Reflektioner

Snart är säsongen slut. Igår var jag på de två sista individuella tävlingarna, jag blev 2a i sprinten och 1a på natten. Extra skönt att kunna trycka på i löpningen och ifrån hon som blev 2a. Och dessutom knäcka coachen, som sprang H40 ;) Natt-DM hade masstart och D21, H20 och H40 hade samma bana. Jag hade bäst tid av alla.

Nästa helg har jag säsongens sista, 25-manna. Det ska bli rätt skönt att få avsluta säsongen, "vila" och börja om på ny kula så småningom. Innan dess ska dock några tester genomföras. Det kommer att bli skitjobbigt! Men samtidigt lite spännande. Jag hoppas att jag gått framåt sedan jag senast gjorde tester, men man vet aldrig.

Stundvis under året som gått har jag varit riktigt frustrerad över att jag inte är bättre. Att jag inte springer fortare har för det mesta varit det som irriterat mig mest. "Hur 17 kan jag vara så dålig då jag jag tränat på så bra?" Det är i sådana stunder jag borde gå tillbaka och se var jag låg för ett år sedan och fundera på om kurvan faktiskt kunnat gå mer spikrakt uppåt?! Det är fortfarande mindre än ett år sedan jag inte kunde ta ett enda löpsteg utan att hosta en vecka i sträck efteråt.

Så här har jag skrivit förra året:
7-10-2012: Jag har vaknat utan sjuk hals för första gången på typ ett halvt år!!

12-10-2012: Har varit på en promenix i morse då jag sprang 30 sek, gick tills pulsen var nere igen och sprang 30 sekunder. Nån gång tog jag i så pass mycket att jag sprang en minut också.

30-10-2012: Löpningen gick helt okej, rädslan för att bli andfådd gick över halvvägs nån gång. Det går fortfarande tungt och pulsen är mycket hög, men det är ju på väg åt rätt håll då jag orkade springa en stor del av 11km och 90 min.

Att läsa det ger verkligen perspektiv. Nu kan jag med lätthet springa 3h utan att vara det minsta andfådd. Jag kan springa intervaller. Jag är inte det minsta rädd att bli andfådd längre. Jag har inte hostat på länge, om jag inte satt i halsen eller dylikt. Täppt i näsan har jag varit i omgångar, men då får jag ju skylla mig själv som glömt ta medicinen. Så som sagt, kan man ha en rakare väg uppåt i sin utvecklingskurva? Det är väl lite tragiskt att jag ändå inte är nöjd...men det är väl där jag hittar min drivkraft också. Jag vill vara bäst, jag är inte nöjd med att vara halvbra!


Tävling(ar)

Har precis ätit min bolognese till lunch och laddar nu för dagens tävlingar. Jepp, idag blir det två lopp för min del! Sprint nu på eftermiddagen och så ska jag på första nattävlingen på nästan 3 år ikväll. Det ska bli spännande för vi har nämligen masstart. Det blir tungt med två tävlingar, så önska mig lycka till! Hoppas också på uppehållsväder så att det inte blir så kallt att springa i natt.
 
Resten av dagen ska jag väl försöka vara stilla så mycket som möjligt.
 
Sabsas bolognese.
Uppdatering: Gjorde några vägvalsmissar och några ställen hade jag inte läst in mig tillräckligt bra på förhand och tappade tid. Löpmässigt var vi nog jämna jag och Katta. Helt okej sprint av mig ändå! Nu lockar det inte med 7km nattorientering. Benen helt döda efter sprinten.
 
Har sällan känt mig så pigg som på nattorienteringen! Bommade typ allt, MEN jag tänker dels skylla på kartan och dels på lampan. Jag såg verkligen inte banan då färgerna var sådana att de blandades med varandra för mig och sedan hade jag så dålig lampa att jag inte såg nåt i skogen. Tacka vet jag att Pär hjälpte mig runt! Och jag tackade honom genom att springa ifrån honom med 1 minut på slutet.

