BTW

Sådär by the way ha jag helt glömt bort att nämna att de snöa här idag^^ Första snön e allti skojj, sen tas man bittert ner på jorden när man upptäcker hur kallt och vått det är. Men första dagen njuter man alltid. Jag hade tänkt kasta en snöboll idag då jag kom ut, men ack då var all snö redan borta och kvar fanns bara spår i form av vattenpölar...

The Road Mix

Sabsa bestämde sig helt plötsligt för att vara kreativ. Hon och E skall köra från Tfors hem-hem till Vörå. En sådan resa tar ca 3 timmar och kräver lite musik. Därav råkade hon börja med projekt "OneTreeHillRoadMix"-kopior. Detta resulterade i två skivor innehållande både hennes och Es favoritlåtar. Nöjd avslutar hon dagen!

Var så nöjd att hon till och med tog foton:



(Dessutom hade hon tänkt göra en sallad imorgon till färdkost)

ännu en vecka..

...har snart förflutit. Bara morgonadagen kvar så kan man åka hem-hem:) nu när jag börjat kan jag inte få nog av att åka hem, det är bara så skönt att flänga runt med det som vanligt höga tempot och träffa alla nära och kära OCH ATT PRATA SVENSKA!!! Men kanske jag har lärt mig något, kan man ju hoppas annars vore det inte värt mödan.

Denna vecka har jag inte gjort något speciellt, varit i skolan haft praktik, masserat ca 4 timmar varje dag och idag hade vi teori och jag fick hand och armmassage. Skönt och välbehövligt för armarna är verkligen spända efter alla tunga timmar massage.

Förutom skolan har jag städat ur skrubben som jag tänkt på väldigt länge. Den var otroligt smutsig dä jag flyttade in och jag orkade inte städa den då så det har bara lämnat till senare. Och nu tyckte jag det var dags för senare. Så nu är det faktiskt så att jag har kläder i min klädskrubb. Helt fantastiskt!!

Imorgon blir det säkert träning först och skola sen och sen hemfärd då E kommer och plockar upp mig. Hade tänkt göra en sallad att ha som färdkost:) gottgott.

Fick flera kort i tisdags, det är alltid lika trevligt med överraskande brev och kort^^ även om alla brev inte är lika roliga att få....

Nej nu blir det nog Gossip Girl och sen natten! Skulle åter behöva få ordning på mina sovvanor. Inte så lätt när man ligger och tänker nätterna igenom.

(ps. Gossip Girl är nog inte så bra, det är bara det att när jag börjat se en serie kan jag inte sluta innan jag sett den klart)

Min helg

Hade glömt att jag skrivit ett inlägg i tåget på mndags morgonen. Men här kommer mina tankar om helgen då:
---------------

Hm, har varit så upptagen i helgen att jag inte ens hunnit surfa, än mindre uppdatera min blogg. Men nu sitter jag på tåget mot T och har tråkigt. Alltså har jag ett ypperligt tillfälle att skriva några rader om min helg. Kom ju hem på torsdagen och umgicks med Emmi, sov över på internatet för båda var ju ensamma och det vore onödigt. På fredagsmorgonen skjutsade jag henne till tåget, sen mötte jag fammo och faffa på stan och shoppade med de en stund. Eller rättare sagt hann jag inte ens till mommo och moffa för jag umgicks för länge med fammo och faffa. Jag var tvungen att åka ganska tidigt för pappa kom hem från Piispala- läger.

På fredagskvällen kom Jenny till mig och jag masserade henne, sen drack vi te och skvallrade lite^^ På lördag vaknade jag ganska tidigt packade min väska och åkte iväg mot Kronoby. På vägen dit pratade jag i telefon med Eva, men inte oroa sig jag hade till och med hands- free (om dock första gången i mitt liv, bättre sent än aldrig).

E och jag har inte träffats på otroligt länge så det va ganska härligt att få vara där några dagar och fly undan verkligheten en stund. Vi var på länk, hade Jonatan på besök, åkte till Lillis med lite OTH och till sist besökte vi fammo Storvall. Tänk vad gamla människor kan bli glada bara för att man åker och visar upp sig:) Vi såg Körslaget på tv och vips var det söndag. Ut på länk igen, sen lunch med fammo Storvall som gäst så då fick jag träffa henne igen. Sen var det dags för avfärd, för Eric mot Lahtis och för mig hem- hem.

