i kronoby

har flytt fältet för helgen, destination Kronoby. Därför ligger bloggen förmodligen nere några dagar. Måndag morgon ska jag befinna mig på vörå hvc så ska jag få ta det omtalade provet och förhoppningsvis få konstaterat att jag ej  har mycoplasma.

Ida e no int riktit min dag

allt jag ha rört eller försökt mig på idag har gått sönder eller misslyckats. Nu kanske nån tänker: oj nej hon som masserar folk dagarna i ända. Men lugna sig bara idag ha ja int massera nån, ja ha vari järjestäjä alltså tagi betalt och bokat in nya tider åt kunderna. Men jag har missat bussar, tappat vantar och insett det efter att ha gått i typ 500meter, slutat skolan för helgen och insett att jag ahr nåt i skolan som jag behöver i helgen för att int få underkänt i en uppgift. Tja det var väl allt men tillräckligt för att jag ska känna mig totalt misslyckad och onödig på denna jord.

I väntans tider

och nej jag är INTE gravid utan jag väntar på en läkartid och ett besked på varför jag är så trött att det kvittar om jag sover 2h eller 12h jag skulle ändå kunna fortsätta sova. Troligtvis mycoplasma, förhoppningsvis. Vilket låter fel men jag är så trött och vill veta vad jag felas så det kan bli bättre för det kan ju inte vara meningen man ska känna sig såhär trött och slut trots att man inte gör nånting utom är i skolan om dagarna.

Ringde hvc idag och imorgon någon gång mellan halv12 och 3 ringer läkarn och pratar med mig, förhoppningsvis kommer han fram till att jag kan fara och ta mycoplasmaprovet trots att det är dyrt. Annars är det väl till att åka till mehiläinen eller nåt.

morgonpigg plötsligt?

Har för en gångs skull stigit upp i tid, har duschat och klätt på mig och har ännu hela 20 min på mig innan jag ska ta på mig skorna och åka iväg till skolan. Det händer inte ofta kan jag ju tala om.

Idag blir det en intressant skoldag. För det första ska vi få massage två gånger, javisst ge massage två gånger också men det är det värt. Tror jag. Vi ska lära oss magmassage, blir intressant att se hur magen min reagerar på det. Inget morgonmål idag för mig, inget kvällsmål igår heller. Vill ju inte att det ska hända några olyckor mitt under massagen;D

Efter skolan ska jag lämna kvar, E kommer hit:D:D Han ska få massage först på skolan så jag får lite mera skoltimmar. Behöver dem verkligen. Nån Vasa idrottsakademiker eller Vörå idrottsgymnasist som är frivillig?? Jag får timmar för er också!!

I helgen ska jag åka till Kronoby och hälsa på. Pappa åker ändå bort och jag vill ju inte sitta ensam i Tammerfors hela helgen heller. Fast jag har ju hittat på nåt så dumt att jag gått med i ett gym så jag skulle ju kunna bo där hela helgen också:P Testade solariet igår, verkligen effektivt måste jag säga. Fick fräknar och ränder av trosorna efter bara 15 min. Ska nog gå igen nån gång. Vill bli brun nuu!!

Innan helgen har jag dock mycket för mig. Imorgon kommer jag igen att vara borta i typ 12h. Först gymmet och det obligatoriska mötet med min personal trainer och sen skolan. Suck. Kan jag inte ha masserat 300h redan?

Tisdag

Sen igår har här bara varit i och ur. Har knappt hunnit sova, eller jag har hunnit men skulle inte alls ha tid. Just nu är det så mycket jag måste, vill och ska. Igår var jag i skolan 7h sen hem och slänga i sig lite mellanmål, ut på dörr iväg till gymmet och skaffa gymkort för nu ska nog något börjas göra åt denna träningstorka. Sen till ishallen för att sitta där och uggla istället för att massera som det är meningen vi ska göra för ingen vill ha massage. Sen hem igen, skriva lite skolarbete och natten.

Idag skola 7h varav 1h teori och dryga 4h massage, en ganska effektiv dag med få pauser. Hem, skriva skolarbete, snart ut på dörr för att börja på med gymmet, sen ishallen och hoppas på fler arbetstimmar. Sen kanske hemma typ halv 10 om jag är optimist och skriva lite mer skolarbete. När hinna laga mat, städa, tvätta, läsa på tent?? Ja sömnen får nog börja bli lidande igen. Vad är det egentligen för skillnad hur många timmar jag sover när jag ändå är lika trött oberoende?