I brist på annat

Då man inte har något bättre för sig kan man alltid se till att koka mat. Det brukar få tiden att gå väldigt fort! Idag slår jag på stort och gör dubbelsats lasagne OCH min special-köttfärssås. Jag har ändå inget bättre för mig då jag har vilodag IGEN! Köttfärssåsen är kanske mer lik en bolognese och ska därför kokas typ 90 minuter. Men det är helt klart värt det i slutändan då man har resultatet i sin hand... mun :D


Lasagne med spenat och pinjenötter (4 pers)
 
400g oxfärs
rapsolja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
400g krossade tomater
2msk tomatpure
1krm kanel
2 msk kalvfond
150g färsk spenat
½dl rostade pinjenötter
~6 lasagneplattor
salt & peppar

OSTSÅS
50g smör
2msk vetemjöl
4dl gräddmjölk
2dl riven ost

1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morot och skär i små tärningar.
2. Hetta upp olja i stekpannan. Stek färsen, blanda ner lök, vitlök och morot. Låt fräsa någon minut. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré kanel och kalvfond. Låt puttra 5min. Smaka av med salt och peppar.
3. Smält smöret till ostsåsen i en kastrull och pudra på mjölet. Häll på gräddmjölken och låt koka upp under omrörning. Blir såsen för tjock kan man spä på med lite mjölk. Tillsätt osten och låt den smälta under omrörning. Salta och peppra.
(Försiktig så att den inte bränns)

4. Sätt ugnen på 175 grader. Fräs spenaten lite lätt i olja. Blanda ner pinjenötterna.
5. Varva ostsås, köttfärs och lasagneplattor i en eldfast form. Börja och avsluta med ostsåsen. Baka i ugnen ca 35 min. Servera med en sallad.

Egen kommentar: Jag hade gärna haft lite mera lasagneplattor och dessutom lagt lite fetaost mellan lagren.
N´joy!

Fika...

...IGEN! Stundvis känns det som om vi faktiskt inte gör annat än fikar här. Men så är det ju så gott! Jag drog ihop några stycken på knytisfika till i kväll. Mest för att Lisa och jag pratat om det och så kunde hon inte ens vara med. Det var ju synd. Sist och slutligen var vi sju stycken som samlades. De två föregående åren jag varit här så har det varit så att alla skött sig själva, men till i år så tycker jag att det blivit lite mer sammanhållning även över idrotterna och det är kul =)

Ikväll bjöds det på min och Kattas efterlängtade Chokladbollstårta, vilken vi bakade redan igår på morgonen och gått och dreglat över sedan dess. Vidare hade vi havreflarn, morotskaka och kanelgifflar. Nästa vecka är det kanelbullens dag så då ska vi ju förstås fira den med att baka kanelbullar. MUMS! Som sagt, vi gör inget annat än fikar här... ;)

Inre strid

Det händer inte mig allt för ofta, men ibland lyckas jag vinna den inre striden. Då förnuftet säger en sak och viljan en annan är det svårt att göra kloka beslut.

Nu skriker kroppen efter vila medan huvudet skriker efter motion. I 9 fall av 10 skulle jag klivit upp och gett mig iväg ändå, men idag lyckades jag faktiskt ligga kvar i sängen istället. Jag behöver vila och tänkte göra det idag, trots att det står löpning 2 h på programmet nu från morgonen och jag fortfarande har god tid på mig att ge mig ut och springa och huvudet fortfarande skriker NEJ i protest mot vilan. Lite stolt är jag allt! :)


Smidig och vigulant?

Vi gick på yoga i dag några stycken i hopp om att bli lite vigare. Jag borde stretcha oftare och noggrannare, men det är en del av träningen jag är riktigt dålig på. Stundvis på yogan kände jag mig lika vig som ett kylskåp. Vad är det för fel då 60+are klarar övningarna bättre än jag? För min del kändes det som en fysisk omöjlighet att benen ska spreta åt olika håll, sedan vrida på sig lite, en arm upp, andra armen bakåt, upp med blicken och förstås komma ihåg att andas och slappna av. Vad då slappna av? Hur i helvete ska man lyckas med det då man håller på att vrida varje ben i kroppen ur led? Som sagt, borde stretcha oftare! Kanske yoga lite mer regelbundet skulle hjälpa. Sedan hjälper det ju inte direkt till att jag fortfarande inte kan gå ner i knästående heller, det gör för ont.
En dag ska jag också kunna göra det här:
 
I övrigt idag hann vi med ett 3h långt träningspass med 90 min rullskidor och 90 min löpning. Oj, vad tiden flyger iväg då man har sällskap! Sedan fikade vi upp lite mer av blåbärsmoussetårtan (vilken vi fortfarande har en fjärdedel kvar att äta upp). Och faktiskt plugga lite också! Tja alltså på 15-20 minuter gå igenom en föreläsning och en labb vi gjort då jag varit borta. Men det räknas det också!

