Livstecken

Denna vecka har varit stressig. Jag har haft otroligt mycket att göra och fått gjort det mesta, men som vanligt hinner man inte med allt man vill. Vi överlevde paddelturen det blev väldigt vågigt ute på sjön på tisdagen och vi var tvugna att avbryta vår färd lite tidigare än tänkt. Det pärtade eftersom få trodde vi skulle klara oss ända till Vasa. Det hade vi nog gjort med bravur om vädret varit litet bättre.

Onsdag och torsdag arbetde jag och på onsdagen hann jag inte med någon träning. Eller orkade inte längre efter att jag kommit hem från jobbet. På torsdagen var det tävling på kvällen, för mycket bommar men löpningen kändes bra:) Så det är positivt.

Var ju med i Kvarkenträffen i helgen så det blev tre tävlingar tre dagar i följd. Mest positiva var att jag orkade löpa riktigt bra första dagen, men i de två följande kändes det att jag är ovan att löpa i skog. Dessutom kändes foten riktigt bra. Den värker nu och jag har också känt av den efter varje tävling, men det har inte stört nämnvärt i skogen.

Lite har jag hunnit städa också, vi har ju nämligen förlovningskalas i helgen. Jag är förpassad till köket hela morgondagen för att koka kaffe och plocka och diska. Nästa vecka ska jag nog inte göra annat än arbeta och träna.

Projekt Survivors

För en liten stund sen åkte Emmi hem. För en liten stund sen hade jag inga planer på morgondagen och de kommande dagarna. För en liten stund sen ringde Pernilla. Hon frågade om vi inte kan åka och paddla som vi funderat på en längre tid. Vi ska åka och paddla imorgon och vi har förmodligen paddlat klart på tisdagen någon gång. För en liten stund sen ringde de från Tallmo. Jag har jobb onsdag-torsdag.

Nu är planerna alltså i full gång för en lite längre paddeltur. Liite härligt:D Ett litet äventyr gör vardagen så mycket mer spännande och intressant. Att få testa sina gränser är alltid roligt. Jag har nog aldrig paddlat mer än en timme i sträck så armarna kommer nog att göra sig påminnda efter dessa två dagar. Men jag hoppas det är värt det.

Vad månne man behöver med sig på en sådan här utflykt? Tält, liggunderlag, sovsäck och ombyteskläder. Spritkök tänkte vi skippa och försöka överleva på torrskaffning.

ÖNSKA OSS LYCKA TILL FÖR DET LÄR VI NOG BEHÖVA!!!!

Blivit biten av golfflugan

Både igår och idag har jag tillbringat ett par timmar på golfbanan. Det var minst sagt oväntat, men så kan det gå... Jag har hängt med pappa som caddy/golfbollsletare. Har faktiskt haft riktigt roligt, ja eller i alla fall då jag fick mej en stor godispåse för att hålla motivationen uppe:P

Pappa efter första slaget på bana tre.

Pappa puttar på bana 6Slag två på bana treJag agerade flagghållare ibland också.

 

OBS! Hittade hela 8 golfbollar i skogen, men då tappade pappa bort 2 så vi lämnade på plus 6 bollar.


Trädgårdsarbete

Nu har vi vår nya grillplats klar. Nu ska vi bara skyffla lite jord runt å vi får gräsmattan sådd runt kanten av grillplatsen också. Idag har jag dessutom gett mig i kast med en av våra djunglar till rabatter och har kanske halva klar. Så nu ska jag snart köpa lite småblommor att lägga i kanten så det blir snyggt och fint. Skulle det inte vara läckert med lite gräslök också?

Ikväll är det EPSU träning i Maxmo så jag ska bege mig dit. Riktigt fina berg så jag rekommenderar terrängen(TROTS ATT DET ÄR EN VAASU KARTA!!!). Imorgon kanske jag ska träna med Pärra, det blir kul med lite sällskap:) Till onsdagen beställde jag massage, kommer att vara skönt efteråt men det kommer att göra ont under en timme :S

Nu är det matdags och sen kanske lite mera arbete.

Diggar den här låten lite:D


Mot Kronoby

Nu har jag just varit på länk. Ska bege mig iväg mot Kronoby så fort tvättmaskinen stannat så jag får mina träninsshorts med mig. Blir väl eventuellt någon liten länk där. Nu hoppas jag att E har med sig självmordsmaskinerna från Estland så jag får börja träna med dom. Jag talar ju förstås om rullskidor och det är bra att ha kontakter ibland så att man kan få låna ett par nu och då:)


Norgeläger förra året. Rena helvetet att åka 5km nerför på smått darriga ben och så visste vi inte hur backen slutade, om det kom ne korsning direkt eller om vi skulle hinna stanna.