Nej nu har jag inte tid att sitta här längre. Måste få något gjort och det nu!!

definitely, maybe...!

you self destructive
little girl
pick yourself up
don't blame the world
so you screwed up
but your gonna be ok
now call your boyfriend
and apologise
you pushed him pretty
far away last night
he really loves you
you just don't always love yourself.

Vilken jäkla chock

När E nu åkt iväg och lämnat mig åt mitt öde tände jag några(läs: ca. 15 ljus) för att få det lite mysigt och förhoppningsvis nånting som alstrar lite värme så det inte skulle vara så himla kallt i lägenheten. Jag hade i godan ro soffat ner mig i sängen framför ett greys anatomy avsnitt och så börjar brandvarnaren tjuta, den fångade mig helt off guard och jag blev ställd, som paralyserad. Den hann tjuta säkert en halv minut innan jag kom mig för att hoppa upp och slita ur batteriet som E just satt dit. Han sa han skulle känna sig tryggare om jag hade en brandvarnare, men han tänkte nog inte på mitt stackars hara-hjärta:P

Nu är det nog till att vara utan brandvarnare, eller så tänder jag inte så många ljus nästa gång....

Off he goes

å jag sku kuna gråta en tår varje gång, då man vet att man inte kommer att ses på en par veckor igen. Varje helg är en berg och dal bana i känslor. Först är man jätteglad över att äntligen få träffas, sen blir jag arg/irriterad/upprörd eller nånting i den stilen över att han kan vara borta i flera veckor och allt bara ska vara som förut när vi äntligen ses sen blir jag som vanlig och allt är bra, superbra. Sen när söndagen kommer blir man förtvivlad igen över att han ska iväg.


Asento!

Lepo!

(Sorry Eric, ja måsta bara^^)

Söndag

Ännu en innesittardag ida. Varav nästan hela har tillbringats under två täcken med E. Såhär skulle jag kunna leva varje dag. Ingen skola, inga måsten. Idag har vi dock varit duktiga och motionerat hela 35 min, löplänk på 7km. Lagat mat har jag iaf gjort 2gånger ida:) Eller värmt upp räkgrytan från igår och nu på kvällen pollenta och kycklinggryta.

Ganska hemskt då man måste klä på sig 100 lager för att gå ut, sådär btw bara. Ut på länk ida då, 2 kalsongdräkter och fleecestoppad dräkt, klövisar, 2 hasskydd. Mm klädd för sibirien alltså.


Middag

Idag har jag inte gjort nånting. E är ju här och vi har bara schläckat, eller snarare jag har försökt visa honom hur man tar det lugnt och slappnar av medan har klättrat på väggarna:P Typ, nästan... Nu har vi ätit middag med vin och levande ljus. Kanske film ikväll ännu, definitivt är väl att vi äter kladdkaka ikväll:)

Vilken total flopp

Tåget jag åkte med var enbart en vagn, helt okej och ganska häftigt tåg. Jag skulle byta tåg i Haapamäki, jag skulle vänta en halvtimme, men inga problem tänkte jag, jag kan ju gå in och vänta och gå på toa för att fördriva tiden lite. Men se nej, det gick inte för inga hus var uppe och det var -20 grader ute, minst. Jag trodde min sista stund var kommen men så tack och lov såg jag ljuset och tåget till Keuruu kom. I Keuruu fick jag vänta 20 minuter ute igen och trodde åter min sista stund var kommen. Och allt det lidandet bara för att få klart för mig att jag skulle tillbaka till det förbannade Haapamäki. Jag tänkte fälla en tår i självömkan men tog mig snart samman.

Vårt hotell skulle tydligen vara Hilton. Då funderade jag lite hur det kan finnas ett Hilton på ett ställe där jag såg 4 hus från tågstationen men 9 HELA 9 tågspår. Det visade sig att hotellet hette Haapamäen Hilttoni, alltså inte ett Hiltons hotel utan ett helt vanligt ruttet vandrarhem:P Finns det en Gud så är han då inte på min sida:P

Gubben som ägde stället hade inte alla indianer i kanoten, köket där på stället var grymt äckligt, förmodligen för att de där Esterna som bodde där inte har vett att hålla köket rent och bakteriefritt. Men om man ska säga nåt positivt så var det i alla fall rätt fina och rena rum, dock lite i varmaste laget.

