Blåbärsmoussetårta

Nu är den klar och vi har knagt av ett litet hörn av den. Tårtan så klart! Emmi, Dimi och jag =radargänget hade en trevlig fikastund då vi kalasade på moussetårtan. Jag följde receptet till punkt och pricka, ja eller i alla fall nästan. Jag läste inte ända till slutet så jag missade att hela formen skulle vara täckt av bakplåtspapper, men det inverkade ju inte på smaken, och så konstaterades åter att tålamod inte är min grej. Man borde ju förstås baka bottnen först och låta den svalna en stund innan man fortsätter med moussen. Dessutom borde man ha tid att låta blåbärspurén med gelatinbladen svalna innan man blandar den med grädden. Dock var tårtan god och den kommer absolut att serveras på mitt kalas:) Så tack till Kalasgott.blogg.se

Och här kommer receptet + mina, icke så hemskt professionella, bilder:



Botten:

200g smör

3ägg
4½ dl strösocker
1 msk vanlijsocker
½ dl ljus sirap
1 dl kakao
2 krm salt
3 dl vetemjöl
½ dl mjölk

2 hackade dubbeldaim

Gör så här:

Smält matfett och ställ åt sidan
Rör snabbt ihop ägg, socker, sirap, kakao, salt och mjöl med en slev
Tillsätt matfett, mjölk och den hackade daimen
Häll smeten i en rund bakplåtspappersklädd form(Med löstagbara kanter)
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 50-60 minuter



Blåbärsmoussen:

4 gelatinblad
250g frusna blåbär
2 msk vatten

2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
3 dl turkisk yoghurt

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten
Koka upp blåbär vatten och socker
Krama vattnet ur gelatinbladen och vispa i dem i blåbärspurén

Låt svalna

Vispa grädden hårt och rör i yoghurten
Under kraftig vispning, häll i en stråle ner purén i gräddyoghurten
Häll moussen i formen som inuti täckts med bakplåtspapper på kanterna
Frys

Tag fram tårtan och låt den stå i rumstemeratur 5h/ i kylen 12h innan servering.








Söndag= bakdag

Idag ska det packas och bakas hela dagen lång. Imorgon bär det av söderut, men inte så långt som jag skulle vilja å andra sidan är det bättre än ingenting! Danmark kallar på de sina. Jag bakar idag för att testa på en ny tårta för att se om jag vågar mig på att bjuda på denna då jag fyller år. Receptet har jag hittat här. Det bli en blåbärsmoussetårta. Det lät så otroligt gott att jag bara måste testa den, och den ser bra ut också. Det blir lärarna på gymnasiet som får smaka på härligheten imorgon. Ibland har de tur:P

Igår var jag på bastu hos Dimi, Emmi var där också. Vi hade skoj och jag konstaterade att öl nog inte är så illa trots allt. I alla fall inte Corona med lime i ;D



Det blev x antal sådana konsumerade och lite wiskey och lite vin. Dessutom hade det i huset tillagats oxinnerfilé som smakade ypperligt. Jag vinglade hem på ytterst ostadiga ben klockan 3 på natten. Inte för det att jag skulle ha druckit mycket men att dricka två dagar i rad utan att inta annan vätska emellan är krävande, speciellt om man andra dagen först far på länk och sedan bastar. Efter ett antal genompasserade vattenpölar och diken så var jag ändå hemma och kröp tacksamt ner under täcket. Idag är jag fortfarande en smula vinglande i huvudet, troligen lite vätskebrist. Men det ska jag väl hinna åtgärda innan lägret:)

Fisken jag kockade ihop igår var uppskattad, det var en regnbågsfilé med pestotäcke och skivade oliver strödda ovanpå dessutom lite äkta Italiensk parmesan riven allra överst allt detta gratinerat i ugnen. Serverat med potatismos. Idag ska jag få njuta av delikatessen eftersom jag inte hade tid igår. Nu åter till tårtan jag håller på med.

The look

Av en riktig utekväll är halva att fixa sig med tjejerna. Såhär var min look igår


Fredagkväll

Det blev en lite tuffare natt än brukligt igår, men roligt hade vi. Resultat: sjuk hals, en fot som är svullen och blå, sjuk hand och spritröst. Nice. Verkligt bra jobbat sabsa...

Först kokade vi mat, ett underbart recept med kyckling, parmesan och cashewnötter serverat med färskpasta. Blir det bättre alltså?? Sedan bakade vi en kaka.


Vit chokladkaka med varma hallon. Den smakade bättre än det ser ut på bilden.


Kvällen fortsatte med emmi belinda och dimi. Vi var på sky och festade lös:D
Idag fortsätter vi med bastukväll:)

Baguette med kyckling- och mangoröra

För: 2 personer

En matig smörgås räcker ofta som lunch eller kvällsmat. Den mättar och är god, utan onödiga kalorier.


