FinnSpring del 2

Fick en bild från helgen på mail. En riktigt trevlig överraskning! I alla fall tills jag såg bilden;) Nog ser man plågad ut på upploppet alltid... Här är från lördagen, en långsidans senare.
H. Sabina, som fortfarande inte skriver på sin hemtent...

Stirrar du på mig stirrar jag tillbaka

Jag kom att tänka på ett i-landsproblem imorse då jag var och sprang. Eller rättare sagt ett problem vi har i Finland och Sverige. Det är ett fenomen man kan stöta på överallt, då man tränar, då man shoppar, fikar, pluggar ja lite var stans.

Jag vet inte hur det är med er läsare, men för mig är det så att jag inte vill att någon ska kolla på mig. Jag menar det är lite obehagligt, man känner sig uttittad och naken. Det händer mig lite nu som då, senast i morse då jag var ute på en löptur.


Jag brukar själv alltid kolla in mötande människor då jag är ute och tränar för att sedan bilda mig en åsikt om dom. Oftast är det något i stil med "Oj, vad hurtig hon ser ut" "Det där var en snygg löpstil" eller tänka på vilken muskel som skulle kunna vara för svag och hur den personen kunde träna för att få en bättre löpstil. Inget elakt, mest studerar jag löpteknik för att det intresserar mig. Men när någon stirrar på mig, kan det kännas obehagligt och jag undrar självklart vad de tycker och tänker om mig. Kanske är det samma saker som jag tänker?


Att man tittar på varandra borde ju egentligen inte vara något problem i sig, men här i norden skapar vi själva problemet. För om vi upptäcker att någon tittar betyder ju det att vi själva tittat på dom, eller hur? Om vi nu tycker att det är så obehagligt att någon tittar på oss så borde vi väl inte göra det själva heller?!


Men jag vill fortsätta betrakta folk då jag springer det är ett perfekt sätt att få tiden att gå lite fortare. Så jag får väl helt enkelt leva med att dom betraktar mig också.

Btw, märks det att jag har en hemtent att skriva då jag har tid att fundera på såna här saker?FinnSpring

Var ju på tävlingar i helgen. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om mina prestationer. Tror bestämt att jag fått för bra kondition för nu orkar jag minsann bomma. Då jag haft sämre kondition har jag inte orkat springa nåt extra så...

Lördagen gick väl ändå helt okej. Det var riktigt tuff terräng och benen blev stumma. I och för sig kan en del bero på att jag simmade i smältvatten men också på att jag helt enkelt inte orkar 6km i tuff terräng ännu. Men det kommer väl...

Idag var det katastrof. Terrängen var mycket lättare. Nästan inga backar att tala om. Jag bommade massor redan till ettan och var inte så sugen på att springa riktigt fort efter det, men försökte. Det slutade med att jag bommade lite smått hela tiden istället.

Jag säger bara: Bättre lycka nästa helg! Nu sitter jag på arlanda och väntar på att flyget ska ta mig hem, hem till Umeå. Tiden går låååångsamt men inte orkar jag göra nåt skolarbete för det. Det fungerar helt enkelt inte att läsa engelska just nu...
Så här glad var jag efter söndagen

Tristess

Vid det här laget, då blogginlägget publiceras, borde jag väl vara i skogen och göra mitt bästa. Men just nu sitter jag i bilen och är fruktansvärt uttråkad. Men tack och lov är det bara 50 km kvar till Tikkurila/Dickursby där vi ska övernatta. Och då ska vi få äta munkar och dricka mjöd, MUMS! :D Det är det allra bästa med valborg!
Jag ska väl försöka prata lite med pappa nu så att han håller sig vaken och alert då han kör. Men först ska jag publicera en låt som jag tycker om.
Markus Krunegårds nya singel - Askan är den bästa jorden

On the road again

Så var det dags igen. Igår 4,5 h båtresa och idag 5,5h bilresa. Det är tävlingsdags. Hoppas att det ska gå bra! I och for sig är jag inte anmäld i någon elitklass, men jag vill ändå göra ett bra och stabilt lopp och känna att jag får in rytmen igen. Vill ha formbesked inför 10mila som är nästa helg. (Okej, jag förväntar mig inga under med tanke på att det blev 2,5h explosiv styrketräning och hoppträning igår, lite i överkant jag VET) Jag tror att jag är ganska trött i benen idag och troligen samma imorgon.