Vi skulle ut och äta E och jag då, i Haapamäki. Det visade sig att denna uppgift var omöjlig. Det finns nämligen inga restauranger i Haapamäki, inte ens en liten ynka turkpizzeria. Då vet man att man kommit ut i ödemarken.. Nå vi svalde den bittra känslan, förbannade Haapamäki, konstaterade att dit kommer vi aldrig att flytta och gick in till Sale och köpte mikromat.

Tävlingsdagen kom och lika kallt och isande var det fortfarande ute och starten sköts upp flrea gånger. Till sist startade de i alla fall. Jag stod länge, länge vid sidan av skidspåret och agerade fotograf. Det vinglade i huvudet och jag kände mig svag, men jag tänkte att om jag nu kommit så långt som till Keuruu för att titta på tävlingar så ska jag banne mig göra det också. När E äntligen kommit i mål gick jag med vinglande steg mot bilen för jag kände att jag inte klarar mer nu. De sista stegen var stapplande och jag hann bara sätta mig i bilen innan jag måste rusa ut och spy. Sen sätter jag mig i bilen igen och svimmar, tror jag i alla fall, hur som haver vaknar jag upp av att fötterna är is och jag startar bilen och försöker värma de stackars små.

Resten av dagen känns det som om nån slagit mig i huvudet, hårt. E får resultat av ett blodprov och han bestämmer sig för att inte skida på lördag. Vi åkte till Tammerfors och där tillbringar vi nu helgen:)

Oppsi

skrev vist fel, 3h till avfärd men typ 2 h tills avfärd från lägenheten, så att jag ska ha tiden på min sida att hinna till tåget för jag vill inte vänta en minut extra. Det är således 5½h tills jag är framme.

Och det fortsätter

mitt Greys maraton alltså. Borde packa, men det visar sig att min väska är full av schampoo och det har löst upp den blå färgen i väskan så allt kommer att färga sig på kläderna. Så packandet får vänta tills jag hittat på en alternativ lösning. Lägenheten ser ut som hej-kom-å-hjälp-mej och jag borde duscha. Men behovet av greys är så starkt att jag inte kan motstå...

Hoppar på tåget mot Keuruu om 2 h om 5 är jag framme:D
<3 längtar!

Confessions of an addict

screw it nu går hon efter glass. Ha försökt hålla mig i typ 3 h nu men jag klarar det inte längre, nu ska jag äta!!

Ne-Yo Closer

Även om det säkert förvånar er(det förvånar även mig) så lyssnar jag mycket på denna låt just nu. Dett på grund av att systeryster lämnade sin mp3 i vörå och förstås tog jag chansen och norpade den direkt;D


Ojojoj då

Nu missa jag ju en dags skrivande här, så de kan gå. Ingeting speciellt ha nu hänt här i och för sig så jag har väl inte så mycket att rapportera. Jag äter min medicin och jag går till skolan och jag ser greys anatomy. Japp ungefär det är min dag.

Känner mig otroligt led skolan just nu av flera olika orsaker och kan inte vänta tills jag får sluta och börja om på ny kula. Men jag kommer att kämpa till det bittra slutet för skolan är för dyr för att bara hoppa av.

Imorgon åker jag iväg till Keuruu för att stå vid sidan av skidspåret hela helgen och heja på för allt vad mina lungor tål. Om det nu blir tävling vill säga. Kallt lär det ska bli så det ser dåligt ut. Och nu är jag så sjuttsingens glassugen att jag klättrar på väggarna, men de 200m till butiken känns oöverkommligt långa!

Allt gott, imrgon får jag äntligen se E igen:D:D:D

Ja om en vecka är det ju måndag igen...

-De e ingen fara, jag har upplevt massor av måndagar.


Fick kanske början på en ny bekantskap idag:) Det muntrar alltid upp, potentiell träningskaveri dessutom, ännu bättre. Förutom det masserade jag typ 4 h idag och imorgon blir det väl lika mycket. Ha tala me Emmi och tack och lov lär operationen ha lyckats! Det är jag gld för:D Tala me Kican, kanske inte lika lyckat finskaprov men jag hoppas på godkänt för henne för hon har nog slitit ont nog redan.

