På väg

Det här med packning är nog inte riktigt min grej, det blir alltid minst dubbelt mer än jag behöver. Har en enda gång packat exakt så mycket jag behövde och då hade jag 40 graders feber och orkade verkligen inte packa mer...
Nu borde jag vara i luften på väg mot Stockholm. Ville bara visa hur min packning gick (grymt effektiv var den också då jag pausar varje kvart för att skriva blogginlägg eller surfa annars bara).

Mot Göteborg

Äntligen! Som jag väntat! Nu är dagen här, dagen då jag åker iväg till Göteborg och på årets första barmarksläger. Det ska bli så otroligt skönt att bara få komma ifår ett tag och fokusera på att äta, träna, sova. Jag ska bara börja packa först (avfärd om 3,5h) för att sedan flyga till Stockholm och gå på 11-årskalas.
Vi kommer att vara jättetrötta efter en massa tuffa träningar...
Fundera på vad vi kunde gjort bättre under tävling...
Träna i mängd och massor...
Ha okristligt stökiga rum...
Hitta på en massa skoj och roligheter.....
Som att springa in på skjutfält...(been there done that x3 olika skjutfält också)

Motivationsbrist

Har just nu en enorm svacka i motivationen. Då gäller det inte träningen utan skolan. Träningen går bättre än någonsin=) Vi håller på att översätta och sammanfatta en vetenskaplig artikel från englska och mitt i allt tog all energi slut. Bara 3h föreläsning att utstå sedan då, jeii...

Dagens bästa är i alla fall att det mitt i allt kom en tjej och frågade om hon får störa lite snabbt. Visst! tyckte marianne och jag, så fick vi varsin Vitamin Well flaska i utbyte mot att hon fick ta ett foto att visa sin chef. Det är alltså vitamintillskott i vätskeform och kalorifritt eftersom sötningen kommer från Stevia, tydligen ska det vara hälsosammare än artificiella sötningsmedel. Ställer mig skeptisk till detta och dessutom var det inte jättegott. Lite besk och konstig smak.

PT

Första dagen på första kursen var tung, men man får väl skylla sig själv då man jobbar med grupparbete istället för att vila på vår 3h lunch. Det kommer att bli en grymt kul kurs dock! Tuff, men rolig! Ser riktigt fram emot resten=) Det är träning för hela slanten just nu, träning i skolan och träning på fritiden. Love it!

Efter skolan var jag på gymmet med Stefan, han skulle kolla då jag gjorde några övningar eftersom jag kände mig osäker på dom. Han tyckte att allt var bra, men han körde rätt hårt med mig och nu gör minsta lilla rörelse ganska ont. Vågar jag ens tänka på hur morgondagen kommer att kännas?!

Mycket nytt

Så fick jag mig en ny design jag också! Blev så avis då systers blogg blev så fin och fräsch att jag också ville förnya mig. Snart börjar ny-kursen. 7,5 hp styrketräning och efter det ska jag till gymmet för att bli instruerad i några styrkeövningar och påbörja mitt nya träningsprogram. Det är mycket nytt nu=) Och jag gillar det!

TJ2 till Göteborglägret förresten

Som ett brev på posten

För att göra denna fina dag ännu lite bättre (För den är ju redan bra med tanke på att tentan är över, solen skiner och jag gjorde en bra träning) så har jag fått två paket på posten idag (och ett kort). Jeii, det börjar närma sig födelsedag och jag älskar att få paket då jag inte vet vad de innehåller eller kort eller brev. Så himla kul att få en liten överraskning! Okej ena paketet har jag själv beställt, tyckte jag "behövde" en till vårjacka. Men det andra paketet är en födelsedagspresent och jag har inte öppnat än för jag vill suga på den här karamellen lite till! Jag har mina aningar om vad det är men det är ändå spännande :D

För övrigt sitter jag och försöker fixa en ny header till min systers blogg. Tyckte det var för tråkigt att ha samma år ut och år in. Men jag ska börja städa, snart...

Det är över

Nu är tentan skriven. Blev lite förvånad över att jag faktiskt kunde något! Med det sagt är det inte säkert att jag får godkänt för det. Inte direkt som på pedagogiken då man får G för 50% rätt. Nu ska jag ut och hoppa mina vårskutt och springa lite. Det blir några serier hopp och sedan 2x10x15s löpning 15s vila. En av de roligare tränigarna =)
Sedan ska jag röja upp i krigszonen vår lägenhet.
Varför blir de allti såhär?