Det är nog smartare att åka rullskidor ensam så får man ha full koncentration på vad man ska göra. Senaste gång jag ställde mig på ett par såg det ut så här efteråt:
Nu stannade tvättmaskinen och jag beger mig norrut...

Önskar att värmeböljan fortsatte

Jag frös senast i torsdags, klockan var cirka 10 på kvällen och vi satt i bilen med fulla fläktar på. Före det minns jag inte när jag hade kallt senast och jag njuter av detta något outsägligt mycket. Jag önskar att vi hade så här varmt 9 månader i året och så kunde det vara 1 månad höst, en månad vinter och en månad vår, då det skulle vara lite kyligare så att man verkligen skulle uppskatta värmen sen.

Idag vaknade jag sent, halv 11 var klockan. Måste nog skärpa mig, sova bort en hel dag på det där viset! Jag har haft spaden i hand i cirka 4h och skyfflat matjord i en skottkärra som jag sedan vält ut på den blivande gräsmattan. Kroppsarbete, puh säger jag bara! Men det är roligt då man ser resultat:D Sedan bestod dagens styrketräning av att dra en otroligt tung vält upp och ner för en backe för att jämna ut där vi sått gräs(Tar ju bara en knapp timme att klippa vår gräsmatta så vi BEHÖVER VERKLIGEN MER!!!)

Sov middag också. Har varit mycket trött den senaste tiden av någon konstig anledning. Imorgon är jag nog i Kronoby hela dagen. Träning klockan 8 på morgonen(måste hinna göra träningen inna golfarna kommer dit och börjar jaga mig med golfbollarna) och sedan avfärd.

Varmt

Varmt är ordet som vilar på allas läppar just nu. Jag svettas konstant och får alldeles för lite vätska i mig. Idag borde jag också komma mig ut på en träning. Vet inte vad, hur långt eller hur länge så det känns en smula omotiverande. Vill bara krypa ihop i skoffan i källaren med en bra bok. Har kommit igång med Jean M Auels böcker nu igen har haft en ettårig paus från den tredje boken, men nu har jag läst över 150 sidor sen i lördags.

De senaste dagarna har vi varit i stan, på villan och i stan. Pappa hade läkartid igår på morgonen så då åkte vi till stan, uträttade en par ärenden och sedan iväg till villan. Han fick magnetröntgentid till idag och då åkte vi från villan. Dessutom ska pappa på en trerättersmiddag till Hunurinjärvi(osäker på stavningen där, också osäker på om det är i Oravais eller Härmä eller dylikt) och lämnar mig hungrandes(läs: fammo skickade med matpaket för en vecka) här hemma;)

Nej nu ska jag lyfta på min feta röv och göra något!

En snabb uppdatering

Idag har jag kokat morgongröt, tränat, cyklat till butiken, kokat mat, ätit och som bästa bakar jag en citronpaj. Njuter av det vackra vädret och önskar att det aldrig ska bli vinter igen.

Funderar också lite om Vöråborna eventuellt festade för hårt igår. Klockan halv 10 i morse såg jag inte en endaste människa på 20 min löpning till sportplan. Dock hittade jag minst 4 cyklar i diket. Antingen har de blivit trötta på att cykla eller så har de faliit ner i diket med cykel och allt och bara raglat iväg upp ur diket och glömt att ta cykeln med sig. Vi hoppas på det första alternativet men jag tror nog mer på det andra.

Ikväll fotbollsfinal, före det catcha lite bruna:D

Hårdträningen har börjat

Totalt dessa två sommarlovsdagar har jag tränat 6h. Jag har ju sagt att jag ska börja träna då jag får sommarlov och har nog verkligen inlett hårt. Mera inlevelse, som Hoga brukar tala om, behövs inte här. Få se hur länge ivern håller i sig:P Men träningen brukar gå bra så länge E är i närheten, för jag behöver ju ändå bara göra hälften av vad han gör för att träna hårt;D Nästan i alla fall...

1h löpning + 1h styrka på morgonen, sen fixa en snabb lunch med köttfärslimpa, potatis och en tomat- och bönsallad.
2h cykling samtidigt som jag filmade E då han rullskidade på eftermiddagen och då vi kom hem fixade vi middag. Lite enklare variant med korv, zucchini och champinjoner m auraost i och bacon lindat runt på grillen. Sallad och italiensk sallad till. Gott, gott. Man kan nog bli otroligt hungrig av att röra på sig mycket.

