FM i medeldistans

Lördagen var en otroligt intensiv dag, eller det intensiva började redan på fredagen. Då var det avfärd kl 8 på morgonen, framme i Joutseno kl 15, träning kl 16-17 sen middag och sen iväg till tävlingscentralen (TC) och lägga upp tält och vimplar och diskutera lördagen med kollegan.
 
FM dagen då, lördagen, då var det tidig väckning (kl 7) och avfärd. På TC försökte jag hinna prata och peppa så många som möjligt och se till så att de hade med sig allt de behövde till starttröskeln. En starttröskel brukar finnas på FM och andra stora tävlingar och det är en linje påväg till starten de tävlande måste korsa innan en viss tid för att få starta. Detta för att de som startar sent inte ska kunna få några förhandskunskaper om terrängen osv.
 
Det var en varm dag, uppskattningsvis dryga +30°C. Jag hade givetvis ingen solkräm på mig....dumt! Å andra sidan blev jag bara lite lätt röd på ena axeln så jag klarade mig nog rätt bra. I kvalet var det några som inte gjorde sådär jättelysande ifrån sig och det blev spännande att se om de skulle ta sig vidare till A-final. Det är 40 i varje klass som kommer vidare så om det är mellan 60 och 80 startande så får man inte misslyckas helt kapitalt. De flesta av mina adepter kom i alla fall vidare så då var det att försöka hjälpa de ladda om för finalen. Att det var +30 gjorde att det var lite speciella förhållanden och vätskan blev extra viktig. Tydligen hade jag på förhand pratat om matens betydelse men inte nämnt drickans så mycket så det var några som glömde dricka tillräckligt. Synd!
 
När det var dags för finalen bänkade jag mig vid upploppet med telefon i hand för att få online resultat. Det var två oerhört spännande timmar innan vi hade resultaten i vår hand. Glädjande nog var det väldigt många som presterade väldigt bra!! Självklart finns det misstag att rätta till och de flesta kan tänka "om jag inte hade..." men tänker man så kan man nog aldrig vara nöjd. Jag är superstolt över mina träningsgrupper! De satte sig i spel, de kämpade OCH de visade att de kan! Till de som jag räknar som "mina" kom det 3 medaljer och 14 plaketter. Helt bra saldo med andra ord. Dessutom var det flera som inte var långt från medalj så kapaciteten finns, det gäller bara att få till rätt lopp på rätt dag så blir de där 14 plaketterna till medaljer de med!

Ledig

Nu har jag varit ledig i en vecka och jag har inte åstadkommit mycket. Tråkigt har det varit men som vanligt då jag är ledig lyckas jag ändå på nåt konstigt sätt planera in minutschema åt mig vissa dagar. Imorgon är det slut på tristessen för då bär det av till Ryssland igen...eller ja nästan Ryssland i alla fall. Vi ska till Joutseno på medel-FM. Jag hade mycket gärna sprungit själv och hade förmodligen klarat det utan smärta. Men just nu prioriterar jag att bli helt bra i foten och går snällt med mina kryckor, men vågar belasta mer och mer (går utan kryckor hemma). Det går framåt!

Min uppgift denna helg är att serva idrottarna på bästa möjliga sätt. Hjälpa med det jag kan, drickalangning, tejpning, snack mmm. Tur att det ska vara +25 och sol så det är en njutning att stå och se på i alla fall!

FM-läger

Efter hela tre dagar ledigt och ett antal frustrerade timmar av att inte ha något att göra var det åter dags att åka iväg på läger. Vi har nu varit snart en vecka i Joutseno (typ Ryssland) och idag är sista dagen. Nästa veckoslut är det FM här. Ett FM jag hade hoppats på, jag hade velat prestera på. Nu står jag här med kryckor och får se på från sidan och försöka att inte känna mig bitter. Det hjälper ju liksom inte direkt att gräva ner sig... Jag hoppas däremot att det här förberedande lägret vi nu varit på har gett adepterna en massa viktig info om uppladdning, återhämtning och terrängen så att de har fått alla verktyg vi bara kan ge dom för att de ska prestera på topp. Jag hoppas alla presterar vad de är kapabla till! Då kommer jag vara nöjd!
 
Nu ska jag vara ledig i en vecka igen...vet inte hur det ska gå och hur mycket dumt jag kommer att hitta på men det får framtiden utvisa.
 
Vi har kört GPS analyser av träningarna
 
Glassat i finvädret
 
Och jag får gå med käppar i en månad till.....jeii....

Mera resor

Ingen rast och ingen ro. Var hemma onsdag och halva torsdag. Under den tiden hann jag ordna en AV-träning och vara med och hålla i inträdestesterna till VIG. Sedan bar det i all hast iväg till Helsingfors och hela fredagen satt jag på ett infotillfälle/möte. Jag var helt supertrött och nickade till ett par gånger, vilket var enormt pinsamt.
 
Fick i alla fall njuta lite under resan också, jag fick åka buisness class på vägen ner så att jag inte skulle behöva gå så långt bak i planet. Sedan bodde jag på ett fint hotell, träffade några kompisar och åt den godaste pastan jag smakat i Finland. Händelserik helg trots att den knappt ens börjat med andra ord. Nu är jag hemma igen och ska fira morsdag med farmor och farfar och ta det lugnt ett par dagar innan jag åker iväg på nästa läger. Behöver jag ens nämna att det är pain att åka iväg på ett träningsläger och veta att man inte ens kan gå ut i skogen...?!
 
Enjoying buisness class
 
 På hemvägen var det sånadär härligt fluffiga moln som ser ut som sockervadd. Jag får en enorm lust att göra som Mumin &co och hoppa på molnen!
Följ min blogg med Bloglovin 
 

Resan fortsätter

Efter att vi lämnat Söderhamn bakom oss kan jag konstatera att det är ganska skönt att ha sluppit brutal-väckningar i form av attack-pussar från en vild Aussie. Alltså systers hund Memphis aka Fisen är en social en som älskar att gosa och gör allt för att få pussa en i ansiktet, helst på munnen. Det är något jag inte uppskattar jättemycket tidiga mornar.
 
Gosig Memphis
 
Nån som gillar uppmärksamhet...men bara liiiite
 
 


Vår resa i Söderhamn var riktigt bra och jag hann till och med besöka både Bollnäs och Alfta. I Alfta besökte vi Vinylstallet. En butik där de säljer vinylskivor. Ganska svårt att fatta att ett sånt ställe överlever, jag menar det kan ju inte vara stor åtgång på vinylskivor längre...

På lördagen startade vi tidigt från Söderhamn, åkte bil i en fem timmar ner till Eksjö, bekantade oss med orienteringsgymnasiet där, stod på en grusplan hela dagen och hejade på tiomilalöparna och körde tre timmar upp till Stockholm. Ganska intensiv dag med andra ord! På söndagen var vi i Stockholm och tog Helsingforsbåten på kvällen. Igår lite möten i både Helsingfors och Ekenäs. Idag möten i Helsingfors och en femtimmars bilfärd hem.
 
Det sved att inte få springa. Men jag får skylla mig själv då jag tydligen inte lärt mig lyssna på kroppens signaler.
 
 Finmiddag på båten med vaärldens största vinglas till. Fick verkligen kämpa för att få i mig det.


Det var det här med att ta det lugnt.... ;)

 
About 2000 körkilometer hittills och mer blir det ännu....Det var det här med att ta det lugnt och bara ha semester...

RSS 2.0