Jag försöker febrilt komma ikapp med skolarbete, har ett slutarbete jag helst borde ha hunnit en par sidor på men ack nej, vertaisarviointin borde vara klar men nej 8/20 gjorda. Crap. Hierontablogit borde uppdateras. Jag borde kunna OIFN på alla ytliga muskler redan kan inte en enda fullständigt men OI på typ alla. Som sagt lite efter... Dessutom akulle jag helst ha 100h urheiluhieronta men har kanske 50... Usligt. Och här ligger jag med datorn i famnen och blir bara mer nedstämd för varje minut som går... Varför gör jag inget för????

En sångThe way in which I fear is only a reflection of you,
The devastating child of the power trip you forced me through.
But how could he leave you,
Could he fuck that hard?
He left you,
Forget revenge;

And by all means ask your nine year old daughter to choose between you,
Don't stay friends.
Now littering on how he's the devil,
He's just been falsely portrayed.
But force her to go stay at his house once a week
'Cause you wanna get laid,
Ha-ha-ha-ha

Ask me why he scares me,
Do you wanna know why I'm angry?
Can't you tell I'm crying?
Mother, I don't feel good.

You will always be the bitter saddest part of me

Your girl's in the bathroom washing her hands again,
Why doesn't she eat?
Her father left us
What about me?
I can't rest,
I can't sleep.

Mommy loves you
I'm just tired of you and your other shit.
And you know I didn't mean to hit you,
But you were asking for it.
Ha-ha-ha-ha

Ask me why she scares me.
Do you wanna know why I'm angry?
Can't you tell I'm crying?
Mother, I don't feel good.

You will always be the bitter, saddest part of me.
You will always be the bitter, saddest part of me.

You will always be the bitter, saddest part of me.
You will always be the bitter, saddest part of me.
You will always be the bitter, saddest part of me.
You will always be the bitter, saddest part of me.

Back on track

Är tillbaka i tammerfors nu. Ska snart till skolan men först ska jag till butiken och inhandla foder. Men nu fortsättning på mitt Greys Anatomy maraton.

Citat

"Don't wonder why the people go crazy, wonder why they don't"

Mätt och belåten

Har som sagt varit hos fammo och faffa hela dagen idag. Åt mat två gånger och mellan drack vi kaffe och doppade i alltför mycket gott och ännu däremellan åt vi lite choko. Dessutom skickade hon med matpaket för en vecka. Och så meddelade hon att di ska komma körande till tammerfors nån torsdag och ta hem mig för helgen och för att fylla på frysen med olika soppor och köttfärsbiffar. Det tackar man för:)

Nu ska Dimi och jag bege oss mot staden för att tydligen köra runt lite bara. Men det blir skojj för jag ser dimi så sällan.

Godmorgon

Nu ska jag återuppta projeekt nedladdning av greys anatomy s04, varför har jag så slött internet?? Jag vill ju se vidare ju! Och så borde jag fortsätta på projekt töjningsprogram också.

Idag ska jag för övrigt till malax och hälsa på fammo och faffa. Lite jag kommer å bli ompysslad:) Kanske jag borde ta en sväng via kusinvtamin också... Sen blir det förmodligen nå sorts filkväll me dimi, blir skojj va alldeles för längesen vi umgicks på tumis.

Nu morgonmål...

Projekt

Håller nu på att skapa ett töjningsprogram för uthållighetsidrottare så alla vänner och bekanta som utövar nåt sånt FLY medan ni kan!!!

;D;D

Idag då

Förutom mitt första hvc besök på över fyra år så har jag varit i skolan, sparkat upp emmi ur sängen typ halv 11, åkt till stan mestadels för att skjutsa emmi dit och sen för att se till att hon skulle få sina grejer från mr H. Eftersom han var barnslig och omogen nog att vägra ge henne grejjerna i december när hon åkte enkom till vasa för att hämta dem. Fortfarande lika barnsliga mr H. var otrevlig och hans lägenhet var otroligt sunkig och jag kunde inte andas där inne. Kan inte förstå hur han har vänner....

Sen gick vi på arnolds och vidare till HM där vi förnyade vår underklädesförråd:) Har nu spelat playstation och GTA och knaprar för övrigt också på medicin för tillfället. Går mot ljusare tider nu...

Ska man skratta eller gråta?

