Hemma

För oss blev det en tung och lång hemresa. Förkylda som vi är var start och landning inte jätteangenämt. Dessutom har vi varit förföljda av skrikande ungar halva resan, så även under flygningen hem...kul... Då jag landade i Umeå var det med feber, led- och huvudvärk, hosta, snuva och trötthet. Jag var vaken i nästan 48 timmar innan jag äntligen kom mig i säng hemma i Umeå, sedan sov jag i princip följande 24 timmar. Anna Maria meddelade också att hon är sjuk och även hon sov en lång "natt" (=ett dygn).

Nu sitter jag och följer tour de ski och ska snart packa en liten väska då nästa resa börjar om två timmar. Jeii! Lockar SÅÅ mycket just nu att resa iväg i en vecka till...not!

Semestern slut

Ni har vi spenderat vår sista kväll här i Thailand. Imorgon bär det, tyävrr, av hemåt för vår del. Å andra sidan, om man tänker på att Anna Marias nerver har tagit helt slut denna sista dag så är det väl lika bra. Hon börjar bli riktigt nipprig nu. Till exempel då vi simmade idag blev hon bland annat så rädd att hon hoppade till...av att se sin egen fläta. Dessutom fick hon en halv hjärtattack då hon såg min skugga i vattnet idag också. Som sagt, kanske lika bra att semestern är över ;)
 
 
man kan inte skryta med att det är högt i tak på båtarna här
 
Vi firade julafton i det som kan vara den häftigaste restaurangen jag någonsin besökt; Dinopark
 
Som sagt häftig restaurang, underhållning hade man också medan man väntade på maten ;)
som till exempel att leka med Fred Flintas bil...
 
Frukost har vi ätit på samma ställe alla mornar. Välj 5 saker betala 100 Bath (20kronor). Igår hade vi besök av en fågel på frukosten. Finn ett fel med den!
 
Igår hade vi en otroligt häftig solnedgång, som var över på bara 2 minuter. Vi hann inte riktigt få fram kameran i tid. Det var tre solstrålar som lyste upp himlen i ett klart oreange sken. Underbart fint!
 
Under shoppingen hittade vi en rätt stor tröja. Se på min misstrogna min då vi räknade till hela 8XL!!
 
I morse hittade vi en katt som hungrigt väntade på frukost
 
Ibland känns det som om de skulle behöva en elektriker eller två även i det här landet...
 
Anna Maria lekte fin engelsk lady på frukosten i morse.
 
En del av Karon beach där vi spenderat våra tre sista dagar
 
 
 
Med dessa bilder säger vi tack för oss och denna resa. Vi får verkligen hoppas att hemfärden blir något lugnare och tryggare än våra små utflykter här på ön.
Glada och trötta (och smutsiga) efter en tuff dag på stranden. Vid första anblick ser vi renare ut än vi egentligen är, men vackert så :P

Strul

Efter en hel del strul har vi nu lyckats genomföra en grej via internet som vi funderat på i typ en vecka nu. Vi satte typ 4 timmar av vår tid igår och idag och äntligen är det projektet klart. Alla våra närmaste lär väl märka av vad det är så småningom ;)
 
Något annat som strulat för oss är det här med uppladdning av filmerna. Jag hade ju tydligen ställt in dom på "privat" och detta ledde till att ingen kunde se dom. Så nu publiceras de på nytt för att underlätta för er läsare. Hoppas ni finner nåt sorts underhållningsvärde i att se dom ;) Vi hade i alla fall kul då vi filmade! =)
 
Med tanke på bland annat dessa äventyr så skippade vi vår planerade resa till Patong och nöjde oss med shopping i Karon istället. Det kändes lugnare och säkrare så.
 
Vår tuk-tuk resa upp till Big Buddha:
 
 
Skräckaporna anfaller:
 
(Och ja! De var faktiskt riktigt läskiga. Och ja! Vi är medvetna om att de ser söta ut på håll, men skulle ni ha sett de små monstren i ögonen hade ni nog lagt benen på ryggen ni med. Vi gjorde det, det gjorde vi inte fort nog dock...)
 
Vår hårresande färd i....fordonet:
 
 Vet inte riktigt om man ska kalla det bil, tuktuk, moped eller nåt. Så fordon får duga. Vi kom framåt med det (i 60km/h!!) i alla fall.
 

Mardrömsfärd och ett löfte

Nu har vi inte uppdaterat på ett par dagar. Vi har inte haft tid med det, det är stressigt det här med semester. Nu tänkte jag däremot skriva och berätta om vad som hänt sedan senast. Vi har lämnat ett regnigt Krabi bakom oss och via PhiPhi tagit oss tillbaka till Karon/Kata, vi bor någonstans mitt emellan. "Taxi"färden till båten är ett kapitel i sig och vi kommer att visa en film på det. Man märker att jag faktiskt tyckte att det var rätt obehagligt då jag upprepade gånger lovar dyrt och heligt att jag SKA ligga på stranden resten av resan och inte hitta på fler dumheter. Det var verkligen en mardrömsfärd så det löftet har vi hittills hållit, men nu är vi rastlösa och ska iväg till Patong ikväll. Då ni ser vrålåket vi tog oss 30 km med på motorvägar och allt fattar ni nog varför. Dessutom kändes det som om den skulle vinka omkull i kurvorna, ställvis klippte vi 4 körfiler på en gång och körde på fel sida om refugen vid ett par tillfällen.
 
