Bakdags

Det ryckte lite i mina bakfringrar igen och igår blev det en Sachertårta producerad. Idag ska jag lägga sista handen vid den och bjuda tjejerna på tårta :) Jag är otroligt missnöjd med min tårta, men det är just därför jag bakar den så att jag småingom ska kunna bemästra konsten med Sachertårta och eventuellt faktiskt våga bjuda riktigt ;D folk på tårta! Förhoppningsvis smakar den helt bra, men just nu liknar det med en misslyckad kladdkaka som är totalt sned.
Så här hade jag önskat att den såg ut

Nästa gång kanske jag vågar lägga ut recept och egn bild på tårtan :P

Meditation

Har haft mycket att fundera på sedan två veckor tillbaka och vilken plats är då bättre än denna?

Ny dag...

...med nya möjligheter, eller hur är det? Kanske dags att ta tag i plugget nu då. Drygt en vecka kvar till tent och jag har egentligen inte en aning om någonting, men det löser väl sig? Har cirka 9h båtresa på mig att plugga och 6h bilresa också innan tent så då borde jag ju få tillfälle att läsa riktigt, riktigt effektivt.
Gårdagen blev inte riktigt som planerat då vi först var på promenad drygt tre timmar(har förresten träningsvärk av det nu) och sedan FSN-möte som avrundades med ölprovning och en föreläsning om de nya ölsorterna på NH. Helt okej om man bortser från att jag kände mig tvungen att dricka 6 öl(vågade inte hälla bort då de andra såg på) och blev lite mer än rund under fötterna. De e sånt man får ta!
Bild från promenaden igår. (Foto: Maria Paavola)

Idag ska det bli städning av mitt rum, plugg och en fin avslutning på dagen få bli en Sacher-tårta. Har aldrig förut bakat en sån men jag vill lära mig, så jag kan det ifall det behövs nån gång. Mina kära vänner här i Umeå får vackert komma och vara provkaniner då jag vill bemästra även denna bakkonst...stackarna!
Linas födelsedagskalas (Foto: Jimmy)

Ny design

Efter en lite tråkig och opersonlig design på bloggen har den efter dagens promenad fått en ny header som jag personligen är mycket nöjd med :) Tack Maria!

Hundvakt för en dag

Idag ska jag och M vara hunvakter :) Eller vi ska ut och rasta hunden mitt i dagen. Samtidigt hade jag tänkt att vi skulle leta lite svamp så vi har att tillgå i vinter. Hoppas verkligen vi hittar nåt! Har aldrig förr letat svamp på egen hand, så idag kommer det att vara min nya lärdom :)

Måndag

Kära dagbok!
Idag har jag huvudvärk. Det är inte roligt! Kan inte minnas när jag senast hade det och jag hade inget större behov av att få det nu heller. Nåde den hantverkare som just nu stökar på i vårt kök om han lägger igång slagborrmaskinen igen!! Då är det nog en föredetta hantverkare för jag är en smula stingslig just nu!
Tror nog det blir att åka iväg till Ersboda med M och handla fast jag hade sagt tt jag inte orkar. För det må ju vara lindrigare för huvudet det. Ska nog knarka en burana till och hoppas på det bästa!
Hejdå dagboken
/Sabina

Och så har helgen gått..

I lördas va formen inte på topp, huvudet va helt tjockt och det värkte lite här och där. Idag är formen mycket, mycket bättre men så här fram emot kvällen börjar det bli lite tjockt igen. I helgen har det blivit en massa mys bara med en massa härliga vänner :) Förutom det så har jag äntligen skaffat mig en dator! De blev en macbook pro 13'' och jag är hittills i alla fall mycket nöjd med mitt val :)
Nu ska jag och kämppisen M se på bonde söker fru och bara chilla. Imorgon har vi ju hela 2h (!) föreläsning ;)

PM

Just nu är det PM skrivande som står på mitt schema. Det är kul, vi har en bra grupp så våra möten är roliga även om ämnet är lite luddigt. Har sovit riktigt usligt några nätter och humöret har inte varit på topp. Det har hänt en del grejer som har gjort min sömn orolig. Hoppas på en bättre nästa natt så att folk står ut med mig. Jag brukar inte vara så lätt att umgås med om jag sovit dåligt.
I helgen kommer jag att jobba på NH en natt och försöka plugga lite också. OBS försöka!!

