11.57


Marias goda (och nyttiga) mellanmålsmuffins

Eftersom jag varit grymt lat med att lägga upp recept den senaste tiden ska jag bjuda på ännu en godbit nu. Har precis gjort dessa muffins själv och de är ett perfekt komplement för eftermiddagsfikat. Man får känslan av att äta en muffins, en såndär sötsliskig sak, men den är ändå helt utan socker och smör.
Mina blev inte alldeles vackra, men så är jag inte bra på att baka muffins heller.

Marias mellanmålsmuffins (ca. 12 st stora eller 24 små)
3 dl fullkornsvetemjöl
3 dl vetemjöl
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl solrosfrön
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 krm salt
1 urkärnat och tärnat äpple
2 gaffelmosade bananer
2 dl koncentrerad äppeljuice/-saft
2 ägg
0,5 dl matolja
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, frön, kanel och salt i en bunke.
Blanda ner äppel, bananer, saft, ägg och olja.
Fördela smeten i stora muffinsformar på en plåt.
Grädda mitt i ugnen ca. 20 min.

Kycklingwok

Idag hade jag inte planerat nån speciell middag, men hade kyckling i frysen och lite grönsaker i kylen så jag svängde ihop en kycklingwok som hastigast. Ska dela med mig ifall om någon behöver göra en middag snabbt och enkelt. Detta tar 15-20 min. Man kan ju ha i lite vad som helst och det här hade jag i:

Typ 2 portioner
150-200g kycklingstrimlor eller kycklingfilér
2-3 champinjoner eller annan svamp
50 g färska sockerärter
1 morot
2-4 msk ostronsås
1 tsk sambal oelek
1-2 msk soja
peppar
några stänk citronsaft
några hackade valnötter och cashewnötter

2 portioner nudlar

Hacka grönsakerna. Hetta upp lite olja i en wokpanna och ha i kycklingstrimlorna. Låt de steka tills de är nästan klara och ha i grönskaerna sedan. När allt stekt klart krydda med ostronsås, soja, sambal oelek, peppar och några stänk citron enligt egen smak. Ha i nötterna till sist. Servera med nudlar.

Andra frukosten

Nu är det snart dags för frukost nummer två, men först ska jag gå i duschen. Fördelen med att träna mycket är ju att man ska äta mycket också! :D Klockan är strax efter 8 och jag har hunnit träna första gången redan idag. Snart är det föreläsning och sedan träning två.

Idag börjar vi med vår inriktning och det känns jättebra att äntligen få börja med något vettigt! Att ha några böcker och "bara" behöva plugga in innehållet utan att behöva se saken från flera olika synsätt och analysera allt.
blir min frulle nummer 2; keso med torkade frukter och nötter.

To do-list

Nu är symposiet avklarat, igår om jag ska vara riktigt noga. Det var inte så farligt! Efter lektion stannade jag och pratade med läraren typ 45 min (!)...(Fjäsk, jag veet ;D). Idag ska jag agera skidlärare och sen inte göra nåt mer. Ska bli helt....AWSOME!

Först:
.
.
Sen:

Mardröm

Vet inte riktigt vad det är jag är rädd för, men nu har jag drömt mardrömmar i flera nätter. Kanske borde ge upp tv-tittandet? Inatt var det en raket som ställde till det. Och då menar jag inte en såndär gullig nyårsraket utan en krigsraket som spränger bort flera kvarter. Jag kunde förstås inte hålla mig, utan petade lite på den och paniken som uppstod då jag insåg att jag snart kommer att dö och inget kan göra var inte nådig. Vaknade med ett ryck precis innan och efter en stunds förvirring insåg jag att det bara var en dröm.
Då var klockan halv 7 och jag kunde inte somna om, så jag tog tillfället i akt att äta frulle i lugn och ro för att sedan träna. Så himla skönt att ha tränat klart redan innan 9 på morgonen!

Fick veta igår att jag får besök nästa vecka! Kul =) Synd bara att jag åker då besöket precis har kommit, men sånt e livet. Får ju åka hem-hem så det tröstar något!

Dödstrött

Jag satt och gjorde skolarbete halva natten och sedan kunde jag inte somna. Sedan vaknade jag supertidigt och kunde inte somna om. Totalt blev det typ 3h. Nu har jag halvsovit halva dagen och funderar redan på att gå och lägga mig.

Det blev alltså ingen träning idag men jag kommer igen imorgon och tar två pass då istället.

Räkmacka <3

Sitter med datorn i famnen. Har gjort det nu de senaste 3 dygnen och fortfarande får jag ingen text producerad...mina tankar är långt borta. Hoppas så innerligt på en räkmacka att glida på så jag ror uppgiften i hamn åtminstone ;) Det brukar lyckas för det mesta.

Underbart väder

Idag vaar det helt fantastiskt bra väder här i Umeå. Det var strålande sol och -7 grader. Tyvärr blåste det lite kyligt. Jag var ute och sprang, formen är inte lika strålande som vädret dock. Hade grymt hög puls idag...