Nu är det ett glas vin i solskenet på balkongen som gäller:)

En uppdatering för att Emmi har tråkigt på jobbet ;D

Igår skulle jag hämta pappa från flyget klockan 1 och vara i skolan klockan 2. Perfekt, det tar 10min att köra från Pirkkala flygplats till skolan så vi skulle hinna bra. Men klockan 11 meddelar pappa att planet är minst ½h försenat, men en halv timme blir till en timme och jag fick bråttom till skolan. Mycket bråttom. Har nog sällan gått så hårt på motorvägen till Tfors.

Jag hann bra och dessutom fick jag övertalat en klasskompis att ta min sista kund så jag skulle få åka tidigare från skolan. Eftersom planen var att pappa och Sirkka skulle vänta på mig tills jag slutat och så skulle vi köra hem. Hade en kund direkt och en klockan 6 och jag tyckte det var totalt onödigt att vara där. Så vi kom oss iväg lite före 5 från Tfors.

Vi åt i Jalasjärvi på ABC(ylläri) och för en gångs skull har de komponerat ihop något som duger åt mina känsliga smaklökar;D

Idag cyklade jag och Jenny typ 30km samtidigt som jag orienterade oss igenom en bana längs Vörås vackra vägar. Jag känner mig otroligt misslyckad eftersom vi inte hittade femman och ingen annan hade klagat på att den skulle vara borta. (PIIIINSAMT!!) Men det var också en annan kontroll som inte var där den borde ha varit så jag orienterade väl för noga(ibland kan det tydligen straffa sig).

Nu ska jag börja svänga ihop mat åt mig och pappa. Vi har ½kg kött på var som jag ska marinera så att det förhoppningsvis blir gott:D Ska göra en marinad på olja, lök, vitlök, chili och socker och en massa massa annat. Till det ska jag servera Agnetas special potatis och en god sallad på ruccola och issallad med feta och soltorkade tomater.

Nu har jag väl skrivit tillräckligt långt Emmi?;D Och så hoppas jag att det vattnas i munnen tillräckligt för att du ska leta dig upp till Österbotten inom en snar framtid.

En ny bra låt:)

Tove Styrke, ni vet, Idol-Tove har kommit ut med en ny låt. Million Pieces heter den och jag gillar, påminner mig lite om Robyn.


 

I den här versionen kommer låten två gånger efter varann, men det var enda jag hittade på youtube så. vid 3:40 tar låten slut egentligen.


sista dagen

Kunde inte sova inatt, detta beror dock inte på att jag skulle vara nervös. Nej, jag svettades som en gris och dessutom värker ena handen. Lyckades tydligen få den inflammerad av att spela volleyboll. Hur klen får man bli på en skala??

Nu försöker jag packa ihop mina saker men det går långsamt, boken jag läser nu lockar mycket mer. Om tre timmar hämtar jag pappsen från flyget och då bär det av hemåt.

Imorgon cykling 1½-2½h + löpning och på kvällen friidrottstävling(observera jag ska icke delta, jag ska leka arrangör)

Idrottsmassörer + massörer


Båda klasserna minus några som låg med krabbis

 

Lärargänget

Avslutningstårtorna och skumpan

 

Och så här såg vr första bastukväll ut. Endast två från vanliga massörslinjen och många idrottsmassörer som var med här har hoppat av.


Nu är det officiellt

Jag är massör. Vi var på diskussion idag och fick respons på vårt arbete(vi skrev ett kort tvåsidors arbete om vårt projekt för dessa två veckor) och så gick vi igenom responsen våra kunder skrivit. Kaikki oli kunnossa ja jag var godkänd:D Jippijeii! Nu är det dock inte så motiverande att massera den sista dagen då man vet att man redan kommit igenom. Men det är bara att bita ihop, jag är 1h 45min massage från sommarlov och 5 tråkiga, långa timmar på skolan.

Nu ska jag packa vidare så jag får med mig alla saker hem. Möblerna lämnar jag här i fall om jag åker till Helsingfors nästa månad, svaret torde komma imorgon. Jännitän aika pahasti!

