Heta fiskburritos med guacamole

Syster och jag gjorde denna läckerhet förra veckan. I receptet såtr det gösfilé, men vi använde oss av pangasiusfiléer istället (de var på specialpris;D). Receptet är hämtat ur bok nr 4 Fisk och skaldjur i serien från Allt om det goda. Så här såg de ut:







Heta fiskburritos (4 port.)

600 g gösfilé (eller annan vit fisk)
½ röd chili (jag hade föredragit om de varit lite kryddigare så jag vill nog ha 3/4 åtminstone)
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
1 msk hel spiskummin (vi använde malen)
4 tortillabröd
3/4 tsk salt

Gör guacamolen först. Skär gösen i 4 portionsbitar. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök, olja och spiskummin. Grilla brödet i en grillpanna på ena sidan (eller gör som vi gjorde och värm i mikron sedan då fisken är klar). Stek fisken i hälften av spiskumminoljan i en stekpanna 2-3 minuter på varje sida. Salta.

Servera fisken på tortillabröden med guacamole, sallad och limeklyftor. Ringla över resten av spiskumminoljan och servera.

Guacamole

2 avokador
1 lime
½ tsk salt

Halvera och kärna ur avokadon. Gröp ur fruktköttet. Pressa saften ur limen. Mosa ihop avokado och limesaft. Smaka av med salt. Var försiktig så att det inte blir alltför stark smak av lime!


Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0