Baguette med kyckling- och mangoröra
För: 2 personer
En matig smörgås räcker ofta som lunch eller kvällsmat. Den mättar och är god, utan onödiga kalorier.
2 dl krispis- eller isbergssallat, finstrimlad
1/4 mango, i skivor
2 msk pinjenötter, rostade( krossade i lagom stora bitar fungerar cashewnötter i kycklingröran)
Persilja
Kycklingröra:
1 kycklingfilé, i små tärningar
1 tsk matfett
1/2 mango, fint tärnad
2 salladslökar, skivade(röd lök funkar också utmärkt, men då mer som dekoration)
1/2 paprika, tärnad
1/2 dl kesella, 10 %
2 msk lättmajonnäs
Salt
Peppar
Blanda mango, salladslök, paprika, kesella och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt de avsvalnade kycklingtärningarna.
Dela baguetterna på längden, så att de fortfarande håller ihop.
Lägg sallatsstrimlor i botten. Klicka kycklingröra ovanpå. Lägg skivor av mango som dekoration tillsammans med pinjenötter och persilja.
En matig smörgås räcker ofta som lunch eller kvällsmat. Den mättar och är god, utan onödiga kalorier.
Ingredienser
2 portionsbaguetter2 dl krispis- eller isbergssallat, finstrimlad
1/4 mango, i skivor
2 msk pinjenötter, rostade( krossade i lagom stora bitar fungerar cashewnötter i kycklingröran)
Persilja
Kycklingröra:
1 kycklingfilé, i små tärningar
1 tsk matfett
1/2 mango, fint tärnad
2 salladslökar, skivade(röd lök funkar också utmärkt, men då mer som dekoration)
1/2 paprika, tärnad
1/2 dl kesella, 10 %
2 msk lättmajonnäs
Salt
Peppar
Beskrivning
Stek kycklingköttet i matfett i en stekpanna tills tärningarna är genomstekta. Låt dem svalna.Blanda mango, salladslök, paprika, kesella och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt de avsvalnade kycklingtärningarna.
Dela baguetterna på längden, så att de fortfarande håller ihop.
Lägg sallatsstrimlor i botten. Klicka kycklingröra ovanpå. Lägg skivor av mango som dekoration tillsammans med pinjenötter och persilja.
Kommentarer
Trackback