Bakdag

Både igår och idag har jag och Emilia spenderat hela kvällen i köket. Vi har lagat mat, bakat och fixat och fejat. Men vad gör väl det när det är ack så kul att göra det tillsammans =)
 
Blåbärsmoussetårtan vi gjorde igår var SUPERgod!! Och nu har vi ätit så vi mår illa, men det var helt klart värt det! Vill ni må lika illa, men vara nöjda hittas receptet här.
 
 
 
 
Rågbrödsdegen är på jäsning och vi vet inte om det blir till något men vi hoppas ju på resultat av vårt kämpande..
 
 
 
Klara rågbröd. De blev jättegoda! Helt klart värt mödan och så hade vi ju roligt också. Men receptet på bröden håller jag hemligt. Familjehemligheter kan man ju inte avslöja var som helst ;)

Projekt

Nu har jag börjat på ett projekt jag länge gått och tänkt på och lite dragit mig för att påbörja. Jag repeterar musklerna så här lagom tills vi har massageexamination. Jag tillverkar alltså muskelkort, med namnet på muskeln på ena sidan och O-I-F-N (origo, insertio, functio, nervus) på andra. Det lär ta ett tag även om jag begränsar mig till de största musklerna, men jag kommer nog att vara nöjd då det är klart.

Ett plus, förutom att jag inte behöver fundera på att göra detta längre, är att jag vet att jag sitter stilla och vilar kroppen. Det behövs! Även om dagens intervaller gick rätt bra så känner jag att jag borde vila bättre, för jag var riktigt trött då vi gav oss iväg på uppvärmningen. Jag sprang längre nu än jag gjorde för typ 2 veckor sedan. Det är ju lite typiskt då FM är över för i år, men 25-manna återstår ju i alla fall (och tester i labbet).

Att vila är jag riktigt dålig på. Igår, på min vilodag, cyklade jag typ 20 km, plockade blåbär, dammsög, torkade golv, tvättade fönster, diskade, bakade en tårta och var på en fotoshoot. Bara för att jag tycker det är så himla tråkigt att sitta still. Borde nog börja på en bok igen, men då förstörs nattsömnen istället...
 
 
Ikväll kommer Emilia hit och vi ska avsluta gårdagens påbörjade bakprojekt; blåbärsmoussetårta. Vi missade lite och fick för mycket botten så igår åt vi halva bottnen medan vi väntade på att moussen skulle stelna och idag äter vi själva tårtan =) Om vi känner oss riktigt pigga kanske vi ska baka rågbröd ikväll. Det skulle vara så himla gott med lite finskt (läs: ätbart) bröd.

Mys

Vi tog ost och vinkväll på Ice Age street ikväll. Efter fyra dagar i rad med två träningar om dagen är det värt att fira lite tycker jag =) Vilodag imorgon och det ska sitta finfint!

Fuskar

Nu och då händer det. Att jag fuskar alltså. Ja, att jag fuskar med träningen då. Jag borde inte och jag vet egentligen bättre, men det är nåt som driver mig att göra det i alla fall. Jag kan inte riktigt förklara.

Då jag pratar om att fuska så menar jag då att jag gör extra träning (några övningar extra på gymmet, en extra intervall, ett extra löppass, simning, yoga, cykeltur eller bara en promenad). Och nej jag är ju inte dum, jag vet att det inte är så bra alla gånger. Ändå kan jag inte hålla mig! Idag till exempel åkte jag rullskidor på morgonen, men hade egentligen ett intervallpass planerat till eftermiddagen. Troligen kör jag båda, men just nu sitter jag ganska djupt nere i soffan så det blir nog en middag först och så får jag se på solnedgången medan jag springer.

