Flytt

I torsdags fick jag reda på att lägenheten blir ledig på fredag. Så i helgen blev det självklart flytt för min del! Men innan dess, i fredags, hann jag vara på bio med Anita och Kican. Vi skrattade så halva biosalongen började vrida på huvudena och fundera om vi är riktigt kloka (det är vi i och för sig inte heller)...men vad ska man göra om man tycker att filmen är rolig?
 
Lördagen innebar flytt för hela slanten och på kvällen fikahäng med samma vänner som på fredagen och några till. Ännu är jag inte riktigt installerad i min lägenhet, men det börjar ta sig i alla fall. Eftersom jag har mer saker än någon människa någonsin kunde behöva hade jag Kican med som förste-slängare. Vi argumenterade om nästan varje sak vi plockade ur lådorna. Slänga, tillbaka i lådan eller in i skåpen? Jag vann alldeles för få argumentationer....
Kican i sin underbara flytt-outfit...hon hade sin mors snickarbyxor från 80-talet
 
Det måste vara bistra tider i Vasa då det sr ut så här i skafferiet (och då dricker jag inte ens kaffe):
 
På söndag hade jag inte tid att packa upp för då åkte jag och Anita till Tammerfors. Slog två flugor i en smäll: först sprint i Tammerfors centrum (saknar nog min gamla hemstad lite, inte riktigt som Umeå dock) och sedan möbelshopping på Ikea. Största orienteringsmissen under dagen gjordes på motorvägen till Ikea (piiinsamt!!)
 

Livstecken

Eftersom jag inte tyckt att jag haft så mycket att skriva så har jag varit tyst här på bloggen. Ska ge en snabb uppdatering om vad som hänt sedan senast. Innan jag blev helt frisk var det dags för mig att åka på läger, men efter dagarna gick blev jag friskare och friskare så tydligen är frisk luft och skogsturer rätt bra botemedel ;)

Sedan var det dags för FM och det gick käpprätt åt h*****e, en 4min bom till ettan och sen ännu mer till tvåan. Tydligen var uppladdningen med middag hos The Strandvalls lite FÖR bra! Så bra att jag hade för mycket energi och sprang ett par minuter förbi ettan....det håller inte riktigt att börja med att ge de andra drygt 4 min försprång.

Idag gick jag lite in i väggen pga dålig planering med maten, fick sätta mig en stund i skogen för att orka ta mig ut. På eftermiddagen satt jag i skogen och tog tid på tester, fick kallt och skulle värma mig genom att gå/hoppa/springa runt och steg snett. Så gick det med min kvällsträning...tror inte det var så jätteilla för jag kan gå på foten även om det känns lite.

Sjuk

När knäna äntligen börjar bli helt okej så kommer nästa bakslag i form av förkylning. I tisdags under träningen kände jag att jag var lite extra trött och kring lunchtid var jag helt slut. Feber och halsont. I onsdags låg jag under täcket och tyckte lite synd om mig själv, men eftersom vi hade tester på eftermiddagen var det bara att pallra sig upp och försöka se ut som människa några timmar. Tror inte jag lyckades helt...
 
I min tristess då jag varit tvungen att vara helt stilla har jag tröstätit glass och börjat bygga pussel. Glassen var god men tog slut lite väl snabbt och pusslet gör mig bara mer frustrerad då det inte går framåt!!
 
 

FM långdistans

I helgen var vi till Iso-Syöte på FM-tävlingar i långdistans. Jag sprang kvalet trots att jag inte tränat nästan alls på en månad. Jag orienterade helt okej men orken var inte direkt vad den borde och därför ingen A-final för min del. Knät värkte ordentligt efter loppet och resten av kvällen, så jag sprang ingen B-final heller. Funderat lite fram och tillbaka hur jag ska göra nu, har inte nån bra plan dock men säsongen fortsätter dock.
 
En bild från FM i Syöte

Tur

Igår på jobbet fick jag göra min absoluta favoritsysselsättning i träningsväg, förutom att träna själv då. Jag fick jaga på adepterna med en visselpipa i högsta hugg. Helfestligt! Då jag vandrade på på spånbanan råkade jag hitta en massa fyrklövrar. Undrar när de ska börja bringa lite tur?
 
 
Just nu har jag mitt knä i oskick igen. Trots att jag har tränat enligt ett varannan dag-koncept, inte särskilt länge eller hårt heller, så har det nu svullnat upp och är större än någonsin...FM eller inte? Ja det tåls att funderas på mycket noggrannt....

Bröllop

I lördags var jag bjuden på bröllop. Länge såg det ut som om jag inte skulle kunna delta i firandet, men i sista stund ändrade planerna och jag är verkligen glad att jag fick vara med och dela den kvällen med brudparet. Det var min kompis/massageklient/träningskompis Johanna som gifte sig. Och båda två var så himla fina! Bröllopet hade allt; lyckligt brudpar (fattas bara annat), fint väder, fin cermoni, god mat, speciell och oerhört god tårta, glada gäster och bra stämning.
 
 
 
 
 
 
 

Roadtrip och hamburger-pizza

Efter min kemitent på torsdagkväll hängde jag, Bella och Marianne i lägenheten, käkade våfflor, pratade och hade riktigt trevligt. Eftersom båten hem gick först på fredagkväll hade jag och Bella bestämt oss för ett litet äventyr. Vi åkte till Skellefteå tur-retur för att äta pizza. Nu var ju det inte vilken pizza som helst utan en hamburger-pizza. (Efter två dagars diskuterande bestämde vi oss för att det kallas hamburger-pizza och inte pizza-hamburgare). Vidrig!! Men överraskande god dock. Trots ett hårt kämpande klarade vi inte mer än en halv vardera.
Hambruger-pizzan hel
Sneak peak på innehållet
 
Som vanligt på våra äventyr så gick det ju inte bara ut på mat (bara nästan). Vi anlände Skellefteå lite tidigt så pizzerian hade inte öppnat då vi kommit och rastlösa som vi är kunde vi inte bara sätta oss och vänta...det borde vi ha gjort... Vi gick en prommis och hittade en lekpark. Självklart stannade vi till en stund och jag försökte klättra in i en leksak som var något för liten för mig. Detta ledde till att jag ramlade ur leksaken bakåt med en duns i backen. Resultatet: ont i svanskotan och armvärk resten av dagen. Kunde verkligen inte lokalisera smärtan, dagen efter hade det blivit något bättre och jag kunde säga att det gjorde ont nånstans nära armbågen. Idag är det ännu lite bättre så inget brutet denna gång heller. Ett happy-face på det: :)
 
 
På kvällen var det dags för mig att ta båten hem-hem. Nu har jag flyttat alla mina saker från Umeå och planerar att inte återvända på ett tag. December kanske...
Hamnen i Holmsund
Fin solnedgång på Kvarken

RSS 2.0