När jag kom hem var jag nu där en stund men sen var det dags för nästa besöksrunda. Denna gång till S. Vassor och Kicans residens. På väg hem från Kronoby stannade jag till på Abc för att köpa lite tröstegodis åt sjuklingen. Vi såg på Kung Fu Panda, åt smörgåsar och såg på tv med hennes päron. Sen var det nästan natten och jag åkte hem igen.

Nu har datorn gått varm hela helgen utan att jag har rört den. Alla episoder av Gossip Girl säsong ett har kommit ner så nu har jag nog inte alls tid med skolan. Såg lite på tv pratade med pappa läste lite i en bok och sov.

Nu är det måndag igen och det betyder dags för skola. Himla tur att jag hade sovmorgon idag så jag kunde ta morgontåget till Tammerfors. Tre nätter i Tammerfors så är det åter dags att emigrera upp till Österbotten och som vanligt ta itu med en fullspäckad helg.

Allt för denna gång. (Och det var ganska mycket, tänk vad man hinner med om man inte sitter framför datorn dagarna i ända. Måste nog ta detta till en vana).


hem-hemma

kom med tåget 17-tiden igår. Hem å kasta väskorna innanför dörren och sen iväg igen. Denna gång till internatet för att umgås me emmi. Vi åt lasagne som vi snyltat från skolan, for till boden och handla. Vi såg att de börjat med julförsäljning så vi köpte förstås glögg, russin och mandel och njöt av det medan vi såg film. Glass pressade vi också ner.

Jag masserade henne typ en timme. Haha aldrig har det varit så kul att se någon gråta^^ Vi såg Änglar och demoner och jag kom fram till att det var en mycket bra film, trots överdriven mängd specialeffekter. men själva helheten var bra. Mitt i filmen kom Dimi å hans farsa in till internatet. Det var ett kärt återseende eftersom jag inte sett Dimi på år och dar (nästan i alla fall).

Vi kom oss i säng en sisådär mitt i natten någon gång och så var det tidig väckning för att skjutsa emmi till tåget.

tåget

har kommit från skolan. Det gick nästan smärtfritt idag och 3 timmar och 15 min hann jag massera:) Sen fick jag dessutom mitt massagebord och alla tillbehör så nu ska man väl kunna börja plåga sin omgiving lite mer än man tidigare har;D
Sitter på tåget och surfar nu och väntar på att vara framme i Seinäjoki så att man får byta tåg och då är jag nästan framme:D

Har ändå en välkomskommitte på hela två personer trots att alla idrottare och pappsen är i piispala:) Resten av kvällen ska jag säkert tillbringa på internatet masserandes, tror de e för att hon har massage i sikte som Emmi e så glad att ja ska komma hem;D

Nåjaa nu ska jag resten av resan fokusera på Gossip Girl. Är på 6e episoden nu. Väntar redan på att 7e ska laddas ner!!


torsdag morgon i skolan

Sitter i skolan och väntar på att dagen ska ta slut så jag får åka hem. Hade ganska många kunder idag men sen kom Järjestäjä och sa åt mig att de hade avbokat^^ skönt. Då kan jag slappa hela dagen. Och bara räkna minuter och vänta på att dagen ska ta slut och att jag ska få mitt massagebord och att jag ska få komma hem.
Snälla nån kom på msn så jag kan tala med nån då jag int har bättre för mig !!!




Jaha de va den lugna och sköna dagen. Plötsligt hade jag 90 min till att massera det skulle ha blivit 4 timmar ida igen. Fast sen prata jag mej ur den ena 45 min så nu e de bara 2h å 15 min arbete kvar idag^^

hem

hem hem till mitt hus
där en katt och en flicka kan bo

så som kican så vackert brukar sjunga det. Jag ska äntligen hem-hem efter månader av resor. Eller första gången hem en hel helg sen augusti så det är verkligen efterlängtat. Tur att man inte är en såndär morsgris som behöver åka hem flera gånger per vecka och inte alls klarar av att vara borta från sin familj.