Min egentliga poäng med det här inlägget är att jag borde bli bättre på att vila. Att hoppa över ett pass om jag känner mig trött och inte köra dubbla istället. Kanske jag blir gammal och vis snart....

Ett infall

Steg upp tidigt i morse för att springa. Ingen stor överraskning direkt. Hade ju kunnat springa senare idag också men då har jag så svårt att komma igång så en löptur brukar bli en heldagsprojekt så det är lika bra att kickstarta på morgonen.

Under dagens 2h löpning sprang jag största delen själv, men fick sällskap sista 40 min av Lisa. Sånt uppskattas! När jag sprang på för mig själv fick jag mitt i allt ett infall och klättrade upp i ett klätternät. Typ 4-5 m högt. Högst uppe kom jag på att jag är ju lite höjdrädd. Pulsen ökade med 20 slag direkt då jag såg ner mot marken, men kom lugnt och tryggt ner och fortsatte min löptur.
 
Okej, det är ju inte direkt första gången jag blir distraherad på en löptur. Är det inte lekparker så är det katter eller annat skoj..


Mätte hb igår, mest så där för skojs skull, och det visade att jag har 119. Skitlågt med andra ord! Så nu blir det att käka blodpudding, spenat, broccoli och järnpiller ett tag framöver och hoppas på att jag blir lite piggare.

Artikel

Pappa skickade en inscannad bild på artikeln i dagens Vasablad. Gott med bra publicitet för femman! Synd bara att de aldrig får med allt man sagt i en artikel och att det man uttalat sig om oftast tas ur sitt sammanhang. Att man inte blir ordagrant citerad är väl ändå värst kanske.

FM

Sammanfattning av lördagen: SKIT. Det enda som faktiskt gick bra var mellan startpunkt och halvvägs till tvåan. Sedan bommade jag om och om och om igen. Jag sprang ingen B-final utan åkte iväg till stugan och tog en 2h powernap istället.

Dagens mest positiva: Jag fick utökat min samling vinglas, en tavla och en massa, massa plåster av Lilli och Mats =) Tyvärr glömdes vinglasen och tavlan i bilen och är nu i Vörå och inte påväg till Umeå med mig, men plåstren har redan kommit till användning. Jag har försökt sköta om knät så bra jag kan och idag fick jag dessutom en käpp i låret och fick användning för Nalle Puh-plåstren =)




I dag var det då FM budkavle. Det hade utlovats riktigt tuff terräng och de sa att man inte får något gratis. Usch! Det är ingen terräng jag gillar. Jag fick gå ut som 5e då Olga gjort ett riktigt fint lopp. Jag la mig längst bak i klungan och försökte mitt bästa för att hänga med. Jag visste att jag inte skulle orka öka farten och att jag troligen kommer att spränga mig i den fart vi höll. Samtidigt som jag ville prova hur långt jag klarade av att pressa mig visste jag också att om jag tappar min draghjälp måste jag sakta in om jag vill hitta tillbaka till målet. Tyvärr tappade jag kontakten vid 2km kvar och strax innan ett långavstånd. Jag tappade rätt mycket tid efter det, men det var inte oväntat. Jag hittade de sista 5 kontrollerna utan missöden och kan vara riktigt nöjd med dagen. Det är bara att konstatera än en gång att jag är för dålig på att springa, än så länge..
 


Andreas hittade en inte så hemskt smickrande bild på mig. Gav tydligen allt i dag!

Uppladdning

Jo, jag vet att jag i alla diskussioner är emot protein- och energibars, protein- och energidrycker osv. Det är jag fortfarande! Jag anser att man kan få i sig alldeles tillräckligt med energi via maten och inte behöver dessa tillskott. Däremot har jag inte sagt att det inte är praktiskt. Efter en maxprestation känner jag aldrig eller mycket sällan hunger och då är det lättare att få i sig energi via bars och drycker än via tex. pastasallad eller köttsoppa. Pastasallad tänker jag också äta, men jag tänkte ha servicepersonal som står med en energistång åt mig så fort jag stämplat i mål så att jag direkt kan börja ladda för nästa lopp. Och äta riktig mat sedan då jag joggat ner.