Ingredienser

2 portionsbaguetter
2 dl krispis- eller isbergssallat, finstrimlad
1/4 mango, i skivor
2 msk pinjenötter, rostade( krossade i lagom stora bitar fungerar cashewnötter i kycklingröran)
Persilja

Kycklingröra:
1 kycklingfilé, i små tärningar
1 tsk matfett
1/2 mango, fint tärnad
2 salladslökar, skivade(röd lök funkar också utmärkt, men då mer som dekoration)
1/2 paprika, tärnad
1/2 dl kesella, 10 %
2 msk lättmajonnäs
Salt
Peppar

Beskrivning

Stek kycklingköttet i matfett i en stekpanna tills tärningarna är genomstekta. Låt dem svalna.

Blanda mango, salladslök, paprika, kesella och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt de avsvalnade kycklingtärningarna.

Dela baguetterna på längden, så att de fortfarande håller ihop.

Lägg sallatsstrimlor i botten. Klicka kycklingröra ovanpå. Lägg skivor av mango som dekoration tillsammans med pinjenötter och persilja.


Full rulle

Igår var en väldans stressig dag. På onsdagen hade jag absolut ingen ork med att packa så jag tänkte...nej jag vet nog inte vad jag tänkte... men hur som haver fick jag allt ihoppackat på morgonen på cirkus 10 minuter(ja och jag ska ju bara ha packning för två veckor). Det enda jag glömde var faktiskt några halsband, ett bälte och massage oljan. Ja, och Okänd soldat som jag ska försöka ge en ny chans efter en paus på en månad nu. Fick dock skjuts hem efter skolan av en klasskamrat så jag i lugn och ro kunde samla ihop allt som glömts första gången.

Hela dagen ägnades åt massage och jag fick ihop en fyra timmars dag igen. Nu börjar mina armar ge upp dock... Nåja två veckor påsklov har påbörjats idag(Med enbart 5h massage;D).

Igår kvälls slängde jag väskorna innanför dörren och gav mig iväg till internatet. Jag tycker att man behöver äta ordentligt under skrivningarna så jag hjälpe Emmi å Belinda att kocka till varsin baguette till idag. Baguetter med Kyckling och mango. Receptet på kommande. Receptet hittar du här.

Sedan såg vi en film med och hos Dimi. Filmen gav blandade känslor, jag vet inte om jag ska tycka att dn var hysteriskt rolig eller helt enkelt alldeles för överdriven. Pulp fiction heter den i alla fall.

Idag har jag inte hunnit med annat än att massera på gymnasiet. Hoppas det var uppskattat. Hade nämligen tänkt invadera stället igen efter påsken.

Glömde att nämna att E kom på besök också någon gång under gårdagen. Mitt under filmen närmare bestämt och han sov över tills idag och ska i helgen på FM. Han inleder sin säsong igen efter lite sjukdomas.

Ikväll blir det god mat, ev. vin (om jag nu hittar nån flaska i källaren vi kan damma av) och kanske ett besök till staden, får se hur det smakar...

Det var allt för denna gång. Nu åter till spanandet efter goda recept.

Och så var det dags igen

En ny dag betyder ju förstås en ny "dagens låt" (hade dock så många inlägg med det namnet så jag tänkte jag skulle variera mig lite). Har lyssnat på en par låtar på repeat i flera veckor redan och trodde verkligen jag hade publicerat, det visade sig vara ett felaktigt antagande så nu ska jag gottgöra detta med att publicera den ena idag istället. Förstås är musiken på ett inveklat sätt, men ändå, inspirerad av One Tree Hill.

Jag talar mycket om One Tree Hill eller OTH som jag och x antal andra kallar det eftersom det är snabbare att säga och vi är ju för det här med att göra saker och ting snabbt och effektivt! Så nu ska jag visa de (förhoppningsvis inte så många) ovetande själarna vad det är.

Hoppas jag får nån att börja titta:)

Det är så att om jag finner en låt jag gillar letar jag upp den och sedan letar jag upp mera sånger av den artisten och för det mesta visar det sig att de är bra..:)

Nåja över till dagens låt då härmed presenterar jag Jack's Mannquin med låten Dark Blue


sommar sommar, var är sommarn?

Jag var nyss euforisk över att man kan knäppa upp jackan utomhus utan att frysa ihjäl också har jag varit nöjd över att man kan sova utan två täcken och två fleeceplädar, men ack om lyckan ej vore så kort. Insåg just att jag inte tycker om början av våren, men missförstå mig inte jag gillar våren sådär i allmänhet, jag gillar när det är torrt på vägarna och det inte är halt längre och träden knoppas. Dock gillar jag inte slasket, gruset som kommer in i skorna och dammet som börjar yra. Just nu kan man inte gå ut utan att få plaskvåta fötter och alla vet att har man våta fötter blir man förkyld. Usch Usch Usch!!!! Nej om det ändå vore sommar!!! Eller om man helst kunde få åka till Thailand som syster L eller till Turkiet som Åsa...