Det tidigare nämnda vrålåket
 
 
 
Då vi äntligen kommit till Karon var vi trötta och hungriga och ville bara hitta någonstans att bo så snabbt som möjligt att vi inte ens kollade hur rummet såg ut. MISSTAG!! Det var mögligt, unket, luktade skit, det var svårt att andas där och ja...vi sov i alla fall där en natt med påföljden att vi båda har lite halsont, hostar, nyser och har täppta näsor. Men fort som attan bytte vi hotell och nu har vi hittat ett mysigt som heter Fantasy Hill Bungalow. Det är ingen överdriven lyx, men rummet är rent, torrt och hyfsat fräscht och det räcker gott och väl åt oss då vi ändå inte ska tilbringa så mycket tid där. Igår hade vi en myr- och kackerlacksinvasion dock. Det visar sig att man inte ska äta frukt på rummet (särskilt inte mango som är riktigt sött) och slänga resterna i sopkorgen för ohyran känner av lukten på långa vägar och tar sig in för att äta. Vi lärde oss det ganska fort och sedan dess har det varit lugnt i vårt rum! =)
 
Här i Karon har vi nu tillbringat två härliga dagar på stranden och njutit allt vad vi hunnit. Ikväll blir det en resa till Patong för att se vad shoppingen där har att erbjuda och imorgon blir det stranden igen. Sedan är det tyvärr dags för hemfärd. Det är med blandade känslor som vår resa närmar sig sitt slut. Vi älskar att vara här och njuter som bara den, samtidigt är det ju något tryggt med vardagens rutiner som man längtar till litegrann (i smyg). 
 
Det här har våra två dagar i Karon bestått av; solbad och böcker
Sitter nu på vår veranda och njuter av de sista solstrålarna och förbereder en resa till Patong.

Ännu en dag på stranden

Löptur i regn, långfrukost, promenad i solen, massage, snorkling, fruitshakes, grillad majs, manikyr, ligga och slappa på stranden. Det är ungefär vad denna dag gått ut på. Vi har det stressigt vi ;) Lite julkänsla fick vi till och med idag då vi hörde på julmusik under massagen. Ni vet +30 grader, solsken och palmer...så juligt det kan bli :P Men vi har i alla fall gott om julgranar och julpynt att kolla på...
 
Lite bilder från dagen:
 
 
 

Thaimassage

Jag har ju lovat att ge en beskrivning av thaimassagen jag fick. Vi gick in till ett ställe mitt mellan Karon och Kata. Det var små, söta, taniga thailändskor som mötte oss. Vi sa vad vi ville ha och det var inga problem. Jag blev visad in i ett bås var jag blev lämnad ensam. Några sekunder gick och en thailändska kom in med något som såg ut att vara en bunt lakan. Hon pekade på dom och gick ut igen. Jag kände mig lite smått förvirrad och stod där som ett fån. Då hon kom in igen hackade hon fram att jag skulle klä på mig. ”Vadå klä på mig? Jag ska ju få massage? Och klä på mig vad?” tänkte jag. Hon tog upp högen av lakan och sa att jag skulle klä på mig. Det visade sig vara något pyjamasliknande som jag tydligen skulle ha på under massagen. Sagt och gjort, jag klädde om och det var en dress som nådde mig till knäna och armbågarna. Här är saker och ting är inte riktigt anpassade för oss stora, bastanta nordbor...

 

I början av massagen var allt lugnt. Hon tog nog i men direkt ont gjorde det inte. Efter ett tag började det kännas lite så där halvsuspekt det här med thaimassage. Hon som masserade mig klättrade på mig, gick på mig och vände, bände och vred på diverse kroppsdelar. Mot slutet av massagen kom hon verkligen nära gränsen för vad jag tycker är okej. Hon satte sig mellan mina ben, slet i mina fötter samtidigt som hon grävde in sina fötter i mina ljumskar. Det var lite halvsvårt att slappna av, kände jag.

 

Något jag häpnar över är hur mycket kraft det kan komma ur en liten, liten thailändska. Hon var verkligen halva min storlek! Och ändå fick hon det att kännas. För det mesta tyckte jag ändå om massagen, men det fanns ju delar som var mindre trevliga. Efteråt kände jag mig som en ny människa och vi satt och pratade med de som masserat oss en stund, vilket var trevligt. Thaimassage är nog något som måste upplevas i Thailand!

Vid gott mod innan massagen
Våra gulliga massörskor. Spana in armmusklerna!

Skräckaporna anfaller!!

Nu har vi sovit en natt i Krabi och tillbringat dagen med att göra...ingenting! Igår på kvällen satt vi på en restaurang där det fanns trådlöst internet och surfade runt lite om var man kunde hitta bra frukost. Vi hittade ett ställe som lät bra, men det var stup omöjligt att ta reda på var det låg. Vi hittade dock en bild på en orange skylt med namnet Aning Restaurant och en beskrivning om att det låg i ena änden av Ao Nang beach. Glada i hågen traskade vi iväg i morse för att leta upp stället och det visade sig vara rätt lätt att hitta och de serverade en god frukostbuffé med bland annat amerikanska pancakes, muffins, stekta ägg, toast, corn flakes, musli, yoghurt, mjölk och färska frukter. Det är ett ställe vi kan rekommendera!