Dock har jag ett projekt att ta itu med snarast jag kommer hem (och nej emmi, det är inte massage av dina ben jag talar om;)). Jag har nämligen en känsla av att rummet lämnades som ett kataastrofområde senast jag var på en snabbvisit så det är väl bara att börja röja.

Har också stora problem med att få skjuts från tågstationen. Man kunde ju gå men eftersom det är 20km så skulle det vara en smua obekväm promenad med väskor och dylikt.
Hoppas skjutsen löser sig för jag har ingen lust att lämna i Tammerfors en extra dag bara för att pappsen flytt iväg till Piispala så fort jag ska komma hem. (Och det samma gäller alla internatselever med körkort) Jag har verkligen sett farm emot den här helgen så hem ska jag, MED VÅLD. Om jag så ska behöva ta en taxi.


det har löst sig:D:D
jeii jag kommer mig hem-hem imorgon!!!!!!
HURRAA

onsdag

Provet gick åt röven, men det hade man ju kunnat förvänta sig eftersom det blev lite dåligt med läsandet på blodslitet. Nu snabbt hem å äta och sen iväg till ishallen och massera lite. Sen hem och sn iväg och träna. Fullspäckat alltså.
På kvällen lite plugg och eftersom jag börjat se på en ny tv serie lite sånt också ikväll!

arla morgonstund onsdag

Vinglar i huvudet fortfarande. Dt gjorde det även igår kväll innan jag skulle lägga mig. Men nu snurrar rummet ännu värre och jag vill helst slippa lämna sängen men det börjar bli hög tid för det. Hmm, undrar bara vad som är rätt håll att gå åt??

tisdag

Har varit i skolan idag. Fick beröm över att jag masserade bra. Kanske jag faktiskt har lärt mig något under dessa månader:)
Dessutom fick jag tala svenska med en kund idag. Otroligt skönt. Haha sen blev jag retad för att jag lät mycket lyckligare när jag pratade svenska än när jag försöker prata finska. Fast det kan nog stämma haha^^

Masserade hela 4 timmar och 15 minuter idag. Tungt värre, men det var inte lika dödstungt som första gången jag masserade flera timmar. Så även det förbättras. Det ser ljusare ut:)

Dock har jag tent imorgon och jag är inte alls förberedd. Borde läsaläsaläsaläsa och ändå sitter jag och bloggar och sitter vid facebook och nördar och dylikt. Nåjaa det löser nog sig! Känner mig lyckosam idag.

Och lite nostaligsk. Bild från i somras:

Äntligen

stunden jag väntat på i fleraste veckor är snart kommen! Jag har fått besked om när mitt massagebord kommer och det blir på torsdag:D då får alla där hemma sig en ordentlig omgång på det bordet för det ska minsann invigas med besked!

Dessutom har jag redan betalt för det:D

det där är ju inte riktigt min modell men något liknande har jag skaffat mig.

Se upp alla i mina hemtrakter! Här kommer jag!

Det var det

Nu är säsongen över för i år. Nu kan jag äntligen börja fokusera fullt på att få tillbaka formen utan att vara orolig att någon tävling skulle störas av att jag tränar för mycket och så kan jag också börja fokusera mera på skolarbete istället för att ranta runt hela halva norden i buss och bil.

Nu senast var jag till Norge och sprang Blodslitet. Sämsta året hittills måste jag säga. Bommade 10 min direkt till ettan så då gav jag upp och joggade genom resten. Uppenbarligen är pappa otroligt missnöjd eftersom han inte ringt eller skickat meddelande. Bara en tom skrämmande tystnad från hans sida. Bara väntar på smällen!!

Efter tävlingen var vi traditionsenligt till Pizzanini och åt de bästaste bästa pizzorna någonsin. Eller så är det bara så att man är otroligt hungrig efter 13 km i skogen.

På kvällen var några av oss till skihyttan, det slutade inte så bra för mig. Spydde som en gris efter två cider, två glas bål och några cl Jägermeister. Helt otroligt. Att man inte ska tåla 4 drinkar helst?? Vem hade anat det!

