JAG ÄR KLAR!!

Nu har jag kämpat länge och väl(läs: sen igårkväll) med ett sammandrag som vi skulle ha klart till seminariet tills idag. Och äntligen gjorde jag sista slutklämmen. Jag är lite nervös för jag har aldrig skrivit ett sammandrag innan och vet inte vad som krävs och vad man borde ha med.

I överigt skiner solen, jag är snudd på frisk och så borde jag diska. Jag har (dessvärre) lämnat hela helgens disk så det finns att göra. Ikväll ska vi, vår arbetsgrupp, samlas hemma hos mig. Vi ska göra en pastasallad att ta med oss på resan och äta den som lunch både onsdag och torsdag.

Jag ser med skräckblandadförtjusning fram emot vår paddling. Det kommr att bli kul men samtidigt gruvar jag mig lite inför övernattningen. Jag vill verkligen inte ha lika kallt som senast.

Nu ska jag nog diska så jag helst vågar ta hit några gäster...

Och så har det hänt igen

Nu har jag åter satt mig själv i skiten(bildligt talat alltså) istället för att ägna dagen åt plugg drog jag ner på stan för att skaffa ett svenskt id, öppna ett bankkonto i Sverige och skaffa bibbakort till stadsbiblioteket. Jag köade totalt över fyra timmar och fick ändå inte alla ärenden uträttade. Är det inte för typiskt?

Så nu har jag fortfarande cirka tre sidor text att skriva och en massa sidor att läsa och analysera. Tur att natten är lång ;D

Nu ska jag nog återgå till mitt pluggande och hoppas på att jag har det klart imorgon innan seminariet! HÅLL TUMMARNA!

Plugg

Sitter här med alla artiklar och kapitel ur böcker jag borde läsa. Det känns jobbigt att börja, men av erfarenhet vet jag ju att jag borde eftersom det rullar på bara man en gång tar sig i kragen och det vore otroligt skönt att ha denna uppgift över. Borde också hoppa på bussen och åka en sväng via någon bank och öppna ett konto och skaffa ett ID, men Handelsbanken, Nordea, SEB, .....? Vad ska man välja? Undrar om det nu är så stor skillnad då man bara ska ha ett vanligt konto? Norde känns ju tryggt och bra eftersom jag är van med det hemifrån.

Det är otroligt fint väder ute och jag vill bara ut och springa, men jag har en envis snuva och jag frustar och nyser och snyter mig för ofta för att kunna påstå att jag är frisk. Nog har hösten kommit igång på allvar.

Bild: Wikipedia


Fredagkväll

Hur spenderar man bäst sin fredagkväll? Tja, det finns ju många olika varianter. Idag hade systeryster och jag blivit bjudna till kusin Anna på middag. Middagen skulle enligt henne bestå av en lätt paj och sallad. Det slutade med en trerätters middag och lite kaffe på det.

Vi fick rödbets-getostbrylé med rostade pinjenötter till förrätt, en svartrotsgratäng med parmesan och murklor och kyckling filéer till huvudrätt och en blåbärsparfait till efterrätt. Otroligt gott! Särskilt förtjust blev jag i förrätten. Borde definitivt ta receptet.

Nu ska jag vila min sjuka kropp så att jag orkar med både bowling och sittning imorron=)

Bilder

Packat och klart var det här.


Här har vi cyklat typ 4km och vi åkte en ganska lång bit längs Umeälven.

Och den fina hängbron cyklade vi över.

Men vi tog en paus strax innan


Och beundrade den fina skylten...

Efter bron var det en jobbig uppförsbacke och vi vilade en stund efter den. Det visade sig att de bara var första av många många backar vi skulle uppför...

Orädd som hon är kröp hon in i tältet, eller är det en kjol?;D

Det är svårt det här med att lägga upp tält...

..men vi var långt ifrån enda gruppen som hade problem.

Men när lärarna äntligen gett oss alla delar fick vi upp vårt tält och vi kunde kosta på oss lite posande framför kameran.