På söndag har vi chans att ha riktigt bra lag och göra en grym stafett, hoppas bara jag ryms med i laget.
.
Någonstans strax söder om Jalasjärvi

Schizofren eller bara idrottare?

Idag skulle jag egentligen på spelkväll med nationen. Hade tänkt skippa träning och åka på det. Sen jag bestämde mig för att inte träna har det dåliga samvetet gnagt och det slutade med att jag skippar spelkväll och tränar istället. Varje gång jag tänker att jag inte ska träna får jag så sjukt dåligt samvete att jag tränar ändå. Nån annan som lider av samma fenomen?

I går morse låg jag och snoozade en kvart medan jag överlade med mig själv om jag skulle träna eller inte.
"Jag är ju trött, så kanske jag sover en stund till"
"Jag borde nog träna"
"Fast det är nog skönt att sova två timmar till"
"Jag vill bli bra och då TRÄNAR MAN!"
"Men tänk vad pigg jag kommer att vara på föreläsning om jag sover istället"
"Och tänkt vilket dåligt samvete jag har, nu åker jag och tränar"
"Fast jag är ju trött"
"Varför tränar jag då? Man kan ju inte vila varje gång man är trött"
.
.
.
Och så höll jag på tills jag hade så dåligt smavete att jag inte kunde annat än kliva upp och träna. Som om man vore schizofren, två röster som kämpar mot varandra.
Nu är det i alla fall hoppträning som gäller, eventuellt 4x4 min också. Vi får se hur baklåren känns

Dagens låt

Jahapp, dags för en uppdatering. Har en lite bloggtorka just nu. Vet inte vad jag ska skriva om, hittar ingen inspiration, så om det är någon som har önskemål så är det bara att framföra.
.
Jag kan ju meddela att jag pluggar och tränar som jag brukar. Träningen går väl helt bra och jag konstaterade i Göteborg att jag fått precis de träningssvar jag vill ha. Jag orkar springa hyfsat. I alla fall då jag är utvilad. Och att jag har lite fart i benen. Jag ska träffa Stefan på onsdag och diskutera hur vi ska gå vidare nu då det börjar närma sig tävlingar, viktiga tävlingar. Måste ju vara riktigt fräsch i benen då det ska springas så jag kan ju inte träna jättemycket just nu.
.
I skolan har vi just nu att lägga upp styrkeprogram, göra kravanalyser på idrotter, rehabiliterande styrketräning och så vidare. Riktigt, riktigt intressant och kul!
.
Nu är det FinnSpring nästa helg och 10mila om två helger. Åker till Finland både denna vecka och nästa vecka, måste ju passa på att fira födelsedag då man kan stjäla en extra ledig dag åt sig. =)
Det här är en riktigt bra låt. Och ja jag vet att den är gammal. Men jag gillar den för det=)

Dagens citat

"We only see two things in people; what we want to see and what they want to show us."
-Dexter-

väntan

Jaha, nu är det en vecka sedan jag kom hem från läger och det börjar kanske vara dags att avsluta berättelsen från Göteborg så småningom. Ni får vackert vänta på det en stund ännu...Den som väntar på något gott...

Just nu håller vi mest på med grupparbete i skolan och vi är ute i god tid och allt känns bra=) Vi har en super-intressant kurs som handlar om styrketräning. Vi lär oss hur man ska träna för att uppnå de resultat man vill ha, hur ofta man ska träna, hur tungt, hur många upprepningar och dessutom har vi massor med praktik i gymmet för att se hur övningarna går till. Riktigt roligt!!
.
I träningsväg håller jag på att förbereda tävlingssäsongen som snart ska kicka igång. Ska bli riktigt kul att se vart jag ligger någonstans!

