Kurv-ol

Kurvorienteringen gick riktigt bra:) Nu har vi ätit oss mätta och varit till butiken och dessutom tryckt i oss en masssa godis. Enda minuset idag var att jag är sjukt besviken på mig själv då jag är så dålig, kondisen är inte vad den borde vara...

Hör och häpna, jag har under kvällen underhållit mig med att hjälpa Alle göra finska-läxan. Jag kunde förklara hur det skulle bli, men inte varför...typiskt, jag som klagat över att finska-lärare inte förstår vad som är svårt och att dom inte kan förklara varför något ska bli som det blir och så är jag själv likadan. Hmpf...

Nu natten så att man orkar med två träningar plus morgonlänk imorgon också!

Gropahålet

Nu ligger vi här och jäser. Lunchen är i magen och chokladen har så småningom också slunkit ner. Ida och jag har kollat Svensson Svensson och nu ska vi vila ögonen lite. Sedan iväg till Gropahålet och springa.

Dassboken

Nu har vi klarat av första hela lägerdagen. Är inte så hemskt imponerad av terrängen(dock är den ju bättre än i Österbotten, men säg den terräng som är sämre??) Vi har det bra. Vårt dagsschema är i princip morgonträning, frukost, träning 1 lunch middagsvila träning 2 middag social samvaro stretching och natten.

Vi fick en fin idé under gårdagen. Vi har gjort en dassbok och ska skriva roliga verser och händelser i den varje gång vi besöker toan. Dessutom ska vi under sommaren bedömma hur bra de olika föreningarna lyckats fixa dasset på tävlingarna:) SKITskoj ^^

Idrottspsykologi

Inledde den nya kursen idag. Idrottspsykologi. Lärarn var toppen! Tror jag...äntligen en som tänker lite på sina studenter också! Så nu får vi en och en halv veckas påsklov, dock en hemtenta att skriva...men ändå. Den kan man ju skriva var som helst! Så nu ser jag fram emot en veckas stenhård träning under påsk och avslutningsvis ett läger i Lapua med Femman-gänget! Dessutom önskar jag att jag förhoppningsvis kunde vara frisk.

Over and out!

PS sitter i flyget påväg mot sthlm nu. JEII!

I-landsproblem

Mitt största problem under dagen: Varför tänds inte lampan då jag går in i ett mörkt rum? Vaddå använda lampknapp? - Så 1900-tal!

just ja vi har nåt som kallas LAMPKNAPP!!

Det hände mig just då jag skulle ner i vår källare efter en väska att ha som handbagage på flyget.

Måndag morgon

Hata måndagar, sägs det ju. Hmm, vanligtiv är jag inget stort fan av måndagsmornar. Idag är ett undantag. Jag vaknade glad och nöjd...och lite stressad. Idag bär det av på Totte-läger till Åhus. Blir nog kul i alla fall, fast jag är lite nervös med tanke på formen.

Var på träningsdag med IFK Umeå-gänget i lördags. Jag hade kul och det var det första lite tuffare passet jag gjorde sen februari. Jag orkade fyra sprint-intervaller av fem möjliga. Säkerligen hade jag orkat den sista också, men jag ides inte ta ut mig helt så att jag skulle bli sjuk igen. Det var inte alls kul att springa fort, samtidigt var det ändå på nåt konstigt sätt kul. Det var jobbig och jag flåsade som en liten gris, men jag njöt av att äntligen kunna springa:)

Igår var jag och skidade i nästan 2h med Camilla, det var ett skönt, lugnt och långt pass. Det var bara solen som fattades och så hade det varit perfekt. På eftermiddagen åkte jag iväg till IKSU med Charlotte och spelade golf. JAPP NI LÄSTE RÄTT! JAG spelade GOLF! Det var till och med kul...även om jag sög och blev frustrerad då jag gjorde samma fel om och om igen, men sånt händer! Det är nog faktiskt nåt jag kommer å göra om!

Nu ska jag dra mig iväg till skolan och sitta igenom dagen så jag får flyga iväg till Sthlm och hälsa på Lillis :D

Snart läger-dags

Snart bär det av. Flygbiljetterna är beställda och jag kan träna igen. Inte så hårt ännu dock, men det kommer. Har ställt ett mål för hösten och ska försöka sätta mig ner med pappa på lägret och planera för det. Men Åhus - Here I come!
Det ska bli kul att äntligen åka på läger igen, att träffa alla och samtidigt tycker jag att det inte alls ska bli så kul. Formkurvan pekar neråt som korumpan och det kommer att kännas förjävligt!

Men en sån här bild får det ju att kännas bra igen :)


Bild: Google


Vackra vinterdagar

Nu under mars månad har det varit några underbart härliga vinterdagar och den dåliga uppdateringen beror delvis på att mycket tid har tillbringats utomhus.

Det får räcka för tillfället. Jag har hunnit med långpromenader, skidåkning på havet och lite plugg däremellan:) Nu är det däremot dags att fila på det sista på min artikel till Femmantidningen!

Äntligen

Tentan är över...FINALLY! Det firas med våffeldagen imorgon och träningsdag på lördag :)

Everybody's changing

Hörde precis denna låt på radion.. jag vet att den är old news men jag ville ändå lägga upp den. Jag gillar den här bättre än Keanes originallåt. Nu ska jag fortsätta tentaplugget och så ska jag på akupunktur senare i eftermiddag:) sista gången på en stund tror jag.


Eurovision song contest

Har faktiskt, för en gångs skull, följt med både Finlands och Sveriges uttagningar till Eurovision song contest och jag gillar båda bidragen som skickas dit. Finland har en lugn och fin låt med en text som tål att tänkas på. Medan Sverige skickar en no-brainer men som är ganska rivig och man vill lätt sjunga med.

Även om jag gillar båda bidragen så kommer jag ju officiellt att hålla på Finland, förstås! Här får ni själva lyssna och avgöra:

Paradise Oskar


Eric Saade

Äntligen

Nu har det varit en bloggtorka en längre tid. Mycket har hänt och jag ska försöka ta uppdateringen lite i taget men jag lovar ingen kronologisk ordning.

Just nu håller vi på med biomekanik i skolan och vi gör en del uträkningar och jag tycker att det är väldigt intressant. Vi har dessutom gjort en kravanalys på en idrott. No big surprise there att jag valde orientering ;) Så nu har vi analyserat vilka egenskaper som är fördelaktiga i sporten och vad man borde träna på. Riktigt bra analyser har SOFT (där har vi tagit material till vår, som är lite allmän bara) och också studenter vid GIH har gjort en bra kravanalys.

Tentan närmar sig och jag börjar få panik så småningom...ska plugga lite varje dag nu och så hoppas jag att det räcker!

RSS 2.0