Ledig

Idag har jag varit ledig och det har varit rätt skönt. Nog har jag småpysslat lite med olika jobbgrejer men inte jobbat på riktigt. Största delen av tiden har jag tillbringat på HVC och centralsjukhuset. Provsvar får jag imorgon. Jag trodde på angina men det trodde inte sjuksköterskan, måste väl utreda saken vidare imorgon om det inte börjar bli bättre.

Ikväll är en spännande kväll :) Mera om det en annan gång annars blir jag försenad till mitt möte.

Finally home

Idag kom vi hem från det senaste lägret. Det har varit roligt, men nog känns det skönt att vara hemma och dessutom veta att jag har sovmorgon imorgon! Jag ska försöka ta det rätt lugnt denna vecka för snart bär det av på nya resor igen.

Vi avslutade vårt läger med 3 tävlingar, en nattdistans och medeldistans i Göteborg fredag och lördag. Sedan hastade vi iväg med bussen mot Stockholm och tog båten över till Åbo där vi sprang en sprint. Eller vi och vi, jag blev förkyld så jag stod över. Var verkligen i valet och kvalet för jag var sugen på att springa men ringde klokare människor och stod därmed över tävlingarna och har förhoppningsvis räddat vårsäsongen!

Tog lite gofika i Göteborg och tyckte synd om mig själv. Sedan utbröt diskussion om skillnaden mellan vanlig fika och gofika. Tydligen så att vanligt fika kan vara allt möjligt från bara svart kaffe till smörgåsar osv, medan gofika är fika som innehåller nåt sött och gott, typ en mockaruta. Bra att vi fick det klargjort! ;)

Lägerliv

Lägret i Danmark fortsätter. Sova, äta, träna, äta, sova, träna, äta osv. Det är dagsprogrammet. Låter inte så tungt kanske, men ack ni misstar er. I alla fall om man är sliten redan från början. Dock blev småtjejerna här på lägret superimponerade på mina språkkunskaper. Jag pratade med en dansk och de tror nu att jag kan danska, de förstod bara inte att jag pratade svenska ;) Jag låter de leva i tron att jag är superspråkkunnig!
 
 
 
Idag vaknade jag med lite halsont så jag har inte tränat idag heller. Hoppas på en bättre morgondag helt enkelt. Jag satt istället i solen och blåste såpbubblor medan jag väntade vid målet på inkommande löpare. Helt okej dag med andra ord. Imorgon ska vi kika närmare på Danmarks västkust, ska bli intressant!

Språkbad och vårkänslor

Det har varit ganska stillsamt här på bloggen ett tag nu. Jag har mycket annat att göra och tycker väl inte att jag har så mycket att skriva om. Nu är jag iaf i Danmark och medan vi fortsätter att nöta europavägar (sett för mycket av både E8, E4 och E20) ska jag berätta lite om detta senaste äventyr.

Jag är med aluevalmennus på träningsläger i Danmark och efter att ha tävlat i tre dagar ska vi nu förflytta oss från Fredriksværk till Silkeborg. Det här med att resa med en hel busslast finskspråkiga 16-20åringar är kanske inte det lättaste jag gjort i mitt liv. Enda gången jag hittills imponerat på dem är när jag försöker prata med danskarna (inte så svårt att imponera på dem med andra ord. Värsta språkbadet den här resan med andra ord. Dock är de nog inte imponerade över varken mina finskakunskaper eller min kondition. Jag pratar på för allt vad tyglarna håller och hoppas att de förstår en bråkdel i alla fall. Konditionen är nog i sämre skick än mina språkkunskaper i nuläget. För mig är det bara att bita i det sura äpplet och inse att jag är så trött att jag snart brakar genom väggen istället för in i den. Vila istället för tävling för mig alltså.

Även om jag inte är fysiskt i så bra form har det ändå varit kul att tävla. Det framkallar verkligen vårkänslor på riktigt och självklart beter jag mig som en ko på grönbete! Nu hoppas jag att 1,5 vilodag har gjort susen och att jag åtminstone orkar göra en lätt träning imorgon.