Man måste ju satsa på att det blir A-final i tanken, annars blir det inte det i praktiken heller. Så därför har jag förberett mig så att jag kan få en idealisk återhämtning mellan loppen på lördag. (Och efter lördagen hinna återhämta mig till söndag morgon)


Förberedelser

Hade tänkt läsa biomekanik i dag. Har istället suttit och läst in mig på tävlingskartan inför lördagen. Jag har inte funderat ut någon bana eller så, bara suttit och studerat vad som är ås och vad som är grop så att jag har det på klart i skogen och inte behöver tveka och tappa tid. Okej, nu är ju kartan jag fått fram inte den nyaste versionen men det kan ju ge en liten bild av vad som väntar i alla fall.
 
Sitter och försöker intala mig själv att det nog blir roligt, att jag kommer att gilla det här och att det kommer att gå bra. Jag är nervös. Det brukar jag inte vara och i så fall för små tävlingar som jag deltar i för skojs skull. Men nervös det är jag. Hoppas på att det går om till lördag!
Det här är vad som väntar på lördag. Lite för höga backar(ställvis) för att vara riktigt roligt, men jag ska njuta ändå. För det är sista riktigt viktiga tävlingshelgen för i år för min del.

Uppdatering

Åkte hem-hem igår för att i helgen springa FM i medeldistans. På båten gungade det en del och trots åksjuketuggummi så mådde jag illa. Det har inte hänt sedan jag testade de där tuggummina. Som tur var slutade båten kränga fram och tillbaka ganska snart efter att vi kom förbi Replot och jag fick i mig lite ätbart.

Från båten åkte jag direkt till mommo och moffa och hälsade på. Förstås blev jag bjuden på 7 sorters kakor och saft. Mätt som bara den åkte jag vidare till fammo och faffa och fick fika där också. Godaste ananaspajen jag ätit! Väl där åkte jag och faffa ut och övningskörde. Jag sa att jag ska lära honom allt jag kan. "Jaså, ja vi är väl inte ute mer än 5 minuter då" tyckte faffa. Och nog hade han rätt, han är fortfarande en bättre chaufför än jag! Så vi åkte en runda till och köpte nytt batteri till min telefon. (Ja jag vet att nya telefoner är lika dyra, men jag gillar min gamla). Sedan kom pappa dit, vi åt middag (fammos berömda färsbiffar) och vi fick typ 12 liter äppelmos hem. Gott!

FM då. En tävling jag verkligen vill ska gå bra! Det är ju det här jag tränat för! Gropterräng brukar passa som handen i handsken. Jag brukar njuta av varje steg då! Nu verkar det inte som att jag kommer att njuta det minsta av att ta några steg. Har blött igenom min 4e kompress på knät, det är blått och svullet och höften är också svullen men inte blå. Inatt har jag tydligen sovit med benet i samma vinkel hela natten för det var något stelare än vanligt. Och JA jag vet att man inte ska tävla skadad och sjuk! Det skulle jag avråda alla andra från, men jag hoppas fortfarande att det ska hinna bli bättre på två dagar!

ont

Om man väl börjat ha ont någonstans kan man lika väl ta all smärta på en gång så kan man känna sig lite mer levande sen. För mig räcker det tydligen inte med höften och foten utan nu har jag andra höften och knät också.
 

Det är rätt djupt, funderar nästan på att åka och sy det. Får se, det beror på om det fortsätter blöda.

Var på orientering i kväll och sprang helt fridfullt på berget och mitt i allt hade jag inte någon mark under fötterna längre. Såret på knät är rätt djupt, det blöder fortfarande och det är stelt att böja, men det går väl över som allt annat. FM, here I come!
Updatering: De var för lata för att sy! "Vi sparar så mycket tid om du åker nån annanstans" fick jag på akuten och "Nej det ser ju inte ut att blöda så mycket, det går snabbare att tejpa" fick jag på vårdcentralen och då hade det nästan blött igenom den kompress de la på på akuten. Fast vad vet jag om vad det innebär att blöda mycket...