Hon går modigt in genom dörren till HVC, spänner blicken i receptionen och riktar stegen ditåt. Kommer fram till luckan. Plötsligt blir hon ynklig och liten. Hon meddelar att hon förmodligen har urinvägsinflammation. De tar henne, som tur är, på allvar. Hon får en burk och blir visad till en toalett. Hon tänker att det nog var tur att hon slapp gå till labben, tur att de kunde fixa det direkt från receptionen. Väl inne på toan tar hon mod till sig och sätter sig på wc stolen. Ett djupt andetag och med full koncentration för att inte släppa fram tårarna kissar hon i burken. Nöjd över sin prestation går hon tillbaka till receptionen och ger burken åt tanten bakom disken. Tanten kollar misstänksamt på henne och frågar om det bara är kiss i burken. Självsäkert svarar hon ja, det är bara kiss i burken. Tanten kläcker ur sig ett förvånat "Va? Är det riktigt sant det? Ojoj"

Då bränner tårarna bakom ögonlocken, men flickan funderar om hon inte borde skratta istället?!

Onsdag

Jag blir lite illa till mods av grannarna som bråkar hela tiden, jag har då verkligen inte bett om att få veta allt om deras privaliv. De borde väl tänka på att de bor i lägenhet och att man ska vara lite dämpad då? Det blir bara för mycket!! Sov som vanligt bara 4h inatt, kanske därför jag är så lättretlig idag. Är trött, såå trött. Borde nog gå å sova nu för att kompensera. Hmm, det borde jag definitivt göra.

Var för övrigt och klippte mig idag. Vet inte riktigt vad jag ska säga, ska avgöra imorgon om jag är nöjd eller ej. Imorgon när jag förhoppningsvis är lite piggare. Nu tonfisksmörgåsar, Greys anatomy och sen om 45 min är det sovdags!

Klagomål

GAAAH!!! Ja tror ja dör snart. Jag har förmodligen fått urinvägs av gud vet vad. De enda jag vet är att jag som aldrig går mer än tre gånger på wc på en hel dag ha nu gått tre gånger på wc på typ en halvtimme. Gud i klagan, nu är det dags igen!

Har före övrigt fastnat i Greys anatomy träsket åter. Så jag är förmodligen okontaktbar ända tills jag sett alla säsonger.:)


Uppdate: Nu pissar jag blod och det känns som rakblad. Vad har gjort för att förtjäna detta???

Citat

"Most of the time we can't tell whats wrong with somebody by just looking at them. After all they can look perfectly fine on their outsides, while their insides tell us a whole other story."
-Meredith Grey-

en känsla bara

tolka de som ni vill

Lite mellandags/nyårsbilder


Linda och kusinbarnen Hanna och Julia

Jag och kissen

Nyåsrafton en 3 tiden på morgonen

Dagen efter, formen e på topp

Ensam så ensam

Det är tråkigt här, kanske det vore annorlunda om jag ens försökte lite. Men det känns ack så svårt att skaffa sig vänner på finska och väldigt ansträngande. Det är krafter jag känner att jag inte har. Så här sitter jag då med datorn som enda vän, dock ä den en bra sådan:P

Har funderat mycket över nästa år, vad vill jag egentligen? Vill jag faktiskt bli fysioterapeut? Vill jag verkligen till Hesa? Jag har lite börjat fundera över lärare och åbo. Historia skulle vara grejjer att undervisa i alltså:) Kanske hälsolära också...hmm eller så åker jag till Hesa på fysio som jag tänkt från början. Svårt dethär.

Lägerdag 2

-Godmorgon, säger den ena
-JAG HATAR MORNAR, säger den andra med eftertryck och vänder sig i sängen.

En typisk skildring av mina morgnar... Alltför tidigt, alltför mörkt ute, kallt som sjutton. Nu har hon tvingat i sig en gröttallrik och snart skall hon ut och skida, tungt. Orka 2,5h? NÄ. De blir nog enbart 2. Vil ju hinna se tour de ski också;Dglömde för övrigt att skriva att denna morgon börjat sämre än vanligt. Jag skar ju mig på knivfan också. Nu har jag ett djupt hack i fingret som vägrar sluta blöda. JAG HATAR MORGNAR!!!
Träningen avklarad. 2h i spåret, kändes ändå rätt skoj att skida även om det gick långsamt med stort L. Nu är det hemfärd som gäller. Back to Tampere, men så kommer jag inte att kunna massera för jag har såret på fingret. Det blöder för jämnan men inte gråter jag över det;D En dag att bara vara, typ. Läsa ikapp sånt jag int orkat med.