Och nu en bild från tider då det var bättre ställt

och förstås det klassiska turistmisstaget med fingret framför linsen;D


Dagens låt



Konstaterade idag att jag inte kommer att massera på skolan förrän i maj när denna vecka är över. Mina armar hoppas högt av glädje och skulle jag inte ligga i sängen med datorn på magen skulle jag det också. Fick för övrigt tala svenska idag, glädjen var stor:D Det händer inte varje dag, inte ens varannan. Däremot blev jag väldigt arg och upprörd på sådana som utnyttjar systemet utan att egentligen ha några fel, sådana som har staten att betala skattepengar för att de ska få slappna av på massagebordet. Någon annan som tycker detta är vrångt och orätt?

Nej nu ska jag gå å sova, tidig morgon som vanligt här...

Måndag

Tidig väckning idag, alltför tidig... Iväg till skolan, en viss känsla av förnöjsamhet infann sig dock under promenaden dit eftersom solen sken och klockan var bara sju. Det blev en rätt tuff dag, med 4,75h ren massagetid. Hade planerat in en en timmes massage efter skolan för att vårda om mina vader som verkligen lider för tillfället. Men nej, det nöjet skulle jag inte få. Lärarna tog bort min bokning. Ibland blir man bitter :(

Promenaden hem var ganska slaskig, men solen värmde skönt så jag njöt i alla fall^^ Nu börjar det snart bli dags att krypa under täcket och sluta mina blå. Nya tag till imorgon. Snart är det över, har passerat 200h massagetimmar nu och det känns som om man börjar se slutet närma sig:)

Dagens låt kommer senare

Äntligen

Våren är här! Det säkraste vårtecknet någonsin upplevde jag idag. På promenad från skolan stekte solen på så starkt att jag var tvungen att knäppa upp jackan för att inte smälta... Nice :D

Italien februari 2009 dagen innan snöstormen.


Dagens låt

har hittat en ny låt som blev kär i på direkten. Wakey! Wakey! sjunger och låten heter Brooklyn.



I hope I see you soon,
Because you’re fond of me and I am fond of you.
These days I guess that’s all it takes,
That and just a few mistakes.
And I have made mistakes,
Yes I have made mistakes today,
Yes I have made mistakes today,
Yes I have made mistakes

So tonight I’ll be your Brooklyn,
So cold and yet so far away!
Just tell me what you want for me to say,
And if it brings you home…

I guess its safe to say,
We both could use this fire escape,
Cause I’ve been breathing ashes in,
And I’ve been waiting for something to carry you away.

Cause I have made mistakes today,
Yes I have made mistakes today,
Yes I have made mistakes

So tonight I’ll be your Brooklyn,
So cold and yet so far away!
Just tell me what you want for me to say,
And if it brings you home…

So I hope you travel safe,
And I hope you’re cool
I hope you find your way,
Because it’s sad but it is safe to say,
We disagree on one too many things.

And I have made mistakes today,
Yes I have made mistakes today,
Yes I have made mistakes…

Vulkanutbrott

Ha, jag sa ju att det skulle komma ett stort vulkanutbrott ganska snart efter Haiti-katastrofen och hade jag inte rätt kanske? Jag älskar att säga vad var det jag sa så därför måste jag passa på när jag har chansen:P

Just nu har en vulkan på Island utbrott, ett kraftigt sådant. Läs mer på aftonbladet.se

I övrigt har jag inte gjort så mycket. Har äntligen satt ihop en tv-hylla jag köpte i måndags och kollat skidning och ätit mer av min gudomligt goda tortilla.


Hur ond är jag?

Du är 27% ond!
Du är en aningen ond, fast i smyg!

Fler test hittar du på testportalen.se



Dagens låt

En nyupptäckt goding som jag gillar starkt och kommer förmodligen att lyssna sönder de närmsta veckorna:)

Stephen Kellogg and the Sixers - Born in the Spring



Det skär i mitt hjärta att jag inte fann texten till denna låt, men låt gå för denna gång då. Enjoy the music!!!