Svammel

Sitter i soffan efter en halv-dag med PM-skrivning. Boken ropar på mig från skolväskan och disken från köket. Borde ta mig i kragen nu och läsa lite så de inte blir så mycket jobb sen innan tentan och så Maria och Anneli är glada och nöjda då de kommer hem och ser en skinande ren diskbänk. Men de e ju SÅ mycket roligare att sitta i soffan och göra ingenting :P

Ikväll är det kubbspel mot UFS. Borde då också ha ett svar på om jag ska iväg till Stockholm och på kryssning med Cinderella i oktober. Fine, de kanske skulle vara kul och intressant men när ska man hinna ta det lugnt då? Å andra sidan, hur ofta får man en gratisresa till Stockholm och blir bjuden på kryssning all-inclusive? Kanske värt ändå? Vi får se. Borde ta mig i kragen och boka biljett till Stockholm för 25-manna också. Det gr buss härifrån men det lockar ju verkligen inte med buss i typ 9h istället för flyg 1h. Måste ta kontakt med övernattningsplats också! Men 25-manna blir det den 8e oktober! Nu gäller det bara att kunna springa då också...men det är ett annat kapitel.

Umeå

Här rullar livet på som om de aldrig varit nåt avbrott för sommarlov. Skola, vänner och FSN...aktiviteterna avlöser varandra. Nu när nollningen är över kanske man kommer ikapp sig själv lite. Men med tre veckor kvar till tenta så borde man nog börja anstränga sig lite kanske.
Nog om det, nu har min kära kämppis Maria gjort mat åt mig :) Gott!

Fuktkänslig

Denna modell tål tydligen inte fukt alls. Förmodligen fel val av sprot då med orientering där man kan få lite småfuktiga fötter emellanåt. Var ute i regn i onsdags och totaltdäckad i fredags med feber, halsont och allmän trötthet. Hoppas jag tål kvällens bravader bättre:)
Ska stjäla lite bilder av Maria i nåt skede så ska jag visa hur vi plågar våra stackars nollor ;) Men jag är oerhört stolt över koskällan som dom ska bära på sig varje dag, det hörs verkligen när de kommer gåendes i korridoren :D

Studier

Studierna har börjat men inte jag. Har inte riktigt tagit mig i kragen med läsandet än. Ska försöka göra det imorgon medan Maria ligger bakis efter kvällens festande. Marknadsföring är nog lite mer intressant än jag hade räknat med i alla fall så det är ju bra. Bara nollningen är över ska det väl bli lite mer tid över till plugg :)

Nollning

Och nu har studielivet inletts igen. Ganska skönt men både jag och Maria var rastlösa efter typ en halvtimme av föreläsningen. Sånt händer! Jag har aldrig varit riktigt bra på att sitta still heller. Förutom vår egen kurs i företagsekonomi (som troligen kommer tt bli skit-tuff) har vi nollningen att fundera över. Blir jättekul att ha hand om nollning och träffa en massa nya människor på köpet:)

Imorgon är det föreläsning, tandläkare och fadderkväll som gäller. Hoppas tandläkaren är snäll med mig så jag kan äta nåt imorgon också! ;) Nu ska jag packa upp lite mer och ev. faktiskt läsa i kurboken också (hör och häpna!!)

Bye, bye Vörå och Hejsan Umeå

fotot taget härifrån och är en bild från en teaterföreställning jag  eventuell kommer att se på. Mormors svarta ögon. Handlar om kriget och emigrationen till Sverige. De kommer upp till umeå i september.
Nu börjar det bli dags att packa det sista i mina väskor och flytta över påtten för vintern. Umeå och studierna väntar på mig.
Igår var jag och sa hejdå till Malax och gudbarnen var ur-gulliga. De klängde i famnen när det var dags för mig att åka. Tog ett snabbt stopp i Pixne också och åt varma smörgåsar med framor och farfar. Fick dessutom 5m kabel av elektriker-farfar och en massa sockerbitar och skruvmejslar så att jag äntligen kan lägga upp lite lampor åt oss i lägenheten.
Idag har jag tagit sovmorgon för första gången på riktigt länge. Jag vaknade först klockan 9 och det var så skönt att få sova ut. Snart 50+50 års kalas:)

Som sagt

nu var mitt lärarvikariat över (nästan) och nu kan jag öppna bloggen igen:)

Firande

Så här glad är jag över att mitt vikariat på Tegengrenskolan är över ;DNä skämt åsido! Det har varit jättekul att jobba där och jag har trivts utmärkt:) Ska altså bjuda på chokladcupcakes med vitchokladfrosting. Receptet hittade jag här.

Och JA jag vet att bilden är skitdålig, men varken jag eller kameran är bättre än sådär!

RSS 2.0