Dagens låtDenna låt går på repeat för mig och Åsa just nu. Maria Mena - I Was Mede For Loving You
SÅ GRYMT BRA!!

Jag är stark??

Dagens sista träning avslutad, dessvärre inga bilder denna gång. (Kanske tur det?) Jag kände mig som världens flodhäst, klumpig, svag och långsam men sen då man såg på de andra tjejparen klådde jga och åsa dem med hästlängder..haha:D Då kände man sig plötsligt bra.

Nu duschen, kanske ett greys anaotmy avsnitt och en smörgås och sen natten.

Läger dag 1 fortsättning

Tour de ski står på full volym, magen är någorlunda mätt(så mätt som det går på militärmaten), och datorn är framme. Snart dags för palaver och träning 3 men först måste jg bara dela med mig av bilderna från dagens andra skidtur. Mycket härligt väder, solen sken från en klar himmel diset steg från marken som ett tecken på varmare tider.Läger dag 1

Tidig väckning. När alarmet på telefonen slog igång var det som en enda lång mardröm. Ut med öronpropparna för att sätta igång med klagandet. Det är tidigt, jag är trött, det är kallt, mikrogröt utan salt är inte gott, varför har vi inte en ordentlig osthyvel, eller ens en vattenkokare...ja listan kan göras lång. Med tidig väckning menar jag 8.00.

Trots att en del köksredskap saknades så är man ju inte handlingsförlamad. Man kan skära osten med kniv, koka gröt i mikron och koka upp vatten genom kaffekokaren.

Det var till att nörda en stund och sen byta om och ut på dörr till skidspåret. Det kändes kallt, men nu mitt på dagen visar det på -14. Värsta sommarvärmen ju...i alla fall med tanke på hur det har varit resten av veckan.

Skidning 1.18 Kalltkalltkallt, tungttungttungt. Det förutom sångtexten till I was made for loving you var allt som for genom huvudet medan vi skidade. Vi passerade hinderbanor, vapenlager, skjutbanor, taggtrådsstängsel under vår skidtur. Om det inte vore så att man varit här x antal gånger tidigare skulle man nog vara imponerad, en smula skrämd och allmänt nyfiken.

Fint väder var det i alla fall.Trots att man i det närmaste är mumifierad och orörlig av alla kläder, går det nog att skida lite grann och då blir man ju trött förstås och då sitter det bra med en drickapaus allt som oftast.Löysimme myös ensimmäinen ja viimeinen rasti siellä metsässä.


Om det bara varit de spår som kartan vsade som varit uppdragna hade det varit lätt som en plätt att hitta men de hade dragit lite här och lite där och lite däremellan. Nåja vi skidade nu på utan att fundera riktigt mycket vart.Fina spår hade vi också. Har inte varit med om såhär mycket snö under säkylä lägret sen 2004 då jag var med första gången.

En bilresandes bekännelser

Som vanligt var jag ju ute i sista minuten när det blev dags för avfärd så vi kom iväg lite sent. Men det var ju bara så svårt att slita sig då jag visste att jag inte skulle se honom på flera veckor nu igen:( Bilen packades full med enbart två personers packning. Det var nog tur ändå att vi bara var två... Direkt lades en av de nybrända cd-skivorna i och volymen höjdes till max. Nu var vi klara för avfärd!

Solnedgången var otroligt fin så den förevigades...


Och i Närpes finns det ju växthus

Stannade till första gången på Abc i Vasa, andra gången i Molpe på Kolebackan. I Molpe åt vi bullar och drack mjölk i väntan på en gps. Sen tog vi en tur via Antti Tuuris hus och lämnade av en lake. Sen kom vi oss iväg, nästa stop Björneborgs Abc ....


...för en nyttig och näringsrik hamburgermåltid.