Stranden i Ao Nang, Krabi. Inte riktigt lika paradisfin som i Phuket men det duger ;)

 

Sedan gick vi längs stranden för att se lite hur det ser ut här i Krabi. Då stötte vi på ett helt gäng med apor! Vi gick närmare och började fotografera. De var riktigt söta de små liven, där de satt och åt loppor av varandra. Dock ändrade jag uppfattning då det var några som började närma sig oss. De såg lite ondskefulla ut i ögonen, tyckte jag, och vi var en aning reserverade mot dom och försökte hålla dom på avstånd. Mitt i allt hoppar en apa upp på Anna Maria och klänger i hennes ryggsäck medan en annan tar sikte mot henne och kommer galopperande i full fart. Den andra apan tog sats och hoppade upp på hennes vad och började klänga. I panik slänger hon sin ryggsäck till mig med apan fortfarande hängandes i den (tack för den!) medan hon gallskrikande desperat försöker få bort den andra apan. Vi klarade oss helskinnade från den incidenten, dock gick vi därifrån med en viss genans då alla andra turister stod och asgarvade åt oss.

 

De söta aporna, medan vi ännu tyckte att de var söta...
 

 

En liten bit bort stannade vi för att filma då en gubbe kom gående med en påse bananer, för aporna var verkligen som tokiga då de såg det. Jag hade lagt ner min ryggsäck på marken för att vi skulle ta ett foto. Då vi gått några steg från ryggsäcken kom en apa och attackerade den. Apan hoppade upp på väskan och började gräva, den hittade min mp3 spelare och smakade lite lätt på hörlurarna. Mp3n slängde apan iväg. Sickna ondskefulla djur de är! Då han insåg att det inte var ätbart så tappade han intresset och hoppade iväg från väskan. Tack och lov!! Kolla filmen för att se incidenten!

 

 Filmen är felvänd första delen, men de e sånt som händer när man har lite halvpanik för att aporna är nära ;)

 

Efter det gick vi till en salong och fick pedikyr. Damerna inne på salongen pekade på våra fötter, skakade på huvudet och frågade vad i hela friden vi gjort med dom. De tyckte inte fötter borde kunna se så ovårdade ut. Oops! Jag fick den thailändska som såg snäll ut medan Anna Marias var lite barskare. Skenet kan bedra! AM låg helt lugn och avslappnad under hela footscruben medan jag vred mig av smärta. Hon tog verkligen i för kung och fosterland! Men nu är fötterna i alla fall lena som små barnrumpor.

Våra fötter innan vi förstörde naglarna. Båda har lyckats få sand att fastna i nagellacken. Bra där!

Efteråt fick vi frukt. Då blev vi så här glada! :D

 

Resten av dagen har vi bara legat på stranden och funderat på när vi ska vända steken nästa gång. Trots att det varit riktigt mulet har jag lyckats bränna mig lite i ansiktet. Då vi legat typ en timme på stranden höll jag på att dö av tristess och började därför bygga ett sandslott. Då orkade jag med stranden ett par timmar till! Anna Maria har alltså fått erfara att jag stundvis är mer som ett barn än en vuxen människa. ;)

Jag och mitt vackra sandslott :D Notera att jag lätt smälter in i sanden, färgen har ändrat från kritvit till sandfärgat åtminstone :P Bättre kan jag, hoppas jag...

Led som sagt av tristess och sprang runt på stranden och fotograferade allt jag kom åt. Bland annat hittade jag denna man som på stranden grillade majs åt folk. Lite coolt!
 

Nu har vi fräschat upp oss på hotellrummet och ska bege oss iväg för att shoppa lite och småningom leta upp en restaurang vi kan tänka oss att äta vid ikväll. Imorgon ska vi åka ut med long tail boat och snorkla lite. Vi väljer mellan tre olika öar och har inte riktigt bestämt oss vilken det blir än, men det lutar lite åt Poda Island.

 


Några lärdomar del II

Efter några dagar i Thailand har vi gjort fler upptäckter. En del av dom vågar vi skriva här...andra inte ;)
 
Lärdom 1: Om du precis dykt under vattnet, lägg dig då inte på rygg för att flyta. Saltvattnet som kommit i näsan kommer att rinna ner i halsen och det är inte behagligt!
 
Lärdom 2: Smörj inte in magen med solkräm för att sedan äta bröd. Smulorna fastnar på magen och är rätt svåra att få bort.
 
Lärdom 3: Det är en fördel att komma ihåg att andas! Då vi snorklade höll jag andan helt omedvetet under vatten, trots att jag hade snorkel. Detta eftersom jag är så van att man inte ska andas då man dyker.
 
Lärdom 4: En kvinna är inte alltid en kvinna i Thailand. Såg en ”miss Universum”-tjej idag här i Krabi och beundrade hennes fina vita klänning och vackra långa hår. Hon bjöd in oss till en cabaret show och pratade med mansröst....
 