När alla var på plats, hade ätit och fått upp tälten började aktiviteterna.

Vi fick bland annat lära oss vedhuggning...

olika soters knopar...


och att tillreda fisk i en grop.


vissa fick i uppgift att hämta LITE näver;)

det rådde dlade meningar om vad lite innebär...:P

Makaroner och Sinol-köttbullar hör ju till en av favoriterna under camping. Här väntar grupp B3 ivrigt på sin mat :D


Maten smakade dock inget av sinol(det tackar vi för). Vi vräkte in som om vi aldrig förr sett mat.


Så var det ju en fin solnedgång...


och efter mörkrets inbrott lite Camp-fire stämmning


dagen efter är ju aldrig kul, men vi ser rätt glada ut ändå. Och när brasan tinat våra frusna leder mådde vi nog alla riktigt bra:)

Umeå

Nu har jag varit här några veckor och kan smått börja uttala mig om hur det känns och hur det går. Jag gillar Umeå och jag gillar största delen av klassen(de finns ju några av de 70 som man inte haft en chans att bekanta sig med så mycket än så de kan ja ju förstås inte uttala mig om). Den kursen vi går på just nu är rätt tråkig men jag tror att det blir bättre med tiden.

Nollningen var rätt roligt, men kanske lite väl intensiv. Vi hade fadderkvällar, sjukamp, såpafotboll, vinbrännboll med mycket mera och allt avslutades med en sittning.

såpafotboll


Bilden har jag snattat av nån på facebook(uppenbarligen eftersom jag är med på bild;D)

Sedan har vi haft outdoor adventure och grupparbeten och en hel massa tråkiga, icke relevanta, föreläsningar. I alla fall jag har inte fått något ut av dem, jag har helt enkelt inte lärt mig något. Föreläsningarna har varit flummiga och svårgreppade, men de är kanske nåt man lär sig med tiden det också.

Idag har jag redan gjort ett halvt dagsverk med dammsugning och massage bland annat. Senare blir det lite plugg och en kaffe me Tove(vi kan ju hoppas att vi är snabbare än senast jag var på kaffe då det tog oss 5h innan vi var klara;D).

Räkfrossa ska jag på i helgen också. FSN ordnar(Finlandssvenska Nationen), i vilken jag blivit styrelseledamot.

Vårt lilla äventyr måndag-tisdag var kul, dock blev jag otroligt frustrerad på såna som cyklar lite otroligt långsamt men vi hade ju i och för sig hela dagen på oss. På tisdagen sjönk humöret dock och det lämnade en bitter eftersmak av äventyret. Regnet bara öste ner och vi hade program utomhus och skulle dessutom cykla 20km. Hade vädret varit fint hade nog humöret varit på topp:)

Det kommer en massa bilder från resan vår senare. Lovar!

Nu ska jag nog börja göra nåt vettigt idag. Kanske äta morgonmål...


Morgonstund har guld i mund

heter det ju, har sällan upplevt det;) För det mesta vaknar jag och svär något om den förbannade väckarklockan och om hur mycket jag hatar mornar.

Nu ska jag i alla fall iväg till IKSU och hoppa i poolen för att se om det finns någon som är frivillig att rädda mig(=vi ska ha livräddning i en kurs) Sen är det fullt upp hela dagen. Kanske, eventuellt, hinner jag ta en paus för att andas klockan 15. Men då ska jag också till biltema för cykelringen var förstås för stor som jag köpt. Fast jag tog från 26'' hyllan hade jag ändå ått med mig 28'', det är ju typiskt. Så det är bara att säga till om man behöver en 28'' innerslang.;)

Dagens låt

Dansar runt och känner mig lite piggare än de senaste dagarna. Nyupptäckte den här låten här idag och den går nu på repeat:)

The ting tings - that's not my name


Hoppas på bättre lycka

Igår försov jag ju mig ca 3½h. Idag hoppas jag på bättre lycka och att jag kommer i tid till föreläsningen. Kände mig lite febrig igår och det känns dylikt idag. De e ju typiskt med tanke på att vi har sittning ikväll, men jag får ju vila hela helgen. ^^

Nu ska jag bege mig till skolan(trots att vi inte börjar förrän kl 13!!!) och göra lite grupparbeten. Hoppas att det känns lite bättre då jag fått lite frisk luft.

