Trött

Var ute på skidor idag och tröttade ut mig rejält. Det var så skönt och befriande att få trycka till lite och få känna av att man rört på sig! Jag kände mig riktigt pigg i kroppen, men det gick över så fort jag duschat och fått nåt i mig. Nu är jag trött som en gris.

På tal om trött...Något jag blir riktigt trött på är folk som promenerar i nypistade spår!!! Det borde vara straffbart! De som kör upp spåren gör det oftast alldeles frivilligt och oavlönat och så kommer folk och förstör det genom att trampa stora gropar i spåren. SKÄMMES!!

Trist

Nu har vi inlett andra veckan på vår mördar-kurs. Det märks verkligen att man är ovan att sitta stilla och lyssna i 8 h! Nu har vi avhandlat nervsystemet och blodet är nästa som ska betas av. Intressant men jag önskar att jag skulle minnas lite mer från föregående kurser.

Dagens trista är att jag nog inte kommer att åka till Finland på tävling i helgen. Jag är fortfarande lika vissen som förut och det är väl ingen idé att tävla om man inte kan göra sig själv rättvisa. Det kommer ju inte direkt att få mig på bättre humör att inse att jag inte orkar så mycket som jag brukar. Surt, trist och bittert!

Helg

Så mycket som vi pluggat den här veckan har vi nog inte uppnått under hela hösten, men nu är det helg och vi ska ta ett sista ryck med vårt grupparbete och sedan gå hem. Det känns som om vi har läget under kontroll, vilket är en ovanlig känsla då man jobbar med grupparbete.
 
Min träning går fortsättningsvis inte. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på...tävlingarna närmar sig oroväckande fort.
 
En bra låt, helt random

Förnuftig

Vi har kommit igång med vår nya kurs nu och den är superintressant, men det kommer att bli fruktansvärt tunga 10 veckor. Denn gång fick vi välja grupp själva som vi ska göra alla grupparbeten med och det är riktigt skönt. Vi jobbar alla bra och kommer bra överrens och vi har kommit rätt långt med denna veckas arbete.

Idag var jag väldigt förnuftig. Okej det beslutet kanske jag inte kom fram till alldeles ensam, men det är ju jag som tränar så det är jag som har sista ordet gällande träning. Jag hoppade den idag och ska träna imorgon istället. Jag är fortfarande trött och pulsen är riktigt hög varje gång jag rör på mig.

Ikväll åt jag och Lisa delikat blodpudding och nu ska vi baka hälsomuffins så att jag kan smöra in mig hos gruppen imorgon. De är perfekta som mellanmål och innehåller inget raffinerat socker eller smör. Recept hittas här.

Premiär

Idag var det ett soligt och fint Umeå som mötte mig då jag gick utanför dörren. Jag gjorde premiär i skidorienteringsspåren idag. Det gick inte bra alls. Förutom att jag försökte ta mig fram med en stav den första rundan och en 10cm kortare stav den andra rundan så gick det långsamt och knackigt och orienteringen flöt inte alls. Dessutom fick jag en mardrömsupplevelse i en mördarbacke. Det svängde än hit och än dit. Mitt i allt kom halvmeters stora guppor och träd rakt nedanför. Nej inte my cup of tea direkt. Hoppas på bättre flyt i veckan då de ska lägga ut en ny träning.

Nu ska vi baka scones och croissanter för ikväll ska vi ta den där planerade brunchen. Anneli anländer först halv 8 ikväll.

Glädje

Det är svinkallt i Umeå just nu så jag huserar inomhus så mycket jag kan.
Jag, Marianne och Monty var ute på promenad igår för att vi skulle få se lite av solen. Jag passade på att ta en bild av campus.
 
 
Imorgon hoppas vi på lite varmare väder och att jag äntligen ska komma mig iväg på den där skidorienteringen som jag tänkt på en halv vecka. Jag bävar lite för jag rör mig framåt i snigelfart just nu. Benen känns pigga, och det är ju glädjande, men puls och andning hänger inte alls med.

Dagens stora glädjeämne är att vi får tillbaka en soldat, som varit förlorad i ett år! Båten är dock försenad pga tekniska problem så vi vet inte när hon eventuellt kan dyka upp. Dock har vi bunkrat upp med mockarutor för att fira hennes ankomst =) Vi tjuvsmakade lite igår och de var jättegoda!! MUMS! (Sen är nästa utmaning att spara några tills Lisa anländer på söndag för jag har lovat att vi ska fira hennes ankomst med mockarutor också....)
 
 

Tyrann

Tentan idag gick sådär helt okej. Jag kunde inte 100 % och det jag hade tänkt chansa på (men ville inte visa mig dummare än de redan tror jag är så jag skrev inget) hade varit rätt, men jag tror jag kan klara godkänt i alla fall och det är gott nog åt mig.