Lärdom 5: Det här med att kommunicera med folk, det underlättar! (Finnens upptäckt utomlands) Var dock beredd på att svaret inte alltid är korrekt....det kan ju finnas vissa språkliga hinder ;)
 
Lärdom 6: Det är intressant att prova kläder/gå på toalett här i Thailand, man vet aldrig vart man hamnar eller hur det kommer att se ut. För att gå på toa har vi bland annat gått ner för en trappa där det bara är en tunn vägg till köket och man nästan kan känna värmen från spisen, provat kläder på en toalett, bara bakom ett skynke som en liten thailändare försökte hålla upp enligt bästa förmåga osv.

Lärdom 7: AKTA APOR!!! De anfaller!

På nya äventyr!! del II

Vi gick från caféet och lyckades faktiskt efter några stopp för att fråga om det var rätt båt ta oss ombord på båten till Krabi. Där rycktes våra väskor ifrån oss och bars upp för några trappor. De är snälla thailändarna! Vi satte oss ute på däck med benen dinglandes överbord. Vi hade ingen aning om hur länge resan skulle ta eller hur det skulle se ut då vi kom iland. Efter 40 minuters färd frågade vi en passagerare från Thailand om han visste hur länge det var kvar av resan. 20 min var svaret vi fick. Det tog 50 min.... Det är inte lätt det här med kommunikation...
Ivrig att få komma iväg på nya äventyr =)
 
Väl framme vid hamnen gick vi längs en lång, lång pir. Inne i terminalen, eller vad man nu ska kalla det, frågade vi runt lite om hotell och taxi till Ao Nang. Då träffade vi två trevliga argentinare med vilka vi delade en taxi till Ao Nang. Väl där hjälptes vi åt för att hitta ett hotell. De hittade en annan argentinare som bodde för 300 bath och vi gick till det hotellet för att se vad det var för nåt. Då vi fått alla bekvämligheter vi ville ha landade vi på 800 bath, vilket vi ändå tycker är helt okej. Vi vill nämligen ha egen toalett/dusch och AC. De andra tyckte inte att det var så varmt här så de klarar sig utan luftkonditionering, vilket i vår värld är helt otroligt!!
 
Nu sitter vi på en restaurang och äter middag, trötta efter dagens äventyr. Det blir nog en tidig natt för vår del. Dock är vi nöjda med vad vi åstadkommit så långt. Det är egentligen fantastiskt hur långt man kan komma genom att kommunicera med sina medmänniskor. En ny upptäckt för den finne som jag är ;)

På nya äventyr!!

OBS! Spännande läsning! ;)
Vi lär oss en hel del varje dag av att vara ute på resa. Det är kul och ibland lite förvirrande och skrämmande att vara ensamma ute och resa. Idag har vi varit på världens äventyr! Det vi trodde skulle bli en otroligt lugn tur mellan Phuket och Krabi via Phi-phi islands med lite turistande och snorkling blev något i hästväg!
 
Allt började rätt lugnt och stilla (om man bortser från bilfärden då. De är aldrig stillsamma i såna här länder, vilket våra nerver bittert får erfara) med en biltur till hamnen och en båttur till Phi-phi islands. När vi började närma oss kom jag plötsligt på att vi inte har en aning om var, när och hur vi ska byta båt till Krabi. Jag gick genast och frågade upp detta. Jag fick ett halvtydligt svar om att vi ska snorkla först och sedan byta båt. Men han sa också att vi skulle byta båt vid vårt första stopp. ”Jaja”, tänkte jag, ”det löser väl sig.” Det var världens kaos då båten stannade. Jag tror jag aldrig känt mig så stressad och omkringföst i mitt liv. Förmodligen är det så här kossor känner sig då de vallas runt!
 
Det var det här med en flock kossor....
Här är en bild av stranden vi stannade på och några long tail båtar som stod parkerade. Det kanske syns att de inte är de mest stabila i världen att åka ut på öppet hav med...
 
Fortfarande utan att veta något om hur vi skulle ta oss vidare blev vi beordrade att hoppa ner i en long-tail boat. Vi lydde vackert och höll ett krampaktigt tag om våra resväskor och hoppade vi från aktern på den stora båten ner i den skrangligaste båten jag någonsin suttit i. Därifrån körde båten iväg, fortfarande utan att vi visste något om framtiden, medan thailändaren försökte förklara på en alldeles obegriplig engelska vad vi skulle göra. Då vi hoppade i land på en strand någon kilometer från hamnen blev vi beordrade att ta våra resväskor med. Det gjorde vi. Och då äntligen kom lite information, som faktiskt var begriplig, om vad som skulle hända härnäst. Thailändaren hade nämligen en papperslapp med hålltider så vi kunde själva läsa programmet. Halleluja! Lite mer klarhet över vår situation!!
AM håller krampaktigt i våra väskor

Då de närmaste timmarna äntligen klarnat lite kunde vi känna oss lugna. Vi gick och köpte en fruit shake eftersom vi var vrålhungriga och skulle snorkla ännu innan lunch. Då vi skulle åka iväg och snorkla fick vi ännu lite mer information. Vi skulle hoppa i en annan long tail boat och åka lite tidigare än de andra. Den skulle ta oss tillbaka till hamnen, var vi skulle stiga på båten till Krabi. Allt var frid och fröjd!