Busted

Fick massage i dag i skolan. Så himla skönt sätt att börja en måndag! Sedan är det en annan femma att jag fick så mycket massage att jag började må lite illa och att eftermiddagens föreläsning gick mig totalt förbi. Det var helt klart värt det!

Skulle egentligen styrketränat i eftermiddag, men eftersom vår föreläsning höll på till kl 15 och det är måndag så skulle det varit helt omöjligt att få något gjort på gymmet så jag gav mig ut på en löptur med Emilia istället. Styrketräningen får jag ta i morgon bitti istället.
Hittade en sån på vår löptur, så där i förbifarten.

Något annat vi hittade var...ja ganska uppenbart....det här brottet uppdagas direkt då man är blå både om händer och mun efter en löptur.

Fika

Jag trodde nästan att vi bara skulle bli 2-3 st på fika igår. Vi var bara tre som hade pratat ihop oss. Jag hade dock lagt ut ett inlägg på facebookgruppen ifall någon skulle nappa. Och minsann det var några som vågade hälsa på. Vi blev typ 15 stycken på fika. Riktigt trevligt med lite sällskap tyckte jag =)

Charlotte åkte precis hem nu. Vi har ätit middag, pratat, fikat och kollat Colorado Avenue (finlandssvensk film). Riktigt perfekt söndagskväll. Det lämnade ganska mycket paj och annat från igår så jag får göra mitt bästa för att bjuda bort det. Vi har blåbärpaj med hemmagjord vaniljsås, Ambrosiakaka och en dansk specialitet som var rätt god. Vi har så det räcker och blir över med andra ord!

Ikväll ska jag ännu vara uppe någon timme. Jag ska hämta Izabelle från båten. Hon ska bo hos mig även denna vecka. Det är en himla kris på bostadsmarknaden i Umeå. Helt omöjligt att få tag i lägenheter just nu. Men det kommer att gå fint! Dessutom ska jag ju åka bort på onsdagmorgonen så då får hon ju ha mitt rum för sig själv resten av veckan! Nu får vi bara hoppas att jag orkar hålla mig vaken tills båten anländer. Kvällsvaka har aldrig riktigt varit min grej..

Beslutsångest

Det är såna här dagar jag borde ha nån som sitter på min axel och berättar åt mig hur jag ska göra. Jag har själv alltid svårt att veta vad som är rätt och fel. Jag har intervaller planerat, redan på förmiddagen egentligen, men jag är skittrött och har varje morgon den senaste veckan känt efter om jag eventuellt har ont i halsen. Jag vet inte! Det är alltid svaret. Det kan vara början på halsont men det kan också vara så att jag känner efter för mycket så här inför FM...

Tror ändå att jag skippar intervaller idag och kör dem i morgon istället. Med tanke på att jag inte sovit jättebra eller mycket de senaste nätterna så är det väl bäst så.

Jag ska ännu hinna baka en blåbärspaj i dag, alt. flera. ESC/OUC har läger och även om jag inte är med på själva lägret så var jag ändå med på kvällsaktiviteterna i går och i dag hade vi plan på en kvällsfika. Jag ska stå för blåbärspaj är det tänkt. Det är kul att det äntligen tagits initiativ till lite gruppsammanhållning från de aktivas sida! Så nu tänkte jag fortsätta på den linjen medan alla ännu är varma i kläderna =)

That's how I roll

Idag har orienterarna och skidåkarna läger. Jag har varit i skolan, gjort dopingtest, läst, varit till vårdcentralen på röntgen och som bäst sitter jag hemma och väntar på middagen vi ska äta efter att lägerdeltagarna slutat träna. Det är lite så jag jobbar; skippa träning och åka direkt på middag ;)

I kväll åker mina rumskompisar hem. Jag hinner inte ens säga hej då när de åker. Det kommer att bli lite tomt utan nån att prata med på nätterna, visa runt och försöka hjälpa så gott jag kan längre. Men jag har ju två lägenhetskompisar kvar i alla fall =) Får rikta min hönsmamma-omsorg mot de två istället.

