31 juli

Och så var o-ringen över för denna gång och det gav mersmak, fast nästa gång ska jag vara i skick och delta i elitklassen. Just nu må jag låta glad men jag är oändligt bitter inuti och har verkligen inte lust med nånting över huvud taget. Jag är så less på att det inte verkar vilja gå min väg och överväger starkt att bara dra täcket över huvudet och krypa fram nån gång nästa år. Men vem vet, kanske solen går upp imorgon med?!                                                                                                                                                                                                                                   Kommer med en utläggning om O-ringen sen när jag orkar.

Kramp

Har tydligen fått kramp av allt bilkörande, en sätesmuskel bråkar och det är inte nådigt att springa/gå. Detta till trots att jag kört en timme mindre än planerad åktid eftersom jag kört LITE överhastighet ställvis ;) Under resan tänkte GPSn lura mig en två tre gånger men i slutändan är den nog bra att ha om man har brådis och inte har tid att köra fel och inte vet exakt vart man ska. Till Lottas hittade jag dock utan både karta och GPS :D *stolt*

O-ringen

Och så var besöket hos Lotta över :( Jag som annars är ganska samlad tänkte nästan fälla en tår då jag skulle åka, ville inte alls. Saknar henne redan och ännu mer när jag vet att jag inte kommer att kunna ha kontakt förrän vi alla är tillbaka i Umeå eftersom hon åker iväg. Jag saknar ju resten av gänget också och kan inte annat än hoppas att dagarna ska gå lite snabbare så att jag är tillbaka i Umeå fortare än kvickt. Samtidigt har jag ju förstås kompisar hemma också som jag inte vill lämna. Vilket dilemma!                                                                                                                                                                                                                                                                                      O-ringen började idag också. Jag som haft både bihåleinflammation och lunginflammation och annat smått och gott ska ta det lugnt denna vecka. Har i och för sig blivit friskförklarad av läkaren, MEN enbart med tillåtelse att motionera! Så det gjorde jag idag, gick 3,7 till starten joggade kanske 500m satte mig ner i 15-20min och joggade/gick i två km av banan och mot slutet kunde jag inte hålla mig längre så då satte jag av i LITE högre fart. Alldeles för hög om man bara ska motionera förstås men...det kändes bra att få sträcka på de lurviga iaf ;D Imorgon gör jag nog om samma procedur!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Nu ska jag gå tillbaka till huset vi bor i och den istid som där råder (sover med två duntäcken, 5 kuddar och stickade strumpor för att klara av nätterna utan frostskador. :P Kanske lite godis vore på sin plats ikväll för att ladda lite extra inför morgondagen....

Tomt

Nu har resten av huset åkt iväg, jag sitter ensam och betalar av räkningar. Egentligen borde jag packa, men känner mig lite omotiverad för det. Har jag orienteringsgrejerna så löser det nog sig med allt annat :P Ska nog surfa en stund till innan jag börjar packa och städa det sista.                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Arbetade idag också, fick kommentaren "alla andra massörer kan slänga sig i väggen" efteråt, det är ju kul om man är uppskattad :)

snart bär det av

Jag är så uppspelt, nervös och som ett barn på julafton. Kan inte koncentrera mig på något, utan bara går runt och vet inte ut och in på mig själv. Vet inte när jag senast skulle ha varit såhär nervös inför en resa som jag är nu. Imorgon ska jag påbörja min resa och färdas ända till Malax för att spendera en halv natt. Sedan åker jag med båt över havet och kör på kvällskvisten ner till Linköping och hälsa på Charlotte :D:D Oj så kul det ska bli! Och som jag saknat henne (och förstås alla andra kompisar i Umeå)!! Vi ska göra absolut ingenting, men troligen kommer vi inte att sitta still så många minuter. Jag är där typ en och en halv dag, men det är så värt det! Ååh, jag vill åka redan nu...men jag borde kanske packa innan dess ;)