I bjorneborg träffade vi några Ohi On killar och en var vi bekant med sedan tidigare, så ha satt sig ned med oss och började prata. Detta ledde omedelbart till att de andra killarna stirrade avundsjuka på honom. Endast en stackare vågade sig fram och slog sig ned vid vårt bord. Då dissade vi honom snabbt...haha vi är elaka. Så Jeppe plockade nog många poäng där:P

I Björneborg tänkte det nästan hända en liten olycka men vi klarade det med en hårsmån:D Resten av resan fortsatte utan komlikationer. Väl framme stack vi iväg ut på länk, direkt vi kom tillbaka slet vi fram datorerna och nördandet påbörjades^^

Förstås klarade vi ju inte av att hålla ordning på vårt rum mer än fem minuter....Frånd det ena till det andra

Känns som om jag inte är i still mer än 5 sekunder på varje ställe. Jag lever i en väska. Måndag- Onsdag kväll i Kronoby, sen hemma onsdag kväll till fredag och nu fredag till söndag i Säkylä och sen söndag till torsdag i Tammerfors. Sen kanske hem? Fast vem vet, kanske det vore enklare att lämna i tammerfors. Billigare vore det helt klart.

Nå tiden i Kronoby var mycket trevlig. Måndag på kronans måndagsträning. Måste erkänna att jag nog var helt klart nervös inför min Kronan debut:P Men de gick nog bra förutom att jag var så grymt sjuk i röven från zumban. På fm var jag också och sprang en timme me eva:)
Kul med lite catching-up. Alltför längesen vi träffats förstås.

Tisdag då. väckning kl 7.15 för sång åt Stefan. Morgonmål medan han öppnade paket, lyxigt värre med färdigbredda smörgåsar. Kallt som 17 men vi hade bestämt med eva att vi skulle skida. Så vi for å skida. Jag orkade typ 30 min sen tog jag alldeles slut. Jag trodde aldrig skulle orka tillbaka, men tack och lov kunde jag sluta vid evas och ringa killen som kom och skjutsade mig:D Det tackar vi för!!
På kvällen var det dags för släktkalas. Helt kul nog. Men myset framför en film på kvällen var nog bättre;D

På onsdagen var det landskapsstafett som gällde. Jag har ju lovat jag ska med på minst en skidtävling i år. Men så blev det inhiberat för att det var för kallt. vilken besvikelse alltså. Resten av dagen gjorde vi nu inget speciellt. På kvällen bar det av hem-hem. Skjutsade emma till internatet och sen och titta klart arn-2.

Nu orkar jag inte uppdatera mer. Men eftersom jag snart är  tillbaka i Tfors så då har jag väl mer tid till att uppdatera vad som händer och sker och dylikt.

Nu är det säkylä läger som gäller bilder och rapport från lägret på kommande så klart.

längtar till sommarn

har fått nog av detta kalla mörka vinterväder nu. jag vill ha sommar! så man slipper frysa, klä på sig en massa paltor, och framför allt man får lite färg i skinnet igen!!

eva, ida, jag, julia (och åsa bakom kameran) skålar för åsas kommande födelsedag och njuter av värmeböljan påväg hem från norge

de senaste dagarna orkade jag icke uppdatera igår men på fredagen låg jag som en död fisk på olika ställen runtom i huset, orkade inte lyfta ett finger. på lördagen tog jag med daniel och linda till tfors för att titta på lägenheten och shoppa lite. hmm, daniel köpte en plånbok och linda ett postkort...så mycket för den shoppingen:P nåja de fick i alla fall uppleva finland på ett lite annat sätt, ett där de inte klarade sig med svenska.

igår var jag också lite halvslö hela dagen, men kom mig iväg till skidspåret sent om sider skidade en knapp timme och sen hem och slänga i sig mat och ut åpå igen, denna gång på zumba. de var grymt häftigt och jag rekommenderar det varmt. Å andra sidan ade vi en über positiv instruktör som gjorde att man kände sig bra.

idag bär det av till kronoby på "träningsläger" med eva, fast jag ska bo hos eric. vill ju hinna träffa honom lite emellanåt också.

nu är det nog dags att ta sig upp ur sängen även om de flest musklerna i kroppen protesterar mot dessa rörelser. hur kan man bli så sjuk av lite dans???

Latmasken har krupit fram ur sitt hål..

..äntligen! Hon har haft mycket att göra, många besök att hinna med, dessutom har hon varit alldeles slut och sovit i det närmaste 12 h varje natt hela jullovet och ändå känner hon sig trött och seg som aldrig förr!!! Märk väl det går ända tillbaka till julafton sedan jag bemödade mig att skriva senast!!! Jag har tänkt tanken många gånger men aldrig riktigt tagit mig i kragen och skrivit något, vete fåglarna varför. Kanske för att det gått så lång tid och så mycket har hänt eller kanske för att orken trutit eller rent av har det varit för mycket program. Hur som haver skriver jag nu och tänkte berätta lite om min jul.