Vi snorklade och myste i vattnet ända till thailändarna började kasta brödbitar alldeles i närheten av oss. Jösses vilka fiskstim! Jag som har svårt att tänka mig att bada om jag vet att det kan finnas fiskar, befann mig nu mitt bland hundratals fiskar som simmade alldeles nära. AM fick också lite panik! Nästan så de fick ur oss en så pass tjejig reaktion som ett gallskrik, men vi behärskade oss. Då vi snorklat typ 15 minuter hade de andra kravlat sig upp i båten och blängde lite halvsurt på oss som låg i vattnet och plaskade. Då tog vi oss motvilligt upp tillbaka och vi åkte till stranden för en lunch. Vi tycker att det är en smula tragiskt att folk har så dålig kondis att de inte orkar simma mer än 15 minuter i sträck (MED FLYTVÄST, vi var utan för det är roligare så)!!

AM var så ivrig att hon tog på snorkeln redan på torra land fullt påklädd!
Här är vi mer redo att ta oss an vattnet ;)
 
Efter lunchen hoppade vi i båten som vi trodde skulle ta oss tillbaka till hamnen på Phi phi. Vi satt så lugnt och fint man nu kan i en krängande båt. Då sa chaffisen att vi ska åka en bit ut på havet och där ska vi byta båt. Vi kände en viss osäkerhet. ”Hmm, vad menade han egentligen?” Ja, det visade sig vara precis som han sa. Vi väntade ett tag mitt ute på öppet vatten och då dök den ”båt” upp som skulle plocka upp oss. Att kalla det för båt är ju en liten underdrift, för den var mer lik en Viking Line-färja än en båt. Vi kände att vårt liv just då var som taget ur Lasse Åbergs film SOS och tänkte lite ”det är tur att ingen ser oss”. Då vi kom på det sprutade våra tårar av att vi skrattade och vi passade på att ta ett kort på ”båten”. Samtidigt stod en del passagerare och tog kort av oss också! Piinsamt! Vi lade till i aktern av båten och skulle försöka äntra däck då båtarna gungade så höjdskillnaden ibland var en dryg meter mellan kanterna samtidigt som båtarna också åkte isär ibland. ”Lätt som en plätt!”, tänke jag och tog ett kliv. Precis då bestämde sig båten för att sjunka lite och det är ju en himla tur att jag är smidig och vigulant (som ett kylskåp). Som tur är är thailändare av den hjälpsamma sorten och med hjälp av tre par händer kunde jag ta mig ombord. AM var en smula smidigare kan jag ju tillägga, trots jeanskjol!
Som taget ur SOS
 
Nu sitter vi på ett internetcafé och har ätit en banana split i väntan på båten till Krabi. Våra äventyr fortsätter för vi har inget hotell för natten än...Äh, det löser sig!   

Booom...

...här kommer den efterfrågade bildbomben!
Vi har hittat två favoriter bland restauranger, det här är den ena och den hittade vi redan första kvällen. Det är en buffé och så grillar/kokar man själv maten. 
 
Full fokus på maten! När man handskas med pinnar gäller det att hålla tungan rätt i mun. Det samma gäller de tveksamma ingredienser jag tillagar här med bland annat grisnjure, grislever, nån taggig fisk, bläckfisk, olika konstiga svampar inklusive tvättsvamp och alger och annat smått och gott. Thailändarna skrattade gott åt oss och vår matlagning den första kvällen. Ikväll garderade vi oss därför och åt en riktigt tidig middag. ;) Nu hoppas vi bara på att vi vaknar upp imorgon och att våra magar pallar trycket....
Här är delar av buffén...tror att hälsoinspektionen hade gillat deras upplägg utan nån som helst nedkylning av ingredienserna och småflugor i vissa baljor. (ironi)
Första kvällen testade vi bananapancakes...GOTT!
 
Förstås har vi ju legat på stranden också, första dagen här och vi är riktiga blekfisar. 
 
Här är vi inne på tredje dagen. Och ja...vi är fortfarande riktiga blekfisar ;)
Och vad är väl en semester utan riktiga spännar-bilder?! ;) Visst är det väl body building vi borde satsa på? :P
Vad är väl bättre än att hitta en palm förklädd till gran?
Vi har även hunnit se flera fina solnedgångar
 
