Räkpaj
Här är mitt modifierade recept på räkpajen. Igår serverades den med en romsås(av blandad rom, rödlök, creme fraiche, salt och peppar) och en sallad. Supergott och enkelt!
Ingredienser
Pajdeg:
3 dl mjöl
150 g rumstempererat smör
Några tsk vatten
3 dl mjöl
150 g rumstempererat smör
Några tsk vatten
Fyllning:
~350g räkor
2 pressade vitlöksklyftor
4 msk turkisk yoghurt
3 msk keso (grynost)1 röd paprika1 lök
Valfri mängd sugarsnaps(sockerärter)
Valfri mängd sugarsnaps(sockerärter)
3 ägg
2 msk finhackad dill
Riven ost
Salt och citronpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att göra pajskalet.
Blanda vetemjöl med smöret och tillsätt vatten. Tryck ut pajdegen i en form(tror min var 27 cm i diameter). Grädda i ugnen i ca 10 min (tills skalet har blivit gyllenebrunt).
Fräs vitlöken, paprikan och löken i smör i en stekpanna. Lägg i räkorna och krydda med salt och citronpeppar. Blanda sedan ner turkisk yogurt, keso samt dill och värm upp.
Hacka sugarsnapsen och blanda dem med räkorna och yogurtblandningen.
Vispa äggen och blanda dem med räkblandningen i en skål. Häll sedan ner ägg/räkblandningen i pajskalet. Skeda sedan ut klickar av keso(estetiskt). Strö till sist över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min, tills pajen har fått fin gyllenebrun färg. Klart!
Börja med att göra pajskalet.
Blanda vetemjöl med smöret och tillsätt vatten. Tryck ut pajdegen i en form(tror min var 27 cm i diameter). Grädda i ugnen i ca 10 min (tills skalet har blivit gyllenebrunt).
Fräs vitlöken, paprikan och löken i smör i en stekpanna. Lägg i räkorna och krydda med salt och citronpeppar. Blanda sedan ner turkisk yogurt, keso samt dill och värm upp.
Hacka sugarsnapsen och blanda dem med räkorna och yogurtblandningen.
Vispa äggen och blanda dem med räkblandningen i en skål. Häll sedan ner ägg/räkblandningen i pajskalet. Skeda sedan ut klickar av keso(estetiskt). Strö till sist över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min, tills pajen har fått fin gyllenebrun färg. Klart!
Bilderna tagna innan osten ströddes på.
Kommentarer
Postat av: Linda
Ser gott ut!
Trackback