Det blev ingen ski-o idag, det blev gymmet istället. Jag fick även med mig en tyrann (Emilia) som såg till att jag verkligen inte kunde maska eller försöka slingra mig från övningar jag tycker är jobbiga. Bra i och för sig, men nu är jag trött med stort T. Tog mig bara precis fram och tillbaka till duschen från sängen.

Den inplanerade ski-o:n kommer jag troligen att köra imorgon istället. Och JAG VET jag skulle köra varannan dag, men det går inte då det ska vara för kallt på fredag så då blir det så här istället. Troligen blir det ett hyfsat lugnt pass, mest för att få skida med kartställ och vänja mig vid att orientera samtidigt. Känner mig ändå SÅ mycket piggare efter passet idag än i lördags att det känns som om jag eventuellt kanske kan träna imorgon. (Eller så försöker jag bara övertyga mig själv). Men det känns ändå som ett fall framåt!

Dagens

Idag har jag tentapluggat på Iksu hela dagen. Jag satt där så länge att de till sist började fråga mig om jag inte har något hem att gå till. Vid det laget ansåg jag att det var dags att gå hem och börja göra något annat. Precis som de senaste dagarna har jag och Bella kollat Harry Potter ikväll, ganska skönt kvällsnöje.

Imorgon är det tenta, sedan ska jag på en föreläsning och lunch på Iksu med Anna Maria. På eftermiddagen har vi kanske skid-o träning och då ska jag på den. På kvällen har vi bokat in en fikakväll med tjejerna. Det blir fullt upp imorgon med andra ord! Men det är nästan bara nöjen så det gör inget.

Av någon konstig anledning har jag, både igår och idag, blivit korsförhörd av S och P om huruvida jag håller mig till planen att bara träna varannan dag. Hittills har jag faktiskt hållit mig till det och det beror nog på att det inte känns bra någonstans att träna. Det är tungt, jag blir fort trött och det suger!! Men kanske det går bättre imorgon =)

Nu är det läggdags för oss här på Ice Age street så att vi är pigga och krya för tenta/tentaplugg imorgon.

Om att återgå till träning

Idag blev det ingen träning för min del. Var på träningssamtal i fredags och då kom vi överens om (även om det satt hårt inne) att jag ska träna varannan dag nu till en början för att se hur kroppen reagerar på träning. Detta eftersom jag varit så pass sjuk som jag faktiskt varit och dessutom under så lång tid. Funkar inte det och jag blir sjuk igen får jag vila och börja om från scratch.

Det ska ta lika många dagar som man varit sjuk att återgå till normal träning, alltså borde jag vara tillbaka för fullt först om två veckor ungefär. Jag är ju förstås otålig och vill börja köra så mycket jag kan på så kort tid som möjligt "för att komma ikapp", men det är ingen vidare idé. Det är bara att försöka acceptera att jag missat dessa träningsdagar och göra om göra rätt. Skynda långsamt, det är inte riktigt min grej!

Istället för träning har jag suttit på Iksu och förberett en presentation. Där mötte jag också upp Anna Maria och vi lunchade på H&H. Sedan har det kommit skidor på tv så jag och Bella har suttit bänkade i soffan och kollat. Ikväll ska vi ladda med pannkaka serverat med sylt och grädde för att få energi till att bli frisk. Gott värre! =)

Comeback

Idag har det varit soligt och fint här i Umeå. Lite väl kallt för min smak, men det är allt som är kallare än Thailand ;) Jag var uppe med tuppen i morse, som vanligt, men gick och la mig en stund igen efter frukost. Sedan drog jag på mig träningskläderna och gjorde comeback efter förkylningen. Jag sprang i samma tempo som jag brukar då jag sprang iväg till Iksu. Det kändes en smula tyngre än det brukar, men det är ju inte chockerande. Det kändes ändå överraskande bra! Men sen såg jag på pulsklockan och den visade en puls på 160 då jag normalt brukar ha strax under 120 i den farten. Oj då! Styrketräningen gick inte mycket bättre den heller, men jag är på gång nu i alla fall. Om två veckor är det planerat att jag ska träna för fullt så jag har tiden på min sida. Nu gäller det bara att kroppen samarbetar.

Hälsouppdate 2.0

Jag är frisk som en nötkärna! :D Eller typ nästan i alla fall...jag kan nämligen andas genom näsan igen, jag snyter inte (så mycket) blodklimpar längre, det gör inte ont i ansikte och öron. Halleluja! Dock har jag fortfarande lite huvudvärk på eftermiddagarna, men jag undrar om inte det beror på för lite vätska eller för lite frisk luft eller liknande.