Fann, tack vare kommentaren, texten till denna låt:)

They were lovely red flowers lining the trees
And they smelled like perfume on the hand of a queen
The car read "Just Married" on the back window
The future was open and how could we ever have known

from south san diego to portland maine,
i have traveled this country seeking my fame
and through all the what fors?
the flames and trap doors through which all of us fell
stories that i cannot tell

and i wish that i ...

now the ocean tides coming up with the moon
i'm afraid we're all living at sea level too
and youre seeing this part of the tragedy through
when the bottle will break, the cradle will fall down on you

the second rate author of his own epitaph
all this potent potential destroyed in the graph
you think to yourself, i get lucky at cards
but you dont even know who the hell that you are

and i, still i wish that i was born in the spring

son of a, son of, son of a bitch
cause the daughter's are damned
thats the way that it is
nothing much changes, out in the sun
when the wine that you drink is the wine you become

or you say maybe this time i can dig out of this
so the family relents
and you get yourself pissed,
and suddenly everyone has got some advice
you sell their suggestions without thinking twice

the friends that ive had, and the friends that ive made,
the friends that ive lost, with my hapless mistakes?
and isnt it all just a slap in the face?
that no single person could take up the place of her

still i wish that i was born in the spring
born in the spring
cause everyone's gone, we all die don't you know?
are you so disappointed that it all was a show?
and the first love you had was the only thing real,
and what brought it together in the end was the kill?

and i, still i wish that i was born in the spring


Dagens citat..

..om lycka

Lyckan är likt en parfym.
Vi kan inte stänka den på en annan
utan att ett par droppar faller på oss själva

- SHAKESPEARE -

 

Många människor springer efter lyckan likt en tankspridd man som nervöst letar efter sin hatt,
medan han hela tiden har den på huvudet eller i handen

- S. SMITH -


Nötköttstortilla med avocado och créme fraiche






500 g nötfärs
1 ca msk spiskummin
2 ca tsk paprikapulver
1 ca tsk chilipulver
salt & peppar
1 dl vatten
1/2 burk Sweet Red Chili Salsa (Santa Maria)
1 burk majs
(några färska skivade champinjoner)
(1 burk bruna bönor)
1 röd paprika
1 avocado
plocksallad
creme fraiche
Yellow tomato & chili salsa (Santa Maria)

tortillabröd(jag hade jalapeno & chili tortillor)


Bryn färsen och tillsätt spikummin, paprikapulver, chilipulver, salt och peppar. Slå över vattnet och Sweet Red Chili Salsa (Santa Maria). Låt koka ihop en stund. Hacka paprikan och ha i den tillsammans med majsen.

Servera sallad, avocado, creme fraiche och såsen till.

Jag följde receptet, la till lite svamp och bönor) och tyckte att det inte var tillräcklingt med kryddor men smaken är som baken. Och mot konstens alla regler avnjöt jag delikatessen med vitvin istället för rött, men vad kan jag säga man tager vad man haver...



Trots att jag inte var hungrig smakade det väl:) Snabbt och enkelt för de dagar man inte orkar anstränga sig!

Hunger sökes, hittelön erbjuds

Nu har jag kockat min middag för dagen och så är jag inte ens hungrig när det kommer till kritan. Jaha, ingen lön för mödan direkt. Vad göra nu? Slänga maten i roskisen, eller? Nåja kanske jag ska försöka knapra i mig en liten bit då... Bilder och beskrivning kommer. Nu LMD(LagaMatDrink) och de sista smörjelserna innan jag hugger in.

Godmorgon

Vaknar av barnaskrik, svär, kollar klockan och den visar 07.00, letar argt efter öronproppar och försöker pånimma mig själv om att barn nog egentligen är söta och gulliga och att jag tycker om dom. Det lyckas jag inget vidare med men jag lyckas i alla fall somna om till en 9 tiden. Nu är det träning och sen skidning på tv om gäller.

Och så en sång för att hälsa godmorgon, ja och tro't eller ej men bandet heter Band of Horses och sången heter The Funeral



Det är ju förstås en One Tree Hill- sång, som det mesta annat jag lyssnar på;D Men vad kan man då de spelar så sjukt bra musik i den serien???

Jeiii, dagen är räddad

Var just inne på skolans hemsida och kollade ifall resultaten från provet vi hade i onsdags hade kommit och javisst. Ännu bättre är att jag är godkänd med marginal!!!
Bäck Sabina 66!!
Hela 66% rätt, inte illa med tanke på att det gick på finska och att mängden jag läst kan ifrågasättas som väldigt dumt gjort. Men jag är genom och nästan på gränsen till en trea! Wohoo:P


Dagens citat

"sometimes the beauty is in the attempt"
-one tree hill-

Stalingrad cowgirls- you won't get it



En helt okej låt sådär i brist på annat

Tråkigt

Jaha, vad ska man hitta på då man har en helg helg för sig själv? Klockan är 10.25 på fredag morgon och jag lider redan av uttråkning. Hmm, blir lite tv-serier, lite skrivelser på några uppgifter som i sinom tid ska lämnas in och lite träning och så tänkte jag också försöka mig på det här med matlagning kanske...


