Mockarutor

Inser att jag publicerar mer bakverk på bloggen än maträtter, men oroa er inte jag både kokar och äter mat också ;) Idag blev det Bulgarisk linssoppa och tunnbrödrullar med gurka och pepparrotsfärskost. Nu har jag bakat mockarutor som jag ska ta med till Jukolakavlen och meningen är att vi ska fira framgångar med att äta dom, men om det råkar gå tokigt så funkar det nog bra att tröstäta dom också;)


Eftersom jag av naturen är lite lat så har jag helt fräckt kopierat min systers recept och skrivit om vissa delar. Btw för de oupplysta en kaffekopp motsvarar ca 1,5 dl.


MOCKARUTOR
Ingredienser:
5 st ägg
5 kkp socker
350 g smör eller margarin
3,5 dl mjölk
4,5 tsk bakpulver
4,5 tsk vaniljsocker
2-3 msk kakao
6 ½ kkp vetemjöl
Glasyr:
6-7 dl florsocker
8-10 msk smält smör eller margarin
4 tsk vaniljsocker
8 msk starkt kaffe
4 msk kakao

Garnering:
Karamellströssel eller kokos

Gör så här:
Smält smöret på låg temperatur så att det inte börjar koka. Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en skål. Vispa ägg och socker pösigt i en annan skål. Vänd ner den torra mjölblandningen, mjölk och smör i ägg-socker-smeten. Rör om till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i ugnen (225-250 grader) i cirka 15 minuter, tills kakan har fått en gyllenbrun färg och är färdiggräddad i mitten.
Låt svalna!

Börja med glasyren! Blanda de torra ingredienserna med kaffet och smält smör. Det underlättar att få en slät kräm om man har varmt kaffe och smör. Rör om tills det inte finns några klumpar. Ta inte allt florsocker på en gång utan känn efter så att krämen varken blir för tunn eller för tjock. Det kan behövas mer eller mindre! Bre glasyren på kakan och strö över strössel eller kokos. Låt stelna! Skär upp i lagom stora rutor och servera! Mums!


Min långpanna är kanske 30x40cm och då blir rutorna ganska tjocka, glasyren var ganska lagom mängd.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0