Glöggpannacotta

Nu har Linda anlänt till stan. Vi firade genom att göra en pannacotta. Eller, hon fick vackert vara försökskanin då jag skulle testa att gör en mjölkfri pannacotta. Det blev helt bra men innan jag servarar igen ska vi göra nya tester för att se om vi kan få den ännu bättre. Det är alltid bra att ha ett mjölkfritt recept att dra fram ur bakfickan ifall om man någon gång kan tänkas få gäster som är mjölkallergiker. Vi gjorde på 2 dl grädde och i alla fall jag tyckte att det var lagom för två personer, men har man ätit en massa mat innan kan man kanske minska i portionerna något. Ursprungliga receptet är från linneasskafferi.se

Glöggpannacotta (2-3 port)
2dl mjölkfri grädde
1,5 gleatinblad
0,5 msk muskovadosocker
0,5 tsk vaniljsocker
3 msk glöggconcentrat
~10-20 g mörk choklad (Anthon Berg 81% är mjölkfri)
.
garnering
Mörk choklad (70%)
Hel sötmandel
.
Börja med lägga grädden i en kastrull och lägga i socker och vaniljsocker. Koka upp grädden (i alla fall Carlshamns mjölkfria var en enda stor klump och vi var lite skeptiska. Dock gick det bra!). När grädden kokat upp ta av den från plattan och rör i gelatinbladen. Rör sedan ner glöggen och bryt ned lite mörkchoklad och häll upp i glas/skålar. Låt stå i kylen minst 1 h.
Garnera med riven/hackad mörk choklad och hackad mandel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0