Blåbärspaj

Nu har jag bakat en blåbärspaj efter farmors recept, det är absolut den bästa pajen som finns. Dock bara då farmor bakat den ;) Imorgon kommer det att bli en riktig brak-måltid med ugnsrostade grönsaker m cashew-nötter, champinjoner med aura-ost, grillad majs, grillad nöt-innerfilé och en sallad. Till efterrätt ska blåbärspajen serveras med vaniljsås. Maten kommer dessutom att smaka extra bra med 5 timmar promenad innan ;)

Fredag

Åkte rullskidor idag, första gången jag "tränade" på två månader. Det gick helt okej, men nu känns det i kroppen och trots att det bara var 45 min blev jag jättetrött. Dock fanns det positivt också andningen funkade som aldrig förr :) Nu avrundar jag kvällen med glass och SATC.

Friskförklarad!!!

Äntligen, som jag har väntat. Äntligen har jag blivit friskförklarad och är tillåten att börja motionera! Om vädret är bra imorgon ska jag nog minsann ut efter jobbet :D Kanske rullskidor vore nåt eftersom jag vet att jag inte kan ta det lugnt om jag springer/joggar. Speciellt inte efter att ha varit stilla en så lång tid.
I övrigt knallar allt på. Sista dagen på jobb denna vecka imorgon, få se när de ringer mig nästa gång. På lördag kanske? ;D Nu har vi tydligen fått en lägenhet på Nydalahöjd som vi vill ha istället för på Haga. Så Nydalahöjd blir stället där det händer nästa år istället då ;D Nu blir det nog natten, är trött som 17 efter två dagar jobb och det får ju en att ifrågasätta om man faktiskt är frisk?!

Sommarfeelis med en paj

Kom på att jag inte ätit min favoritpaj ännu iår trots att det funnits jordgubbar hur länge som helst. Ikväll slog jag på stort och bakade två stycken så nu ska det frossas ;) Det kan behövas efter en dag på jobb imorgon. Är ju inte direkt något man blivit van med denna sommar; hårt arbete.

Haga it is!

Ska bli kombos med Anneli och Maria nästa år :D Shit vaad skoj, kan knappt vänta! Haga is the placeto be i nästa år;) Förhoppningsvis är det ett bättre ställe än Carlshem. Inflyttningsdatumet dock oklart ännu, men sånt löser sig nog.
PS. Grattis Åsa med karl till lilltösen :D:D:D

Langradin

Idag är det den nästsista dagen av Vörådags-veckan då är det traditionsenligt marknad, langradin, fotbollsmatch och fest på Storberget. Jag får "äran" att gå med i langradin iår men sen ska jag gå på marknad föra att köpa grisar och sen ska jag även kolla på fotbollsmatchen Rökiö- Övriga Vörå :D
Det här är en del av langradin och bilden tog jag här.

Älska ryssvärme<3

Ryssvärmen har slagit till igen, igår var det 26 grader i skuggan och idag är det nog minst lika varmt. Det är så härligt med värmt väder! Njuter för fulla muggar, speciellt då jag inte kan träna. Ringde HVC för att fråga om testresultaten, men de hade inte kommit. Så inget förändrat där. Cyklade 30 km igår och lungorna slemmade förstås igen på kvällen.

Update: Massage avklarad och sedan njöt vi av en cider på balkongen, 26 grader ännu kl 22 :D Tydligen lika varmt imorgon också men då med varning för åska.

Statusuppdatering

Ska äntligen få kalufsen ansad idag, är fortfarande inte på långa vägar frisk, det är varmt och soligt, jag ska iväg och sköta kattungar, jag borde förmodligen klippa "min" del av gräsmattan

Kaljatölkkibroileri

De va en som uppmärksammade mig om detta recept. Jag tycker att det ser intressant ut och letar ju förstås efter försökskaniner då jag ska tillaga denna broiler :D Kaljatölkkibroileri!
Hittade receptet här: http://sillasipuli.blogspot.com/2008/06/kaljatlkki-kanan-oss.html

Massage del 2

Nu har jag varit på mitt gamla gymnasium i några timmar. Så som så många dagar förr denna sommar. Skolan var helt öde sånär som på tre ivriga arbetare som tydligen inte förstår vad sommarlov innebär. Har jobbat lite inför FSOM och designat matbiljetterna ;) Dessutom fick jag fixat lite jobb åt mig. Ska massera litegrann nu under sommaren för att hålla mina kunskaper i schack. Tänkte ta 20ege för en timme ifall någon är intresserad ;) 050 - 5388793 kan ni ringa isf.

