Baka, baka liten kaka

Nu är de efterlängtade julstjärnorna i ugnen och ja kan knappt bärga mig tills jag får sätta tänderna i godsakerna :D

för övrigt så var det inte så hälsosamt för febern att hoppa och studsa i tre timmar ida. Och är förmodligen lika ohälsosamt att göra det i 8h imorgon :S Men snart är det helg igen ;) Och då är det bara en vecka kvar!! :D


Ont, det gör ont

Helt plötsligt fick jag värk i hela kroppen och jag började kallsvettas. Japp jag fick feber. Har hela veckan försökt mitt bästa med att sova ordentligt och äta bra för att undvika höstförkylningen, men idag(efter x antal burana) känns det ändå helt okej. Ändå ska jag nog inte sticka näsan ut enom dörren idag, bara för att vara på den säkra sidan. Dessutom kommer det ju skidning på tv hela, halva dan..

Nu sitter jag bara och väntar på att sändningarna ska börja och lyssnar på lite musik samtidigt. Ska dela med mig av You, me at six och Kiss and tell:

 

 

 

 

Btw ja tror det har slutat snöa! Det var väl på tiden?!

 

 


Information till alla mina svennebananer :D

Så att ni ska förstå vad ja menar då ja pratar om de. Ska å sylt importerad av Maria direkt från Tornedalen och då minsann, då ska de bakas!!

Jultårta

En jultårta (eller julstjärna) är en smördegsbakelse vanligtvis fylld med plommonmarmelad. Äppelmarmelad kan även användas som fyllning. Trots namnet bör den egentligen inte definieras som en tårta utan som en bakelse.

En jultårta bakas så att fyra snitt skärs upp från hörnen in mot mitten på en kvadratisk smördegsplatta. Marmelad klickas i mitten och de fyra deghörnen vänds in mot mitten så att bakelsen får formen av en stjärna. Om degplattan inte skärs upp så kan den vikas diagonalt hörn mot hörn varmed man får en triangelformad jultårta. En rund degplatta viks på liknande sätt till en jultårta med halvmåneform. Tårtorna kan garneras med florsocker.

 

 

Bild hämtad från gogole


Vintern har nu slagit oss med full kraft

 

Det har varit lite skralt med både bilder och text den senaste tiden. Jag har haft mycket program och inte riktigt hunnit med mig själv heller. Nu är det ändring på det. Inga som helst planer för helgen, annat än utgång på lördag och skidvärldskuppen förstås!

Idag har det varit snökaos, eller det började redan igårkväll. Jag har hunnit med att gräva fram cykeln ur snön två gånger idag. Man ser inget slut på eländet...man tycker ju att det borde räcka med en halvmeter snö, men icke! fast ju mer snö det kommer desto finare skidspår får vi ju :D

 

 


Lördag

Var ute igår och vi hade skitkul:) De va jag, Anna, Charlotte och Mari som möttes upp på liljansberget och drack ett glas vin innan vi knallade iväg till NH för en öl. Där träffade vi Tobbe och Jakob. Jag drack Guiness för första gången och fastnade väl inte helt för sorten, kanske man vänjer sig. Positivt var ju att det tog länge att dricka upp;) Men de e nog inget jag nånsin haft problem med heller.
Plötsligt kom det in en tre-fyra grönklädda män på NH, jag kollade ganska långt efter dom. Tyckte det var lite osmakligt med små kalsonger och bara ben på dessa män. Grönfärgade ben dessutom! Sen visade det sig att jag kände dom och att de är från Finland :P Ska man sjunka genom jorden eller vad? ;D
Gick hem någorlunda i tid i alla fall och, tyvärr, vaknade jag upp med något tjock hals och en tryckande känsla i mitt huvud. Och jag lovar, jag är INTE bakis! Så det är väl att dricka mycket varmt nu och försöka ta det lugnt. Ikväll blir det pizza på Teg och sedan bio med Harry P :D

Även om jag trivs väldigt bra här i Umeå så kan jag inte annat än längta hem. Jag vill att det ska vara tre veckor fram i tiden nu så jag får åka hem på läger (och äta julstjärnor!;D). Det ska bli skönt att absolut inte behöva tänka på annat än träna, äta och sova under några veckor.

