Skuggad

Idag stod det orientering på mitt schema och inget annat för jag och Emilia är klara med vår uppsats. Det är ganska skönt att få någon ledig dag innan stressen inför opponeringen drar igång.

Tyvärr var det här en sån dag då jag lika väl hade kunnat stanna kvar i sängen (om det inte hade varit så varmt) och dra täcket över huvudet. Det känns verkligen som om inget har gått rätt idag. På orienteringspasset missade jag som aldrig förr. Det är egentligen bara min 8-minutersbom under den inledande tävlingshelgen som varit värre. Jag missade nästan allt idag och jag vet inte om den bristande koncentrationen berodde på att jag blev skuggad, värmen eller att jag helt enkelt inte är bättre än så... I och för sig kunde jag besparat mig en hel del tid om jag faktiskt sett banden som hängde ute, men eftersom de var röd/vita så hade ju jag en smula svårt att se. På slutet steg jag ju dessutom snett och ville helst bara springa ur skogen så jag skulle slippa se eländet! Trodde det var en sån "5-minuters-ont" men nu då jag sprang på eftermiddagen så kändes det nog lite i foten så det var värre än jag trodde från början.

Förhoppningsvis kommer kvällen att bli bättre då Emilia kommer hit och vi ska göra egen glass och läsa igenom ett arbete vi ska opponera på!

Photoshoot

Igår hade jag vilodag så det resulterade i att jag och Bella var ute och cyklade på kvällen. Vi passade på att ta fram kameran ochfotografera lite i Kärleksviken. 300 bilder, det ni!! En del helt lyckade och andra....tja fotografierna blir väl aldrig bättre än objekten som ska fotograferas ;)
 
 
Lite balansgång
 
En fin himmel
 
Leker fotbollsspelare
 
Tittut!
 
HA! Bella trodde jag skulle fota henne...så fel man kan ha!
Sötnöt
 
Efter ett antal bilder var detta det bästa vi lyckades åstadkomma....
 
Och vi cyklar som folk...
 
 Och beter oss som folk...
 
 
Fina damen sitter på parkbänken

Om vi orkar kommer vi nog att försöka fotografera fler kvällar, för det är ändå ganska kul att fjanta sig framför kameran! ;)

Tävlingshelg

Efter en lång bloggpaus nu tänkte jag att jag skulle skriva lite. I helgen har jag haft besök av Susann och pappa. Vi har kollat runt lite på skolan och varit en sväng på stan, men största delen av helgen har gått åt till att vara på tävlingar en bit utanför Umeå. I går var det en medeldistans och det gick helt okej, jag hade några småmissar och två lite större. 15s från seger gör ju att det harmar extra mycket att jag gjorde de där missarna.

I går var jag ute på rullskidor på kvällen och Susann följde med på cykel. Jag ville åka av mig lite för att bli pigg och kry till tävlingen idag. På hemvägen blev jag attackerad av en hund, som fick känna lite på en stav. Han blev väldans närgången och jag slog till för att han skulle hålla avstånd. Jag vet inte vad det är med hundar och rullskidor, men de går verkligen inte ihop!!!

I dag hade vi långdistans och det var varmt och tungt. Jag gjorde ett par lite halvdumma vägval och en rejäl bom på slutet. Exakt samma kontroll som jag bommade rejält förra året också... Jag gillar inte den kontrollen, tydligen. Mest av allt var jag dock trött och omotiverad. Dock tror jag att jag blev tvåa eller trea, resultaten är inte helt klara än. Så placeringarna denna helg får jag väl vara nöjd med!

Lite bilder

Det har varit riktigt roligt att få komma tillbaka till Umeå igen efter två veckor borta. Jag har gjort rullskidpremiär och bollaglasspremiär bland mycket annat.
 
Fin solnedgång från färjan
 
Vi har blåst såpbubblor
 
Vi har pluggat...nej förlåt jag menade solat
 
Haft bollaglasspremiär
 
Varit på en kvällslänk innehållande lekar i en lekpark
 
Jag rutchade men Bella var inte snabb nog att fånga mig på bild
 
Ett varv runt Nydalasjön, med en liten paus i lekparken
 

Bild

Kan inte klaga på träningsterrängen som finns runt husknuten.. =)

Förberedelser

Denn vecka har gått ut på förberedelser. Varje dag, varje träning, varje rörelse har varit inriktat mot att kunna prestera så bra som möjligt imorgon. Jag har försökt ta det lugnt hela veckan, äta bra och sova bra. Träning har jag i princip inte gjort alls, men det spelar mindre roll eftersom jag försöker lita på att den träning jag gjort under vintern räcker. Förra veckan var rätt påfrestande och därför har jag behövt lite extra återhämtning för att kunna prestera påtopp imorgon. Jag hoppas att det räcker till!
 