Halv 8 hos mig

Nej nu får det vara nog! Jag orkar inte läsa mer nu, hoppas det gå vägen! Nu sätter jag mig ner framför halv 8 hos mig och drömmer om mat =) Skulle vara roligt att ha ett eget halv 8 hos mig med några bekanta. Frivilliga?

Hoppar träning idag, är trött och så ska jag ju på läger i nästa vecka så jag kan ta det lite lugnt i veckan.
.
Slänger in en låt också=) Den e riktigt bra, jag blir peppad av den

Dagens låt

Den här spelas i ett på radio just nu. Tycker det är trevligt med lite omväxling. Äntligen en låt med en text man kan analysera=)

Längtar

Det är tisdag idag, imorgon är det onsdag och det innebär tent. Jag borde alltså panikplugga det sista nu. Men vad gör jag? Tar sovmorgon, spelar spel och surfar runt planlöst. När ska jag komma till det stadiet så att jag tar mig i kragen och faktiskt börjar plugga? Å andra sidan klarar jag ju kurserna så något lär jag ju mig ändå!

Nu är det ynka 4 dagar kvar till avfärd mot en av vårens höjdpunkter! Först ska ju tentan avklaras, sedan kursintro och lite möten. Men sen, sen ska jag njuta! Och TRÄNA! En hel vecka i Göteborg, med pitstop i Sthlm och 11-årskalas, blir riktigt toppen just nu så jag slipper allt slask! Längtar!

Dugga

Den andra vitamin-duggan hade vi idag. Alldeles nyss faktiskt! Jag är lite osäker på om jag klarade den. Tyvärr har jag inte världens bästa minne och minns inte vad jag svarade och får därmed leva i ovisshet till imorgon. Det var två frågor som jag satt och valde mellan två alternativ och minns inte vilket jag valde...
Uppdatering: jag fick godkänt :D och 1 p över gränsen till och med 6/8 rätt!! Älskar när dom e snabba på å rätta!

Nu ska jag fortsätta med tentaplugget och då jag tar paus ska jag åka till ica och handla för Bulgarisk linssoppa. Fick mittiallt cravings efter just linssoppa (?). Det brukar ju vara choklad eller glass eller bullar, men NEJ jag vill ha linssoppa. Undrar vad som gick fel?
Bild stulen av systeryster

Ny vecka

Så har åter en ny vecka börjat. Vart tar tiden vägen egentligen? Snart har vi ju sommar igen och jag har ju alldeles nyss påbörjat höstterminen?! Om två dagar är det tenta så jag kommer nog att plugga rätt mycket de här dagarna. Hoppas det går vägen! Ämnet är ju intressant så något borde ju ha fastnat under föreläsningarna=)

På torsdag börjar ny kurs. Nu ska vi lära oss mer om styrketräning. 5 veckor med enbart styrketräning kommer att bli riktigt roligt! Nu ska jag iväg och träna, lite sent omsider...hoppas bara att det finns rum på gymmet! Det brukar bli ganska fullt där väldigt fort, speciellt på måndagar!

Finsöndag

Idag blev det sommatid så träningen sköt jag upp en timme. Låg och drog mig istället! Sprang 1h45 min i rätt långsam takt med Camilla i riktigt härligt väder. Äntligen börjar pulsen vara tillbaka på normalnivå efter att ha varit riktigt hög i över en veckas tid. Hade kanske 130 i AVG idag.
Resten av dagen kommer jag att försöka plugga så mycket jag bara kan innan jag beger mig mot Café Göteborg och träffar brudarna =) Även om man har tenta snart så behöver man ju faktiskt koppla av lite också! Det kan inte bli tenta-plugg dygnet runt hur man än försöker så då kan man lika bra hitta på nåt skoj.