Läger del II

På tisdag var det lägermästerskap, jag valde att inte springa och plockade in stämplar istället. När jag varit nästan en timme kom jag på att jag skulle plocka in en skärm vid tjejernas 7e kontroll. Oops! Hade killarnas bana så jag hade inte en aning om vilken som var tjejernas 7a. Jag svor och var arg i några minuter och började kontroll för kontroll springa tillbaka och kolla vilken kontroll det var. Blev en extra 20 min innan jag hittade rätt. På eftermiddagen var jag ansvarig för start och mål och satt mest och pratade med några andra som inte sprang. Dock gjorde jag en egen träning på kvällen. Hoppträning + 3x10x15s. Riktigt skönt att få ett pass med lite fart istället för att lufsa på i skogen.
Lillis värmer upp på eftermiddagsträningen.
På onsdagen hade vi världens underbaraste morgonlänk, verkligen superväder.
sedan vi upptäckte den här sjön tog vi en rnda till den varje morgon.
standardpose nuförtiden tydligen :P
På förmiddagen sprang vi i strandterräng, jag skuggade flera stycken och det var rätt kul att kolla in förbättringspotential hos andra. Det fanns nästan inte ett träd på hela kartan. Vi stannade flera gånger och beundrade utsikten. Jag hittade ett svärd i skogen, LYCKA!
På eftermiddagen hade vi vila/egen träning. Lillis, jag och Ella tog spårvagnen in till centrum för att utforska Göteborg lite. Lillis och jag var träningsklädda och gissa om de kollade på McDonalds då vi stegade in där och beställde glass på bred finlandssvenska i svettiga träningskläder.

Läger del I

Jag åkte iväg från Umeå på lördagen och landade i Stockholm och på 11-årskalas. Det var trevligt att träffa släktingar som jag inte sett på över 10 år! Och gissa om de blev överraskade?!!! Det var nämligen ingen som förvarnat dom om att jag skulle vara där.

På söndagen åkte jag iväg 20 i 6 med tbanan. Det var lite läskigt att ensam gå ner i tunnelbanan så tidigt på morgonen, men jag klarade mig bra och hittade till och med rätt på första försöket. Träffade gänget i hamnen och vi åkte iväg mot Göteborg. Då vi kom fram hade vi parorientering och jag sprang med Lillis. Som vanligt hade vi jätteroligt =)

Lillis och jag på morgonlänk*


Varje morgon, innan frukost, sprang vi en 20 minuter lång morgonlänk för att vakna till (för att sedan gå och sova igen).

På måndag började träningarna på riktigt, först hade vi en lång och lugn träning i en riktigt tuff terräng och sedan hade vi en intervallträning med 3,3km långa slingor. Den gick helt okej för mig. Första orkade jag bra, medan krafterna tröt på andra varvet och jag blev så hungrig att jag hade velat lägga mig ner och gråta en skvätt (som om det skulle hjälpa...). Dessutom fyllde jag år! Firade alltså med två träningar, mat, choklad och sömn däremellan.
Jag fick "äran" att köra till några träningar

* för svenskar Länk= joggingtur.


Bildkavalkad

Jag orkar inte skriva idag heller, men ni kan få en bildserie att kolla på medan ni väntar på historier från lägret. Håller just nu på med tävlingsförberedelser(=ligger på sängen och rör mig så lite som möjligt).
Glada tjejer på morgonlänk
Haha...jag hittade ett svärd i skogen :D Lyckan var total
Måste ju passa på då man har chansen att stå högst upp på pallen
Och varför inte balansera lite på spårvagnsbanan?
Skor finns det gott om, bara att välja och vaka...
Mera bilder är nog på kommande senare....

Vi lever

Trots dålig uppdatering kan jag ju i alla fall meddela att vi lever. Efter dagens två träningar är det dock mindre självklart men...  Imorgon är det tävling 9km i "lättlöpt" vi får se om jag uppskattar den terrängen efter det... I princip har vi bara tränat, ätit, sovit och skrattat. Antingen har jag glömt hur kul jag brukar ha eller så har jag aldrig haft så här roligt på läger :D

Musse

Nu har vi varit här i Göteborg några dagar. Vi har det riktigt bra här! Äta, träna, sova är allt vi behöver bekymra oss om. I morse på morgonjoggen såg vi Musse, dagens vardagsglädje! Då menar jag inte Musse Pig utan Mustafa Mohammed. Han hade lite bättre fart är vi hade. Tur att vi möttes så att man inte såg riktigt hur långsam vi sprang ;) Nu ska vi iväg på träning, utan skog. Vi ska orientera men det finns inte många träd på kartan så det blir lite spännande :D

I Göteborg

Nu är vi framme och har hunnit träna, handla mat, äta och köra till flygplatsen efter Victoria. Igår hade jag jättetrevligt i Stockholm och det blev alldeles för sent och alldeles för tidig väckning (kl 5!!). Förstås har vi ju hunnit med en del dumheter jag och lillis redan :D Nämner inget mer för det är inget speciellt vi gjort utan bara det gamla vanliga med dåliga skämt och så vidare.
Lättroade tjejer...


RSS 2.0