Idag hade jag tänkt vara ledig och städa och laga köttbullar. (Jag fick värsta cravings igår då jag och Bella kollade Sveriges mästerkock. Blev nästan lite orolig ända tills Bella berättade att hon också hade fått cravings ;) Så idag ska vi göra köttbullar!) Dock kom vi i gruppen på att vi eventuellt kan ha handledning idag då vi inte hört nåt från S. Jag minns inte riktigt hur vi bestämde. Vi skulle antingen träffas om han inte hörde av sig eller så skulle vi inte träffas om han inte hörde av sig. Nåja, jag kan ju lika bra maka mig iväg till skolan och kanske få nåt vettigt gjort idag.

Kändis

Oj,oj, oj! Nu är jag nästan kändis ju ;) Min kolumn har blivit publicerad på yles hemsida. Ni kan läsa den här. Det är mina egna tankar och funderingar och inget är vetenskapligt bevisat även om det kanske låter som om jag är säker på min sak. Men jag hoppas den väcker några tankar i alla fall=)

Då var vardagslunken igång igen

Efter en månads ledighet var det dags att kicka igång allt vad skolarbete heter. Hjärnan känns nästan lite mosig nu, trots att det inte ens var en heldag. Men vi är förmodligen klara med vårt grupparbete nu och jag har nästan min del av presentationen vi ska göra klar. Nästa gång jag har något i skolan är om en vecka, men så ska jag hinna tentaplugga också. Det är ju sällan speciellt kul och jag är inte heller bra på det. Det finns ju så mycket annat roligt att göra istället!

Idag har jag dessutom hunnit med att skriva en grej som kommer att publiceras på Yles hemsida inom kort också. Inget jätteseriöst, men lite reflektioner om träning. Det är ändå lite småkul att få sådana uppdrag, även om jag inte är mycket till skribent egentligen.

Hälsan är fortfarande skral, men betydligt bättre än igår i alla fall! Jag hotade kroppen med läkare och det gillade den tydligen inte och bestämde sig för att visa sig från en bättre sida idag. Tur var väl det! Nu är det middagsdags här, hungrig som en varg är jag!!

Söndag

Ja inte har jag gjort många knop idag inte, förutom en 50 min lång skidpromenad för att visa pappa till Nydalaspåret. Hade tänkt städa och packa upp men istället har jag legat under täcket och känt mig ynklig. Ända tills jag tog en Burana 600 och då har jag istället svettats som en gris och känt mig piggare och piggare. Kanske till och med orkar ta mig upp och äta lite snart också. Till läkaren imorgon som sagt.

Hälsoupdate

Idag är sista dagen i Ljusne. De hoppas på att få upp resten av tapeterna idag, sovrummet är klart och en vägg i vardagsrummet. Jag har lovat att baka en blåbärspaj till eftermiddagsfikat och efter det bär det av hemåt för min och pappas del.

Jag har inte direkt blivit friskare under veckans gång. Nu värker hela huvudet, det gör ont i bihålor och öron framförallt. På måndag blir det till att uppsöka läkare för min del. Det är inte en vanlig förkylning då man snutit blodklimpar i flera dagar (japp! varsågod för den informationen! Jag förstår att alla ville läsa det där ;)) Således orkar jag inte riktigt trötta ut Memphis så mycket som jag borde och jag har en så överaktiv hund att han inte riktigt vet vad han vill längre.

Jag får helt enkelt hoppas på en bättre morgondag.

Ljusne

Vi har anlänt Ljusne. Vi åt lunch, de andra stack iväg till lägenheten och började jobba medan jag tog med mig Memphis på en långpromenad i skogen. Han trippade lätt på tå på skaren medan jag pulsade fram i snö upp till knäna. Gissa vem som var trött efter en och en halv timme och vem som inte var det? ;) Jag somnade därmed på soffan och sov i tre timmar. Det betyder att Memphis nu är helt uttråkad och som en liten yrboll igen. Min kropp är inte riktigt som den brukar, jag är så trött så trött. Minsta lilla anstränging känns som ett helt Vasalopp, minst!

Nu ska jag väl ut och gå igen så att vildingen kan vara lugn resten av kvällen.

On the road again

Så var det dags att röra på sig igen. Jag var ju trots alt två hela dagar i Vörå så jag hann nästan bli lite rastlös ;) Nu roadtrippar vi i konvoj på väg mot Åbo. Där stiger vi på den stora röda båten mot Stockholm och därifrån vidare mot Söderhamn där vi ska tillbringa resten av veckan.

Denna vecka handlar om att bli frisk för min del. Nu har jag varit stilla så länge att jag har fått benvärk. Kroppen bara skriker efter att få röra på sig, så som den är van. Den här helgen har jag stundvis känt mig riktigt pigg, sedan har jag gått från sängen till köket och blivit andfådd och insett att jag nog inte var så pigg trots allt. Mot slutet av veckan hoppas jag ock att jag ska vara på banan igen och kanske till och med röra på mig en smula. Men vi ska se....en dag i taget...och jag HATAR det!

RSS 2.0