Fredagsmys 2.0

Ända sedan mitten av veckan har jag längtat efter denna dag! Fredagsmys! Jag och Sanna har planerat en god-middag och till det ska vi ta ett glas rött och avnjuta framför Sunset Beach och bara chilla hela kvällen. Det ska bli så skönt att ta bort tankarna på den stundande tentan. Dessutom är vi med hund ikväll igen. Alltid kul med Selma på besök=) Blir livat i gården trots allt ;)

Gymkultur

Gymkultur är inget ord som finns i SAOL, men ändå finns det ett fenomen som kallas så. Gymkultur, som jag förstått det, är hur man ska se ut, klä sig och bete sig för att passa in på gymmet. IKSU, där jag går på gym, har även det sin alldeles egna kultur. Förstås är det så att i Umeå och speciellt då på universitetet är det en enorm IKSU-hysteri. Alla tränar där och ofta, med stort O! Det är riktigt galet! Jag har ju trott att jag tränar hyfsat ofta, men icke. Jag ligger i lä om man jämför väldigt många av mina klasskompisar och övriga på universitetet. Många tränar flera gånger om dagen! Som sagt, HELT GALET!

Kulturen där då! Jag var en gång på ett BodyPump-pass där det var en som inte passade in. För alla vet ju att man ska ha så tighta byxor som möjligt och helst en riktigt tight topp till det. Nike-kläder är ju att föredra. Och på varje pass ska man ha olika sorters skor. Gud nåde om man kommer med inneskor till ett danspass, då ska man ju ha dansskor. Ja tillbaka till BodyPumpen. Det var en dam som var första gången, hon hade lösa shorts och en säckig t-shirt utan speciellt märke. Hon sprang runt i salen och värmde upp och alla stirrade! För visst vet ni att man bara ska hämta vikterna innan passet, uppvärmningen får man ju under och då kan man ju inte värma upp innan! Tyckte riktigt synd om den här damen! Tycker också att det är lite konstigt att det inte uppmuntras att folk är där första gången och kanske bara vill pröva nåt nytt.
.
Det där var om gruppass, på gymmet är det likadant! Det duger inte med vilka kläder som helst, inte med vilken frisyr som helst och så ska man ju vara sminkad också. Jag har alltid trott att man inte behöver fixa sig så mycket innan träning. Bara byta om och snabbt lägga upp håret, men... Jag har alltid gått osminkad, i ett par tights och en tshirt och förstås håret lite slarvigt uppsatt. Inte idag dock och mitt i allt fick jag en massa gillande ögonkast, folk hälsade och pratade. Och jag har aldrig kännt mig så naken som då jag hade en topp istället för t-shirt! Men tydligen är det så man ska vara klädd...

God morgon

Blir nog en bra dag det här=) Mitt goda humör håller i sig från igår!

Oops!

Jag fick tillbaka mina testresultat idag. Vet inte om ni minns, men jag var oerhört bitter över att det gick så j**** dåligt! Tydligen hade jag fel!! Så nu bev min dag riktigt bra mitt i allt! Jag hade alltså ökat i det mesta! :D *nöjd*

Glömde

Jag skrev ju, som bekant, en dugga igår. Om vitaminer. Jag var skitnervös! Kände att jag absolut inte läst tillräckligt. Eller om man kallar att skumma genom infon två varv för tillräckligt så hade jag gjort det....MEN innan duggan fick vi några övningsuppgifter att klura på i smågrupper och sedan skrev vi duggan. Det var riktigt enkelt! Jag var supernöjd, förstås! Fick 9/10 rätt och större delen av klassen hade 9 eller 10 p. Så jag hade med andra ord inte behövt vara nervös=)

Världens mest onödiga

Klev upp lite över 8 (typ 10 över) idag. Skolan skulle börja 8.30 prick och jag har ca 7min cykelväg till skolan. Ändå hann jag äta frukost, packa ihop mina saker, sminka mig, borsta tänder, platta håret, klä på mig och ändå hade jag tid att sätta musik i öronen och kom 3 min innan till skolan. Det kallar jag effektivitet! Vi hade förmodligen min skoltids mest onödiga seminarium idag. Verkligen! Fick ingenting ut av det alls! Men dagens positiva är väl att jag har resten av dagen ledigt och solen skiner. Vad hittar man på då om inte en löptur?
Här löpning från träning i Åhus på förra årets vårläger. Snart är det dags för avfärd mot årets vårläger i Göteborg. Längtar riktigt mycket efter lite miljöombyte!