Uppdatering: Tänker också leta rätt på någon ny, spännande musik. Gör jag i och för sig varje dag, menmen. Smakprov kommer senare om jag hittar nåt som faller i smaken. Har konstaterat att trots att jag trodde jag var allätare så är jag mest dragen till sk. alternativ rock-musik.

En Åsa-Sabsa-låt :)

Jag hör denna låt, tänker direkt på dig och vår helt vridna musiksmak Åsa :D



Min dag har btw varit riktigt bra för en gångs skull. Omväxling förnöjer:) Fick vakna bredvid E i morse, lite mys direkt på morgonen är aldrig fel. Men jag kastade mig nog på frukosten ganska snabbt, efter den blev det till att mysa ännu en stund sen till bodjon å handla mat. Vi kokade idag ett kycklingrecept jag fann på en matblogg igår då jag suktade efter nåt gott att knapra på. Kyckling, lök, svamp, tomat, balsamvinäger, soja, chili. Gottgott. Även om jag tror det kan ha blivit godare om jag använt färsk chili och om jag hade haft en kyckling som inte var frusen. Kokade vanliga icke smaksatta nudlar till.

Sen var det dessvärre dags för skola, men den var inte så pjåkig eftersom jag har minst 5 massagetimmar mer än vad jag räknat med, som en fis i rymden om man jämför med de 300 vi ska ha skramlat ihop. Å andra sidan är det alltid något, som myggan sa då han pissa i havet ;D Nu har jag över 200h masserat så "bara" 100 kvar. Skulle vara att ta en riktig sprut några veckor så skulle man ha det över på 3 veckor, men vi får se...

Nu är det förmodligen natten som gäller så får vi se allt vad illtyg jag kan hitta på under natten, har hela helgen helt ledig och stannar kvar i Tammerfors och skall bara ägna mig åt egentid. Ska bli skönt för det har jag inte gjort på länge. På söndag kommer förhppningsvis Kican hit:) Skojj.

Btw har jag nog varit strippa i mitt tidigare liv för jag har börjat en ovana att jag klär av mig under natten. För mig personligen gör det inte så mycket så här på vardagar, jag menar jag är ju ändå ensam men det kan nog bli en aning pinsamt i ett större sällskap... himla tur att orienterare är härdade med det mesta eftersom det är de jag reser mest med och det är de som måste utstå detta ;D

Hej mitt vinterland

Vitsi de ha vari fint väder de senaste dagarna, man måste bara älska vintern såna dagar. Regn och rusk, snöstormar och kyla känns väldigt avlägsna. Hoppas nu bara att vädret fortsätter på detta vis tills jag åker till Danmark i slutet av mars.

Imorgon är det prov som gäller, spännande med tanke på att min läsning sträcker sig till det jag läste i bilen på väg till Vuokatti och det jag läste på fredagskvällen där. Det är en enorm summa på hela två timmar eller dylikt. Nåjaa, vettja det löser sig på nåt vis:) Det gör det alltid.

Imorgon får jag också celebert besök av en viss pojkvän, kan knappt bärga mig, det är en stund sen senast nu igen. Tror att jag såg honom senast typ för en och en halv vecka sen. Och efter de några få timmar han är här på visit blir det en ännu längre paus, man går ju sönder för mindre :(

Nu är det oth som gäller och sen natten, en fin sång från One Tree Hill för att hedra den, förmodligen, bästa tv-serien i världen


Och förstås ska ju texten med, som vanligt:)

Mmm
I'm the girl with the best intentions
Something I should probably mention

I like to get just what I paid for
Though I pay and I get and I pay and I want some more
More
More

And I want something that I want
Something I tell myself I need
Something that I want
I need everything I see

I'm a girl who's got a notion
I'm a gonna show you my magic potion

I could shop 'til I drop right to the floor
And I get right up and I want some more
More
More

And I want something that I want
Something I tell myself I need
Something that I want
I need everything I see

And I want something that I want
Something I tell myself I need
Something that I want
I need everything I see

Something I want
Something I tell myself I need
Something I want
I need everything I see

En snabb uppdatering

Igår masade jag mig upp redan klockan 10 före 6. Hade ju planerat att kliva upp klockan fem men det orkade jag inte alls med. Men fem över sex var jag ändå ute i bilen och svangde ut på vägarna. Det kllar jag effektivitet. Jag orkade inte ens försöka mig på det där med att följa hastighetsbegränsningar, vägbanan var torr och jag var i princip ensam på vägen. Dessutom får jag en kick av faran som uppstår då man kör med hög fart...

Hämtade lärarna vid flygplatsen, lämnade lite lakrits i bilen för de att knapra på och det hade tydligen uppskattats. Skola 14-20 och sen hem och sova.

Nu funderar jag på huruvida vi ska på tiomila eller ej. Pernilla och jag är nog helt taggade, men får vi tre till? Det är förmodligen fast i vad Åsa vill... Så åsa??