Dagen efter var också plågsam, framåt 5 tiden på kvällen drack jag för första gången. Försökte nog innan men allt kom upp. Då vattnet hölls kvar så försökte jag med lite yoghurt. Det hölls också kvar. Följde med kompisarna till McDonalds och tuggade i mig en par franska och en glass. Jeii, äntligen kunde jag äta och dricka igen!!

Man vet att man varit riktigt dålig om man inte varit på wc på ca ett dygn:P eller bara behöver 2 gånger på 2 dygn. Hohho!! Att man ska vara så klen.

Väl hemma(måndag) låg jag i sängen halva dagen helt utmattad. Sedan pallrade jag mig iväg till Fysioline/Ice Power och köpte massageolja och hud och plint decinficieringsmedel. Så nu ska här börja masseras^^ Frivilliga??

Sen var jag och stor-shoppade till veikon kone. Yttre hårdskiva, dammsugare, minnessticka och hörlurar (eftersom mina hörlurar till mp3n på nåt konstigt sätt gick sönder på boldslitet) och nej jag har inte kastat dom i golvet, trampat på dom och så vidare innan heller;) det var ett under att de höll så pass länge som de gjorde.

Det var min helg och den var inte vidare underbar!

Blodslitet

De blir snart till att börja packa ihop sina orienteringspinaler för sista gången detta år och absolut sista gången någonsin som junior. Efter nyår är det damklassen som väntar. Skrämmande alltså.

Nåja, blodslitet ska nog bli skojj:) Fastän alla D20 sviker och kommer inte med ;D Men jag å Åsa:D Sålänge vi e med så är det ett riktigt blodslit!!!^^
Kanske man skulle testa på dethär med skihyttan i år? Nästa år måste vi ju trots allt vara ansvarsfulla och dylikt:P Kunde ju bli riktigt skojj, fast vi måste se hur det känns 14 km senare...

Nåja, ta sig i kragen nu och BÖRJA PACKA!!!

Vilken jävla dag alltså

Har spenderat hela kvällen gråtandes. Vilken underbar dag alltså :( Jag är inte heller riktigt säker på vad det är jag är så upprörd över, eller egentligen vet jag men det är nog många saker som kommit på sådär sakta men säkert och nu var gränsen nådd helt enkelt.

Nu är det bara till att försöka öva på smilet tills imorgon då det bär iväg till Åbo hamn andra gången inom en vecka och siktet 'är nu inställt på Fredrikstad och Norge. Blodslitet, janå efter det kan jag i alla fall med gott samvete gråta ut för då kommer det att smärta ordentligt både här och där.

......

Idag hade vi ett oförberett prov på hälften av allt vi lärt oss hittills sen skolan börja. Va ju en trevlig överraskning sådär på en onsdagsmorgon:P Nåjaa 60% rätt va ju int så väldans pjåkigt men jag bör nog plugga lite innan nästa onsdag då vi har prov på allt vi lärt oss hittills och det blir jobbigt:S Är redan lite oroad över det :/

Sen åkte jag till simhallen för första gången. Rena rånet med 5,50€ för en gång!! Simmade effektivt 1h = 2km måste nog ändå va nöjd över mig själv :D

Dock har jag sällan känn mig så fet som då. Bredvid alla slimmade simmare som tränar två gånger om dagen :(


hatar måndagar

va i helgen på 25-manna. Det gick helt okej, vi blev 39e av över 300 lag och nästbästa finlandssvenska lag. Hemresan va otroligt skojj^^ men jag kan inte säga att jag rekommenderar att sova enbart 1h på n natt. Det blir lite tungt. Att dansa 6 h är inte heller att rekommendera och att dricka en hotshot strax innan man går och lägger sig är definitivt inget att rekommendera. Jag var full i flera timmar efter att jag vaknat. Jobbigt värre:P

Men nu har jag sovit dryga 18 inatt och det känns lite bättre:) men måndagar är ändå inte skojj.
ha planerat första julklappen redan. känns skönt att ha påbörjat det så det inte blir panik-handel i år igen!! dessutom är presenten genomtänkt och jag tror att personen som får den kommer att bli utomordentligt glad av den:D och det glädjer mig redan!