Fullt upp

Idag har det varit full rulle och imorgon lär det bli likadant. Gick idag från en relativt lugn morgon till en lätt panik då jag fick ett textmeddelande och jag påmindes om att vi borde ha träffats för en halvtimme sen. Oops! Så kan det gå! Jag hade totalt glömt bort att vi skulle jobba med grupparbete och rusade iväg till skolan. Sedan har det suttit i ett med träning, plugg och lite annat. Imorgon har vi dugga på vitaminer! Hoppas det går vägen!! Nu ska jag nog läsa igenom allt en sista gång. Hinner inte imorgon längre då vi börjar dagen med en föreläsning och fortsätter direkt med duggan. Sedan är det träning på kvällen. Pust! Kommer nog att sova gott imorgon=)

Löptur

Hade inte ont i halsen då jag vaknade idag, första gången på en månad, och testade löpning idag. Eftersom jag är med hund idag så gick det ju inte överdrivet fort. Eller stundvis fort och stundvis stod vi stilla. Det kändes hyfsta bra att springa. Fick lite kramp i en vad då jag sprang på barmark för första gången sedan december(?). I övrigt har jag inte gjort många knop. Laddar för styrketräning imorgon bitti och eventuellt skidor på eftermiddagen(om det känns bra).
Ute i finvädret=)

Hundvakt

Ikväll blir det fika med finaste Charlotte=) Det var hur länge som helst sedan vi träffades, kan inte förstå vart tiden springer iväg?! Jag är fortfarande inte helt 100 vad gäller min hälsa och tar det säkra före det osäkra, hur jobbigt det än känns att sitta inne en sån vacker dag! Men imorgon kanske? Då ska jag i alla fall ta hand om Selma och det kommer att bli en och annan prommis=)
Ska ta väl hand om sötnisen imorgon, och vem kan väl motstå såna ögon? Klart man går med på att gå på prommis!

På prommis

Var ute med Anna och hundarna på promenad i finvädret idag=) Trevligt som vanligt!

Dagens middag

Skrev ju om att vi handlade en massa gott. Det inkluderade även middagen=) Vi firade inflyttningen och tröståt då vi hade en dålig dag (mitt kort fungerade inte i butiken, påsarna gick sönder, vi hittade ingenting och sprang flera varv runt affären osv.). Det blev riktigt bra=) Vi åt Quesadillas m salami, feta, svamp, mozzarella och tapenade och med det en ruccola-feta-vindruvs-jordnötssallad m dadelbalsamico och en chili-limemarinerad kyckling=) Verkligen gott!
Quesadillas m kyckling och en ruccolasallad, gott!

Tröst

Varken jag eller Sanna är riktigt på topp idag, som grädde på moset gick ALLT fel då vi var och storhandlade på Coop idag också. Därför handlade vi en massa gott att äta. Inte för att jag skulle behöva det, men det mutrar upp för stunden i alla fall.
Fick mig ett påskägg att lägga allt godis i också *nöjd*

Testresultat

Var ju som sagt på tester idag. Det tog några timmar och många svettdroppar innan jag var klar. Jag är inte alldeles nöjd över mina prestationer idag. Det känns som att jag gått framåt då jag tränar, det känns(oftast) lättare och lättare. Men idag var mina testresultat sämre än i januari och jag är grymt besviken. Eller jämfotahopp var bättre i alla fall 213cm=) Dagens höjdpunkt...

Förberedelse

Imorgon ska jag på tester, igen. Denna gång för att se om jag gått framåt i min träning. Jag ska jogga en smula ikväll och stretcha och äta en massa för att fylla på alla förråd. Det ska bli riktigt spännande att se resultaten. Tror verkligen att jag kommer att ha gjort stora framsteg då jag var lite krasslig senast och hade en puls på 110-120 då jag gick (?). Normalt har jag 90.

I övrigt planeras en tapasmiddag imorgon med kämppis. Gott!

Hjärna och träning

Var frivilligt på föreläsning ikväll. Den hette Hjärna för prestation och handlade om hur hjärnan fungerar under fysisk prestation. Riktigt intressant föreläsning och 1,5h gick alldeles för snabbt! Det finns studier som pekar på att man kan träna upp vissa funktioner att börja fungera under fysisk prestation. Som orientering, att kunna sålla information.
till exempel en sån här övning

Ledig

Gårdagens massage var...annorlunda, men det gav ändå hyfsat resultat. Massagebänken hade värmedynor och det var en väldigt lugn och avslappnande massage, men trots det hade jag ben som darrade som gelé efteråt. Det kändes precis som efter världens idrottsmassage.