Nu frukost och sen skola 13-20

I anatomins tecken

Har pluggat hela helgen, eller försökt i alla fall. Bläddrade igenom över 400 sidor och lärde mig nog en del nytt, men jag repeterade mest gammalt.

Idag väcktes jag brutalt när lamporna tändes mitt i allt. Grymt. Jag som har ett uruselt morgonhumör. Morgonen kunde börjat bättre och dagen kunde forstatt bättre också, men å andra sidan kunde den fortsatt sämre också. Så det finns alltid fler sätt att se på saker och ting.

Det blev avfärd till tävlingen och jag hade tydligen blivit anmäld på första sträckan så det var nog bara att vackert ställa sig på startsträcket. Gjorde några missar, räknade att en cirkus fem minuter i enbart bommar hade jag nog kunnat ta bort. Förlorade nog lite för mycket i ren åktid men jag har ju inte dragit hårt på hela vintern heller så någonstans skall det ju synas.

Vi slutade hur som helst sjunde och vi räknade att en sjätteplats hade varit möjlig om vi alla gjort perfekta lopp, men sällan hänäder ju det så vi kan vara helt nöjda med helgen:)

Imorgon är det väckning kl 05.00 och avfärd 06.00 mot Tammerfors. Ska hämta pappsen från flyget och sedan ta bussen till skolan därifrån. Så nu är det natten som gäller och så får jag bara hoppas jag orkar med morgondagen.

Sabsa <3 skid-o

Någon gång, för en lång,lång tid sen har jag lovat att jag kommer på skidorientering om de behöver stafettlag. Dessvärre trodde jag inte de skulle behöva mig eftersom jag räknade med Pernilla, Olga och Marie. Men nej, så fel man kan ha. Nå, det blev en tur till Vuokatti i helgen då. Inget fel med det. Hela 20km skidorientering kämpade jag mig igenom idag, en stor del stakning. Och de som känner mig vet ungefär hur bra eller ska jag säga dåligt det går. Nå, jag tog en lugn skidtur och sparar allt till morgondagen men med Vuokattis alla backar är det svårt att hindra syrorna från att komma, i alla fall om man har en nummer på benet. Så röven och armarna tog nog styrk idag.

Dagens bästa var att trycka i sig en massa godis och se Hotel Rwanda.

Pernilla, Sabsa, Elin, Julia, Susanna. Tjejgänget (minus Marie) ser på Hotel Rwanda

 

Imorgon möter vi nya utmaningar. Jag startar i damklassen och undrar i mitt stilla sinne om jag kommer hel och välbehållen ur skogen...


Roadtrip

Körde bil från halv 4 till klockan halv 9 idag. Ensam. Ganska tråkigt, men så länge musiken var på högsta volym var det bara att vråla med och så går tiden snabbare:) Tog en trip via Vasa och hämtade mina klassiska skidor som varit i Ursaken på förvaring sedan Botniavasan och tog en liten skvallerstund på samma gång^^ sedan en sväng via Cittari och en Frödinge Mudcake inhandlades. Direkt därifrån till internatet för lite fika och mera skvaller. :) Nu har jag lagt igång en tvättmaskin och vallat skidorna för jag ska, hör och häpna, på skidorientering i helgen. Shit. Jag gillar inte skid-o, man känner sig som Bambi på hal is och långsamt går det. Nåjaa, vettja vi överlever även denna gång:)

Roadtrip forstättning imorgon...suck. Blir mycket resande denna helg.

Onsdag

Har hela dagen varit en dag fram i tiden, alltså torsdag. Imorgon åker jag hem och denna gång slipper jag vrs urusla service för jag har bilen till förfogande. Men först skola, massage i några timmar, förhoppningsvis 4 och sen ska jag ligga som modell medan en annan har ett prov.

Idag var det skola och sen direkt till Pirkkala lentoasema och vänta där i typ en och en halv timme på pappa och några lärare från gymnasiet som åkte till Italien. Jag tar han om bilen så de slipper en parkeringsavgift på 50€. Nu borde jag gå å sova så jag är fit for fight kl 07.00

Natti

RIP Gubben <3

Det var inte utan att tårarna rann nedför mina kinder då farmor beskrev hur lungt och stilla min kära Gubben dog. Tårarna rinner nog än för den delen. Jag som aldrig gråter ju, nu har det blivit fler gånger än det finns fingrar på en hand den senaste månaden.



Jag och Gubben julen 2009

Gubben blev ~15 år och har därmed varit med största delen av mitt liv, genom gott och genom ont. Har otroligt många fina minnen av honom (Läs: henne, för det är nog en hon-katt fastän jag döpte den till Gubben), en del sämre också men de har nog nästan bleknat bort med tiden. Det är det goda jag kommer att minnas. Som exempel hoppade Gubben upp i min famn varje gång jag varit ledsen eller nere och gosade lite extra, han kände alltid på sig när något var på tok.

