Happy happy joy joy

Idag fick jag besök av rörmokare och de meddelade att de ska börja lägga in mitt kök igen i början av nästa vecka. Wohoo!! Tänk att man kan bli så glad för så lite som att äntligen få diska och andra vardagssysslor!

Idag sprang jag lite intervaller i Botniahallen, helt spontant. Tror det aldrig hänt förr. Intervaller, på bana framförallt, är kanske min mest hatade träningsform någonsin. Det är så plågsamt och jobbigt då man håller på, men känslan efteråt däremot är oslagbar!

Test

Det är väl kanske länge sedan jag har skrivit om mitt vardagliga jobb nu. Igår var det styrketräning och när gymnasieelverna nästan var klara kom en lokal kändis in i gymmet; David Söderberg. Finlands bästa släggkastare. Han lyfte något mer än de som går i gymnasiet, men tror det är bra att de får se nån som ligger i världstoppen träna. Om inte annat så kanske det ger nån lite motivation.

Idag hade vi test. 3000m inomhus på en 400m bana. Mest för att det är bra träning att testa och för att kolla att alla ligger någorlunda på sin nivå. Det är väl så att de inte ska ligga helt i toppform just nu då de är mitt i en tung träningsperiod, men om nån tappat jättemycket så är det ju bra att upptäcka det för att fundera om lite med träningen. Ikväll var det flera som imponerade! Riktigt hårda tider var det som sprangs på 5000m.

Imorgon kör vi lugnt med längdskidor och teknikträning och sedan tar vi helg från gymnasiets sida med träningen. I helgen är det stora friidrottstävlingar i Botniahallen, om jag förivrar mig kanske jag åker dit och kollar en stund. Stora delar av finska och svenska eliten ska väl delta så det kunde ju vara lite intressant =)

Inget kök och tränarseminarium

Är nu hemma i lägenheten efter Tränarseminarium och några jobbdagar. Har inte vågat åka hit och titta efter tidigare i veckan, men nu tog jag mig i kragen och det ser fortfarande lika förjävligt ut. Inte nog med att jag inte kan laga mat. Då jag åt kvällsmål ikväll slog det mig att jag ju inte har nånstans att diska heller.....Papperstallrikar nästa!
 
Tränarseminariet var kanske inte riktigt lika givande som jag hoppats, men det var fortfarande bra att åka dit och träffa folk och en del riktigt bra föreläsningar fick jag ändå lyssna på =) Då jag hörde Danmarks föbundskapten insåg jag att jag har mycket kvar att lära mig ännu om att vara tränare. Jag lär mig mer och mer för varje dag och försöker se varje träning och läger som ett nytt tillfälle att lära mig mer och göra saker ännu bättre.
 
Har nästan känt mig lite bakis denna vecka då det i helgen var föreläsningar från tidig morgon till sen kväll och så kom vi hem lite efter 12 på natten till måndag. Kanske reder upp sig med ännu en lång natt. Nästa vecka ska jag ut i nejden och besöka föreningsträningar, till de föreningar som bett mig komma dit. Jag ska förbereda en del torrträning åt dem som exempel på hur man kan göra orienteringsträning utan att faktiskt orientera.

Hektisk vecka

Denna arbetsvecka började jag kl 8 på måndagmorgon och avslutar kl xx på söndagkväll. En natt har jag hunnit vara hemma och en natt spenderar jag hos pappsen. Resterande dagar är jag på läger. Det har varit en hektisk vecka och jag har inte hunnit med annat än träningar och tränarmöten. Eller ja, istället för att prioritera tvättning, städning och packning bytte jag ut smutskläder mot rena på ca 15 min och åkte till farmor och farfar ikväll. Sedan till kusin Thomas med familj för att ge lite tips inför stundande Thailandsresa.
 