Det här är vår andra favorit"restaurang". Så himla mysigt att sitta på en filt på sanden och äta lite grillat. Man fick själv välja ut precis vad man ville ha.
Där testade vi bland annat grillad bläckfisk, haj och musslor. Gott!!
Grillad majs är också supergott. Mycket godare än den man äter hemma på sommaren.
Bläckfisken
Hajen
Thaimassage är verkligen speciellt...Och de där thailändskorna är inte stora. MEN starka händer har dom det kan jag lova!
Vi har hunnit vara på två löpturer. Den ena i morse då det fortfarande var mulet. Vi besökte bland annat Kata Noi beach. Det som kändes som en rejält tuff klättring och som fick oss att flåsa som små grisar var egentligen inte en högre stigning än typ 15-20 meter. Vi trodde verkligen vi skulle förgås! Men sist och slutligen, då vi inte har några mördarbackar att bestiga så är det rätt skönt att jogga här.
Tuk tuk och Big Buddha. Vi var lite skeptiska till det här med att åka tuk tuk i bergen. Vi överlevde. Knappt! Det var tvära kurvor, branta backar, hål i gatan, lite offroad här och där och bilen lät som om den skulle börja brinna när som helst.
Big Buddha då. Ja vad ska man säga. Han är...stor...vit och inte jättespeciell. Det var kul att se och en utflykt som "made our day", men inte lär vi ju åka dit fler gånger.
Jag ville också meditera!
Thailändarna kan det här med säker arbetsplats!! "Det är som nåt jävla plockepinntorn de klättrat upp i och som kan rasa när som helst" Citat by AM
De hade hängt klockor i träden där uppe vid BB också.
Rätt fin utsikt var det också. Synd att det var lite mulet dock.
På vägen från BB stannade vi till ett tag och tyckte synd om en elefantunge innan vi fortsatte vår skräckfärd ner.
Vi har hittat en restaurang vi ska prova nån dag innan vi åker hem. Den hänger över vattnet på Kata Beach. Vi gick och frågade om när de stänger. Svaret: "At the sunset". Okej det var ju ett exakt klockslag...
Vi har uppfyllt vårt mål om att äta fem frukter vi aldrig tidigare provat på. Här försöker AM få fram att vi vill testa en av varje. Något misslyckat till en början men vi fick fram vad vi ville och köpte två av frukterna och blev bjudna på två.
Om någon vet vad de heter vore vi tacksamma för svar! Det är de tre frukterna längst fram och den rosa i mitten som vi testat.
 
Det blev ett väldigt långt inlägg nu, men inte så mycket text. Nu är ni i alla fall uppdaterade på vad vi sysslar med förutom blogga och facebooka ;) Imorgon drar vi vidare från Karon/Kata och vi vet inte riktigt vart vi hamnar och hur, men det löser sig... Phi Phi islands ska vi i alla fall beskåda och förhoppningsvis ska vi ta oss vidare till Krabi på något sätt för att tillbringa några dagar där. Vi vet inte när nästa uppdatering kommer eftersom vi inte vet hur tillgången till internet är under resten av resan. Ha det gott alla där hemma för det tänker nämligen vi ha! ;)
Over and out!
 
Om vi inte hinner skriva nåt på några dagar så kommer en hälsning här:

The List 2.0

 Vår lista på saker vi bara måste testa innan vi åker hem. Tips mottages! =)
Nu har vi prickat av några punkter på vår lista. Det kommer ett skilt inlägg om Thai-massage eftersom det var...hmm, hur ska jag beskriva det....intressant...eller nåt..
 • Besöka:
  - Phi-phi-öarna DONE!
Long beach på Phi Phi Don

 • Krabi DONE!
  Maya bay DONE!
Maya Bay, här spelades The Beach in. Mäktig natur, för mycket turister.


 • - Phuket town
  - En lokal marknad
 • Gå in i ett Buddist tempel DONE!
 • Se på Big buddha DONE!
 • Fisk-pedikyr (PANIIK!! Paniken växer varje gång jag tittar ner i ett sånt akvarium...) MISSION FAILED!
  -Efter Andreas kommentar läste vi på lite om det här med fiskpedikyr och ffa i Thailand kan de sprida både HIV och Hepatit C. Vi känner att det trots allt inte är värt risken så vill vi ha pedikyr kör vi i såna fall vanlig pedikyr.
 • Dricka en drink ur en kokosnöt  DONE!
 • Snorkla DONE!
 • Thai-massage DONE!

  - Den upplevelsen kräver ett helt eget inlägg så det är på gång inom kort.
Före och efter.

 • Äta bläckfisk DONE!

 • Äta haj DONE!

 • Testa minst 5 frukter vi aldrig ätit förut DONE! Reviderat till 10 frukter
  - Kokosnöt
  - Pitaya (den rosa)
  - Mangostan (den i främre mitten)
  -Och två okända

Vi har testat de tre längst fram och den rosa i mitten av bakre raden.
Och kokosnöt
 • Åka tuc-tuc DONE!
  -Finns till och med en filmsnutt sist i inlägget, där vi skrattar nervöst i varje sväng. En kulturell upplevelse!
Vi blev erbjudna en stor, flott stadsjeep med AC. Vi insisterade dock på en dieselluktande, skranglig tuc-tuc som lät som om den inte skulle orka ta oss upp för en backe. Vi funderade allvarligt på att stiga av för att lätta på lasten ;)
 

Några lärdomar

Vi har varit här knappt ett och ett halvt dygn och vi har redan lärt oss några saker.
Lärdom 1: Drick!! Om du tycker du druckit mycket, drick lite mer för du kan aldrig få i dig nog med vätska då du svettas som en gris hela tiden!
Lärdom 2: Det finns en gräns för hur mycket man orkar kämpa för att få äta en köttbit innan man byter från pinnar till gaffel.
Lärdom 3: Stäng ögonen då du badar, vattnet är salt här!
Lärdom 4: Ge inte upp, det där med att äta med pinnar är inte SÅ svårt.
Lärdom 5: Ta inte i så du spricker med solbadandet första dagen. Vi var tre timmar på stranden idag och AM har redan bränt sig. Jag tror jag klarade mig dock.
Lärdom 6: Tugga inte på chili!!!!!! Jag gjorde det misstaget ikväll. Jag har aldrig varit så nära att gråta bara för att jag ätit stark mat. Det brände till och med i öronen!!
 