Den senaste veckan har Gubben inte ätit och inte ens velat dricka den sedvanliga grädden. Vatten(som den annars avskydde) var allt som gick i den. Kattskrället mitt magrade något fruktansvärt och var till sist så svag att han inte orkade gå och inte heller äta. Då sa farmor att det fick vara nog och knallade iväg till veterinären igår, hon sa att hon kommer hem till dem om hon får skjuts. Det är bättre så så att djuret inte är upprört av att behöva flyttas. Farfar grävde en grav på bakgården deras, också det igår. Han erkände att tårarna rann när han var tvungen att gräva gropen.

Idag kom veterinären hem till dem och han fick ligga kvar i köket där den legat hela veckan, hon klappade om och talade med honom och var lugn och fin så att han inte skulle bli orolig. Gubben sövdes med tre sprutor; bedövning, lugnande och den spruta som stoppade hjärtat. Efteråt kände veterinären på Gubben och konstaterade att förutom diabetes(därför ville den inte äta och bara ha vatten) hade han förmodligen också cancer.

Min farmor grät i telefon när hon berättade det här för mig och jag grät tyst med henne. Nu fullkomligt sprutat tårarna då jag tittar igenom bilder och tänker på att katten på bilderna inte finns i denna värld längre. Här är några favoriter...



Vid fammos och faffas

Gubben i min säng

Nyfiken på kameran


Njuter av solen på bilens baklucka


Pratade med farmor just, hon berättade att farfar bara förväntar sig att Gubsi ska komma springandes då han går till köket och jama efter mat eller komma och hoppa upp i famnen då de sätter sig ner och ser på tv. En lite krabat kan verkligen lämna ett stort hål efter sig!

En sång

Avril Lavigne - Alice



I'll get by
I'll survive
When the world's crashing down
When I fall and hit the ground
I will turn myself around
Don't you try to stop me
I won't cry

Här kommer alla känslorna på en och samma gång

Katten dör nu och jag är inte ens där. Det känns tråkigt, jag kommer att sakna den rara lilla krabaten mycket. Trots att jag verkligen inte vill att den ska dö är det ändå bäst så med tanke på att enligt farmor är den mycket sjuk.

Alla tråkigheter tycks komma på en gång, kanske bäst så så kan man blicka framåt sen.

Det tär...

Kände mig förnöjd med vardagen efter helgen, allt var påväg mot bättre tider. Bra så. Jag fick ju i alla fall vara nöjd en liten stund. Vad är då bättre än det? För man kan ju inte alltjämnt vara tillfreds med sig själv och omvärlden. Jag måste ha ett barns idealiska uppfattning om detta med lycka för varje gång jag ens kommer litet ens i närheten av det tas jag genast hårt ner på marken igen. Vad händer den dag jag inte orkar resa mig då?

Livet är allt bra orättvist och de mest hemska saker händer de bästa människorna och jag kan inte se meningen med det. Det är väl bara att hoppas att allt blir bättre nu, annat kan man inte. När det väl kommer till kritan är människan väldigt hjälplös. Sådana dagar skulle man vara religiös. Tur att jag har min musik...och mina teckningar...


William Ernest Henley once wrote Invictus



Out of the night that covers me,
Black as the Pit from pole to pole,
I thank whatever gods may be
For my unconquerable soul.

In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeonings of chance
My head is bloody, but unbowed.

Beyond this place of wrath and tears
Looms but the Horror of the shade,
And yet the menace of the years
Finds, and shall find, me unafraid.

It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the master of my fate:
I am the captain of my soul.

I am the master of my faith; I am the captain of my soul

Sen jag senast skrev har inte mycket hänt. På fredagen vaknade vi åt, skidade, åt och såg på tv. Jag var helt euforisk i början av träningen, skidorna gled så lätt det var skönt att skida så väl uppför som nerför, drog till och med i några uppförsbackar bara för att... Sen blev det ju inte sämre av att vädret var perfekt; några minus och solsken. Skidade typ 18-19km och gick sen in i skidstugan vid Tössbacken och såg på medan E tränade klart.

Vi fick en underbart god maträtt på kvällen. Ugnaspotatis på en saltbädd och en sorts taco-gryta. Borde ju ha bett om receptet, nåja det finns väl tid till det än ifall jag kommer på att jag vill ha det någon gång. Vi såg let's dance på kvällen, tänk om man kunde dansa sådär... då skulle jag inte annat än dansa!


Dålig kvalitet, jag vet, men man blir ändå såå inspirerad. Jag ska banne mig ta danskurs inom en snar framtid!