De två vildingarna till gudbarn ville att jag också skulle följa med. Det vill jag också! Jag fryser enormt mycket i det här landet. Det är skitkallt med minusgrader, men att jag fryser även inomhus känns stundvis lite ologiskt. Tacka vet jag att min lägenhet är varm så där slipper jag frysa i alla fall! På tal om lägenheten ja...idag medan jag var ute på jobb hade mitt kök försvunnit och delar av det hade flyttat ut i vardagsrummet. Tur att jag är borta denna vecka så jag inte behöver äta mikromat...
 
Då man lämnar köket snyggt och prydligt förväntar man ju sig inte riktigt Jerusalems förstörelse då man kommer hem igen. Varför händer sånt här alltid mig???
 

Med de orden åker jag på tränarseminarium och talar finska en hel helg. OMG! Hur ska detta gå?! ;) Hoppas att jag lär mig nåt nytt i alla fall. =)

Mats Chukachuk

I lördags spenderade jag dagen hos Strandvalls eftersom det var alldeles för längesen vi setts. Vi tränade, åt, såg på skidor och hade trevligt. Det var kallt ute så vi körde hoppträning istället. Idag tar jag mig med ytterst stora svårigheter nerför trappor. Någon som har en rullator eller kryckor eller nåt att låna?
Jag, Alle och Mats. Fullt fokus på hoppen och träningen...eller?
 Mats hjälper mig  med träningen. 20kg + Mats blev nog lite väl mycket vikt trots allt.
 
På kvällen experimenterade jag och Mats lite i köket och vips hade Mats chukachuk fötts. Rätt god efterrätt, men som ännu kräver lite finslipning (ja, ni vet väl alla vid det här laget att jag måste laga nåt minst tre gånger innan jag kan vara nöjd)
 
Mats chukachuk
 
Först blandades och värmdes lingon, björnbär, muskovadosocker och limoncello (italiensk sprit). Sedan i med gelatin och i några fina serveringsskålar.
Sedan blandades mascarponeost, limoncello och mariannecrush och spritsades på. Garnering med mariannecrush.
 
 

Äventyr

Umeå var fantastiskt roligt som vanligt och det är alltid lika tråkigt att lämna stället. Jag har hunnit träffa väldigt många, men tyvärr långt ifrån alla jag ville hinna med. Jag har tränat, umgåtts, ätit gott och bara varit. Bella och jag var nog lite ur form för vi hittade inte på fullt lika mycket dumheter som jag befarat. Innan jag åkte hem skjutsade jag Emilia till Sumpans hus och sa hejdå. Gav henne en present (lite mer lakrits) för att försäkra mig om att hon skulle få ordentlig uppladdning inför SM som avgörs i helgen (jo, jag är så sneaky så jag inte ger henne all lakrits på en gång). Förhoppningsvis ses vi snart igen! =)
 
Hemresan blev något mer spännande än jag räknat med. Skulle inte tanka i Sverige, men tänkte att det kunde vara bra att fylla på lite för att vara på den säkra sidan. Ack nej! Tankluckan gick inte att rubba, inte ens med anti-freezespray. På väg till hamnen stod det 50km kvar (ingen lampa hade börjat lysa än). Jag tänkte att jag klarar väl mig till Finland så får jag åka in på service där. Jag tog mig på båten, av båten och till lägenheten (Range 25km och ingen lampa lyste). På morgonen körde jag till Toyotaservice (fortfarande range över 20km och ingen lampa lyste). Vid servicestället skrattade de åt mig och sa att det frusit och att de inte tänkte hjälpa mig så jag blev lite arg och körde iväg till en parkeringskällare (nu droppade range från 20 km till 0 på 100m och lampan började lysa). PANIIK!! Jag körde 1km och bara hoppades att jag skulle hinna ner i garaget i alla fall. Det gjorde jag, fick till och med parkerat snyggt och fint i en ruta. Lämnade skruttbilen åt sitt öde medan jag försökte fördriva lite tid. Gick runt en stund på stan. Efter 30 min var jag klar med det och gick till en bensinstation och köpte en reservdunk som jag fyllde. Ner till garaget och tryckte på knappen till tankluckan. Halleluja! Den öppnades! Jag hällde i bränslet och körde glad och nöjd iväg.
 
