorat förr.

Och jag somnar I en grav.
Och vaknar I ett hav.
Jag faller som ett regn,
Sommarens första dagar.
Och hur livet är en storm och känslorna ni har är
Desamma för er som för oss alla här I Götet.
För här är livet ganska bra,
Ja här är Bents, varje dag och kanske lurar jag mig själv och
Kanske minns jag nånting från längesen.

Så säg mig vad vi väntar på,
Säg mig vad du tänker och allt vi lämnat kvar
Här är allt för vi har förlorat,
Jag är dig tills jag ändrar mig,
Är dig tills jag vänder mig,
Allt vi lämnat kvar är allt vi har förlorat förr.

Där är leder som vi gått och där är jord som har kommit bort.
Och någon dag är jag tillbaks och allting blir som allting borde va.

Så säg mig vad vi väntar på,
Säg mig vad du tänker och allt vi lämnat
Kvar här är allt för vi har förlorat,
Jag är dig,
Tills jag ändrar mig,
Är dig tills jag vänder mig,
Allt vi lämnat kvar här allt vi har förlorat.
Här allt vi har förlorat.

Arla morgonstund

Det är väl lika bra att stiga upp som att ligga och dra sig eftersom man ändå inte blir piggare av det. Har mycket jag borde göra idag. Jag borde ut och träna, städa, torka damm, massera x2 och sen på kvällen blir det internatet och socialisera sig lite:) Jag ska äntligen ge kican hennes födispresent, bara sisådär en månad för sen. Men det är ju tanken som räknas och jag köpte den två dagar innan födelsedagen och jag TÄNKTE skicka den på posten:P

Igår fick vi överraskande sluta 1h tidigare, sånt är alltid hemmåt. Speciellt med tanke på att vi är tvugna att sitta TRE fredagar i rad i skolan. HUR i helsike ska man orka med det? Och hur är det meningen man ska kunna ta santsausvuorot på fredagen om vi har annat som är obligatoriskt? Igår fick jag en liten chock också, mitt i allt började en ilsket slänga stolar kring sig. Jånä. Ska man bli rädd nu?

Nej men nu till dagens göromål!

En bild

På FM i Keuruu hittade E en häftig skylt, sådana här ser man inte varje dag. Inte ens varannan!

Varning! Pansarvagnar


Dagens låt

Eftersom jag e på förstahjälpenkurs och har allmänt tråkigt och int riktigt orkar lyssna så tänkte jag lägga upp en låt. (Och jo, jag vet att jag borde lyssna och lära mig något av detta. Men det går på finska, gubben som talar är tråkig och drar en massa otroligt dåliga skämt som tydligen roar finnarna och ca var 45e sekund harklar han sig).

Så en till Maria Mena låt. Den går nästan på repeat i min mp3 just nu och det kan jag väl tacka syster Linda för:)


Första hjälpen

Imorgon har jag sju timmar skola, sen bär det av hemhem:) Jag ska få kort i första hjälpen så jag kan återuppliva patienterna sen när jag försöker ha livet av dom.:P

Massage

Nu finns möjligheten att boka tid till lördagen. Jag masserar hemma i Vörå mellan 10 och 14. går att boka 30, 45, 60, 90 min kostar mellan 5 och 15€
Det gäller att passa på, först till kvarn..så att säga
kommentera här om du vill ha tid eller ring mig(om du har telefonnummern)


bild lånad av www.djjunior.se

Idetorka

Varje dag på lektion kommer jag på hela uppsatser om olika ämnen jag bara måste skriva hit i bloggen. Varje eftermiddag/kväll har iderna försvunnit, de är helt enkelt som bortblåsta. Jag har ingen aning om vad jag vill skriva eller om vad min lysande ide förr på dagen handlade om.

Så jag får som vanligt ta allt som hänt under dagen. Idag har jag lärt mig tejpa ett knä, jag har lärt mig hur man testar huruvida rövmisklerna är spända och jag har lät mig om olika ledband i knät och hur man testar om dessa är skadade på nåt sätt.