Vi gick och sova tidigt och steg upp sent, som sig bör på helger. Har snart också fått E att förstå innebörden av sovmorgon. Tja eller jag får i alla fall sova till kl 9 nuförtiden. Och så var det skidning som gällde igen, denna gång klämde jag till med 20 km. Inte så farligt mycket egentligen men med tanke på att jag åt antibiotika vid det tillfället så var det väl att ta i lite;D  Kom tillbaka, åt och så fortsatte vi med skidning, men bänkade i tv soffan denna gång. Sen middag och iväg på bio; Invictus. Otroligt bra film, ingen komedi direkt men en sån film som jag tycker om. Påminner lite om Remember the Titans.




Invictus trailer

E och jag åkte tillsammans med Benjamin och Eva till Kokkola. Eva somnade så på henne gjorde filmen nog inget större intryck ;D Men alla mina favoritfilmer är sorgliga historier berättade på ett mästerligt sätt.

E och jag är nog aningen tråkiga för att vara 20 och 21 år gamla, för klockan 9 funderade vi starkt på att gå och sova, men bara för att det skulle kännas så fel stannade vi väl uppe till en halv 11 tiden eller dylikt. Så det blev en 10 timmars natt igen, vitsi vad skönt. Men mycoplasman sitter nog i lite ännu för jag är fortsättningsvis rätt trött. Skulle bra kunna gå och sova redan, trots att jag tog en en timmes power-nap på tåget.

Idag har det varit länk, mat och Vasaloppet på programmet. Jag sprang något mellan 9 och 10 km och alla som jag mötte hälsade på mig, trevligt, dock bör ju tilläggas att jag inte kände en enda...haha, på det sättet är Vörå och Kronoby lika, där hälsar man också på alla man möter även om man inte känner dom.

Hade en riktigt trevlig helg och fick göra det jag helst av allt gör om helgerna; träna, äta, vila och umgås med E:)

Värst vad poppis man kan vara då

Har inte kollat mailen på ungefär två dagar och hade nu hela 24 inkomna. Hur är detta möjligt? Och orka läsa genom allt?

När ska vintern ta slut?

Det är vinter i Österbotten, i alla fall varje gång jag kommer hit, -20 i morse. Är i Kronoby för helgen så bloggen får lämna oskriven. Det är väl träning och sömn och tv som gäller. Det är ju Vasaloppet på söndag:D Brukar alltid sitta klistrad framför tvn då. I alla fall mot slutet.

Nu ska jag avrunda med en bra sång:)

Jimmy Eat World - Hear you me:


Konsertdags

Efter kvällen kommer jag att vara både döv och hes. Förhoppningsvis kommer det en massa gamla godingar ikväll, ja och så denna förstås:


Klappat och klart

Nu har jag efter stor våndan bestämt mig för att åka med på läger till Danmark. Nog ska det väl bli skoj men samtidigt kan jag inte hjälpa att jag är fundersam över nyttan med lägret med tanke på nuvarande form. Nåja jag får förmodligen skoltimmar för masserandet där så förhoppningsvis har jag inga Idrottsmassörstimmar kvar då jag kommer däriffrån:) Men som "herr Överledaren" hälsade:

Och skoltimmar i massage får Du enbart då du masserar MIG!!!! Först på morgonen lätt massage så blodcirkulationen kommer igång och så genast efter varje träning en lättare massage  och sedan på kvällen ordentlig mera djupgående massage för hela kroppen. Alltså fyra gånger per dag, de övriga kan Du massera om Du har tid och kraft över.

Herr Överledaren


Dessutom blev det bestämt här om dagen att jag åker till Vuokatti om någon helg för skidorienterings FM. Jag deltar i långdistansen och stafetten. Ska nu det vara klokt med tanke på mycoplasma och antibiotika och dylikt?? Nåja, inte direkt som att sidorientering är världens tyngsta sport heller så kanske jag överlever...

Nu åker jag till hesa för konsert och sen vidare upp till Österbotten, slutdestination för helgenär ännu ej bestämd.

Back on track

Tillbaka i Tfors, blev himla blöt om fötterna idag. Jag tänkte först att det var inbillning, men nej snön smälter :D Oj, oj vad glad jag blev. Från tåget direkt till skolan 4.5h massage, armarna dör nu, och 4,5h närmare skolslutet. Jag längtar! Imorgon blir det förhoppningsvis celebert besök från Vasa?! Men först 4,5h massage då också! Onsdag blir det Hesa och Markus Krunegårds konsert i finland. Skoj, som att återuppleva Hultsfredsfestivalen:) Torsdag blir det nog att hoppa över skolan ;D Och då åker jag upp till österbotten, men frågan är om jag väljer Kronoby eller Vörå.. det återstår att se.

Nu har jag mina sista 1,5h så jag bör väl ta mig iväg mot övervåningen och förbereda mig. Sängen på Kuoppamäentie väntar, och jag längtar!

RSS 2.0