Beach volley

Igår steg jag upp tidigt(läs: halv 10) och körde iväg mot Tammerfors i lugn och maklig takt(överraskande nog, kanske jag håller på att bli gammal?). Kom till skolan en tvåtiden och satt där hela dagen utan att göra något vettigt. Drog från skolan lite tidigare än vi slutade, men jag hade ändå inget att göra och jag for inte därifrån först. Jag åkte via IKEA för att inhandla fler flyttlådor så att jag får alla saker med mig hem. Väl där ringde telefon och en klasskompis frågade om jag inte skulle komma med och spela beachvolley med dem då det inte blev någon öl på terassen. Jamen vistt, jag älskar beachvolley så jag hängde på. Vi spelade från klockan 8 till en halv 12 tiden, det var kul med många dåliga skämt och ack så tungt det är att kasta sig i sanden.


Vi avslutade med en hamppis på Mäcken. Nu har jag i alla fall fått bärt upp lådorna till lägenheten. Nu återstår bara att fylla de också. Dessvärre tror jag att det idag blir en öl på terrassen och därav hinner jag inte göra det ikväll heller. Hmm...kanske imorgon bitti? Fast då kommer pappsen hem och jag ska hämta honom från Pirkkala flygplats på eftermiddagen.

Imorgon blir jag(förhoppningsvis) färdig massör:D JEIIII!!! Fest i helgen nån?

Sent igen

Kom hem halv 2 igårnatt efter en sväng till Hällnäs och ett midnattsnakenbad:D Synd bara att det var så kallt i vattnet att det inte riktigt gick att njuta. Vi, eller i alla fall jag, hade kul på förlovningskalas. Trevligt schack och vi spelade kubb och mölkky och åt SUPERGOD mat och tårta.

Nu har E cyklat iväg mot villan och jag ska väl snart ta bilen(det är arbetsfördelning när den är som bäst;D) Det lär regna där, men det gör inget. Vi kommer att få fammos plättar så... det är värt lite regn det!

En låt denna fina dag till ära

Ted Gärdestad- Oh vilken härlig dag :D Man blir alltid på gott humör av denna låt! (I alla fall jag)


Det där med "bara" en öl..

Igår påväg hem från Tfors talade jag, olaglig som jag är, med många människor i telefon. Bara av den enkla anledningen att det är otroligt tråkigt att köra själv och efter en par timmar smakar det trä på riktigt. Första timmen kan ju till och med vara njutbar(i alla fall om vägen är tom på folk).

Talade med Kican och hon övertalade mig att åka till Vasa på en öl med henne and the Gang. Det slutade NÄSTAN(jag hade självdisciplin denna gång) med supfest i bastun och övernattning i Vasa. Men kul hade vi och jag gör det gärna igen nån gång då jag inte har så stressigt:)

Idag har jag ägnat snart 1½h åt att plocka ur bilen och städa undan skaer jag flyttat från Tammerfors förmodligen för gott. Det är tungt att springa av och an och plocka, speciellt då man helst av allt bara skulle lägga sig ned i solen med en god bok. Just nu håller jag på med Hästarnas dal, Flickan som lekte med elden och Vinterblod. Kanske kommer recensioner av dem då jag är klar.

I'd rather be with you

Min syster publicerade denna låt för ett tag sedan och jag fastnade direkt för den. Så medan jag nu packar ihop allt skrot jag samlat på mig under ett år lyssnar jag på denna. (Kom också på att jag inte ens haft inflyttningsfest, lite sent nu kanske;D)


Trötter

Idag vaknade jag med ett ryck klockan halv 11 och hade en grym panik över att jag försovit mig. Hade ställt väckarklockan på 10 och tydligen stängt av den. Tacka vet jag att jag inte hade något viktigt för mig. Jag skulle bara in till stan och köpa en förlovningspresent.

Trött det är jag för att jag läste en bok till klockan två igårnatt. Den var rent ut dålig och jag ville ha den undanstökad så jag skulle få läsa något bättre sen. Kanske jag orkar skriva litet om boken i något skede.

Ställde mig på fem minuter i morse och tog mig in till stan, handlade en förlovningspresent på 10 minuter och gick omkring i Koskikeskus en stund för att fördriva lite tid. Hittade två t-skjortor, men inte åt mig själv, utan åt E. Jag kunde inte motstå att köpa dom för de var riktigt snygga och kostade dessutom 4ege styck. Hade inget att klaga på, det är sällan man inte ens kan klaga på priset;)

Om 1h beger jag mig iväg till skolan men nu städa lite och packa ihop lite grejer att flytta hem. Måste passa på så länge man har en bil till förfogande och inte behövar släpa allt på tåget.

RSS 2.0