Jag är fortfarande lika trött som de senaste månaderna. Undrar hur många gånger jag skrivit det i olika inlägg. Måste ha blivit min mest uttjatade mening. Jag är trött. Undrar när jag kommer att sluta säga det. Snart hoppas jag.

Har fått en vän på skolan iaf:) Det muntrar upp lite. Inte så att jag varit utfryst eller nåt, alla har varit snälla och trevliga mot mig, men ingen har sådär på riktigt frågat mig om något. Men nu har jag lärt mig bättre finska och folk har börjat inse det. Känns som om jag kommit närmare alla sådär på en gång bara. Min vän jo, han och jag åker buss tillsammans. Egentligen skulle jag bara åka buss de kalla, äckligt kalla dagarna som just varit. Men sen jag fått sällskap på bussen nu är det svårt att sluta.

Äntligen nån att tala med, nån att fråga om alla saker jag är osäker på. Som jag väntat.

Hur är det möjligt?

Jag har arbetat som en häst, jag har arbetat med inflammerade händer jag har slitit som ett djur. Ändå har jag minst timmar av alla och ligger efter i schemat. Det är nu meningen vi ska ha nått 150h medan jag bara har 120. Så nu får jag köra dubbel skift för att försöka ta ikapp. Jeii

Teoridag

Oj vad jag önskar jag kunde slippa denhär eländesskolan nu. Orkar inte längre känns det som. Idag har vi 7 timmar teori inklusive ett prov på allt vi lärt oss i januari, vilket jag ej läst på. Skoj. Nåja på nåt sätt ska man väl överleva detta också. Bara några dagar till helgen nu.

Det svider

Har varit och investerat i en tv såhär kring OS tider. För vem kan på allvar säga att de inte vill se OS?? Inte jag i alla fall, jag kommer att vara som klistrad. Hoppas bara att jag hitter ett lager med energi nånstans så att jag orkar med både tv-tittande natten lång och skolan.
Men nog svider det i plånkboken...å andra sidan är tv något jag kommer att ha länge så det kommer ju inte att svida varje år. En 24tums tyckte jag borde räcka åt mig. Kanske man borde ha satsat på en större då man en gång höll på men eftersom man hittills sett allt på en 15tums dataskärm är det ju en klar förbättring.

Men nu iväg till skolan och slava...!

Så var det måndag igen

Tillbaka till verkligheten efter att ha levt i en skön bubbla hela helgen. I en sorts låtsasvärld där allt bara är bra och roligt och det finns inga måsten.

I lördags var vi på länk och sen styrketräning. Insåg att magen behöver en makeover, har absolut inga magmuskler kvar längre, otroligt vad svag jag blivit. Sen lagade vi middag och den var mycket uppskattad. Längesen någon blivit glad och förvånad då jag kokat, under gymnasietiden har det bara tagits förgivet att jag ska orka koka och laga mat varje dag efter 8h i skola med 2 träningar.

På söndagen orkade jag icke träna, det var dumt. Istället skottade jag snö först i Kronoby och det tog typ 1h om man räknr in alla gångar jag sopade också. Värsta träningspasset. Senare på kvällen då jag kom hem skottade jag cirka 45 min till. Jag skulle ha tränat.
Kokade mat en gång till, och även denna gång var det uppskattat. Sånt gör en glad:)

Måndag då. Jag höll på att skriva det här inlägget och insåg mitt i allt att tåget går snart så det blev till att skynda sig till internatet där skjutsen min väntade. Hela tågresan tillbringades i telefon med emmi. Tåget var som vanligt försenat så jag hann inte hem via innan skolan. Kom hem kl halv 9, totalt slut men kom ändå inte i säng före 11. Himla tur jag hade sovmorgon i morse så jag fick sova mina 10h i alla fall. Skulle helst vilja sova längre men jag tvingade mig upp vid 9 ungefär.

Nu skall jag till citymarket och sen till skolan för ännu en dag fast i slaveriet.

RSS 2.0