Idag skulle vi egentligen haft ett seminarium,men det blev inställs pga sjukdom och nu har jag alltså inga lektioner alls denna vecka. Det blir att försöka ta ikapp med pluggandet. Ligger ca 7 föreläsningar efter och sedan har vi gruppuppgifter att sköta också!

Har fått besked om att jag får åka med på IRs läger till Göteborg och fick samtidigt förfrågan om massage. Vet inte riktigt vad jag tycker om att kombinera träningsläger med massage. De gånger jag försökt har jag blivit sjuk, men å andra sidan har jag ju mycket, MYCKET starkare immunförsvar nu...Tåls att tänkas på. Å andra sidan vet jag inte om det är någon som är intresserad av massage heller, så det kanske inte skulle bli så mycket jobb för mig?!


Massage

Nu har jag sovit ut efter nattens resa. Hade tänkt träna, men var så himla trött så det får vänta. Hellre vila idag än att vara sjuk imorgon. Till näst är det massage som väntar. Det är verkligen behövligt! Trots att jag är massör och har utbildning i muskelvård så har jag slarvat och är nu stel som en pinne.
vandrande pinne

Vårvinter

'
Det var fint skidföre på skidcentrum idag, 8km på under 25 min i hyfsat lugnt tempo=)

Uppdatering

Efter mitt livs värst båtresa i torsdags kom jag mig småningom till Vörå och slocknade ganska direkt. Jag minnsatt jag tänkte att det kändes som nåt av sattygen som finns på nöjesfält, typ flygande mattan, och funderade på hur folk egentligen kan utsätta sig för sådant frivilligt?!

I fredags var jag på belastningstest på sjukhuset. Fick inte fram nåt vettigt, men för första gången på ett knappt år träffade jag två som förstod vad "jag idrottar" verkligen betyder. Ska det verkligen vara så svårt? Jag tycker att det borde vara självklart att inse att jag som idrottar eventuellt borde ligga lite över medeltalet i lugnkapacitet och också på belastningstester, men ja...

Var också på Vörårevyn igår. Grymt- en revy me knorrin i kleem. Gud så jag skrattade! Riktigt, riktigt bra var den! Idag har jag varit på stan med Anita och haft riktigt trevligt. Sedan åkte jag iväg till Johanna, curroergosum, och masserade. Som vanligt gick munnen i ett även där=)

Imorgon blir det båtfärd över påtten med pizzabåten igen. Pizzabåtsflykting som jag är har jag studier att tänka på emellanåt och bör infinna mig i Umeå lite nu som då. Innan dess ska jag hinna träna, hälsa på mommo&moffa, hämta bil och hälsa på fammo&faffa. Blir tufft program!

Kortdag

God morgon! Idag är jag uppe med tuppen, även om jag inte direkt skuttade ur säng. Verkligheten var snarare att jag snoozade minst en kvart. Men då vi har tidig föreläsning hjälper inget annat än att kliva upp. Dock har vi bara 2h idag så det är ganska skönt efter att början av veckan har varit ganska tuff. Idag har jag bestämt att jag ska gå ut och gå med Selma eftersom jag ändå har mycket tid. Selma är (oftast) en riktig raring till hund som det är kul att gå promenader med! Sedan skaj ag ta tag i pluggnadet och kolla skidskytte-VM. Oj jag kan knappt bärga mig till det är fredag då jag ska börja träna igen efter ett (evighets)långt uppehåll. Då ska jag ta mina mediciner och sluta ha ont i halsen dag ut och dag in och småningom också sluta hosta.
Undrar vem som är gladare=)

Mat

Nu då jag lagat mat och fått i mig den har jag lugnat mig lite i alla fall. Inför en datalektion ska vi göra en kostregistrering och därför väga all mat och dricka vi får i oss under en hel dag. Det är grymt mycket jobb med det! Men ganska intressant att näringsberäkna sin mat och se ungefär hur nära man ligger rekommenderat intag.

Idag hade vi riktigt trevligt på dagens första lektion. Vi satt och räknade hela 2,5h. I gymnasiet hade jag aldrigt trott att jag skulle säga att det är roligt att räkna, men motsatsen är bevisad. Det går att lära en gammal hund sitta tydligen!