Förbjudet

Så var intervallerna för dagen gjorda. Var riktigt trött efter passet. Imorgon får jag vila. (Jag ska alltså spela laserdome hela kvällen och springa mer än under ett intervallpass, men de e ju bara lek så det räknas inte riktigt.) Efter duschen idag hade jag dock piggnat till så pass mycket att jag inte ville vila imorgon utan åtminstone ta en kort morgonrunda, men vi får se. Det är lite förbjudet, men bara lite! Jag ska inte träna på fredagar egentligen och har så inte gjort på drygt ett halvt år.

Men nu blir det först middag och sedan kladdkakshäng med några tjejer =) Borde nog kanske plugga lite också, men kollade snabbt igenom våra biomekanikuppgifter igår och hade räknat ut alla uppgifter samtidigt som jag läste igenom pappret så jag tror inte jag behöver lägga ner alldeles mycket energi på det i alla fall. Men nog hittar man väl alltid något man borde läsa...

Fudgekakor

Nu är det riktigt länge sedan jag bakat något igen. Tror att det tog lite stopp där i kvarkenträff-tider då jag bakade i två dagar. Jag har varit sugen på något gott hela veckan, men faktiskt lyckats hålla mig hittills. Däremot ska Katta bjuda på kladdkaka imorgon så då kanske jag får bort mitt sötsug. Fast det är väl snarare så att mycket vill ha mer... Jag har i all fall bestämt mig för att om jag bakar nåt inom en snar framtid ska det bli fudgekakor. De är verkligen supergoda, men det ser man ju redan på ingredienserna att det kommer att vara gott :P
 
Mängd: ca 30 bitar

200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g blockchoklad
100 g smör

Smält smör i en kastrull. Rör ner socker och ägg. Rör ner resten. Bred ut på bakpapper i långpanna. Grädda i 175° 15-20 min. Vänd kakan och ta bort bakpapperet.

Glasyr: Koka allt utom smör i en kastrull 15-20 min tills det tjocknar. Blanda i smör. Bred såsen över den kalla kakan. Låt svalna. Skär i rutor.
Mumsiga fudgekakor som är syndigt goda!

Tupplur

Efter en enormt ansträngande skoldag (Läs: ironi), där tre timmar blev två, tycker jag nu att jag förtjänar en tupplur. Så det tänkte jag unna mig idag! Däremot ska jag nog äta upp en av mina lunchlådor först (den är i mikron som bäst). Håller på att förgås av hunger då jag åt frukost 05.20 imorse och nu är klockan 12.

Jag steg upp tidigt för att hinna träna innan skolan. Tycker om att göra det för då har jag lugn och ro i kroppen och kan fokusera på vad föreläsaren säger istället för att tänka på att jag borde vara ute och träna just i den stunden. Idag fick jag till och med sällskap så jag är ju i alla fall inte ensam om att vara galen! 2h löpning hann vi med, men bara ca 19 km eftersom vi stod och velade lite nu som då. Vi sprang på en massa små (och blöta) skogsstigar och vi hade inte riktigt 100 koll på var vi var någonstans så vi var ju tvungna att diskutera saken. Man vill ju inte direkt missa de få stackars föreläsningstimmarna vi faktiskt har.
 
Det ska bli skönt att säsongen snart är över för det börjar kännas både här och där att det är dags för vila och lite muskelvård. Bla höften är fortfarande stundvis ond.
 
Ikväll blir det fika med Charlotte =) Ett kärt återseende! Vi har inte setts och knappt hörts på hela sommaren så fikan lär nog ta hela natten om jag känner oss rätt :P

Uppdate

Här knallar väl livet på som vanligt. Vi är för närvarande 5 st i lägenheten. Jag tycker det går bra, även om jag är lite hypokondrisk då det snart är FM. Idag har jag tränat 2 gånger och imorgon ska jag hinna springa långt innan skolan, som börjar kl 9. Det är väl dags att gå och lägga sig så jag orkar upp där en 5.30-tiden för att springa. Hoppas det är klart väder så jag får se solen gå upp =)

Inför 25-manna har jag bokat resan, ser verkligen fram emot den. FM däremot är det med lite skräckblandad förtjusning jag ser fram emot tävlingen då jag vet att det kommer att bli spytufft men samtidigt intressant orientering.

RSS 2.0