Dagens låt

Fick den av Emmi helt just och ja gilla skarpt :)


På lördag smäller det

Lite sådär i smyg(ja eller nu är det inte i smyg längre, men...) är jag ett Harry Potter-fan. Därför är jag otroligt lycklig att näst-sista filmen kommit ut och jag har hittat ett kul sällskap att gå på bio med. Så vi ska se den på lördag:D Wohoo!! Kan knappt vänta tills det blir lördag:D

 

Men nu ska jag till simhallen och sedan blir det att gå och hålla Maria i handen då hon ska ge blod för första gången i sitt liv! Eller tja, mest för att hon ska komma och hålla mej handen sen då det är min tur ;D


Ohi on

Finally, jag som gått och varit nervös hela helgen för detta! Hade min leadeship idag och jag stressade genom hela allt bara för att jag önskade av hela mitt hjärta att plågan skulle vara över. Tror att jag lyckades med det största målet av alla i alla fall - att ge mina klasskompisar träningvärk. Några får nog det i alla fall. Speciellt som det blev dubbla pass cirkelträning idag. Imorgon blir det väl också två pass för de stackars små själarna :D Få e de Peters och Marias tur att leda en träning.

Nu ska jag njuta av min ensamhet(läs: klättra på väggarna, inse att det inte hjälper och tröstäta vad helst jag kan finna i kylskåpet) och se fram emot lektionerna imorgon. Hmm, undras om vi började 8 eller 9 nu då? Det glömde jag ju fråga upp!

Långlänk

Söndagmorgon hägrar, då samlas WSGT* åter. Så som vi gör varje söndag! Vi ska springa långt, så som vi gör varje söndag. Denna gång e de jag som har äran att bjuda på dusch och lunch efteråt. De blir bastu efter förstås! Borde hinna dammsuga innan de anländer. Det gjorde jag i tisdags också, man kan undra varifrån allt skräp kommer?!

Bild från Umeälvsloppet där vi segrade :D

 

*WSGT=WhiteStarGirlTeam

IFK Umeå har en vit stjärna som logo.


Nu är det fredagsmys

Ännu en dag utan skola ska nu avrundas med bulgarisk linssoppa enligt syster Lindas recept (=ur vår kokbok). Sedan blir det Frödinge kladdkaka m grädde och Idol. Är det fredagsmys så är det ;)

Testade bodycombat för första gången idag. Helt okej var det nog men jag gillar punch out bättre för där behöver man inte låtsas att man slår någon, där slår man på riktigt. Men på BodyCombaten så var det mycket studs och väldigt bra träning för vaderna (välbehövligt).

Har lämnat in min lessonplan för måndagen. Håller tummarna för att allt går som smort då:) Ojoj vad de ska få kämpa mina kära klasskompisar :D Kanske vi inte e kompisar efter det?! Hmm, vem vet :P

btw nu singlar snön ner så fint från himlen igen, som taget från ett vykort. Lovely! Snart kommer mina skidor också över påtten så får jag börja nöta snö!

sabsa <3 IKSU

Efter att jag kom från Finland har jag varit lite trött och hängig. Dåligt har jag sovit också! Kanske jag var stressad inför tentan ändå?! Men inatt löste sig sömnproblemen i alla fall. Sov som en stock i 9h, vaknade några minuter innan klockan ringde.

När man är trött och så är det ju inte heller kul att bege sig iväg ut och träna. Ännu mindre roligt är det om det är snöslask ute. Tacka vet jag att IKSU finns, där lär ni hitta mig nästkommande dagar. Idag blir det två pass där plus en föreläsning(helt frivilligt). Sen ikväll blir det Robinson hemma hos Lina:D Första gången jag åker dit, hon flyttade tyvärr för nån vecka sen och bor nu alldeles för långt ifrån mig.

Igår var jag på träning med OUC och det var självaste Helena Jansson som ledde träningen! Jag gillade träningen, den var rätt intensiv och inte så lång. Men OJ så det känns idag överallt! Jag kommer definitivt åka fler gånger! Speciellt om man får skjuts av en snäll småkusin från dörr till dörr :D

Tillbaka i Sverige då

En underbar helg hemma senare ångrar hon sig då hon enbart öppnade böckerna på båten dit och torsdagen. Hmm, kanske jag klarar tentan i alla fall? Tänkte kolla lite föreläsningar på nätet och åhörarkopior också. Men vadå, jag fick ju rågbröd och aroniagele! Vad mer kan en finlandssvensk begära?:D

På onsdagkväll var jag hemma först en tvåtiden, trött och sliten och lite missnöjd över att ha glömd snuset i Sverige(som jag tänkt tjäna storkovan på;)) Tidig väckning på torsdagen och upp på långlänk(svenskar läs: distanspass) och den dagen var därmed förstörd. Jag var trött och otålig hela dagen. Men jag lyckades skrapa ihop tillräckligt med energi för styrka och volleyboll på eftermiddagen också.