Tack och hej från nånstans på E20 (tror vi är på Fyn, men lågstadiets geografikunskaper skulle nog behöva dammas av en aning)

Träningsdag

Eftersom det i princip är helt snöfritt i Vasatrakten nu så passar vi orienterare på att springa i skogen så mycket vi kan. Det passar oss alldeles utmärkt att det inte är nån snö i år. Idag hade vi träningsdag i Vörå. Lite drygt 20 deltagare dök upp trots att jag var väldigt sent ute med mitt meddelande. Det är positivt =)

Själv deltog jag inte, men hann uträtta en massa annat istället. Igår besökte jag ortopeden och jag måste säga att mina adepter har tur som har mig som tränare. Eftersom jag själv provat på alla överbelastningsskador som finns (nästan iaf) så har jag samlat på mig en del kunskap. Dock inte tillräckligt för att vara klok för egen del. Nu har jag troligen dragit på mig tendinit i en muskelsena, i alla fall i ena foten eventuellt båda. Om det är tendinit eller inte är väl kanske lite osäkert efter enbart palpation, men det gör iaf lite ont då och då. Även om jag har hört talas om att man kan vara tränare utan att följa adepternas fotspår i skogen så hade jag inte tänkt bli en sån själv. Det känns otänkbart! Så nu ska jag försöka lyckas med konststycket att få fötterna i skick under ett träningsläger. Jag får göra allt som inte gör ont men det som gör mest ont (förutom att sova) är att gå.

Trött

Åldern börjar nog ta ut sin rätt tror jag. Jag känner mig rätt trött och sliten just nu och tror att jag skulle behöva en vilodag. Dock är det så att alla som känner mig vet att det är full fart framåt hela tiden. Har inte tid att stanna och känna efter. Helgen innehåll 2x 10h skolning + resor till och från Helsingfors. Nu på måndag och tisdag har jag kört 10h jobb båda dagarna och imorgon lär det väl bli över 12h (dock inte helt effektiv tid, men jag skulle vilja se den som orkar vara effektiv 24/7).

Nåja det är bara att bita ihop och ta det lite lugnare nån dag då jag har tid. I värsta fall kanske det blir lite (ofrivillig) vila efter fredagen, men det får tiden utvisa.....

Snurrig

Nu är jag åter hemma i Vasa och Sven har hittat sin holk. Jag har varit på en skolning i helgen. Då jag åkte dit var jag på lite halvdåligt humör och väldigt omotiverad, men under helgens gång har de trevliga människorna jag mött där fått mig att bli på bra humör och jag deltog aktivt i diskussionerna (PÅ FINSKA). Allt har gått på finska denna helg och jag märker att jag hela tiden lär mig mer och mer och det är kul! Dessutom har de finskspråkiga ett oändligt tålamod och skrattar aldrig trots att jag pratar långt ifrån korrekt. Det är skönt att veta att man kan säga fel och det enda de gör är att försöka förstå vad jag egentligen menar.
 
Nu är jag alldeles snurrig i skallen efter att ha försökt ta in för mycket info på en gång och dessutom på ett främmande språk. Att skolningarna varit 10+8h utan större pauser än 40 min lunch gör även det sitt. Nu ska jag sova och ladda för morgondagen. Det blir en lång dag med mycket planering och genomgång av helgens material (och tro mig...det är MYCKET papper).
 
I fredags hade vi en get2gether med kollegorna. Ytterst trevligt med discobowling (jag är usel och dessutom blir jag skitsur då jag förlorar, men nånstans är det ändå lite kul) och mat på Amarillo.
 
 
Hemkomst kl 23 på fredag kväll och väckning kl 04 på lördag morgon var inte nådigt....Jag sov som en stock på planet till Helsingfors. Jag har varken noterat starten eller landningen. Plötsligt vaknade jag av en högtalare som meddelade att vi inte får ta av oss säkerhetsbältena och då jag kollade ut hade planet redan parkerat i Helsingfors. Ganska bekväm resa med andra ord ;)
 

För första gången på länge ser jag fram emot kommande vecka, dels kan det bero på ett visst besök i Kronobytrakten eller så är jag bara på bra humör så här efter helgen och mötet med många nya, trevliga, människor :)
 

Besök

I torsdags var en bra dag. Först fick jag orientera i två timmar och sätta ut kontroller. Jag besökte finaste terrängen jag nånsin sett i Österbotten. Dessutom är det så att den finns här på hemsoporna i Vörå. Vilken pärla jag missat!! På kvällen fick jag finbesök. Emilia har äntligen tagit sig över havet som skiljer oss åt och hälsar på mig i några dagar! Det har varit skratt, mys, tårar och träning. Precis som det bör vara. Det finns få som faktiskt får mig att skratta så jag gråter, men Emilia lyckas nästan alltid då vi träffas. Imorgonkväll åker hon tyvärr hem igen, men jag ska passa på att njuta medan hon är här i alla fall :)
 
 
Ofta lyckas jag lura med henne på en massa bus. Som på bilden då jag fick henne att klättra upp i  en staty mitt i Umeå. Idag lyckades jag lite sämre dock, jag fick henne inte med och springa i skogen eftersom hon har ont i en fot. Klokt val av henne! 

RSS 2.0