Memphis

Har fått träffa valpen för första gången nu. Vi kommer bra överens men man ska inte göra misstaget att lägga sig på golvet. Det gjorde jag... :P

Vila

Nu är 3/5 etapper avklarade. Jag börjar bli trött och sliten, men det har inget att göra med att det skulle vara tufft att springa tre tävlingar. Det beror snarare på att jag förutom tävlingarna tränat en sisådär 5h kvällstid. Nu är det vilodag och det ska vi fira genom att knalla runt i Halmstad och bara ligga på stranden och njuta.

Höften känns av, men inte värre än att jag kan skjuta de tankarna åt sidan medan jag tävlar.
Rullskidor i Tylösand. Aldrig har jag känt mig så uttittad!
Startporten. 2 dagar kvar..

Heja Sverige?

Nej, Marabou får nog inte mig som kund då de säljer choklad med detta omslag :P (Okej, jag godisstrejkar så det är ju hyfsat lätt att hålla det jag skrev nu också)

Snart dags

Det börjar brinna i knutarna. Snart åker jag iväg på sommarens äventyr. 2 veckor i bil och tält med Pernilla. Ska bli kul =) Jag känner att jag behöver det här nu, även om höften inte riktigt är sig själv. Höften är det minsta bekymret just nu ändå. Har hänt en massa tråkigheter mitt i allt...IGEN. Det är så att man börjar fundera på när det ska vända egnetligen?!

Bilder

En bildkavalkad från dagens träningspass. 50 km rullskidning (okej, jag kom bara upp i 48,9 km men 50 låter mycket häftigare)

Den inre striden

Som vanligt när man har ont nånstans pågår en inre strid. Man vill så gärna, så gärna träna. Varje cell i kroppen skriker efter motionen den är så van att få. Samtidigt vet man, en gnagande röst i bakhuvudet säger det, att det är bäst att ta det lugnt.

Idag förlorade jag min inre strid. Igår vann jag den.

Styrketräning

Var till gymmet idag. Styrketräning går i alla fall att göra trots att jag har ont i höften. Jag måste bara passa mig för vissa övningar. Mångsteg var tydligen inte jättehälsosamt för höften... Men jag fick kört mina frivändningar, magövningar, vrist- och Borsovhopp osv.

Höftproblem

Så kom den emot den där väggen trots allt. Jag har gått och funderat och funderat ¨på hur länge jag kan träna innan det tar emot. Nu är svaret. Nu har jag så förbenat ont i höften mitt i allt. Jag har försökt stretcha för allt vad jag är värd, men det har inte hjälpt.

Idag ska jag åka till en massör och plåga livet ur mig för att se om det hjälper. =) Men först lite kvalitetstid med käraste Ella :D

Ny period

Idag började jag en ny träningsperiod. Den förra var kanske inte alltför lyckad, men jag kan inte heller dröja kvar utan får hoppas att jag fick ut något bra av den bara och köra på. Sedan Jukola har jag konstant varit trött och haft lite täppt näsa och annat nu som då. Inget har brutit ut men det har inte heller blivit bättre.

Som sagt, periodbyte nu och nu lättar träningen upp litegrann. Styrketräningen framför allt blir lättare. Idag såg jag faktiskt en annan människa på gymmet! Vi pratade inte med varann alls. En timme var vi i samma 10 kvm och sa knappt hej. Välkommen till Finland!

Ikväll blir det lätt löpning och sedan god-middag med vänner =) Imorgon blir det "tävling" aka kunto-suunnistus på Fin-5. Och nån gång under veckan ska jag på massage. Det är så välbehövligt då jag har en höft som börjat krångla lite...

Kronobysprinten

Igår var jag på Kronobysprinten. Det var varmt, det var tungt och det var långt. En del intressanta vägval hade tyvärr tagits bort efter en viss diskussion hörde jag i efterhand och det var ju tråkigt. Jag hade gärna haft mer orientering och mindre löptävling. Vann gjorde jag i alla fall. Jag vann ett presentkort och en Snåres-limpa (som faktiskt inte är så god som Kronobyborna påstår och JA jag åt den nybakad för den var änuu varm inuti då jag åt). Lyckades på något konstigt vänster sega mig ifrån mina konkurrenter lite för varje kontrollavstånd, trots att jag var seg och tung i benen.

I övrigt tyckte jag att det var en bra och rolig tävling då vi fick visa upp orienteringen lite för allmänheten och visa att det inte behöver vara så svårt. Tycker att Vörå kommun kunde ta ett liknande initiativ till Vörådagarna. För det var faktiskt Kronoby kommun som tagit initiativet till denna tillställning!! Hör och häpna! Eftersom det var kommunen som tagit initiativet var det också de som gav priset i tävlingen. Riktigt imponerande att de vill satsa lite på sporten också=) 


Imorgon igen

Idag har jag haft vilodag så imorgon ska jag göra comeback. Ska delta i en sprint i Kronoby. Det är ganska ont om sprinttävlingar i nejden och FSOM har en sprintdistans i år så det gäller att ta tillvara möjligheterna som ges för att träna.

Hoppas benen är något piggare än i tisdags och onsdags, men jag tvivlar lite. Får bara försöka tänka på att det känns tungt nu för att det ska kunna kännas lätt om två månader...
Vita fruns parlopp. Jag och Andreas blev andra, två minuter efter. Harmt. Nästa år, då...

Slutkörd

Nu är det längesedan det kom en uppdatering igen. Jag har inte haft varken tid eller lust till att skriva. Vad ska jag skriva om? Jag tränar, äter och sover om dagarna. Kan ju i och för sig börja beskriva varje pass ingående också men jag tvivlar ju på att någon kommer att få ut speciellt mycket av det?

Igår var jag på vita fruns parlopp, där blev jag och Andreas andra totalt. Jag klappade igenom helt. Synd då segern var rätt nära. Förra veckans läger märktes i benen. Idag var det 3000m test. Jag avbröt. Benen var totalt döda, jag fick kramp lite här och var, bland annat magen så efter 2200m gav jag helt enkelt upp. Kroppen orkar inte mer nu...

Imorgon blir det styrketräning och ett lugnt återhämtande pass, troligen på rullskidor. Fredag är vilodag och som jag väntar!

RSS 2.0