Watch out Sthlm, here we come^^

Jeii, nu är det äntligen dags för årets 25-manna. Har bara väntat sen förra året på den här händelsen:D Och nu äntligen!! Västra haninge (tror jag) är det som ska få uthärda denna orienterarnas avslutning. Ojoj vad det ska festas och havas skojj!

Men först upp en sväng till Österbotten och hem till det väntande päronet. En snabb sväng till Vasa och massera Jenny och sen bär det iväg:D

Moikkelis poikkelis!

Torsdag

Vaknade upp ca halv 7 imorse. Skulle till skolan men jag ville inte. Snoozade kanske 20 minuter innan jag beslutade mig för att jag inte har något val. Gick till kokvrån och chockades med att det är storm ute. Vilken perfekt morgon alltså! Nåjaa det regnade ju inte i alla fall. Cyklade till skolan för at göra ingenting idag heller. Att vara akut-ansvarig är inte speciellt givande och det ska bli skönt att veckan snart är slut. Bara idag kvar nu...

Fick just veta att jag ska få 45 minuter massage, och jag får själv bestämma var. ^^ Det blir en betydligt bättre start på dagen! Frågan är hur hård massage jag kan ta då jag har tävling på lördag. Ääh, jag vill ha massage, tävlingen skiter jag nog i!

Baltic Junior Cup

Jag har nu skrivit hela min uppsats om baltic junior cup klart och den finns tillgänglig för intresserade!!!

va ju å hämta mitt pAket...

från posten ikväll. Jag skulle enbart hämta det där paketet. Men ack nej. Självklart kan hon utan någon som helts självbehärskning hålla sig från att gå in i koskikeskus och x antal butiker längs hämeenkatu påväg till posten. NEJ! Hon handlade massor. Som vanligt. Ett par örhängen, tre halsband, en sjal och ett par skor. Nedanom finns ett smakprov av vad hon tänkte ha på sig på 25 manna båten. Vad tycks?

Ha hämta inspiration från One Tree Hill (hör och häpna;)) Och hon hoppas nu att hon ska känna sig någårlunda bkväm i detta. Ha ju trots många försök ännu inte hittat den ultimata klädstilen för mig utan jag kör med margots allt och bland och mixar hejvilt allt möjligt som jag känner för att ha på mig just vid det tillfället. Ibland med lyckat resultat (men nog för ofta inte så lyckat)!



Fick dock mitt paket till sist och nu har jag äntligen snuttekudden tillbaka i min säng^^ så tack och gotnatt!!

har ryggen spänd som en fiolsträng :/

Fick idag massage runt skulderbladen. Jag trodde något skulle gå sönder i ryggen! På riktigt, hu kan nåt ta så sjukt? Å då tryckte dom bara lite! Läraren kom och visade hur min partner skulle göra och jag måste säga att antingen är jag väldigt spänd eller så kan lärarna verkligen sina saker och retas lite genom att trycka på alla triggerpunkter de bara hittar. Jag gissar på att jag är spänd...

Sen fick jag lårmassage. Fick inte träna ida heller för då skulle benen kunna gå av ifall jag haft nån spänning som börjar släppa. Kritiskt!

Men jag ids inte chans fastän det känns som om jag skulle behöva träna...vore inte så himla skojj om benen gick av medan man springer.

Förhoppningsvis hjälper all den här massagen mot mina spända muskler och jag blir som en gummiboll^^

höststormar och sverigeresor

Idag var det ordentlig storm på morgonen, bara för att växla om till underbart soligt höstväder på eftermiddagen. Och jag har massor att göra men får aldrig något gjort. Borde fara på länk men då fick vi testa på passiva töjningar och det vore inte helt bra att fara på länk..hmm...vad göra? om det vill sig riktigt illa blir jag skadad för livet, å andra sidan måste jag verkligen träna och inte var musklerna så spända att något sånt skulle hända...eller? kanske jag skippar länken? Det vore ytterst otrevligt att bryta benet bara för att jag inte kunde hålla mig från att pringa lite.