Frustrerad!!

Gaah!! Jag går nästan sönder och samman just nu. Lämnade in ett arbete för två veckor sedan, rättat helt enligt alla kommentarer jag fått. Nu har den rättade versionen kommit tillbaka med 1000 nya kommentarer om en massa annat som är fel. Är fortfarande lite oklart om jag måste rätta det ännu en gång eller inte...dock är det frustrerande då de inte kan rätta ordentligt första gången, tex. hade jag ändra massor i referenser men forfarande gillade rättaren inte hur jag hade refererat. Detta trots att samma rättare hade skrivit precis hur denne ville att jag skulle skriva. ORKA!

Filmkväll

Efter en heldag framför tv ska jag nu avsluta dagen med Harry Potter i världens bästa HP-sällskap=) Förutom det har jag röjt undan i krigszonen; köket. Jag kan inte fatta att man producerar så mycket disk! Igår förmiddag var diskbänken fläckfri och idag var det flera berg. Hur gör vi? Ska meddela om jag kommer på nåt bra svar!

Min hälsa är lite sviktande just nu. Jag tror att det kommer att lösa sig efter nästa fredag så jag tar dagen som den kommer och försöker hålla mig så frisk jag kan. Just nu är min halsstatus lite ont på morgonen och lite slemmigt, men det är jag van vid. Så har det varit de senaste 2-3 åren. Jag är inte förkyld, men vilar så att jag inte ska bli det då jag har belastningstest på fredag.

Slösöndag

Idag kommer jag inte göra många knop. Jag har förflyttat mig, duntäcke och -kudde till soffan och kommer att kolla vasaloppet hela dagen.

Dubbelchokladmousse 2.0

Eftersom det varit ett visst intresse ska jag nu lägga upp receptet på min delikata mousse. Det är alltså två olika recept. Jag gör först ena och låter stå i kylen kanske 1h och sedan gör jag andra och häller på. Några timmar ska moussen stå i kylen innan man kan servera. Alldeles perfekt blir den över natten. Jag lät inte den smälta chokladen svalna tillräckligt så min chokladmousse blev alldeles klimpig. Inget fel med chokladklimpar i förstås, de är ju goda, men...

Vitchokladmousse (6 port)

150 g vitchoklad
2 dl vispgrädde
1 dl kesella(kvarg)
1 ägg

Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad (så att den precis hinner smälta). Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning (chokladen får inte vara för varm för då klimpar smeten ihop sig). Rör ner kesella och till sist vänd ner grädden. Häll upp i glas (ca 3dl stora) och låt stå i en timme.


Mjölkchokladmousse (6 port)

200 g Fazers blå
2 äggulor
1 dl creme fraiche
2 msk socker
2 dl vispgrädde
(1-2 droppar pepparmyntsolja)

Smält chokladen i vattenbad (så att den precis smälter, smeten blir klimpig om chokladen är för varm). Vispa äggulor och socker poröst. Vispa grädden och vispa sedan i creme fraichen. Blanda chokladen och äggsmeten. Vänd i gräddfraichen i chokladen. Häll i samma glas som vitchokladmoussen. Ställ kallt


Garnering


3-4 stora färska jordgubbar
1-2 kiwi
vispgrädde (vanlig eller spray)


Spraya på grädden. Hacka jordgubbar och kiwi i små tärningar. Strö över moussen och grädden.


Dubbelchokladmousse

Litet misslyckande med chokladmoussen gjorde att det var ganska stora klimpar i den, men å andra sidan när skulle det vara fel att äta klimpar av fazers blå? Vi orkade (just och just) med hela efterrätten, den var riktigt maffig. God dock=)

Bokrea

Jag har hittills hållit mig från att gå på bokrean, men idag kunde jag inte längre stå emot. Gick in i två bokhandlar och kom ut 6 kokböcker rikare. Köpförbud är numera lagt! Inga fler kokböcker! I och för sig var den totala summan ändå under 300 kr så det var kanske inte hela världen. Förutom kokböcker inhandlade jag lite nya teer till vårt sortimenht här hemma. Bl.a. Ananas Ingefära Honey Bush, luktar riktigt gott och jag hoppas det smakar lika bra.

Nu ska jag slötitta på skidskytte VM för att sedan plugga en stund

RSS 2.0