På kvällen häckade Emmi förstås hos mig;) Vi såg film och pratade OCH delade på en HEL daimtårta:D:D Gott! På fredagen hade jag tänkt läsa, gjorde inte det. SÅ jag tränade istället och sen bar det av mot Vasa för massage och en kaffedate med Anita!! Betydligt roligare än tentaplugg!

På lördagen var det långlänk igen, denna gång med Femmangänget. Det gick rätt snabbt med bra sällskap och mycket att prata om. På lördagkväll var det kaffedate med Emmi och Dimi. Utmanade Emmi i en tävling om vem som ska bli den officiella gottegrisen. Vi ska äta så mycket frödinge kladdkaka vi bara kan under en timme! Känsliga tittare varnas för starka bilder;D

På söndag klev jag upp tidigt för att träna med Pernilla(och det gjorde vi väl för jag e limin än) sen bar det av till Malax för att hälsa på fammo coh faffa. Där åt vi i tre timmar och sedan till kusin och familj för att uppvakta en nybliven treåring:)

I malax hade det kommit 15cm snö på en timme, medan det i Vörå inte kommit en endast ynka flinga!! Bittert! På kvällen var det ytterligare en träning och sedan volleyboll på det. Sedan åkte jag till internatet och tjänade storkovan på massage;)

Det blev en sen kväll kombinerat med tidig morgon då jag åkte en sväng till Tölby och hälsade på mommo och moffa. Vi bakade rågbröd mommo och jag:) Gott, gott! Och därifrån for jag 6 rågbröd och 3 aroniageléburkar rikare:D

På kvällen var det då avfärd till Sverige. Suck för långa resor:S Eller inte långa, men långtråkiga. Beställde taxi i infon över en timme innan landgång och då jag kom till hamnen så fanns det ingen taxi åt mig. Vi var fem stycken som råkade ut för det. HATA sådana som tar taxi utan att ha beställt alltså! Fick vänta över en halv timme på taxin i -11 graders kyla...att det ska vara så svårt att ordna så en buss går där en gång om dagen??

Väl hemma i lägenheten stupade jag i säng direkt. Skulle ta sovmorgon och lyckades sova till klockan 8 ;) jaajaa, så går det alltid med mina sovmornar... Nu ska jag kolla en föreläsning på nätet...kanske...eventuellt...

Pluggande lönar sig, ibland ;)

Nu är det dags för en update igen. I måndags var jag på både fysträning och Zumba. Gissa vem som sov gott på natten? :D Fysträningen var tuff, men det var nog på nåt twisted sätt kul också. Zumban dock är nog enbart rolig:) Även om jag suger på att dansa, hålla takt och sånt så shakar jag loss och skiter i vad andra tycker...

När jag vakande igår höll systeryster på att baka kanelbullar. Mums! Det kan löna sig att plugga gott folk! För det var min belöning för att jag klara min allra första tenta på universitetet:D I går var jag i skolan några timmar på ett seminarium. Det var otroligt när att jag hade släppt nerverna på en, men jag behärskade mig i sista stund. Men vissa människor...!! Jag säger då det!

På kvällen gick jag och världens bästa Maria på PunchOut och det slutade med att jag armbågade mig själv strax ovanför knät och fick en liten lårkaka. Otroligt styvt när jag ska börja gå efter att ha suttit en stund. Nå! Dumt huvud får kroppen lida:P

Ikväll åker jag iväg HEMHEM :D:D Whoopwhoop! Äntligen ska jag få träffa allt folk hemma. Har inga desto större planer för helgen annat än att jag ska träna som en dåre!

Wohoo, ibland får man även glada nyheter :D:D

Jag har blivit meddelad att jag fått OUC-avtal förutom mitt elitidrottsavtal:) Jag vet inte ännu helt vad det praktiskt innebär, men så här står det på UCIV:s(Umeå Centrum för Idrottsvetenskap) hemsida:

OUC ger unika möjligheter att kombinera elitidrott och studier

  • Tillgång till Idrottsmedicinsk service (läkare, sjukgymnast, sköterska)
  • 400 m2 Idrottslabb för utbildning, forskning och tester
  • Iksu Sport, Europas största träningscenter 26 000 m2 på Campus
  • Studerandelokal på IKSU sport
  • Utmärkt idrottsmiljö i staden
Så det låter ju lovande:)

RSS 2.0