Fortsättning följer.....
 
Vem behöver en gran liksom? Varför inte bara ta en palm och klä ut den till gran? Det är väl en himla bra idé?!
Glöm det här med tynder för att hålla duken på plats! Här trycker man fast duken med gamla kapsyler istället...
Åt en ny variant av glass idag. Intressant! Men blev lite konfunderad då de kom med den och den var varm...Friterad glass, helt gott men ingen ny favorit.
Kata Beach, andra kvällen. Trötta men glada tjejer! Vi hoppas på lite mindre jet-lag-känsla imorgon.

The List

Vi satt på flyget och funderade ut lite saker vi vill göra och skrev ner en lista. Vi kommer att försöka kryssa av alla punkter på listan. Ingen större utmaning egentligen, men lite kul ska det ändå bli!
 
 • Besöka:
  - Phi-phi-öarna
  - Krabi
  - Maya bay
  - Phuket town
  - En lokal marknad
 • Gå in i ett Buddist tempel
 • Se på Big buddha
 • Fisk-pedikyr (PANIIK!!)
 • Dricka en drink ur en kokosnöt
 • Snorkla
 • Thai-massage
 • Äta bläckfisk
Vår lista är inte allt för lång, men vi måste ju hinna ligga på stranden och ta det lite lugnt också! Just nu har vi en siesta inne på hotellrummet för att vi inte ska bränna oss sönder och samman redan första dagen i solen.
Det var dock inte så varmt som det ser ut. Det är ju trots allt bara 26 grader i vattnet ;) Det är 32 grader i luften idag så man fryser lite då man går ner i vattnet...i alla fall jag. Anna Maria tycker jag är en kruka :P

Landat

Vi har nu landat. Här är det varmt och skönt. Idag var det lite halvmulet, men det var kanske lika bra det. Vi har fixat hotell för de första nätterna. Framtiden är ännu oviss... Nu ska vi ut och äta middag innan det blir hopp i säng, efter två riktigt långa dagar. Daglig uppdatering utlovas precis som begärt (fast långa blir dom väl knappast då vi har fullt upp med att sola och bada. E det ok Lisa?;D )

Till Lisa

Eftersom Lisa numera flyttat ifrån oss och saknar min julkalender något enormt mycket tillägnar jag detta inlägg till henne. Det innehåller en specialskriven lucka. Jag har lagt den på tidsinställt inlägg eftersom jag kommer att flyga hela dagen lång. (Som bäst borde jag sitta på planet ner mot Stockholm. ) Så håll till godo nu Lisa, om du har tur får du resten av luckorna också... ;)
 
Här kommer alltså version 2.0 av lucka nummer 15:
 

15 december glimrar snön vit på taken, 

det lockar inte att hoppa ner i isvaken.

Men får man trots allt vinterfrossa,

kan man ju alltid värma sig med Blossa.

Eller göra som jag nu systrar och bröder,

ta första bästa plan mot Thailands-söder.

 

Feber

Nu har jag haft en riktigt ordentlig feber i några dagar. Jag är alldeles darrig och skakig och går runt med ett leende på läpparna hela tiden. Jag har nämligen resfeber! Jag och Anna Maria har pratat om att resa iväg över jul nu i några veckor. Nu har vi hittat och bokat en resa till Phuket, THAILAND! :D Lyckan är gjord, äntligen slipper jag all snö och kyla!
 
Det här kommer jag att göra på jul:
Båtutflykter, här Maya Bay 
Kata Beach
Simma i havet, här på Karon Beach.
Sola och äta glass :D 
Så ha det så bra här hemma alla nära och kära! Jag kommer i alla fall att njuta för fulla muggar! Så ses vi på nyår. (Och åker troligen till Finland först 8.1.)

Bilder

Var ju och tog foton för några veckor sedan med en kompis. Nu har jag resultatet och i brist på annat att skriva om tänkte jag visa några favoriter. Jag måste säga att jag är rätt nöjd! (Det duger ;) )
 
 
 
 
 
 
 

Kor

Igår klappade jag kossor. Massor av kossor! Jag var lycklig som ett barn på julafton!! :D Speciellt då jag fick se de alldeles nyfödda små kalvarna. De hade kommit tidigare på dagen och kunde inte riktigt gå än. Så himla söta!

Sedan satte jag mig barbacka på en livs levande häst. Tror det var första gången i mitt liv. Kände en lätt panik komma krypande, speciellt då kräket började röra på sig! Men allt gick bra och jag kunde lugnt och tryggt hoppa av hästen också.
 
