Morgonrutin

Kanske man borde göra så här varje morgon så skulle det vara lite roligare att kliva upp?!
Istället känner jag mig lite som crack-fox idag

 
 
 

Kemi

Nu gäller det för alla er där ute att hålla alla tummar som finns. Imorgon skriver jag kemitent och jag känner att det där med kemi finns nånstans låångt ovanför mitt huvud. Jag kan inte mycket har jag tur kan jag skita ihop tillräckligt med poäng för att komma i närheten av godkänt, men då ska jag ha en riktig bondtur!
 
 

Bland annat såna här raringar ska jag kunna namnge påde med n-systemet och IUPAC. Kul!Jättekul! Uppskattar skämtet, kan vi göra nåt på riktigt nu??

Nu blir det att sova så jag är pigg och kry imorgon då jag ska skriva tent.

Förresten. Har fixat min cykel nu som stått och rostat på skolan hela sommaren. Förde den till en verkstad där de bytte lås åt mig. Han frågade vad jag egentligen gjort med min cykel för sällan har han sett något så slitet. Tramporna var slitna, kedjan slut, kugghjulen slut, framdäcket felmonterat, ringklocka saknas och en massa annat. Oops! Kanske dags att ta den till en verkstad och åtminstone byta kugghjul och kedja. Resten borde jag ju kunna fixa själv.

Notorisk samlare

Har snart landat i vardagen här. Men än är alla väskor inte uppackade. Jag är lat jag vet! Däremot har jag packat upp mina "nya" Iittala-glas. Fick till födelsedagspresent i våras och nu har jag äntligen tagit dom till Umeå. Jag är en obotlig notorisk samlare, jag samlar på ALLT har jättesvårt att slänga nåt och det märks! Men Iittala-glas, Arabia-porslin och sådant är ju inte det värsta man kan samla på så...
 
Min ganska digra samling, men än har jag inte för många. Iittalas Essence är himla snygga och jag har planerat 12 av varje, men det lär ta några år...

Umeå

Nu har jag sedan länge anlänt Umeå. Resan hit var lugn och jag läste ganska flitigt. Synd bara att jag lämnade solglasögonen i bilen för jag satt ute på däck och fick ganska ont i ögonen efter ett tag. Bilen är urpackad och hälften uppackat i hyllor och skåp, resterande ligger på hallgolvet. Efter att ha skruvat ihop 3 stolar gav jag upp då den fjärde stolens sittdyna var lite defekt. Imrogon ska jag ringa och klaga! Så får det inte vara då man betalat dyrt för det!
 
Saaben står ensam och övergiven i regnet på parkeringen. Imorgon får den köra lite igen då jag ska hämta min cykel och föra den till en verkstad. Låset krånglar, den har stått på skolan hela sommaren. Jag gratulerar den tjuv som lyckas få upp låset. Jag testade bla järnsåg och det funkar inte.
 
Nu är det kvällsfika och Superstar celeb som gäller. Tyckte jag började känna mig trött och konstaterade att det snart är läggdags innan jag kom på att jag kör finsk tid ännu...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista dagen

Idag har jag varit något seg. Men vad annat kan man förvänta sig då jag spenderade halva natten med att kolla medaljens pris. SVTs dokumentär-film om svenska elit-friidrottare. Verkligen sevärd! Torde vara sista dagen idag (http://www.svtplay.se/video/205991/medaljens-pris).

Idag är sista dagen jag är hemma i Finland för sommaren. Reser med båten imorgon och fortsätter mitt liv som pizzabåtsflykting. Idag ska jag således hälsa på mommo o moffa och fammo o faffa. Och packa förstås...det som jag är så bra på... Alla andra springer FM-kval idag och det svider nog att inte vara med. Men se medaljens pris och ni förstår att det är klokast att låta bli då man har ont, men ni förstår också hur svårt det är att göra ett sånt beslut.

Nej nu ska jag bege mig så att jag kommer hem nån gång idag också!

Massage

Idag har jag varit en sväng till gymnasiet. Jag hade en massage inbokad där. Johanna ska snart springa FM på 100 km och vi försöker reda upp allt så att hon är i tiptop trim och når sina mål =) Ska massera där imorgon också, mitt i allt var efterfrågan jättestor på massage. Förmodligen då jag inrett ett rum på internatet så är det enkelt och bekvämt att boka massage.
 
I övrigt ska jag sitt och plugga hela dagen och boka resan till Umeå.

Sjukhuset

Igår var jag till sjukhuset på "uppföljning av din sjukdom". Vilken sjukdom? tänkte jag. De säger ju att jag är frisk, men visst. Tydligen har de kommit fram till att jag har astma nu då och dessutom vocal cord dysfunction. Jag fick rekommendationen att sluta anstränga mig maximalt. YEAH right! Som om det kommer att hända! Det är bara det att nu ger jag mina konkurrenter ganska stort handikapp i och med att jag inte kan prestera max eftersom det tar emot med andningen. Sånt händer... Sluta träna och tävla kommer inte att hända. Jag skiter högaktningsfullt i vad läkarna tycker om den saken!!

Träningsdejt

Idag steg jag upp något tidigare än jag gjort under resten av sommaren. Dags att skapa nya vanor innan skolan börjar igen. Idag har jag träningsdejt med Johanna. Det ska bli kul=) Tror inte vi tränat tillsammans än, trots att vi pratat om det i nästan flera års tid och trots att båda stundvis håller till i Vörå. Styrketräning står på programmet. Troligen kommer vi inte att köra samma program, men styrkesälen i Vörå är så liten att man lätt kan umgås trots att man inte gör en enda övning tillsammans.