Efteråt frågade pappa om jag inte tankade innan jag for till Sverige "för jag sa ju att du inte skulle tanka i Sverige". Jag svarade då glatt "men det gjorde jag ju inte heller"! Tror det dröjer ett tag innan jag väntar till sista minuten innan jag tankar igen...
 
I helgen ska jag träffa favorit-Strandvalls och idag var jag via farmors och farfars för att äta upp mig lite. På söndag blir det häng med gudbarnen och kommande vecka träningsläger x2. Inte sitter jag stilla i Finland heller. :P

Full rulle

Det har varit full fart hela dagen, som vanligt i Umeå. Då jag och Bella hunnit sitta ner i typ 5 min fick vi tråkigt så vi började baka. Halloncheesecake brownies. Gott! :D
 

And the Finn returns

Nu är det väl åter dags att blogga lite. I helgen var jag på läger och hade fullt upp, men roligt hade vi! Efter helgen har jag känt mig lite vissen och inte haft så mycket ork över. Det märktes inte minst idag då jag la ut kontroller! Men med en skopa finsk sisu tog jag mig runt banan i alla fall och nu har eleverna lite orientering att bita i. Man lär ju passa på då vi inte har fått nån vinter än.
 
Kican och jag blev halvt förstörda ikväll då vi såg att netflix lagt ner tv-serien vi kollar tillsammans. Vet inte vad vi ska ta oss till nu... Lösningen får bli att hitta en ny lika bra serie, men frågan är om vi kan hitta nån som är lika skruvad och rolig som denna.
 
Till helgen återvänder jag till min favoritstad Umeå för ett kort besök. Det finns alldeles för många saknade människor där för att jag ska kunna hålla mig i Vasa. Dessutom råkar AM vara uppe på besök just denna helg! Ska bli extra kul för vi har inte setts "på riktigt" sen i våras, det blev bara en kortis på 25manna så kort att det knappt räknas. Så hoppas nu att alla umebor är redo för invasion! Jag tänker nämligen våldsgästa så många som möjligt!!

Hemma

Nu har jag landat hemma och ikväll drar ett träningsläger igång. Ur askan i elden så att säga! ;) Slutet av resan var fortsatt bra, även om största delen spenderades på stranden. Jag hade inte riktigt ork och lust med nåt annat och det var ganska skönt att bara slappna av och ta det lugnt. Det är av någon anledning väldigt sällan jag gör det. (Konstigt?! ;) )
 
Med en bra bok kan även en vilding som jag ligga still ett tag, nästan en hel dag faktiskt!
 
Jag hittade en kompis! Jag vill också kunna hänga i armarna sådär, på så sätt har man ju alltid en gunga med sig. Mycket praktiskt! ;)
 

Hemresan startade jag kl 5 på morgonen från Phuket. Jag hade 2h på mig att hämta väskan och checka in den igen i Bangkok. Okej, piece of cake kan man ju tycka, men nej. Jag gick i full fart genom hela flygplatsen hittade min incheckning fick veta att det bara var 20 min till boarding. Panik! Jag fick börja springa. Jag sprang i full fart (så fort det gick med flipflops) i kanske 15 min och hann hitta min gate i tid! 24h senare stega jag av tåget i Söderhamn (det var i förtid!!!). 
 
Nyår firade jag hos syster i Söderhamn. Vi åt gott, kollade tv, slappade och hade trevligt.
Nyårsmenyn:
Getosttoast med valnötter och honung på en ruccolabädd
Oxfilé med ugnsrostade grönsaker
Ruccolasallad med granatäpple, vindruvor och fetaost
Dubbelchokladmousse med passion
 
 
 
 Nyårsdukningen

Getosttoast på en ruccolabädd med valnötter och honung till förrätt
 
 Dubbelchokladmousse med passion till efterrätt.
 
 

RSS 2.0