Eftersom jag siktar på A-final så har jag även förberett mig för en sådan. Jag vet att jag kan hinna återhämta mig hyfsat på 4,5-5 h och jag har kunskap om hur man ska göra för att optimera återhämtning. Jag har en plan! Som Sickan skulle ha sagt och jag hoppas att den håller! =)

Favoriträtt

Just nu håller jag på och tillreder min absoluta favoriträtt, alla kategorier. Denna rätt har funnits med sen jag var liten och är perfekt om man inte riktigt har så mycket ork att lägga ner på just matlagning. Tid däremot, det kräver den, men det är inte en rätt man behöver stå och vakta speciellt mycket.
 
 
Ingredienser:
1 paket Atrias kycklinglår
1-2 gula lökar
1-2 tomater
potatis
 
Man lägger kycklinglåren (och marinaden) i en lergryta (ha lergrytan i blöt i 10 min innan), klyftar lök och tomat och lägger på. Lägg in i ugnen och slå sedan på den på 200 greder och låt stå där i 1h 10 min. Koka potatis till. Servera!
 

Kartor

KP viesti var lite som att vara tillbaka i en juniorklass, eller i alla fall vissa kontrollavstånd då det i princip var att följa stig till kontrollen. Andra kontroller var lite knepigare, tex 9an var inte att leka med!
Rasti-Jussits 40-vuotissprintti i Ilmajoki bjöd på överraskande intressant sprint med ett flertal knepiga vägval. Kul! Gjorde bort mig helt till 4an då jag inte vågade hoppa över staketet eftersom jag i farten inte såg om det var en eller två taggar på det. Sen tappade oförklarliga 8s till 10e och 11s till 14e kontrollen, utan att bomma någon av dom!

Seger!

Den nesliga förlusten i gårdagens KP-viesti följde jag upp med en bra prestation i sprinten idag och det räckte till en vinst. Löpningen fungerade inte riktigt som den ska när jag är i bra form, men å andra sidan börjar jag bli rejält sliten nu också. Orienteringen däremot gick riktigt bra och det är inte många sekunder jag hade kunnat plocka bort på själva orienteringen. Nu gäller det bara att få upp farten så blir det här riktigt bra! FM nästa..

Färgblind

Denna vecka har jag ett digert tävlingsschema. Har möjlighet till tävling varje dag om jag så velat, men jag nöjer mig ändå med tre tävlingar på fyra dagar. Tycker att det räcker så!
 
Igår var jag på sprint-DM i Kristinestad. OK Kristina bjöd på en intressant och tekniskt krävande sprint, vilket är alldeles för sällsynt i Finland! Överlag gick det helt bra för mig, även om löpningen lämnade mer att önska. Totalt 3 vägvalsmissar och lite osäkerhet här och där. Jag kunde dock springa in i ledning och det häll hela vägen så en vinst till mig, en medalj, en mugg och godis! =) Jeii!!
 
Jag hade lite problem i början, för då jag fick kartan i handen hittade jag ingen första kontroll. Jag kollade länge och väl på kartan och till sist fick jag ge mig och följa strecket från K istället. Det var nog lite spännande att se om det faktiskt var min etta eller om jag följt fel.
Bild av herrarnas bana. Vår etta var deras tvåa och inte ser jag den heller...
 Vår bana igår. Vägvalsmissar till 6e, 7e, 12e och 15e kontrollerna. Tappade mest till 12e, typ 15-20s.
 
Problemet för min del var inte att siffran skulle ha varit konstigt placerad eller något liknande. Problemet berodde på att jag helt enkelt inte kan se den! Inte ens efter tävlingen kan jag se en helt tydlig siffra. Jag är nämligen lite färgblind och det kan leda till vissa svårigheter ibland, men oftast går det bra. Problem är till för att lösas och jag klarade ju av det för jag hittade kontrollen och tog mig runt banan.
I de här cirklarna ser jag inte många siffror eller streck eller vad det nu är meningen att man ska se. På första ser jag en 3:a, på den andra en grönare fläck i mitten, den tredje inget alls, inte på den första på nedre raden heller och på den sista kan jag (surprise) inte heller urskilja nåt. Det lustiga är att det står icke färgblind i mina läkarintyg, men jag har aldrig blivit testad. 
 