Ikväll kommer Charlotte hit och vi ska äta gott och typ se en film eller nåt :D

Dagens citat

"Att vinna är inte allt, men att vilja vinna är det"


Fredag

Har haft ett eksem på armen som har stört mig rätt mycket nu under vintern. Prövade en mer dramatisk metod idag då bepanthen och andra smöjror inte hjälpt ett dugg, nämligen solarium och det hjälpte! Det känns nästan ingenting av längre. För övrigt är jag inte ett stort fan av solarium men i det här fallet var det nog tummen upp! Dessutom är jag inte likblek i ansiktet längre heller.

Nu då det är fredag ska jag äta nåt gott ikväll och se en film för att vara pigg imorgon då jag har en tuffare träning att "se fram emot" =) tyvärr saknar jag mina kämppisars sällskap.

På bilden Anneli och jag innan självständighetssittningen. Foto Maria


Dagens låt


Analys

Har varit och analyserat mina testresultat nu. Är nöjd med min styrka men löpningen har nog förbättringspotential ännu. Tur att det ännu är länge till sommaren. Det gäller att orka kämpa hela vägen nu då så att jag når mina mål!

Det är fint väder ute nu så jag kanske ska fara ut på en skidtur eller nåt =)


Myskväll

Har en myskväll alldeles ensam. Tänt alla ljus i vardagsrummet och kollar en film.
Jag har äntligen fyllt tomrummet i vardagsrummet med bokhyllan, som jag länge tänkt. På tal om tomrum, vill jag gärna fylla på i vinglashyllorna. ;) Btw, tyckte det blev häftigt resultat på bilden när kanterna är så suddiga.

Mysfaktorn hög

Och mina "stackars, enstaka änglar" ;D

Harry Potter

Har äntligen fixat tvn och hemmabiosystemet så nu kan jag ha surroundljud både till tv och dator =D

Nervös

Jag börjar bli nervös inför morgondagen. Jag ska på test. Jag ska springa tills jag faller av mattan/spyr/svimmar eller liknande, det kommer att kännas bra efter och det kommer att vara bra att ha något att jämföra med till våren sen. Har satt upp några mål för säsongen nu så jag har något att fundera på under träningarna =) Hoppas nu bara att hälsan är med mig i år...

Erik Segersten i Mitt liv som Hellner

I'm back

Nu är jag i Umeå igen. Idag har jag spenderat hela dagen med att försöka flytta från mitt rum till Marias rum. Det känns konstigt att flytta in i hennes rum och över huvudtaget gå in där. Jag tror inte riktigt jag hade greppat hur det skulle kännas utan kämppisar. Det är väldigt tomt i lägenheten då man är van med ljud av tre personer. Inget sällskap för frukost har jag heller. Å andra sidan vaknar jag inte av en pipande mikro vid 7 på morgonen heller ;D Saknar mina kämppisar...

Torsdag

Idag har jag inte heller gjort många knop. Jag sov gott igår på kvällen så jag hade svårt att sova inatt. Det innebar ju förstås att jag klev upp sent imorse. Jag försökte mig på ett skidpass, men mina lungor hänger inte alls med just nu och jag kunde förväxlas med en bitter gamtant på ett åldringshem som biter alla som kommer nära. Nu är det snart dags för andra passet tour de ski för dagen och sedan ska jag till Vasa för en tjejmiddag, med några tjejer jag inte sett på otroligt länge så det ska bli skoj =)

Busväder

Det är plusgrader, blåser och möjligen faller även lite regn. Vilket januariväder! det är väl bara att bita i det sura äpplet och klä på sig träningskläderna i alla fall. Men skidåkning, det blir det nog inte tal om idag. I övrigt sitter jag och planerar en tjejmiddag. Det ska bli otroligt roligt att träffa alla innan jag åker =)

Nyår

Nu är det en stund sedan jag uppdaterat igen. Sedan senast har jag hunnit med träningsdag i Kronoby innehållande kvartersorientering, styrketräning, god mat och bowling. På lördag var jag med Pernilla på en långlänk och avslutade året bättre än det förra började, då jag hade skador och sjukdomar i mängder.

Delar av Femman-ol gänget som avslutade 2011 med en långlänk i Kuni.

Nyårskvällen firades i Gerby med trevligt sällskap =) Vi åt middag, umgicks och hade roligt. Vi var ute vid tolvslaget och kollade in raketer som andra sköt. Kvällen slutade sent, men de e ju bara nyår en gång om året ;)
-
Dagen efter makade jag mig faktiskt till skidspåret och avverkade en timme, jag kände mig seg och sliten. Men det som piggade upp var gott sällskap en stund och mer snö än tidigare under säsongen.
Slalombacken och hoppbacken är inte i så hemskt bra skick i år...
Mina andra trotjänare åkte fram den 1.1.2012
.
Igår hade jag riktigt ont i halsen och sov hela halva dagen. Vilket naturligtvis ledde till att jag sovit lite halvtaskigt inatt igen, men till imorgon har det väl nog rett upp sig så att jag kan träna igen. Idag gör jag nog inte många knop heller för att bli riktigt frisk.

RSS 2.0