Julafton firades i Kronoby, trevligt trevligt. Tja eller halva julafton firades där. Först ut på skidlänkki, sen dusch ställa sig och tjata på pappa om det inte börjar vara dags att öppna paket nu. Öppnade mina och sen rusade jag iväg till Kronoby. I bilen påvägen dit harmades jag över att jag skulle missa Kalle Anka. Men se på fan de har flyttat det en timme så jag hann helt passligt till Kalles jul. Sen blev det middag ,paketsöppning, kaffe med familjen Storvall + fammo. Jag fick till och med paket:D Ängeln står nu vackert i mitt fönster, men efter en olycka på nyårsafton står den nu lite längre bort eftersom den tnkte gå i tusen bitar. Tydligen sover jag alldeles för vilt. ^^ Ett besök till söderpåras hanns också med. Uppskattade verkligen min present därifrån:) Men jag är i valet och kvalet om jag ska ha den i Tfors eller hemma. Tror nog den lämnar hemma, en stund iaf.

Juldagen firades i Pixne hos farmor och farfar. De gillade sin julklapp starkt och visade stolt upp den för hela släkten. Dock påpekade de att pappa saknas på bild. Hmm, förbättring till nästa år. Fammo hade dukat en tallrik för mycket "ifall du nu sku råka hav en kavaljer med dig, jag våga int ring å fråg..." Haha jaajaa

Lekte hela dagen med Hanna och Julia och jag tror jag är något av en favorit just nu. Frågan är bara hur länge jag och min rygg orkar;D

Julannandagen firades oväntat nog i Tölby hos morbror och kusinerna. Det är typ 10 år sen vi slutade ha kontakt, men det sneaste året har de börjat ha mer kontakt igen:) Det är kul, synd bara att vi vet så lite om varann numera.

Eric var hos oss en par dagar och åkte hem på måndagen. Linda kom på söndagen så han hann träffa linda och daniel lite också:)

På tisdag var det dags för släktbesök, eftersom linda inte var hemma och firade jul så måste hon klara av x antal ställen innan alla var nöjda. Så tisdagen tillbringade vi hos farmor och farfar och mormor och morfar och sne hela 1½h på prisma!! Gud i klagan!!!!!

På onsdag var det kusin tomas och fadderbarnets tur och sen en sväng via strandgatan och faster. och sen till prisma igen!! Denna gång bara typ 1h. Se där kom jag lindrigt undan. ;D

Torsdag, nyårsafton. Åsas och min sedan länge planerade fest blev ju inte till något så vi firade dessvärre på varsitt håll.  Dagen började med styrketräning med dimi. Sen iväg hem och hjälpa systeryster laga mat eftersom hon litet tagit sig vatten över huvudet. Duschade och ställde mig nästan klart, sen fixade jag dukningen, potatisgratängen, och köttet medan de var och spelade volleyboll på gymnasiet. På förmiddagen hade jag också hjälpt till med pajerna och lite annat smått och gott. Efter det belönade jag mig själv med en öl. Och gissa, den smakade riktigt bra. Så länge man dricker ur glas är öl riktigt nästan(OBS NÄSTAN) gott.

Eric kom hit och förvånde mig med att ha varit och shoppat, en huppari, en skjorta(som hör och häpna jag, som är kräsnast i världen, gillade) och en jacka(det märkte jag inte ens innan han sa det men jag kan ju skylla på all öl och på att det var mörkt i tamburen där vi klädde på oss)

Middag på amarillo med malin, romar, nicko, niggli och kalle och dessi. Skoj, synd dock att musiken var så hög att vi inte riktigt hörde vad alla vid bordet sa och det förstörde stämningen lite. Maten var syndigt god och likaså efterrätten. Efter den där halva vinflaskan  var det på en mula ostadiga ben vi gick ut från amarillo, iaf för malin och mig;D Riktigt skoj nyår, var hemma kl halv 3 eller nåt och kom i säng kanske runt 3 halv 4. Vaknade av att jag hade ner min fina ängel och svor för mig själv. Eric for iväg redan 9 men då var jag inte redo att stiga upp så han fick klara sig på egen hand med morgonmål och sånt. Hoppas inte stackarn svalt ihjäl bara:P

Det var nog en tillräcklig uppdatering för tillfället. Får sen om jag nån dag känner för att skriv lite mer.

RSS 2.0