Så borde jag "orka" ta dösön ti city och hämta min kudde och handduk från posten (jo de har äntligen kommit hem från Rantasalmi nu:D). Glömde ju både kudde och handduk i stugan vi bodde i då vi var på FM. Klåpet själv var såklart i farten. ^^

Så nu kan jag äntligen sova gott med 3 st kuddar igen.

Så borde jag tvätta och packa för imorgon bär det av hem!!! Första gången sen augusti..hjälp tänk vad tiden går! Ska försöka hinna med 17 tåget så skulle jag vara hemma en 20 tiden menmen...

På fredag blir det en sväng till stan (förhoppningsvis) för att massera Jenny och sen hem igen, packa ner lite vinterkläder och iväg till Sweden och Stockholm för 25-manna. Det ska bli skojj!! Borde btw börja plugga i galenos också.. Den 16 borde jag kunna allt... hjälp blir bråttom nu..

Men nu iväg till stadin och hämta snuttekudden!

Armarna dör nog nu...

Det här med massage är tugnt och mina armar tål knappt mer nu. Ikväll var jag till ishallen igen och fick HELA 6 kunder....pust... när dethär året är slut ser jag nog ut som Karl-Alfred själv:D

Natt-FM har jag ju hunnit vara på sen jag skrev här senast. De va sköjj. Sällan har jag haft så kul i skogen. Ville knappt komma därifrån. 6e blev jag, inte så pjåkigt med 35 deltagare eller hur många vi nu var. Att sova hos Puputtis va också kul. Dom hämta från tågstation, bjöd på mat, sen hade vi 4 tjejsnack, massage oc lite annat en par timmar innan det bar iväg till TC och dags för start.
Det spöregnade och var blåsigt och kallt. Oj va kul med årets första höststorm precis då man ska vara ute och springa halva natten:/ men det var inte så farligt som jag tänkt mig. I alla fall inte förrän efteråt. Ojoj vad det tog länge innan jag tinade upp. Men vi gick i bastun då vi kommit tillbaka till Puputtis och det gjorde susen. Sen kvällsmat och sängen. På morgonen åt vi frukost och smakade på älgsteken som var underbart god och jag hade gärna stannat till lunchen också;)

Måndagen kom och gick utan destomera händelser. Hämtade kille från tåget på söndag kväll och förde honom till tåget på måndag. Var i skolan. Drog backdrag och var till ishallen.

Snart ska jag väl orka lägga upp lite bilder också. Kanske...

Torsdag



En ny vecka till ända. Skönt, inte för att jag inte trivs i skolan och så men för att mina armar dör. Dom e inte vana att arbeta och dom gillar inte att behöva göra det efter 20 års vila. Idag blev det dryga 3 timmar massage. Alldeles för mycket för att vara tredje dagen jag masserar sådär på riktigt.

Imorgon väntar städning, packning, träning, etätehtävä 5 (crap) lite spaning på stan efter en läderjacka. Och den här gången ska jag inte shoppa en massa annat bara för att andan faller på. Nej SJÄLVBEHÄRSKNING!!

Sen så kommer ju killen hit också... det blir bra, äntligen lite sällskap. Jag börjar verkligen få hemlängtan, iblend skulle det vara skönt att få komma hem lite oftare än varannan månad. Menmen sånt är livet hädanefter det är lika bra att vänja sig för jag kommer aldrig mer att flytta hem permanent. En något skrämmande tanke...

Men nu fokusera, imorgon är det fredag härligt ^^



It's October again...



It's October again
Leaves are coming down
One more year's come and gone and nothing's changed at all
Wasn't I supposed to be someone
Who can face the things that I've been running from

Let me feel
I don't care if I breakdown
Let me fall even if I hit the ground
And if I cry a little
Die a little
At least I know I lived just a little

I've become much too good at being invincible
I'm an expert at play it safe and keep it cool
But I swear this isn't who I'm meant to be
I refuse to let my life roll all over me

I wanna be somebody who can face the things that I've been running from



Haha, sånt här händer bara mej^^

Jag vaknade upp lite smått yrvaken och så, men tydligen var jag nog ännu mer yr igår kväll när jag klädde på mej pyjamas. Det visade sig nämligen att jag hade pyjamasbyxorna på avigt:D
Som sagt, sånt händer bara mig!

RSS 2.0