Torsdag

Jag är rätt mör så här dagen efter. Egentligen hade jag gärna stannat längre i baren men förståndet sa mig att jag bör åka hem om jag ska orka i skolan idag också. Jag stannade till 12 och hade askul i baren. Jag skulle nog kunna bli bartender, sådär emellanåt nån helg eller så. Synd bara att ölen tog slut så jag fick många besvikna kommentarer.

Idag har jag varit på vår första lektion, riktiga lektion, i Leadership in sport and health promotion. Vi bollade mycket både för oss själva och med varandra. Jag gillar vår klass, de har ingen skillnad vem man blir ihopparad med eller så vi har lika kul i alla fall och det är så jag tycker det ska vara.

Nu ska jag nog ta en tupplur för att ta igen mig från gårdagen och för att orka ikväll också!

Kung i baren

Idag har vår grupp verkligen varit effektiv. Vi är sju pers och vi har nu tre gruppuppgifter att gör och vi har sex veckor på oss. Idag delade vi upp oss i två och arbetar skilt och så sätter vi oss in i de andras text när den börjar bli klar. Jag och min partner blev nästan klara med den ena idag(4veckor innan deadline). Jag känner att vi har detta under kontroll:)

Ikväll blir det spännande, jag ska stå i baren:D Wohoo! Ser fram emot det. Så nu sätter jag sådär passande upp magnus ugglas kung i baren:D


Heja Finland!

Det är ju val i Sverige nu. Det har nog inte många svensktalande missat. Råkade gå in på Aftonbladet.ses sida och hittade ett uttalande av politikern Marcus Lindström:

Om du fick välja ett land som Sverige skulle invadera, vilket land skulle du välja?

Marcus Lindström

– Finland är ett land som jag tycker gör många bra saker politiskt. De är fullt ut med i Europasamarbetet och de har gått över till euron. Deras ekonomi går som tåget, de låg efter Sverige för tio år sedan och nu är de ikapp. De har mycket höga resultat i sin skola, de har höga betyg, goda kunskaper och läraryrket är jättepopulärt. De inser att bygger man inte ny kärnkraft, då hamnar man i gasberoende av Ryssland. Det är ett land som är framgångsrikt. Om vi ska invadera så ligger de nära Sverige också. Och de har ju tillhört Sverige förut och en del pratar ju svenska. Jag skulle välja Finland, vi behöver lära oss en del av dem.

 

Det är troligen sant det han säger och jag säger då KÄMPA PÅ FINNAR så är vi snart långa vägar förbi:) Och så kan vi ju hoppas att Sverige inte invaderar oss;D


Den första veckan

den har varit hektisk. Mycket program, något att göra hela tiden och skulle det nån gång bli för lite ja då ska man ju ut på träning. Mycket nytt att lära sig ännu trots att man blivit matad på information sen vi anlände dag 1. Hoppade över kvällens grillning med nollningsaktiviteter för en lugn fika på stan. En maratonfika som varade en sisådär 4,5-5h Haha, men jag hade trevligt i alla fall:) Kom hem sjönk ner i sängen under täcket och har sovit till ungefär nu. Så nu är jag pigg som en mört och vet inte vart jag ska ta vägen, men det blir väl nog sängen igen efter lite tandborstning.

Imorgon ska jag testa lyckan på IKSU och bodypumpen, inte för att det skulle vara något extra utmanande eller så man får ju själv välja hur tungt man gör det men syster har mitt IKSU kort och jag vet inte om de släpper in mig:P Typiskt, jag som hade bokat och allt...

Sen är det skattjakt på stan bland vimled av alla Pride-festivalare, får se var den dagen slutar men lyckligt kan det nog inte ske:P Nej nu sängen. Gonatt

RSS 2.0