Kvällsnöje

En kajaktur på öppet hav är sådär lagom kvällsunderhållning =) Det tänkte jag sysselsätta mig med ikväll. Jag och Pernilla mot vågorna. Hoppas på lugna och fina måsar, de brukar ha en tendens att vara lite för närgångna ibland...
 
 
 
 
 
Vågigt som attan, men härligt väder =)

Onsdag

Idag ska jag göra något jag har funderat på sedan januari. Jag vet inte varför jag alltid drar ut på allt så länge det bara går. Det är väl bara sån jag är. Jag har alltså tagit tag i kråkboet till hår och ska klippa mig. Verkligen på tiden, känner jag. Innan dess ska jag väl orka mig ut på en löprunda också. Kanske.
 
Imorgon ska jag till sjukhuset och sedan skjutsa fammo och faffa. Vi ska leta nya löpskor åt faffa. Undra om jag kan hålla mig från att köpa nåt?


Höftuppdatering: Tror att jag då jag styrketränade i måndags och även igårkväll hittade en stretchövning som hjälper min höft!! Som jag försökt stretcha innan jag somnat och ingen övning hjälpt. I över en månad har jag känt av det och så hittar jag en liten skitövning som hjälper min av med en månads grubbleri. Lycka! :D

Vilodag

Idag tog jag en vilodag á la Sabsa. Alltså väckning halv 8, cyklade till citi, skjutsade pappa till smedsby och åkte själv till fammo. Cyklade kanske 6km med henne och för att kompensera den motionen åt vi varsin 1/4 av en blåbärspaj och en malaxgris var. Sedan fixade jag datorn där och så satt vi och solade. Sedan åkte jag hem cyklade hem från citi för att börja fixa upp cykeln som gnisslade. Sedan cyklade jag tillbaka till citi för att styrketräna, umgås med vänner och handla. Till sist sprang jag till golfbanan och umgicks där för att cykla hem igen. Absolut massor med vila idag med andra ord (Har inte suttit stilla många minuter).

Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter FSOM i Raseborg. Tom, det är så jag känner mig. Ingenting gick riktigt som det skulle även om placeringarna är goda. MEN jag ville ju ta de där placeringarna och vara nöjd med mig själv också. Just nu känns det skit rent ut sagt, jag är besviken, bitter och irriterad på allt och alla. Men det går väl över med lite mat och sömn.

Att helgen inte gick som den skulle och att jag inte var riktigt pigg och kry har nog sina yttre orsaker också. Men det är ju ingen ide att skylla på det heller. Oberoende om man är i form eller inte borde man kunna göra bättre prestationer än jag lyckades åstadkomma i helgen. Men jag borde kunna vara lugn, för jag vet (nånstans innerst inne) att jag tränat bra, det jag ska och formen borde vara i antågande.

På väg

Nu har jag snart packat klart. Och ja visst! Jag har ju förstås dragit ut på det till sista minuten även denna gång... Tåget går 9.44 från Tervajoki och jag har inte ens lagt något i väskan än och sitter vid datorn. Å andra sidan har jag det mesta av mina saker utspridda på golvet så det borde ju gå snabbt att rafsa ihop ;)

Längtar riktigt tills det börjar, dels ska det bli kul att tävla (Raseborg brukar leverera när det gäller terräng) och dels att träffa alla jag inte sett sen typ Jukola i juni.

Sista förberendande

Har nu gjort min sista förberedande innan FSOM, som avgörs i helgen i Raseborg. Var till Sandviken och sprang en gammal sprint-träning. Pappa hade lyckats luska reda på en karta åt mig, vilken service. Hade lyxat till det och till och med tagit med mig personal till träningen (=pappa som la ut kontroller åt mig). Det gick helt bra ända till halvvägs in i banan då jag ropade åt pappa att jag nog sprungit banan förr för den kändes så bekant, då bommade jag STORT. Det var alltså en sista förberedande träning innan sprinten på fredag kväll. Det tar ett tag innan hjärnan vant sig med sprint-skala och därför att det bra att köra en liknande träning som sista innan för att man ska vara med från början. På till exempel en långdistans håller man på så länge så en 10-15s osäkerhet i början spelar ingen roll medan i sprint kan det vara avgörande på första eller 10e plats.

I övrigt har vi jagat bildäck runt halva stan och lekt med Memphis. Vi sa hej då till Sverige-besöket idag, förhoppningsvis hinner jag återhämta mig innan helgen. Det är enormt krävande att ha en valp som behöver stimulans dygnet runt för att inte bita alla saker man har sönder och samman. Tror att jag lyckats hyfsat bra med att trötta ut han ändå! =)

Uppladdning

Har varit hemma från O-ringen i snart en vecka. Jag har tagit det väldigt lugnt och laddar inför höstens tävlingar. Nu är grovjobbet gjort och jag kan inte gör mer än försöka pricka in formen bra till de tävlingar jag satsar på. Nu gäller alltså bara att upprätthålla kondisen med några träningspass och inte sänka intensiteten i dom alls, bara mängd och antal.

Igår var vi för andra gången inom en vecka och plockade hjortron. Vi hittade ganska mycket igår igen så jag gjorde plättar på havremjölk och så åt vi färska hjortron på det. Perfekt avslut på veckan!

RSS 2.0