Nu är jag hemma och laddar inför morgondagens stafett. Jag ska få starta den här gången och det ska bli lite spännande för det är grymt länge sedan jag startat en stafett. Vill verkligen göra ett bra lopp!

10-mila

Min helg började redan i torsdags på kvällen. Jag och Emilia var en stund på en träff för OUC/ESC där vi pratade igenom säsongen och vad som kunnat göras annorlunda osv. Vi gick dock ganska fort eftersom vi skulle åka iväg till Söderhamn. Anlände till systern mitt i natten och gick och la mig ganska direkt. På fredagen lämnades jag ensam med Memphis under dagen och jag passade på att njuta av finvädret i 3,5h.
Det börjar vara vår
 
Jag och lillfisen (som inte är så liten längre) på Södergrenslingan eller vad nu milspåret hette i Söderhamn
Vi hade en liten kamp om huruvida han skulle få släpa hem ett träd eller ej. Jag vann!
 
Stackarn fick lite varmt mot slutet och la sig i varje vattenpöl han hittade...kul...jättekul!!!!
Jag vann även kampen om detta lårben. Djur: okänt

På kvällen var vi ute på after work på O'Learys med Daniel och hans kollegor. Riktigt bra mat, men för oss blev det en tidig kväll och en film eftersom jag hade tidig väckning då jag skulle iväg på 10mila.
 
Tidig lördagmorgon åkte jag för första gången tåg i Sverige. Det är nog lite annorlunda än i Finland, men det funkar ju. Vi anlände i god tid till TC och jag åt, träffade folk och sov. Försökte röra på mig så lite som möjligt och dricka mycket eftersom det var en varm dag och det är lätt att man glömmer sig och promenerar runt hela dagen. Det är inte riktigt idealiskt innan en långdistans.
 
Mitt lopp gick helt okej, kan inte klaga. Tappade såklart på täten men tog upp några placeringar och sprang i mål på en 75e plats. Efter loppet hade jag kramp överallt, främst i magen. Bestämde mig ganska snabbt för att sova hela natten och det var ett bra val. Förutom att jag, Sanna och Ellen satt i en kohage i över en timme i väntan på bussen till inkvarteringen. Det var lite skralt med information om hur man skulle hitta till busshållplatsen.
 
På söndagen tog vi imål herrlaget, packade ihop våra saker och åkte iväg mot hamnen. Några timmar hann vi fördriva i Stockholm och sedan steg vi ombord på båten hem.
 
Nu är det snart sovdags för min del då det blivit alldeles för lite av den varan den senaste veckan. Imorgon drar jag på mig tävingströjan igen. Då är det dags för sprint-DM och det blir (troligen?) premiär på den distansen i DM-sammanhang för min del. Ska bli kul! =)

En helt vanlig dag på Ice Age Street

Nu är våra filmkarriärer över, triologin är komplett och en era på Ice Age Street är slut. Vi har alltså filmat och redigerat den tredje filmen nu. I denna visar vi vad vi egentligen sysslar med hemma hos oss. Allt från mina morgonrutiner (sitter sällan still och äter frukost och går alltid hemifrån minst tre gånger innan jag kommer mig iväg till skolan), våra träningsävntyr till vardagliga kvällssysslor så som Vem vet mest och diverse brottningsmatcher.
 
 

Projekt

Idag är det enligt kalendern en röd dag. Därför hinner jag och Bella knappt sitta stilla en sekund för vi har alltid ett nytt projekt på gång! Idag filmar vi in till vår avslutande del i triologin. Vi filmade några scener igår också. Lite mer omfattande filmning denna gång med flera dagars arbete och klädombyten och allt möjligt.

Jag och Emilia har tagit paus i arbetet med vår uppsats idag, men imorgon ska vi fortsätta jobba. Arbetet går helt okej så det är bara att gneta på. Imorgon har jag dessutom ett möte och sedan ska vi ha en träff med OUC på kvällen. Fullt upp med andra ord! I helgen är det tiomila och jag har fått äran att springa ankaretappen för vårt lag.

RSS 2.0