Här är den nyfödda lilla kalven! Han ville inte riktigt stå stilla men jag fick en lätt suddig bild av honom i alla fall.

Bambi

Idag var första dagen på "jullovet". Den började redan kl 0500 då Lisa klev upp och åkte iväg hemåt. Jag som är lättväckt så vaknade såklart då hon steg upp och jag steg upp och sa hejdå till henne. Nästa morgon hade jag kl 0714 då klockan ringde och jag steg upp för att kolla julkalendern. Min tredje morgon tog jag då Emilia klev in i lägenheten kring halv 10-10 tiden.

Vi har suttit och planerat vår c-uppsats. Vi har lite svårt att komma på ett bra ämne, men idéer är det ingen brist på! Sedan körde jag mördarstyrkan istället för intervaller. Det är ganska kyligt idag, kring -16 och jag kör inte intervaller ute om det är kallare än -10. Känns bara dumt och onödigt med tanke på mina skrala luftrör. Dessutom har jag lessnat på cykel så då körde jag styrka istället. Jag körde några övningar så hårt att jag började må riktigt illa. Var nära att spy, men jag klarade det. Efter träningen stapplade jag hem på darriga ben och tog mig knappt uppför trapporna. Nu ska jag inte röra på mig mer idag. (Okej, där ljög jag för jag ska iväg till Innertavle och klappa kossor. Kul! :D)

Tvångstankar

Det händer sig ibland att jag får en släng av tvångstankar. Inget speciellt allvarligt och fullt kontrollerbart. Eller, ja...inte riktigt kanske, men som sagt det är inte så allvarligt. Idag diskuterade jag detta med Lisa. Hon tyckte att jag nog kommer att ångra mig om jag gör slag i saken och det har jag också kommit fram till. 
 
Okej till det jag inte kan sluta tänka på då. Ni vet då det kommit mycket snö och snön har lagt sig som ett täcke över gräsmattan. Då ser hela landskapet ut som taget från ett vykort. Då får jag en sån oerhörd lust att bara rusa ut i snön och förstöra det där perfekta snötäcket. Jag kan inte hjälpa det. Det händer varje gång jag ser på snön!! Samtidigt vet jag att jag kommer att bli lite ledsen då snön inte ligger så där fint på marken längre, men det är ju så himla kul... Det är inte lätt alla gånger ;)

En klassiker

Igår var det långlänk på programmet. Jag, Bella och Lisa tog oss till spåret efter julkalendern. Där mötte vi upp Helena. Jag skulle ligga bakom Lisa och Bella under passet för att få ett lagom lugnt tempo. Det gjorde jag också, i 200 m. Sedan skidade jag om och ökade tempot en aning. Vi körde med en Sabina-Ida-klassiker, jag och Helena, under passet. Alltså vi hördes på flera hundra meters håll då vi pratade på. Men det är ju så himla tråkigt att träna med någon och vara tyst! ;)

Yrväder

Igår på eftermiddagen anlände ett yrväder till vår lägenhet. Memphis stormade in med buller och bång! Ja, och hans ägare också. Vi åt en gomiddag, drack vin och hade det trevligt. Ganska snart var L&D tvugna att bege sig norrut mot Piteå. Memphis var lite olycklig, men moster är ju så rolig så han repade sig snabbt;) Däremot var jag inte så rolig då jag blev väckt kl 6 och en pigg hund gav mig en massa pussar i ansiktet. Rackarn hade smitit upp i sängen också och var grymt nöjd med sig själv. Snacka om att sova tungt då en 27 kg hund kan hoppa upp obemärkt!!
 
Är han inte för söt, den gullegrisen?
 
Idag ska jag träna x2 och ta hand om Fisen. Rätt okej dagsschema tycker jag!

Uppdatering

Mina inlägg om en blondins bekännelser var så genanta att jag inte vågat skriva här på ett tag. Men sedan dess har jag faktiskt inte gjort så mycket dumt.. Okej, egentliga orsaken är att jag har haft otroligt mycket program den här veckan och inte haft tid att sitta still. Igår var jag på Iksu vid halv 8, kom hem kvart före 4 hann äta ett mellanmål och iväg till skidspåret för att komma hem, äta middag, gå iväg igen för att baka och så kom jag hem kl 22. Det var en alldeles tillräcklig längd på dagen, tycker jag. Idag är det förhoppningsvis sista dagen på vårt grupparbete och då kommer jag att vara ledig ett bra tag/jag kommer att träna som en dåre.

Idag kommer Memphis hit och vi ska leka hela helgen =) Ja, Linda och Daniel kommer förstås också hit fram och tillbaka.

En blondins bekännelser del III

Och jag gjorde det igen! Igår gick jag iväg mot skidspåret. SKulle träna med Emilia. Någonstans en bit hemifrån kom jag på att det nog hade varit en bra idé att ta med sig skidorna. Bingo!

Imorse då jag skulle gå till skolan hade jag även då kommit utanför dörren då jag kom på att det är en helt okej idé att ta med sig pulsklockan då man ska träna intervaller efter skolan...
För att komma på att man glömde shortsen och får träna intervaller på cykel i långbyxor. Varmt var ordet!!

RSS 2.0