Salt

Kollade på Salt igår. Det var en riktigt bra film, även om det var en action. Brukar inte riktigt gilla de filmerna. Å andra sidan så duger allt om man inte har något bättre för sig ;) Nä, men i det stora hela en bra film som jag nog kan rekomendera att man ska se. Den var spännande och när filmen tog slut hade jag gärna sett en fortsättning för den tog slut mitt i handlingen.

Invictus

Såg film med pappsen idag. Invictus. Den var och är jättebra, har sett den på bio innan men tyckte att den var minst lika bra på en 15" dator. Morgan Freeman och Matt Damon har huvudrollerna. Filmen berör mig väldigt mycket och jag rekomenderar verkligen er som inte sett den att se. Helt klart värt!
För övrigt har jag inte gjort så mycket...idag heller.. Varit på en cykeltur och ätit är väl ungefär vad jag klarat av att prestera. I helgen har jag kollat in Wasa football Cup och ett antal bekantas ungar som spelat. Det bara rycker i mina fotbollsfötter att få spela igen, men jag tror inte att det skulle vara lika roligt som det var förr så det är lika bra att låta bli. Om inte annat så blev jag i alla fall brun som en pepparkaka av att sitta vid sidan av plan i dagarna tre. Nu var det ju förstås inte meningen att kolla fotboll i tre dagar, men vi kollade en match påväg till villan och sedan kollade vi några matcher påväg från villan men efter matcherna kom vi på att vi nog kan åka tillbaka och sova en natt till där. Så andra gången vi var påväg från villan och hem stannade vi också till för att kolla in några matcher och prata med en massa bekanta.
Förutom fotboll och film har jag fått fixat massage åt mig själv och lite tidsfördriv åt mig själv på samma gång. Det kliar nog i mina massagefingrar nu igen efter att jag gick in i väggen förra året med all praktik vi var tvugna att göra! Nu ska jag börja kolla på SALT och se om det är en bra film. Reklam har de i alla fall satsat på.

Rena rånet

Jahapp, pratade med farbror doktorn igår. Blev bestämt att jag ska äta en ny, starkare medicin för att mitt test med PEF-mätaren var så katastrofalt(JA, vad hade han väntat sig? Att jag skulle blåsa några super värden med lunginflammation kanske?) och att jag ska på nya prover på måndag. Dock tar det typ två veckor att få svar på några sådana prover och då är det ju typ för senat att börja göra nåt eftersom jag trots allt haft vad jag nu har i flera månader då redan. Medicinen jag köpte igår kostade 133 f*cking euro för tre dosor och då ersatte KELA nästan 100ege också. Hmpf, blir att ta denna medicin med andakt så dyr som den är.
Nåja, vad kan man. Bara att leva livet så gott det går. Har snart läst Väinö Linnas Högt bland Saarijärvis moar av ren tristess och så har jag börjat läsa nybörjar-spanska också. Var ska detta sluta?

Den onda cirkeln

Den bara fortsätter den onda cirkeln jag hamnat i. Den senaste antibiotikakuren har inte hjälpt och nu är det åter dags för nya tester. Fick också en till medicin utskriven. Fortsätter med fyra olika mediciner att insypa varje dag. Jag börjar tröttna så småningom...
Blir nog trots allt till att börj spela golf för att ha något att göra. Har också börjat läsa lite spanska för att fördriva tiden då man inte kan träna.

RSS 2.0